De Tsjechen wijzen de euro af, zijn volledig tegen migranten, en vinden dat de EU geen toekomst heeft

Screenshot_20

(Door: Ross Logan – Vertaling: E.J. Bron)

In een nieuwe peiling kreeg de EU van de Tsjechen een vernietigende beoordeling. Zij wijzen namelijk niet alleen de euro af, maar voorspellen ook een duistere toekomst voor het Brusselse project. Uit een jaarlijks uitgevoerde peiling van het Tsjechische peilingscentrum voor openbare meningen (CVVM) bleek dat de grote meerderheid van de geënquêteerden er nog steeds niet van overtuigd is dat het goed zou zijn om de Tsjechische Kroon te vervangen door de euro.

InselpresseExpress

Maar net 21% van de geënquêteerden was voor toetreding tot de muntunie – een lichte verbetering in vergelijking met verleden jaar, toen slechts 17% zijn ondersteuning voor het overnemen van de euro uitdrukte.

De scepsis tegenover de EU zelf blijft groot in het land, dat zich ook heftig verzet tegen de naar Europa immigrerende “vluchtelingen”. Slechts 36% van de geënquêteerde personen denkt dat de EU een toekomst heeft, terwijl dat vorig jaar nog 39% was. En slechts 355 is voor een verdere integratie van het blok.

Ongeveer 40% vond dat ze de EU in haat huidige toestand zouden verlaten, terwijl een vergelijkbaar percentage de huidige betrekkingen als goed beschouwt.

CVVM enquêteerde 1.033 mensen voor de peiling.

De Europese Commissie wil dat tot 2025 alle lidstaten de euro overnemen en bewerkt hiervoor politici om hen hiervan, ondanks heftig verzet in de bevolking, van te overtuigen.

Net zoals in de Tsjechische Republiek laten cijfers van de Euro-barometer ook in Polen zien dat 57% tegen de eenheidsmunt is, en ook Zweden, Denemarken en Bulgarije zijn hier duidelijk tegen.

Deze week liet de Europees Commissaris voor Belastingen, Douane-unie, Economische Zaken en Financiën, de Fransman Pierre Moscovici, verluiden dat er binnenkort een prikkelsysteem bekendgemaakt zal worden, waarmee de aarzelende landen ertoe moeten worden bewogen om toe te treden tot de muntunie. Zonder nader in te gaan op details, zei hij:

“We zullen proberen om een aantrekkelijk kader te creëren met – zoals men dat in de film zo mooi zegt – een aanbod dat men niet kan afslaan.”

De heer Moscovici merkte ook op dat met de Brexit de belangrijkste macht zonder euro uit de EU zal uittreden, want d elanden ertoe zou kunnen bewegen toe te treden tot de munt, of ze zouden rekening moeten houden met politieke isolering.

Screenshot_21

Vooral de Tsjechen hadden een korte, maar heftige relatie met de EU, sinds het land in 2004 is toegetreden. Vorig jaar dreigden officials uit Praag Brussel met een aanklacht, omdat geprobeerd wordt het land een verplichtend migratiequotum op te leggen.

Uit een peiling van CVVM in mei bleek dat 61% van de Tsjechen tegen de opname van “oorlogsvluchtelingen” was, terwijl dit in oktober met 52% duidelijk minder was.

Nog eens 34% zei dat het de “vluchtelingen” alleen toegestaan zou moeten zijn om zo lang in het land te blijven tot het land van herkomst weer veilig is (dat betekent dat slechts 5% van de Tsjechen voor een onbeperkte opname is of hierover geen mening heeft).

Bron:
http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel:
www.express.co.uk
Auteur: Ross Logan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Tsjechië. Bookmark de permalink .

