Autoriteiten vijf keer gewaarschuwd voor Abedi

Screenshot_64

MANCHESTER – De autoriteiten zijn de laatste vijf jaar minstens vijf keer gewaarschuwd voor zelfmoordterrorist Salman Abedi. Zo belden vrienden van hem de antiterrorismelijn nadat Abedi hen had verteld dat het „prima was om een zelfmoordterrorist te zijn.”

De Telegraaf

Ook wisten de autoriteiten dat de vader van de aanslagpleger die in Manchester voor een bloedbad zorgde, lid was van een aan Al Qaida gelieerde Libische groepering. Ook de moskee waar Abedi eerder kwam had de politie al eens gewaarschuwd dat de aanslagpleger aan het radicaliseren was, schrijft het Engelse dagblad The Telegraph.

Familie van de omgekomen dader waarschuwde daarnaast de Britse politie, om te wijzen op het gevaar dat de man vormde. Met die informatie werd niets gedaan. Abedi stond wel op een zogenoemde watchlist van de autoriteiten, maar werd niet nauw gevolgd.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Europa, Groot-Brittannië, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Autoriteiten vijf keer gewaarschuwd voor Abedi

 1. ildiko zegt:

  Waarschuwingen ?????vroeger 1 waarschuwing of een negatieve rapport genoeg was om iemand keihaard opgepakt worden ! vandaag effen wachten, effen wachten tot de bom ploft.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het grote probleem van onze democratie is nu eenmaal dat er bewijs moet zijn voor het bedreigen van de rechtsstaat voordat de overheid tot actie kan overgaan.
   In “oorlogstijd” is er geen bewijs nodig om de vijand te wantrouwen.
   Het staat dan officieel vast dat “de vijand” ons daadwerkelijk wil vernietigen.
   Zolang er geen officiële oorlogsverklaring van een duidelijke vijand op tafel ligt, kan en mag de overheid pas noodmaatregelen nemen als er sprake is van een “noodtoestand”.
   Pas vanuit die “noodtoestand” wordt het directe gevaar voor de democratie cq samenleving, erkend.
   Eerder niet.
   En dat is nu het heikele punt.
   Er is geen basishandboek wat duidelijk maakt wannéér er sprake is van een permanente noodtoestand.
   Dat er aanslagen plaatsvinden is een feit, maar geldt niet als voldoende bewijs dat de samenleving “permanent” bedreigt wordt.
   De bevolking zèlf wil daar namelijk niet aan.
   Zo lang als men wegkijkt door middel van kaasrsen, bloemen en selfiies met mohammedanen, vindt de overheid het niet nodig een permanente noodtoestand uit te roepen…
   Het excuus van de overheid is daarom dat zij de bestrijding van de aanslagen in handen heeft gegeven van de geheime diensten en politie.
   Waar niet over gesproken wordt is dat de geheime diensten niet kunnen bepalen wat er met verdachte personen moet worden gedaan.
   Het enige wat zij mogen doen is “ze in de gaten houden en te rapporteren” aan de overheid.
   Méér gebeurt er dus niet, en zal er ook nooit gebeuren.
   De overheid is als de dood voor een escalatie van het geweld (zeg maar islam…), zal altijd blijven wegkijken van de realiteit, en dus nooit uit zichzelf overgaan tot het uitroepen van een noodtoestand.
   De aanleiding daarvan zal dus van onderaf moeten uitgaan.
   Òf de islam, òf de bevolking zal eerst door middel van een tsunami van geweld de overheid over die streep moeten trekken.

   De bevolking kunnen we vergeten, denk ik…
   Overigens héél raar dat er nog nooit een aanslag in Nederland heeft plaatsgevonden.
   Hoe zou dat nou toch komen…?

   Liked by 1 persoon

   • Edjan zegt:

    Goeie analyse.
    1) in Nederland nog nooit en aanslag omdat:
    a) Nederland logistiek centrum is voor de islam.
    b) Nederland al vele jaren schatting betaalt aan de islam.
    2) Het volk zou makkelijk een burgeroorlog kunnen ontketenen door bijvoorbeeld (puur theoretisch ) voor elke aanslag een volle moskee in de lucht te jagen. Dan heb je de poppen aan het dansen. De overheid zal deze beweging onmiddellijk uitroeien. De overheid wenst geen ruzie met de islam.

    Liked by 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Edjan.
    Precies.
    Dank voor je suggestie, vooral dat woordje “volle” voorafgaande aan “moskee” doet het héél goed.
    Bij mij in ieder geval.
    Ik zal via ’n tijdreisje toch eens inventariseren bij onze grootkinderen hoe dat via elektronische weg gestuurd mogelijk zou moeten zijn.
    Natuurlijk via wegen die de overheid onmogelijk zou kunnen volgen.

