VIDEO: Volledige speech van Donald Trump voor islamitische leiders in Saoedi-Arabië


(Klik voor Engelse ondertiteling rechts onderin de bal op het eerste logo)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Islam, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

28 reacties op VIDEO: Volledige speech van Donald Trump voor islamitische leiders in Saoedi-Arabië

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Met alle respect voor Trump, maar ik erger me hier aan zijn ‘kruiperigheid’ jegens die mohammedanen. Het BLIJVEN tenslotte mohammedanen.
  Ik kan het niet opbrengen om die hele toespraak te beluisteren. Aan het begin prijst hij die lui al helemaal de hemel in.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Donald Trump vraagt aan der Arabische leiders de terreur uit te bannen uit hun samenlevingen. De terreur belichaamd in organisaties als Hamas, Hezbollah, Al Qaida enzovoorts. Zou Trump beseffen dat dit juist de essentie is van de islam. Zonder deze terreur had de islam zich nooit kunnen verspreiden over de wereld. Zonder deze terreur had de islam nooit haar macht kunnen behouden. Intern niet en extern niet. Zonder de terreur in naam van de islam en opgediept uit de grondteksten van de islam zouden de islamitische heersers niet in staat zijn hun posities te handhaven. Trump zegt dat het niet gaat om een clash tussen civilisaties. Maar om een clash tussen het goede en het kwade. Terwijl de islam een profeet heiligt die als een seksueel en moordend roofdier de wereld aan zich onderwierp heiligden de niet moslims in grote hoeveelheden een profeet die het tegenovergestelde deed. Aan moslims vragen te kiezen tussen het goede en het kwade staat gelijk als aan moslims vragen geef jullie kinderen eindelijk een toekomst en geef omwille van die toekomst de islam op. Want met de islam is geen toekomst meer voor jullie kinderen. Het is de islam waar de islamitische landen aan lijden en niet de terreur. De terreur is slecht het symptoom. De ziekte is de islam en die moet bestreden worden. Dit hoef je niet te doen door de islam te verbieden of de koran te verbieden. Je hoeft alleen de doodstraf op te heffen voor apostasie. Niet meer en niet minder. De moslims kunnen dan zelf een keuze maken voor het goede of het kwade. Dat was ook het sterkste punt in Donald Trump zijn toespraak en de kern van de zaak die Donald Trump aan de islamitische leiders voorlegde.

  Geliked door 2 people

  • Verwarde Man zegt:

   Inderdaad, Trump moet zich eerst maar eens realiseren waar die islam voor staat.
   Als dat doordringt zal hij beseffen dat hij zich daar onsterfelijk belachelijk heeft gemaakt.

   Like

  • Eric zegt:

   Volledig mee eens, ik kan het niet beter zeggen, Guus

   Like

  • hendrikush zegt:

   Trump had zich ook moeten wenden tot de kerkelijke leiders. Dat zijn de steunpilaren van de machthebbers en dat zijn degenen die de gelovigen gijzelen.
   De wereldlijke macht van het huis Saoud wordt gekocht met een financiële knieval voor de religieuze Shoura. Waarschijnlijk heeft hij het niet aangedurfd om die knuppel in het hoenderhok te gooien.
   Zie Erdogan, Assad, … ; de moellahs en ayatollahs staan hen terzijde.

   Like

 4. De Amerikaanse president Trump heeft zichzelf en die islamitische Saoedi’s leugenaars bendes flink voor de gek gehouden met zijn enorme wapendeals ,waardoor de wereld nog onveiliger wordt ,zie de misselijkmakende oorlog ,die boven de hoofden van de Jemenieten wordt uitgevochten tussen Iran en Saoedi – Arabië ,de miljarden centjes die Donald ‘Duck’Trump hiermee voor Amerika denkt binnen te halen brengt de wereld niet in stabieler vaarwater !!! Waarschijnlijk gaat Trump morgen ook al zijn eerder gedane beloften aan Israël breken!!! Laten we bidden en hopen dat Trump toch nog enig christelijk eergevoel heeft om Israël te zegenen ,waardoor de VS ook weer gezegend kan worden door de EEUWIGE GOD !!Shalom van Léon van Duren.

  Like

 5. Marc zegt:

  We kunnen hier natuurlijk debatteren over de aangeboren kwaadaardigheid binnen de islam. We kunnen ook debatteren over de betwistbaarheid van de keuze van Trump voor de soennitische islam. Maar als we aannemen dat de keuze van de VS voor samenwerking met de soennitische wereld een tactisch besluit is om in ieder geval hen (90% van de moslims) aan de doelen van deze Amerikaanse regering te binden, dan kan ik niet anders zeggen dan dat deze speech van Trump, in al zijn eenvoud maar vooral volstrekt heldere eenduidigheid, van een overweldigende schoonheid is!

