De Russische bedreiging is een uitvinding van de NAVO

Screenshot_155

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige chef van de Franse contra-inlichtingendienst (DST), Yves Bonnet, bevestigde de legende waaraan de NAVO nog steeds vasthoudt. Want toen de NAVO met de ineenstorting van de Sovjet-Unie overbodig werd, probeerde men het eigen bestaan te rechtvaardigen en creëerde de veiligheidsbedreiging door Rusland, schrijft RT Deutsch.

Contra magazine

Volgens Bonnet zouden de Russen geen schurken meer zijn, want de Sovjet/bedreiging is met de ondergang van de USSR eveneens verdwenen. Het door de VS aangevoerde westelijke bondgenootschap zou weliswaar steeds weer beweren dat Moskou agressief gedrag aan de dag zou leggen, maar dat zou compleet overdreven zijn. Bonnet voegde er aan toe: “Ik denk dat de NAVO opzettelijk de waarneming van Rusland als bedreiging stimuleert. Net als iedere andere organisatie wil de Noord-Atlantische Alliantie blijven bestaan en de enige reden om haar bestaan te verlengen, zijn zij, de Russen.”

Om Rusland als internationale bedreiging neer te zetten, zou eigenlijk niet meer functioneren, volgens Bonnet: “Ik kan u verzekeren dat de Fransen hierin gelukkig niet meer geloven.”

De voormalige chef van de contra-inlichtingendienst zou droevig zijn over het feit dat Frankrijk weer tot de NAVO is toegetreden. Destijds in 1966 hadden de Fransen zich uit de NAVO teruggetrokken. Bij de verkiezingen in december 1965 was in Frankrijk president Charles de Gaulle in zijn ambt bevestigd, die de Franse defensiepolitiek veranderde. Met de eerste Franse atoomexplosie op 13 februari 1960 in Reggane in Algerije was Frankrijk opgeklommen in de kring van nucleaire machten en bouwde met de zogenaamde “Force de frappe” zijn eigen atoomstrijdkracht op, bericht RT Deutsch.

De Gaulle wees een duurzame dominantie van de VS in de NAVO af en eiste dat de in Frankrijk gestationeerde Amerikaanse en Canadese eenheden onder Frans commando werden geplaatst. Nadat de VS dit geweigerd hadden, eiste de Franse president in februari 1966 de aftocht van de geallieerde troepen en de NAVO-hoofdkwartieren met de motivering: “Frankrijk streeft nu naar de volle uitoefening van zijn soevereiniteit, die door de stationering van buitenlandse strijdkrachten op zijn grondgebied niet gegarandeerd is.” President De Gaulle verklaarde tegelijkertijd de aftocht van de Franse troepen uit de NAVO-integratie.

30 jaar later treedt Frankrijk weer tot de alliantie toe. Wat betreft Bonnet zou de NAVO in de huidige tijd “geen nuttige organisatie zijn, maar een gevaarlijke.” Hij zou van mening zijn dat men de Noord-Atlantische Alliantie gewoon helemaal zou kunnen ontbinden. “Ik heb gezien wat de NAVO in Joegoslavië gedaan heeft, namelijk daar een oorlog voeren zonder internationaal mandaat. […] Nu valt de NAVO Afghanistan binnen, hoewel het land niet aan de Noordelijke Atlantische Oceaan ligt”, aldus Bonnet.

Samenwerking bij terrorismebestrijding zou zinvoller zijn

Bonnet veroordeelde de politiek van het bondgenootschap tegenover Rusland en zei: “Het heeft geen zin om de Russen zorgen te bereiden. Het is compleet zinloos om de russen nerveus te maken. Nek de ´Russische beer´ niet.” Ook de verdenking met betrekking tot een vermeende Russische inmenging in de Franse presidentschapsverkiezingen zijn onzin. “Ik denk dat het tegendeel juist is. De russen hebben zich niet in de Franse verkiezingen gemengd. Maar er was sprake van een openlijke beïnvloeding van de campagne door talrijke financiële belangen, zowel Franse als ook internationale, vooral door Israël, die Emmanuel Macron en zijn verkiezingscampagne ondersteunden”, wordt Bonnet door RT Deutsch geciteerd.

Dat Parijs “om politieke redenen” de samenwerking met de inlichtingendiensten van Rusland, Syrië en andere landen zou verwaarlozen, zou Bonnet betreuren, want deze zouden “direct tegen het terrorisme strijden”. Een internationale samenwerking bij de bestrijding van het extremisme zou effectiever zijn dan de noodtoestand en andere maatregelen in Frankrijk, die op dit moment door de autoriteiten van het land zouden worden uitgeroepen, voegde de voormalige chef van de contra-inlichtingendienst er aan toe.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Europa, EUSSR, NAVO, propaganda, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

11 reacties op De Russische bedreiging is een uitvinding van de NAVO

 1. Marian zegt:

  Dat is iets wat ze ons doen willen geloven, maar waar wij niet instinken.

  Like

 2. Williaan zegt:

  De macht van de wapen industrie is onvoorstelbaar groot en wordt zelfs als chantage middel gebruikt.

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   De Russische agressie is absoluut geen bedenksel van de NATO
   maar van de USA-CIA…
   De NATO is een trekpop-organisatie van de CIA in dienst van de USA.