    Het risico blijft bij dit volk natuurlijk altijd bestaan dat de bloemisten en de halal-speelgoedjes toch weer niet aan te sleuren zullen zijn…

    Like

 2. het is helaas standaard bij onze overheid; terroristen toelaten tot je land en daarna niks doen

  Liked by 2 people

 3. ildiko zegt:

  Waarschuwingen ?????vroeger 1 waarschuwing of een negatieve rapport genoeg was om iemand keihaard opgepakt worden ! vandaag effen wachten, effen wachten tot de bom ontploft.

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Als (familie van) slachtoffer zou ik de staat aanklagen. Dit is alweer een voorbeeld van vet betaalde Lullo’s die in gebreke blijven. Valt me trouwens nog mee dat de (VK) veiligheidsdienst “slechts” 3000 potentiele terroristen in de gaten houdt. Volgens mij zijn het er wel 10.000en die ‘snode plannen’ hebben! Maar deze komen wel naar voren als de tijd rijp is!

  Liked by 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   Rea, als de tijd rijp is, ja dan is het voor ons denk ik te laat, die in Nice maakte met zijn vrachtwagen in de 80 doden, dat was er maar 1, kan je nagaan als al die tienduizenden massaal mensen gaan aanrijden of bomgordel gaan dragen

   Like

  • Marian zegt:

   Klinkt mooi, maar het helpt. Je bent altijd de verliezer.

   Like

 5. Marian zegt:

  Jihadisten kunnen niet meer omgeturnd worden. Opknopen aan de galg en niet aan een boom, dat is zonde van de boom.

  Liked by 1 persoon

 6. Tom Hendrix zegt:

  Het zegt genoeg, 5 keer gewaarschuwd, en nog deden Politie, Justitie en Veiligheidsdiensten NIETS. Ze hebben dus massaal schuld aan deze aanslag; en LITERS BLOED AAN HUN HANDEN. De grootste vijand is helaas onze eigen OVERHEID/REGERING geworden.

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Tom.
   Zie mijn reactie, op 17.50 u.
   De grootste vijand van het volk is het volk zèlf.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @paulzwueste: 17.53. uur. Paul, ik kan me daar wel iets bij voorstellen. En dan denk ik met name aan het gegeven, dat men totaal geen verzet pleegt, dat men niet de ‘straat” opgaat om het ongenoegen te uiten. Geheel gehersenspoeld door de socialistische omroepen en pers. En dat weten de heersers!

    Liked by 1 persoon

  • Elisah zegt:

   Vlak voor de aanslag heeft een moeder melding gemaakt van een zich verdacht gedragend persoon met een rugzak, het was een vrouw en achteraf gezien waarschijnlijk een handlanger van de dader. De melding werd niet serieus genomen en de moeder werd behandeld als een racist, even later ging de bom af….

   Like

 7. Thoth zegt:

  Ha, ha, ha. Natuurlijk. Altijd. Immer.

  Like

 8. Jackholland zegt:

  Iedere moslim is een potentiële terrorist of een terrorist.Een normaal weldenkend humaan mens accepteert nl niet dat bijv in de Koran staat dat moslims geen vrienden moeten worden met niet-moslims dit is walgelijk.Als er soortgelijke teksten in de Thora of bijbel staan is dit eveneens walgelijk. Er zijn genoeg christenen en joden die kritiek geven op hun eigen geloof. De eerste moslim die openlijk kritiek geeft op inhumane teksten in de Koran moet ik nog tegenkomen. Als je geen kritiek geeft als moslim op inhumane teksten in de Koran dan geef je eigenlijk toe dat je 100% achter dit walgelijke gedachtengoed staat en daarmee geef je ook toe dat het als martelaar sterven voor allah het meest mooie is dat je voor allah kan doen,dit impliceert dan tevens ook dat je de daden van islamitische terroristen goedkeurt.Dit goedkeuren van deze acties door moslims wordt ook nog een bewezen door het feit dat Brusselse terrorist nog maandenlang in brussel kon rondlopen na zijn daad in Parijs zonder verraden te worden door zijn broeders. Vandaar mijn stelling iedere moslim is een potentiële terrorist de meeste moslims zijn gelukkig niet actief maar zeker wel passief vanwege het feit dat ze geen enkel commentaar/kritiek geven op de Koran .