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Alsof je met mossels afspraken kan maken waar ze zich dan aan zouden houden, en daarbij hun eigen belang volledig laten varen ten gunste van de VS.
   Als jij daar in gelooft, dan ben je net zo achterlijk als Trump.
   Die gasten lachen de ballen onder hun jurk vandaan om zoveel onnozelheid.

   Like

 6. Henk der Niederlànder zegt:

  Trump is doorgezakt in zijn eigen gelieg.
  Ik heb persoonlijk wel enig vertrouwen gehad in de lul, maar hij heeft zichzelf verraden door aan Saoudi Arabie voor 110 miljard aan wapens te leveren en daarna een speech te geven over het internationaal terrorisme.
  Als er een land in de wereld is dat het terrorisme financieerd is het wel SA
  Hij heeft dus duidelijk laten zien wie hij is.
  Gewoon een eerste klas opportunist die aan het handje loopt van de wapenlobby.
  Afserveren die gore hond die over de rug van gewone mensen nog wat meer miljarden wil binnen harken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat is belachelijk! Hij gaat daar toch zeker niet heen om een diplomatiek conflict met die lui te ontketenen!
   Zelfs al zou hij zich wel vierkant tegen ze willen keren, (net als wij) dan kan dat nóg niet; er staat te veel op het spel.
   Het Presidentschap van de VS is geen cowboy-en-indianenspelletje!
   Lees liever de reactie van oeps48 hieronder eens aandachtig, dan kom je misschien tot andere gedachten!

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Jouw zou ik er niet graag bij hebben met een onderhandeling.
    Jij klets iedereen naar de mond om de vrede te bewaren.
    We hebben hier met een zeer agressief volk te maken die uit zijn om de hele wereld onder de islam te brengen, die verkoop je geen wapens.
    Iets stommer kan je nauwelijks bedenken.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Blèr jij maar een eind weg, Bert (dat trekt later wel weer bij, dat weet ik intussen van jou) maar ik verrèk het om voortdurend mee te gaan in die nihilistische schommelingen hier van éérst dol-enthousiast zijn over ’s mans verkiezing en hem het volgende ogenblik compleet verketteren omdat WIJ van hem verwacht hadden, dat-ie van de ene op de andere dag ijzer met handen zou kunnen breken.
    Had je liever Clinton gehad? Want dát was het alternatief. Nou, probeer je maar liever niet voor te stellen, wat dáár uitgekomen zou zijn, qua ‘deals’ met SA.
    Spijt me wel, maar aan dat gezeik om Trump nu al van het ene op het andere moment af te schrijven en pessimistisch te gaan doen over dingen, die een ánder evenmin beter had kunnen aanpakken, doe ik niet mee.
    De beste stuurlui staan nog steeds aan wal!

    Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Weer 1tje in het rijtje die gelooft dat er een gematigde en een radicalen islam bestaat.
   En dat dan ook nog gaan beweren in het grootste terroristen land in de wereld.
   Ik denk dat de man dement aan het worden is, of het is er 1 die denkt, ach, ze geloven tenminste nog in iets, dus valt er mee te praten.
   De man komt er vanzelf wel achter.
   Die wapens gaan tegen hem gebruikt worden.

   Like

 7. oeps48 zegt:

  President Trump heeft vandaag op zijn manier een hele diplomatieke boodschap Saoedi-Arabië afgegeven. Een boodschap waar zijn gastheren best wel even over zullen moeten nadenken. Hij heeft ze op hun eigen niveau aangesproken. Hij heeft ze voor de keus gesteld te kiezen voor het goede, of voor het kwade. Hij dwingt zijn gastheren niet. Hij laat de keus aan hen. Maar tussen de regels door luisterend, maakt hij wel duidelijk, dat als zij kiezen voor het kwaad ze niet op Amerika hoeven te rekenen. Hij heeft de organisaties van het kwaad specifiek aangewezen. Hij heeft ook een vrede met Israël genoemd. Hij heeft zijn gastheren de handreiking gedaan, dat.vandaag een nieuw tijdperk van vooruitgang kan aanbreken. Het is nu aan de Arabieren, om de keuze te maken. Laten we hopen dat ze de juiste keuze maken. Dus nog geen conclusies trekken, maar afwachten.
  Trump komt thuis met een enorme order voor de Amerikaanse industrie. Hij komt daarmee een verkiezingsbelofte na. Hij steekt daarmee een hart onder de riem van de Amerikaanse werknemers, die momenteel grotendeels werkeloos thuis zitten. Hij heeft hiermee heel veel banen gecrëerd.
  Deze toespraak zal zeker niet in goede aarde vallen bij de Clintons noch bij Soros, noch bij de Deep State. Maar het is koren op de molen van de Republikeinen. Nu men heel hard bezig is de poten onder zijn stoel door te zagen, heeft hij de steun van de Republikeinen heel hard nodig. Trump heeft laten zien, dat hij wat kan presteren.
  Merk op, dat de vrouwen in zijn gezelschap geen hoofddoek droegen en loshangend lang haar hadden. Ze kregen zowaar een hand van de Arabieren. Wat een geweldige stille diplomatie.

