Het gelijk van Hafid Bouazza

Screenshot_158

(Door: Sonja Dahlmans)

‘Zelfs Kafka kreeg dit niet verzonnen’

De laatste tijd denk ik, al nieuws consumerend, vaak aan Hafid Bouazza. Hij schreef ooit: “De slag tussen het Westen en de islam gaat om de vrouw.” Nu denk ik beslist niet dat hij over paranormale gaven bezit, noch dat er een groot mysticus in hem schuilt (het idee alleen al zou hem doen gruwen), maar gelijk heeft hij wel gekregen. Het Westen waar de vrouwenemancipatie niet alleen gelukt leek, maar ook een aantal jaren geleden door velen zelfs als afgerond werd beschouwd, levert in rap tempo de verworven vrijheden weer in.

Voor de vorm sputtert men nog wat tegen wanneer de vermeende vijand als redelijk ongevaarlijk wordt beschouwd, zoals Geen Stijl of Dumpert. Kwajongens die je ferm kunt toespreken op hun onfatsoenlijke taalgebruik. Van leer trekken tegen puberale uitlatingen op het internet als laatste stuiptrekkingen van de ooit zo standvastige en strijdbare vrouwenbeweging. Laten zien dat het je toch ernst is qua vrouwenrechten en gelijkheid, maar dan zonder er echte strijd voor te hoeven leveren en zonder de ware vijand te erkennen laat staan in de ogen te durven kijken.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het gelijk van Hafid Bouazza

 1. Goed artikel van Sonja Dahlmans, maar eigenlijk mosterd na de maaltijd en herhaling van zetten, zelf zie ik ook geen uitweg meer in de steeds groter wordende islamofascisme dat Europa overspoeld met zovelen gesubsidieerde hand ophouders en verkrachters uit en deze 1400 jaar oude monocultuur.

  Liked by 2 people

 2. Aegolius cs zegt:

  Het oliezandhazenrijk, koninkrijk Saoedi-Arabië, is er hard mee bezich met hulp van de V.S. onder Trump:

  Trump zet handtekening onder enorme wapendeal met Saudi-Arabië

  Tijdens zijn bezoek aan Saudi-Arabië heeft de Amerikaanse president Trump zijn handtekening gezet onder een aantal akkoorden. De twee landen gaan nauwer samenwerken op economisch en militair gebied.

  De VS gaat meteen voor 110 miljard dollar wapentuig leveren aan Saudi-Arabië, de grootste wapenovereenkomst die de Amerikanen ooit hebben afgesloten. De komende tien jaar komt daar nog eens voor 350 miljard dollar aan militair materieel bij. De Amerikaanse regering zegt dat de leveranties noodzakelijk zijn “gezien de Iraanse agressie in de regio”. Het gaat onder meer om 150 Black Hawk-helikopters.

  http://nos.nl/artikel/2174147-trump-zet-handtekening-onder-enorme-wapendeal-met-saudi-arabie.html

  Liked by 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Iraanse agressie in de regio? Bullshit. Dollars voor een failliet land met een waterhoofd, nog steeds denkend het machtigste land ter wereld te zijn. Als China en Rusland samenwerken vagen ze dat waterhoofd van de kaart. Dus het is puur “economics” en zoals gebruikelijk pecunia non olet en moraal is ver te zoeken met de woorden “anders doen andere landen het”. Business as usual.

   Like

   • Aegolius cs zegt:

    Marlies 21 mei 2017 om 20:17

    Ik zou uw reactie graag ondersteunen, doch China en Rusland hebben andere belangen in dezen. Evenwel staat Trump vóór Israël met deze transactie, ietwat politiek verpakt.
    De president van Iran zei nooit: ‘Israel moet van de kaart geveegd worden’
    Citaat:

    Voordat wij op de beruchte opmerking ingaan, is het van belang erop te wijzen dat het bewuste ‘citaat’ zelf een citaat was: Het zijn de woorden van wijlen ayatollah Ruhollah Khomeini, de vader van de islamitische revolutie. Hoewel hij Khomeini citeerde om zijn eigen standpunt over het zionisme te bevestigen, zijn het woorden van Khomeini en niet van Ahmadinejad. Ahmadinejad heeft dus de verantwoordelijkheid (of de schuld) toegeschreven gekregen voor een citaat dat niet alleen niet origineel is, maar dat een standpunt weergeeft dat al ingenomen was lang voordat hij in functie kwam.
    En wat zei Ahmadinejad nu precies……………………

    Een lezenswaardig artikel:

    http://www.palestina-komitee.nl/soemoed/40/470

    Mijn toevoeging:

    Ahmadinejad heeft zelf weinig macht, behalve dat wat het groepje van vier hem toelaat.
    Het land wordt door vier entiteiten bestuurd:
    • De religieus leider of rahbar (Perzisch: رهبر), wordt gekozen door de Raad van Experts
    • De Raad der Hoeders of Shuraye Negahbane Ghanune Assasi (Perzisch: شورای نگهبان قانون اساسی)
    • De president van Iran of Rais-Jumhur (Perzisch: ریس جمهور)
    • De majlis van Iran oftewel het parlement of adviesgevende raad (Perzisch: مجلس شورای اسلامی) De Majlis bestaat uit 290 zetels en eens in de vier jaar zijn er verkiezingen.
    Bron wikipedia.

    En als uitvoerder in geval van oorlog is de gehele top bereid Israël zwaar te beschadigen.
    Zie ook de dramatische toespraak van Netanyahu tot de VN (29 minuten):
    http://vimeo.com/6751823

    Of kort: http://www.youtube.com/watch?v=67DKGJxfU28
    Vervolg jaren later:

    Netanyahu stelt Iran grenzen in toespraak voor VN (sept. 2012)

    Liked by 1 persoon

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Liked by 6 people

 4. Jean zegt:

  Wij moeten niet met het geweer klaarstaan maar wij moeten die barbaren niet binnenlaten.
  Als we zien dat ze ze gaan halen i.p.v. ze terug te sturen dan zegt dat veel over de politiek in onze landen, de oorzaak én de bron van alle ellende ligt in Brussel in dat gebouw met die massa wapperende vodden aan de voordeur beter bekend als de EU misdaadinstelling waarin totaal uitgerangeerde nietsnutten gezellig liggen te parasiteren en te vreten en te….. ondertussen de eigen bevolking verzieken met importbarbaren.
  Dergelijke misdaad mag NOOIT ongestraft blijven en de reetlikkers op eigen grondgebied z.a. d66, groenlinks en nog van die rotzooi moeten de rekeningen gaan betalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s