21 reacties op De Tsjechen wijzen de euro af, zijn volledig tegen migranten, en vinden dat de EU geen toekomst heeft

 1. zeer verstandige mensen , die Tsjechen

  Geliked door 3 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Alphons Mantel: 15.10. uur. U bent me net voor. Inderdaad, de echte wijzen wonen blijkbaar in het oosten van Europa.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ja, maar ze zijn nog niet van onze eigen Timmermans af.
    Die heeft al gezegd da hij alle landen die de Euro niet willen, en zich verzetten tegen immigratie, héél hard zal aanpakken zodat ze het nooit meer zouden doen…

    Welk gek dat ik sindsdien nu al weken niks meer van ‘m heb gehoord.
    Zou die het vergeten zijn…?

    Geliked door 2 people

  • Aradhel zegt:

   @Paulzwueste, ‘onze eigen Timmermans’…. wie is dat?

   Like

 2. Jean zegt:

  Gelukkig beginnen steeds meer Europeanen in te zien dat die EU nefast en vernietigend is voor de Europeanen.
  Nu dat circus sluiten en de parasieten de EXIT wijzen “zonder pensioenrechten” en elke betaling dadelijk stoppen, ook aan de reeds gepensioneerde parasieten zoals die vanRAMPaai & co.
  De EU is een vulgaire ordinaire dictatuur en wij Europeanen haten dictatuur.

  Geliked door 3 people

 3. Cathja zegt:

  Ik kan het wel waarderen als landen zich niet laten ‘bedreigen’ door Brussel. Tsjechen, trap a.u.b. niet in loze beloften die jullie worden gedaan, maar hou vast aan jullie eigen principes.
  Dat geldt voor jullie munt, maar ook voor jullie standpunt met betrekking tot gedwongen opname van ‘vluchtelingen’.
  Zijn die lui eenmaal binnen, dan krijg je ze er bijna niet meer uit!

  Geliked door 1 persoon

 4. louis portugal zegt:

  En gelijk hebben ze.
  Wacht nog maar een paar jaar dan is het helemaal afgelopen mit die Brusselclub.

  Geliked door 1 persoon

 5. Taljaard zegt:

  En wat gaan ze nu doen in Brussel?
  (Opnieuw) tanks door de straten van Praag laten rollen?
  Analoog aan 1968?
  Gelukkig beschikt het politbureau van de Europese Commissie daar nog niet over.
  Wel een ”Europees leger” in de couveuse, maar dat is lang niet klaar voor zulke acties.
  Hoewel zo’n leger geheel en al is opgezet om landen als Tsjechie, Polen, en indien nodig ook Griekenland, onder het juk van de EU te dwingen en te houden.

  Maar misschien dat de Bundeswehr zich daarvoor nog leent.
  (Opnieuw) Duitse tanks in de straten van Praag dus.
  Analoog aan 1938.
  Ze zijn er toe in staat!

  Geliked door 3 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @Taljaard:15.37. uur. Dat denk ik ook, Taljaard. Zeker als we beseffen dat de EUSSR, de voortzetting is van: ” het Derde Rijk”, van bloksnor Adolf H.

   Geliked door 1 persoon

   • Taljaard zegt:

    @Bert/@Tom
    Wanneer ze dat flikken moeten ze het wel kunnen rechtvaardigen.
    Anders is hun ontmaskering compleet en voor iedereen zichtbaar.
    Zal dus gepaard moeten gaan met een enorm internationaal media-offensief, waarvan de hoofdstrekking waarschijnlijk zal luiden;

    ”Wij kunnen niet anders. Dit MOET. Dit is absoluut noodzakelijk om de vrede, de humaniteit, de openheid en de onmisbare internationale samenwerking te kunnen blijven handhaven. Anders verzinkt heel Europa in de duisternis van de jaren `30 van de vorige eeuw. ER IS GEEN ALTERNATIEF.
    En jullie willen toch niet dat de baarlijke satan Poetin het in Midden en Oost Europa voor het zeggen krijgt? Of dat het onmenselijke, islamofobe, xenofobe, bekrompen nationalistische populisme/fascisme geen krachtig HALT wordt toegeroepen?”