  https://pauwnieuws.nl/news/761/3-belangrijkste-aspecten-van-bezoek-trump-saudi-arabie-banen-banen-banen-

  Like

  • D. G. Neree zegt:

   Helemaal eens met je analyse. Wat Op diplomatieke wijze heeft hij ze flink de waarheid gezegd en de saoedi’s keken niet bepaald blij. Het applaus op het eind was ook meer uit beleefdheid dan een stormachtig applaus.

   Alleen ergerde ik me aan het beschuldigen van Assad. Dit kan betekenen dat de verhouding USA en Rusland er niet beter op gaat worden. Nog niet zo erg als Clinton, maar toch nog niet de goede kant op.

   Maar dan als laatste: Het zijn allemaal maar woorden, daar in Ryad. Woorden, niets meer.

   Geliked door 1 persoon

 8. Taljaard zegt:

  Om aan de macht te blijven heeft het Saudische koningshuis heel veel geld nodig om het volk rustig te houden en de talrijke wahhabitische scherpslijpers geen kans te geven om onrust te stoken.
  Dat is al decennia het geval, want zij hebben geleerd van het lot van Rezah Sjah Pahlavi in Iran dat brute onderdrukking en staatsterreur op den duur niet werkt om de revolutionaire islamisten eronder te houden. Daarom wordt de olierijkdom over een groot deel van het volk verdeeld, zodat revolutionaire sentimenten in feite worden afgekocht.
  Het staat rijke Saudische burgers vrij om geld aan IS te geven en salafistische mosketen in het buitenland te financieren, maar wanneer zij zich tegen de koninklijke clan Ibn Saud keren, of anderzijds onrust stoken, gaat hun kop eraf.

  Deze politiek noopt hen tot het genereren van zoveel mogelijk olie-inkomsten en andere lucratieve zakelijke deals met het buitenland. En daarmee zijn het dus opportunisten pur sang, die de handelsbelangen altijd zullen laten prevaleren boven de islamitische leer en deze leer, waar het de buitenlandse politiek aangaat, voornamelijk met de mond belijden.
  Ten einde de islamisten in het binnenland verder tegemoet te komen is de burgerlijke wetgeving zoveel mogelijk aan de sharia aangepast, maar is het geen regeringsbeleid om deze sharia actief te exporteren.

  In Washington is men van deze feiten op de hoogte.
  Het aan de macht blijven, en houden, van de Ibn Saud clan is een garantie voor rust op het Arabische schiereiland, dat ook nog eens het hartland van de islam is. Onrust aldaar zou tevens de olietoevoer in gevaar brengen en de hele wereldeconomie kunnen ontwrichten.
  Vandaar de nogal diplomatieke toon die Trump hier bezigt..

  Like

 9. Eric zegt:

  Trump zet gewoon het beleid van Obama en Bush verder, en dat wist éénieder die hem tijdens zijn campagnetoespraken het belang van olie hoorde benadrukken. Bovendien gold zijn mislukte moslimban niet voor Saoedi’s, terwijl iedere Amerikaan met een hersencel weet dat zij 9/11 hebben bekokstoofd. Trump is dus helemaal niet zo onvoorspelbaar en inconsequent als men laat uitschijnen: hij maakt met zijn deals Amerika weer groot en dit door Saoedi-Arabië te sparen (wat Obama en Bush hem overigens voordeden en wat inderdaad een politiek van bijna 100 jaar is). Om dat mogelijk te maken moest eerst Bannon sneuvelen, één van de weinigen in de VS die de islam als een in essentie moorddadige en volgens Himmler perfecte krijgs- en veroveringsreligie begreep. En om de eenheid (Trump noemt het partnerschap) van de VS met S.-A. te consolideren en te versterken hebben de Amerikanen een gemeenschappelijke vijand nodig: daartoe is het sjiitische Iran, dat zich nochtans moderniseert en veel minder terreur en islam exporteert dan Saoedi-Arabië, het uitgelezen voorwerp.
  De speech van Trump bevestigt wat ik reeds wist: het satanische bondgenootschap van de twee meest gewelddadige ideologieën op aarde, het doorgedreven en nietsontziend kapitalisme van de VS enerzijds en de in de kiem reeds superagressieve islam, ontstaan in Saoedi-Arabië, vormt het grootste gevaar voor de mens en de planeet.