   Hopelijk kan Trump een eind maken aan deze valse, gevaarlijke en oneigenlijke doelstelling.

   Like

 3. Harry zegt:

  Geweldig goed en geloofwaardig verhaal !
  Sluit prima aan bij wat wij al vonden van de NAVO .

  Zijn die Russen nou van die aardige mensen ?
  Weet het niet , geloof het ook niet zo , maar Putin doet wel het juiste .
  En er zit veel meer logica en rechtlijnigheid in zijn gedrag dan dat van Trump .
  Geen tweets , geen ophef , gewoon het moslimtuig verdelgen !
  Geen woorden maar daden , zeg maar .

  Liked by 3 people

 4. oeps48 zegt:

  Dit artikel onderstreept de vraag: ” wie is onze vriend en wie is onze vijand?” Misschien is onze vriend, wel minder onze vriend, dan we denken en is onze vijand wellicht minder onze vijand dan we vermoeden. Met andere woorden: “we zullen vooral zelf onze mening moeten vormen en ons niet door de MSM laten meesleuren in de belangen van deze of gene.
  Spreekwoorden, gezegden en one-liners bevatten meestal veel volkswijsheid en zeggen meer dan een verhaal. Om er een paar te noemen.
  In tijden van nood leer je je vrienden kennen.
  Als je denkt veel vrienden te hebben, heb je er geen.
  Als je één echte vriend hebt, mag je heel blij zijn.
  Als de voorspoed faalt, falen de vrienden.
  Je echte vrienden kun je tellen op de vingers van één hand.
  Doe eens een beroep op je vrienden en zie, hoeveel je er hebt.
  Onder vriendschaps schijn schuilt het venijn.
  Je beste vriend is ook je ergste vijand.
  Vertrouw op jezelf, dan vertrouw je op een goede vriend.
  Na WO-2 werd de Sovjetunie gezien als een bedrieiging. Daarom werd de NATO opgericht. Het was een militair vriendschapsverdag voor de Westerse landen. En daarmee werd de koude oorlog bevestigd. De NATO probeerde Rusland te isoleren door een ring om Rusland te creëren. Na de val vanm het ijzeren gordijn werd de NATO in principe overbodig. Rusland was niet langer meer een vijand. Maar er waren teveel mensen, die een goed betaald baantje bij de NATO hadden. En dat wilden ze niet kwijt. Dus werd er een nieuwe bestaansreden gezocht. Die diende zich aan, toen de ster van Poetin ging rijzen. Het fenomeen Poetin werd met beide handen aangegrepen. Hij werd afgeschilderd als een nieuw gevaar. Alles werd uit de kast gehaald, om dat te bevestigen. Zelfs de homo-emancipatie werd daarvoor ingezet. We mogen blij zijn, dat Poetin een enorme zelfbeheersing aan de dag weet te leggen, anders was het al lang fout gegaan.
  Het vijandsbeeld is trouwens een typisch Amerikaans verschijnsel. De Amerikaanse cultuur is gebaseerd op het principe van concurrentie. Jezelf afzetten op een vijand en daardoor zelf tot ontplooiing komen. Dit geldt niet alleen voor het bedrijfsleven, maar ook voor het individu en in de politiek. Bezie hier bijvoorbeeld enkele presidenten als: Eisenhouwer, Johnson en Bush jr. Zij hadden een vijand nodig, om zich op af te kunnen zetten. En toen er geen vijand was, maakten ze er gewoon een. Momenteel creëren onze Amerikaanse vrienden met de mosliminvasie een nieuwe vijand voor ons. Grote chaos in Europa is in het belang van het Amerikaanse “Deep State” monster. Die duivelse Soros en zijn kornuiten proberen met hun NWO van het paradijselijke Europa een gruwelijke hel te maken. En het slinxe klootjesvolk stinkt er in.
  Resumerend zou ik willen stellen, dat vriendschap een illusie is. Als puntje bij paaltje komt, zullen we het vooral zelf moeten opknappen. Laten we ervoor waken, dat we ons niet voor het karretje van een ander (Soros) laten spannen. Misschien staat Poetin wel meer aan onze kant, dan ons wordt wijsgemaakt. De woorden van Yves Bonnet zijn ingegeven door wijsheid.

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Mijn vader had het er vroeger altijd al over dat het gevaar voor het westen uit het oosten zou komen, anderen gaven hem gelijk en voegden daar dan gelijk achteraan dat “Rusland/Warchaupact” niet te vertrouwen was.

   Mijn vader schudde dan zijn hoofd en zei dan nee het “Midden-Oosten”, waarop de toen al aanwezige domme mensen hun hoofd schudden.

   Mijn vader is eind februari 1968 overleden, waarmee bewezen is dat hij een vooruitziende blik had in die tijd.

   Liked by 1 persoon

 5. Steven zegt:

  Als de Russen oorlog hadden gewild, dan waren ze allang begonnen.
  De enige die een oorlog probeert af te wenden zijn de Russen…De EU wil graag gaan schieten en iedereen de dood in jagen.
  De Russen zijn wat dat betreft iets verstandiger.

  Like

 6. Peacepipe zegt:

  De wapenindustrie kan alléén overleven als er regelmatig militaire conflicten worden uitgevochten. Dus worden er bewust conflicten opgeroepen! De oorlog in Irak bijvoorbeeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s