    Hoor het al over alle teleschermen janken en zie het al op iedere opiniepagina en voorpagina van Volkskrant, Trouw, NRC, Algemeen Dagblad en RD afgedrukt staan.
    En natuurlijk ook bij The Times, The Gaurdian, Der Frankfurter Alllgemeine, Le Monde, etc..

    Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Taljaard.
   Ik hoop dat ze het doen.
   In de eerste plaats denk ik dat die “Bundeswehr” zal afdruipen en nooit meer terug zal durven komen.
   De Tsechen zullen namelijk voor eigen land vechten en vergeet de andere Balkan-landen die een pact hebben met Tsechië even niet.
   En dan hebben we het nog steeds niet over Rusland gehad.

   Ik denk dat de pleuris dan echt zal dreigen uit te breken, want dit zal Rusland zeker niet pikken.
   En voor elke “Ach dat zal zo’n vaart niet lopen-afdoenerij help ik iedereen er aan te herinneren dat er een grens is aan het geduld van Poetin…zeker als hij met een inval in Tsechië het absolute bewijs zal krijgen dat hij steeds meer wordt ingesloten door de Nato.

   Like

 6. Mary zegt:

  Goh waarom zouden die Tsjechen die Euro en alles waar die club voor staat nu zo afwijzen, wellicht omdat ze alleen om zich heen hoeven te kijken om te zien wat een desastreuze gevolgen de Euro en dat zwakzinnige beleid van die smerige EU club tot gevolg heeft gehad.

  Like

 7. jackvanderveen zegt:

  Tsjechië er onder krijgen is geen kunst. Al die zwarte import beloven we het land Tsjechië, we geven ze oorlogsmaterieel en -materiaal. Daar gaat ie dan.

  Like

 8. Marian zegt:

  Daar kan onze belabberde regering een puntje aan zuigen. Die Tsjechen hebben hun verstand op de goede plaats zitten.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Ik ben in 2000 met de trein vanuit Dresden naar Praag gegaan, met een korte tussenstop in het voormalige Sudetenland, en ik kwam er toen achter dat de Tsjechen in hun land niet bepaald fietsenliefhebbers zijn, er daar vrij veel verkeersongelukken op de slechte wegen plaatsvinden en later vernam ik van mijn ouders dat zij de oudere generatie Tsjechen nogal onbeschoft vonden en dat ze niet erg gek op buitenlanders waren.
  Ik denk dat dit vooral komt omdat de Tsjechen, toen zij na WO I zich afscheiden van Oostenrijk-Hongarije (Tsjechen waren in dat multiculturele leger erg onbetrouwbaar en liepen geregeld over naar hun “broeders”, de Russen), onafhankelijk werden en zich verenigden in Tsjecho-Slowakije. Helaas kwamen er toen, na de 6,8 miljoen Tsjechen, ook nog 2,3 miljoen Slowaken, 3,5 miljoen Volks- en Sudetenduitsers, 880.000 Hongaren en honderdduizenden Oekraïners, Roethenen en joden onder hun bewind en dezen hadden vaak een enorme afkeer van de Tsjechen door wie zij zich benadeeld voelden. In 1938 werden de Tsjechen, tijdens de Conferentie van München door de Engelsen, Fransen en Italianen verkocht, verraden en uitgeleverd aan de Duitsers (Adolf Hitler was een felle Tsjechen-hater) die het land vanaf 1939-1945 gruwelijk terroriseerden! Toen Reinhard Heydrich (1904-1942), het hoofd van de Gestapo en Sicherheitsdienst (SD) die weer onder de Reichssicherheitshauptamt of RSHA vielen. Nadat Heydrich in 1942 omkwam na een aanslag roeiden de Duitsers het dorp Lidice uit en maakten dit letterlijk met de grond gelijk!
  In 1945 werden de Tsjechen wederom door de Engelsen en de Amerikanen aan de Russen uitgeleverd die hen 45 jaar lang terroriseerden zodat zij hierdoor iedereen gingen wantrouwen en haten! En dat zij thans de EU, waarbij zij zich aanvankelijk in 2004 vol blijdschap (?) bij aansloten, verafschuwen om hun ongevraagde opdringerigheid wat de euro, vluchtelingen, islam etc. betreft geef ik hen geen ongelijk!
  Wie weet gaan de voormalige Oostbloklanden de gehate EU wel vernietigen, gelijk zoals zij het communisme en de USSR hebben vernietigd! Want zoals Sinbad de Zeeman, die ooit de duivelse Sjeik van de Zee lange tijd “vrijwillig” op zijn schouders droeg en overal doelloos van hier naar ginder voerde, zullen veel EU-landen het gehate EU-juk uiteindelijk toch wel verwerpen!