  Like

  • oeps48 zegt:

   @ Eric (22 mei 2017 om 14:44)
   Toen Donald Trump 4 maanden geleden aantrad als president van de VS, trof hij een economie aan, die helemaal in het slob zit. De werkelijke cijfers zijn veel erger, dan de MSM ons wil laten geloven. Na de presidenten Carter, Reagan, Bush sr, Clinton, Bush jr. en Obama is America zo goed als bankroet. De oorlogen in Afganistan, Irak en nogmaals Irak hebben een grote wissel op de americaanse reserves getrokken. En dan te bedenken, dat de rekening van het Vietnamese debacle nog lang niet is vereffend. Van de autoindustrie, van oudsher de motor van de americaanse economie, is niet veel meer over. Detroit, eens het economisch Mekka van Amerika, is verworden tot een spookstad. De hele wereld verwacht heel veel van America. Maar America heeft momenteel helaas geen middelen meer, om te presteren. De gigantische order, waar Trump mee thuiskomt, is slechts het begin van een wederopbouw, maar niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. We weten allemaal waar de schoen wringt. De Deep State en de illuminati hanteren een andere agenda, dan de americaanse bevolking. Ze zijn helaas heel erg machtig. Ook Trump kan niet om deze enorme obstakels heen. Nu een oorlog met de islam ontketenen, zou vreselijk dom zijn. Dat is geen lokaal conflict meer, maar een oorlog van Dakar tot aan Djakarta en verder en dat gaat beslist niet aan Europa voorbij. Dat is dus WO-3 met alle atoombommen en erger van dien. Zodra de wapens zwijgen is de wereld vernield, het leven zo goed als uitgeroeid en wat resteert. is straling.
   De oorlog in Syrië draait in principe om een tweetal pijpleidingen. De ene is van Gasprom, dus Poetin en de andere is van Bush. Het gaat om hele grote belangen. De export van gas en olie naar Europa. Die leidingen moeten door Syrië. En Syrië is daarmee het kind van de rekening. In het vuile politieke spel hebben Obama en Hillary Clinton tezamen ISIS in het zadel geholpen. En daar hebben Soros en zijn kornuiten handig misbruik van gemaakt, om chaos in Europa te creëren, om hun duivels plan, de NWO door te drijven. De hele migratie problematiek wordt door Soros en zijn kornuiten georkestreerd en gefinancieerd. Het gaat Soros niet om de migranten, maar om de chaos. De migranten zijn slechts de pionnen in het duivelse spel. Zolang Soros niet is uitgeschakeld, zal de migrantenstroom niet stoppen. De deal, die Trump met Saoedi-Arabië heeft gesloten is inderdaad een wapen deal. Hij gokt erop, dat hij hiermee een bondgenoot heeft gekocht en een mogelijke vijand heeft uitgeschakeld. Het is inderdaad een gok. Als Saoedi-Arabië hierin meegaat, hebben ze voldoende overwicht om stabiliteit in de regio te waarborgen. Trump heeft voldoende hints gegeven, dat ze niet op zijn steun hoeven te rekenen, als ze de verkeerde keuze maken. Dan wordt het ginds dus een brandhaard, waar Trump zijn handen vanaf trekt. Wat er naast het officiële document verder nog is afgesproken in aanhangsels, bijlagen, inlegvellen, met handen schudden, of stilzwijgend weten we niet. Het is nu dus afwachten, wat er verder gaat gebeuren. Het doel van die 59 kruisraketten, die op Syrië werden afgevuurd en nauwelijks schade hebben veroorzaakt, is nu ook duidelijk. Het was machtsvertoon. Trump heeft laten zien, dat hij niet zal aarzelen, om zijn wapens in te zetten. Maar dan schieten ze wel raak.
   Trump heeft zijn lange betoog kracht bijgezet, door te wijzen op een gemeenschappelijke noemer. Hij heeft er God bijgehaald. Net als bij zijn inauguratie, heeft hij in Saoedi-Arabië de macht van God ingeroepen om de kracht van het kwaad, de duivel, te bestrijden. Hij weet, dat de achter de illuminati de duivels, de valse goden, de Anunaki’s en niet de Schepper, schuil gaan. Ga gerust even wat googelen op Annunaki’s en illuminati. Dan begrijp je misschien iets van het spel, dat wordt gespeeld.
   Tot slot nog even een toelichting op 9-11. De MSM wil ons laten geloven dat Saoedi-Arabië achter deze aanslag zat. Maar er zijn inmiddels gerede twijfels aan die versie van het verhaal. Er zijn teveel zaken, die niet kloppen of waar vraagtekens bij gezet kunnen worden. Het heeft er alle schijn van, dat het een valse vlag was. Dat het een interne job van de Deep State was. De illuminati kaart, daterend uit 1995, spreekt boekdelen.   Geliked door 1 persoon

  • D. G. Neree zegt:

   Is Bannon dan ook al weg? Ik kan het niet meer bijhouden.

