“Klimaatopwarming”: Zomer staat op het punt om te beginnen, maar het heeft weer gesneeuwd in Spanje

Screenshot_121

MADRID – Met nog maar een maandje of zo te gaan voordat de zomer officieel begint zijn er weer veel delen van Spanje vrijdagmorgen wakker geworden met besneeuwde bergtoppen, wegen en huizen. Het komt niet vaak voor in het land maar dit jaar heeft het half mei nogmaals gesneeuwd. De bergen van de Cantabrische bergrug, Picos de Europa en Pyreneeën waren weer wit gekleurd terwijl er in het midden van het land in onder andere Toledo flink veel hagel viel.

Terwijl men langs de Middellandse Zeekust lekker in het zonnetje en 24 tot meer graden op het strand ligt, hebben veel inwoners van Asturië, Cantabrië, Castilla y León en Aragón weer de winterjas, sjaal, muts en handschoenen uit de kust moeten halen omdat het weer gesneeuwd heeft. De temperaturen waren de afgelopen dagen al flink gedaald en de regen deed de rest.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in klimaat, Spanje. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Klimaatopwarming”: Zomer staat op het punt om te beginnen, maar het heeft weer gesneeuwd in Spanje

 1. Marian zegt:

  Ja, aan die schommelingen en veranderingen moeten wij even wennen. Maar die zijn er vroeger ook geweest. Daarom vind ik het onzin om aan het klimaat geld aan te verspillen. Dat kan beter gebruikt worden

  Like

 2. Edjan zegt:

  Leuke documentaire gezien op Canvas.
  Elke sprong in de ontwikkeling van het leven vond plaats tijdens een klimaatwisseling. Klimaatwisselingen hangen af van de stand van de aardas en van de aardbaan. Verder is de baan van de aarde onderworpen aan de zwaartekracht van andere planeten, voornamelijk Jupiter.
  Er zijn al talloze ijstijden geweest, wellicht honderden. De periodes tussen de ijstijden zijn meestal kort, zo’n 30.000 jaar. We zitten dus bijna op de helft van dit interglaciaal.

  Like

 3. Taljaard zegt:

  Dit is een vrij normaal verschijnsel in bergachtige gebieden.
  In ”Voor wie de klok luidt” van Ernest Hemingway wordt zo’n sneeuwstorm in mei in de Spaanse binnenlanden door hem beschreven; in dit geval in de Sierra del Gredos.
  En heb zelf mee gemaakt hoe in augustus 1980 in de Oostenrijkse bergen alles wat boven de 1500 m lag ook onder de sneeuw kwam te liggen. Is na een paar dagen weer weg.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Taljaard: 12.59. uur, op 20/5. Frappant, ik ben voor de tweede keer het boek aan het lezen. En inderdaad wordt deze sneeuw in de ” Sierra del Gredos”, vermeld. Verder vind ik ook dat het hele gezever over de opwarming, baarlijke nonsens zijn.

   Like

 4. Republikein zegt:

  Oh jee, komen weer schansspringwedstrijden op tv?
  Was blij dat het voorbij was.

  Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s