Na de aanslag in Manchester: NPO bingokaart . . .

Door:
Gerard de Boer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Links fascisme, NPO, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Na de aanslag in Manchester: NPO bingokaart . . .

 1. koddebeier zegt:

  NPO, een door en door verrot links clubje van goedpraters en onbenullen !!

  Like

 2. Ronald van Raak (SP): ‘GroenLinks, PvdA, D66 en regering schenden Grondwet’
  ‘Nederland is geen democratie, maar kliek van politici, journalisten en wetenschappers met bepaald vast beeld’

  Door Bert Brussen

  GroenLinks, PvdA en D66 overtreden de Grondwet door zich terug te trekken van het door hun zelf ingediende wetsvoorstel voor bindend referendum en dit dus niet aan de Tweede Kamer ter behandeling aan te bieden. Dat had al moeten gebeuren op de eerste vergaderdag van de nieuwe Tweede Kamer op 23 maart. Ook minister Ronald Plasterk (PvdA) wilde de wet vooralsnog niet behandelen waardoor de regering zich medeschuldig heeft gemaakt aan schending van de Grondwet. Dit zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak dinsdag in een interview tijdens de TPO-podcast.

  Maandag werd bekend dat mede-initiatiefnemer D66 zich terugtrekt van het wetsvoorstel voor een bindend referendum. Eerder werd al bekend dat initiatiefnemers GroenLinks en PvdA zich terugtrekken. Maar het wetsvoorstel behelst een verandering van de Grondwet waardoor het wetsvoorstel verplicht meerdere malen moet worden behandeld in de Tweede Kamer. Nu dit uitblijft is volgens Van Raak de Grondwet geschonden.

  Van Raak is wel nog altijd voorstander van het bindend referendum, en zal nu zelf de behandeling proberen door te zetten, zo liet hij maandag al aan TPO weten.

  Angst voor democratie
  “GroenLinks en PvdA handelen nu keihard tegen de Grondwet. En dat terwijl juist GroenLinks altijd zo de mond vol hebben over grondrechten, waar ze zich nu zelf niet aan houden”, aldus Van Raak.

  Van Raak heeft geen goed woord over voor het gedrag van GroenLinks en PvdA. Volgens hem hebben deze partijen “een grote angst voor de democratie. Ze zijn gewoon bang voor de mening van het volk. Terwijl, ik denk ook wel eens: hadden we het volk maar eerder om een mening gevraagd over bijvoorbeeld de euro, de uitbreiding van de EU of het opengooien van de Europese markt. Dat had achteraf een hoop problemen gescheeld.”

  Doodsbang en doodsbenauwd
  Het SP-Kamerlid denkt dat juist zo’n bindend referendum heel heilzaam kan werken omdat “het de verkokering en het elitaire denken bij sommige partijen kan doorbreken. Maar inplaats van luisteren naar de bevolking zeggen die partijen nu: ‘Als de bevolking niet naar ons luistert dan heeft de bevolking gewoon ongelijk’.”

  Volgens Van Raak, die al sinds 2003 op het Binnenhof rondloopt is het “nog niet eerder in de parlementaire geschiedenis voorgekomen dat initiatiefnemers van een wetsvoorstel zich weer terugtrekken. Ook is het nog nooit eerder voorgekomen dat zelfs de regering als reactie daar op zich niet aan de Grondwet houdt. Men is echt doodsbang en doodsbenauwd voor deze wet.”

  ‘Geen respect voor democratie’
  Van Raak vervolgt: “Het is dubbeldwaas en ik word er erg verdrietig van dat deze partijen nu zo er mee omgaan. Ik heb nog nooit zoveel angst gezien voor democratie en voor de bevolking. Ze hebben gewoon geen respect voor de democratie. Dit laat zien dat Nederland eigenlijk geen democratie is. Nederland is een soort kliek van politici, bestuurders, journalisten en wetenschappers die een bepaald soort beeld van de samenleving en een bepaald soort beeld van de politiek in stand houden.

  “Toen ik begon in de politiek had ik altijd het idee dat mensen op hoge posities ook heel intelligent zijn. Dat ze dingen beter snappen dan andere mensen. Maar het eerste wat ik leerde is dat dit beslist niet het geval is.

  “Het gaat hier om een fundamenteel probleem: GroenLinks, PvdA en D66 hebben geroepen ‘we willen meer democratiseren’ maar zijn geschrokken van hoe die democratisering in de praktijk werkt. Hun beeld van de samenleving is verwrongen. Ze denken: ‘Als we mensen een referendum geven willen ze hetzelfde als wij’. Want ‘het volk’ bestaat uit hoogopgeleide, goedbetaalde, kosmopolitische consultants.

  “Maarja, die bevolking heeft wel wat anders te doen dan alleen aan hun eigenbelang denken en daar zijn ze natuurlijk erg van geschrokken.”

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Adriaan Jansens:

  “Maarja, die bevolking heeft wel wat anders te doen dan alleen aan hun eigenbelang denken…”

  Dat ben ik niet met je eens, Adriaan. Ook de bevolking denkt aan z’n eigen belang. Grote verschil is dat het eigen belang van de bevolking (minder islam, minder Europa) niet hetzelfde is als het eigen belang van het zootje landverraders in Den Haag (meer Europa, misschien mooie baan in Brussel).

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Adriaan Jansen: 16.04. uur. Geheel eens met de strekking van uw reactie.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4536602/Buckingham-Palace-military-armed-guard.html

  Britain on lockdown: Army deploys 1,000 heavily-armed soldiers to guard London, Parliament is closed to the public and Changing of the Guard is cancelled after Theresa May warns ANOTHER terror attack is ‘imminent’

  Armed troops patrolled the streets around London landmarks including Buckingham Palace and Parliament
  The Changing of the Guard ceremony has been cancelled and Palaces of Westminster are in lockdown
  It comes after Theresa May warned a further terror attack may be ‘imminent’ following Manchester bombing
  Decision, taken at meeting of Government’s emergency Cobra committee, will see 984 troops deployed
  It is the first time the military has been sent out to patrol British streets since a similar threat in 2003
  It follows a terror attack on Ariana Grande concert in Manchester which killed 22 people and injured 119 more

  Like

 6. Thoth zegt:

  De bovenste 5 geven nu het standpunt van de ‘elite’ politici en de media die zich belangwekkend noemt…

  Like

 7. Joshua zegt:

  De overheid heeft zich ontpopt tot dictatoriaal schorem!
  Zij willen niks met democratie te maken hebben die pluche plakkende ellendelingen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s