   Like

 10. D. G. Neree zegt:

  Een raak artikel in het Engels.
  http://www.frontpagemag.com/fpm/266765/dose-reality-riyadh-bruce-bawer#.WSMmumP5pEY.twitter

  Wat Trump uitte was een in diplomatieke taal vervatte bedreiging aan iedereen die islamitisch terrorisme steunt. Ook aan Saoedi-Arabië. De Sauds keken dan ook steeds ongemakkelijker.
  Trump heeft het over individuele vrijheid en veiligheid voor iedereen van alle gezindten.

  Er zitten een aantal onwaarheden in zijn speech, maar de dreiging was duidelijk. Het was een kwestie van de wortel en de stok. de wapendeal was de wortel en de speech de dreiging van de stok.

  Geliked door 1 persoon

 11. D. G. Neree zegt:

  Dit dus:
  “No, he didn’t explicitly charge Muslim leaders with funding terrorism – but he told them, in no uncertain terms, that they needed to cut off funds to terrorists. Nor did he explicitly blame Islam for terror or explicitly call it evil (as much as some of us would have loved to hear him do so) – but he came tantalizingly close to doing so, speaking bluntly about the “vile creed,” the “wicked ideology,” the “craven ideology”, that underlies terror. He did use the word “evil.” And, yes, he spoke of “Islamic” (not “Islamist” or “radical Islamic”) terror. And he made it clear he wasn’t just talking about terrorism – he was talking about Islam itself. He condemned “the oppression of women, the persecution of Jews, and the slaughter of Christians.” He warned: “barbarism will deliver you no glory. Piety to evil will bring you no dignity.” Yes, “piety to evil.” Even as he continued to make flattering references to Islam, they felt increasingly pro forma, and it became increasingly manifest that he was identifying that religion as the root not just of terror but of all that is primitive and barbaric about that portion of the world in which it is most commonly practiced. In one remarkable passage, he listed a number of wonders of the Arab region of which his listeners should be proud. What was remarkable was that they were all wonders that dated to pre-Islamic times. In short, he was reminding these people that they had a proud history, a proud identity, that predated their prophet and that could, if they wished, help form the foundation of a new, free, forward-looking culture.

  Like

 12. Harry zegt:

  Viel me mee dat Trump nogal duidelijke taal sprak tegen die soepjurken .
  Maar als ie nou god weer bij zijn plannen gaat betrekken , dan komt er weer geen donder van terecht natuurlijk .
  Zo hebben de Amerikanen zelfverzonnen vijanden en zelfverzonnen vrienden .
  Alleen die “vriend” zal je nooit komen helpen , wat kun je met steun van een denkbeeldige ?

  Afijn , die soepjurken zullen wel behoorlijk op hun besneden pik getrapt zijn , als je die smoelen zag tijdens de toespraak .
  Ze zullen de hulp aan Isis nu wel intensiveren .

  Die koning gezien op tv ?
  Die zat nèt te kijken als een Orang Oetan , met een jute zak op zijn kop .
  Alleen zijn ogen bewogen nog verschrikt van links naar rechts .
  Wát een vertoning !
  Onvoorstelbaar rijk omdat ze alle geld van de olie die daar toevallig in de grond zit in hun eigen zak kunnen steken , zitten ze in een gigantisch paleis , terwijl ze de woestijntent eigenlijk nog niet ontgroeid zijn .

  Alhoewel ik moet toegeven dat er één saudi tussen zat met een gladgeschoren bakkes .
  Is er dan toch nog hoop ?

  Nee joh , achterlijke optimist !

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  In one remarkable passage, he listed a number of wonders of the Arab region of which his listeners should be proud. What was remarkable was that they were all wonders that dated to pre-Islamic times. In short, he was reminding these people that they had a proud history, a proud identity, that predated their prophet and that could, if they wished, help form the foundation of a new, free, forward-looking culture.

  Mooi verwoord doch de islam is wat het is. EN dat kan je niet verwoorden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s