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ik heb dit al jaaaaaren geleden ook al geroepen.
   Alles wat met de islam te maken heeft… dood of het land uit.
   Verbieden helpt namelijk niet. Het idee alléén al zou belachelijk zijn.
   Zo dus, of dood of het land uit flikkeren.

   Gaat wel ’n keer gebeuren.
   Als het al véél te laat is, jammer genoeg.

   Liked by 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   moslims worden zonder geweten of moraal geboren, Verwacht er dus geen humaniteit van

   Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Daarom moet de moslims ook terug naar zijn eigen land. Bijvoorbeeld te beginnen met iedereen met een strafblad.
  Verder heeft men dus hetzelfde probleem; hoeveel signalen en rapporten er ook zijn, nooit wordt de enige juiste oplossing gebruikt (uitzetting) en zit een smerige ambtenaar van de PvdA signalen te negeren en rapporten onderin een lade te schuiven.

  Liked by 1 persoon

 10. anna zegt:

  het is bekend dat de vader lid was van een aan Al Qaida verbonden organisatie, diezelfde familie waarschuwt de politie dat de dader aan het radicaliseren was …. wat een vreemd verhaal …. en niemand doet er iets …

  Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Pak een willekeurige aanslag er bij, en het waren allemaal stuk voor stuk bekende van de politie en inlichtingen diensten met een ellenlang strafblad.
   Er doet nooit een instantie iets met deze info.
   Ze hopen er op dat ze rustig blijven, totdat het weer te laat is.

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Natuurlijk doen de veiligheidsdiensten uitsluitend en alléén rapporteren naar de overheid.
    Als DIE er niets aan doet is de overheid schuldig.
    Niet de overheidsdiensten dus.

    Liked by 1 persoon

 11. Pietersen zegt:

  Islamitische terreur bestrijden is dweilen met de kraan open. Men kan wel eens een aanslag voorkomen maar daarmee houdt het ook op. De achterliggende oorzaak wordt niet aangepakt zolang politici hun politiek correcte maskers niet laten vallen.
  Zij nemen ons al jaren in de maling en worden er zelfs voor betaald.

  Like

 12. Jean zegt:

  Laten we in heel Europa een systeem op poten zetten waarbij 20 autochtonen 1 allochtoon 24u op 24u in de gaten houden.
  Waar gaat hij/zij naartoe?
  Met wie spreekt hij/zij?
  Wat heeft hij/zij gekocht?
  Hoe komt hij/zij aan die woning?
  Waar haalt hij/zij het geld?
  24u op 24u, alles via één databank verwerken zodat we elke stap en woord in beeld hebben van dat islamitisch zootje ongeregeld.
  De belangrijkste data zal uiteraard zijn “het vertrek naar homeland”.

  Like

  • M.A.L. Sion zegt:

   Dat klinkt manhaftig. Het is echter niet uitvoerbaar.
   Wat is dan wel uitvoerbaar?
   1. Verbiedt het praktiseren van de islam.
   2. Sluit ALLE moskeeën. Breek ze af en maakt ze met de grond gelijk.
   3. Verbreek de banden met islamitisch geregeerde landen.
   4. Geniet van vrede en veiligheid.
   malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Sion.
    Je bent het allerbelangrijkste vergeten.
    Dood ze of donder ze het land uit, want als je ze laat blijven heeft het voorafgaande geen enkele zin…!

    Liked by 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Ja, heel leuk hoor. Doodt is wel met dt hoor, anders zijn ze nòg niet goed dood!

    Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik heb wel wat anders te doen de hele dag dan achter een mossel aan te lopen.
   Ik heb ze hier niet naar binnen gesleept.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Jean
   Dat is dus precies wat de politieke kaste en de burocraten willen!
   Maar dan, in het kader van het marxistische gelijkheidsbeginsel, met IEDEREEN.
   Want iets anders is ”discriminatie”
   En wanneer ze dat voor elkaar krijgen is de ideale en totalitaire big brother EUSSR superstaat een feit.

   Liked by 1 persoon

 13. wim zegt:

  Moet je eens kijken hoe snel de politie in actie komt als je een ‘verkeerde’ spreuk voor het raam zet, een ‘verkeerd’ hoofddeksel plaatst, een ‘verkeerde’ tweet de wereld instuurt, één ‘verkeerde’ uitspraak en je staat voor de rechter.

  Liked by 2 people

 14. paulzwueste zegt:

  Dit bewijst dus alléén maar dat de overheid helemaal niet van plan is het volk te beschermen tegen die islam…
  Collaboratie met de vijand (islam) dus…
  Hoogverraad zal later blijken… Als iedereen al dood is natuurlijk.
  Zo gaat dat namelijk altijd.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s