  Geliked door 1 persoon

 10. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 11. renske sluiter zegt:

  Ik ben er praktisch zeker van dat veel van die mensen aan de top iets gebruiken, om zo min mogelijk te voelen. Oftewel drank oftewel een drug. Want een gezonde geest denkt realistisch en dat zie ik absoluut niet terug in de uitspraken van de mensen die aan de top zitten zoals Juncker/Timmermans/Schauble etc etc. Vorig jaar had ik nog tegen iemand gezegd dat het niet uitgesloten is dat er een moment komt dat terroristen mensen op straat aan gaan vallen. Niet met vrachtauto, maar gewoon persoon na persoon. Zoveel als ze kunnen pakken. Ik moest mijn mond houden en niet zo’n fantasie hebben zei de betreffende persoon, die mijn zus is. En dan bedoel ik niet door 1 persoon, maar groepsgewijs mensen afmaken. Politie hier is bang en politici zwak en laf.

  By the way: in islamitische landen hebben huizen veelal tralies voor de ramen. Dat is niet voor niets.

  Nu zie ik dat IS daartoe oproept en zelfs oproept de huizen van ongelovigen binnen te gaan. Het gaat absoluut t.z.t gebeuren als er geen maatregelen worden genomen, al weet ik niet hoe lang dat nog gaat duren. Als er geen maatregelen worden genomen als b.v. de geldstromen volgen van SA naar bepaalde moskeeen en wapens/ internet volgen en maatregelen wat immigratie betreft en nog veel meer.

  Geliked door 1 persoon

 12. Janssen F. T. zegt:

  Ook wij Nederlands spraken ons protest uit tegen de Euro, opname van vluchtelingen en tegen de EU. Dit alles werd ons ondanks dat een over groot gedeelte van de bevolking zijn nee uitsprak ons door onze strot geduwd door Rutte en consorten. Alles wat wij afwijzen wordt ons door de aanwezige leugenachtige regering toch opgedrongen alleen voor hun eigen roem en steekpenningen en macht.

  Like

 13. P.A.Schatteleijn zegt:

  De EU is een doodgeboren kind waarvan men denkt dat het tijdelijk in Coma is geraakt, hoop doet gekken in vreugde leven! Wij willen daar niet bij horen!🗣⛔️

  Like

 14. Thomasson zegt:

  Wat wil Moscovici doen tegen de Tsjechen, Slowaken, Polen enz.? De Waffen SS sturen om ze een lesje te leren? Daar is hij te laat voor. Vooral de Tsjechen hebben over verraad bittere lesje geleerd. De Tyfus genaamd EU bestaat voornamelijk uit volkeren die Tsjecho-Slowakije van Thomas Masaryk en Eduard Benes had verraden of bezet. Polen, Tsjecho-Slowakije en Hongarije waren in de 20ste eeuw minder dan 30 jaar vrije, soeverein landen. Dat is heel weinig in een eeuw. Sinds 1990 genieten ze van hun vrijheid en ze zouden NIEMAND aan hun vrijheid aankomen. Als sommige EU landen zo graag strontkleurige apen willen importeren uit de woestijn en jungle dan doen ze dat maar op hun eigen grondgebied en eigen kosten. Daar hebben anderen (bijv. Visegrad landen) geen boodschap aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s