Hun eerste doel hebben de terroristen al bereikt: Hoe het terrorisme ons leven verandert

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

We moeten ons niet klein laten krijgen en laten provoceren, wordt er gezegd. De angst voor het terrorisme zou ons westers-liberale leven niet mogen beperken, wordt op ons ingepraat. Maar dat is al gebeurd. We zijn minder veilig en minder vrij.

Die Freie Welt

Sinds 11 september 2001 wordt er nu al ongeveer 16 jaar lang steeds opnieuw regelmatig gezegd dat men de daden van de terroristen niet op een religie of complete cultuur zou mogen betrekken. Steeds opnieuw wordt er gezegd dat men op de haat van de terroristen met liefde zou moeten reageren en elkaar trouw zou moeten blijven. Men zou zich niet van zijn manier van leven mogen laten afbrengen. Het Westen zou zijn vrijheid niet van zich mogen laten afpakken. En tenslotte wordt er steeds opnieuw op gewezen dat het islamitisch terrorisme de religie alleen maar gekaapt en de meerderheid van de vreedzame moslims in gijzeling genomen zou hebben. De meerderheid van de moslims is wellicht vreedzaam. Maar de meerderheid van de terreuraanslagen wordt door moslims gepleegd. Dat ziet en begrijpt ieder kind.

Er zijn enkele dringende vragen: hoezeer spannen de moslims in Europa en Amerika zich in om zich te ontdoen van hun radicale fundamentalisten? Hoe reageren de moslims in de moskeegemeentes als ze in hun gelederen op fundamentalisten stuiten? Worden radicale fundamentalisten aan de autoriteiten gemeld? Mogen volgens de koran überhaupt gelovige moslims andere moslims aan niet-moslims verraden? Hoeveel moslims sympathiseren er stiekem met de terroristen?

Eén ding is in ieder geval zeker: de massale immigratie van moslims naar Europa en de al vele jaren voortdurende serie terreuraanslagen met een radicaalislamitische achtergrond hebben ons leven al veranderd.

Zowel in Europa als in Amerika hebben we veel van onze vrijheden ingeboet. Eerst werd in de zogenaamde “war on terror” het complete veiligheidsapparaat uitgebreid om sneller potentiële terroristen op te kunnen pakken. Daarna werd het veiligheidsapparaat ook uitgebreid naar diegenen die zich uit zorgen over de islamitische immigratie kritisch uitlaten over de islam en moslims. Iedereen heeft uiteindelijk aan vrijheid ingeboet, zonder dat de veiligheid merkbaar verbeterd is.

Maar het is niet alleen de angst voor terroristische aanslagen die is toegenomen. Ook de zorgen om diefstal, drugshandel, verkrachtingen en seksuele intimidatie zijn toegenomen. We durven onze kinderen ´s avonds niet meer vrij te laten rondlopen. Vrouwen denken erover na welke straten ze in het donker nog alleen kunnen gebruiken. De verkoop van zelfverdedigingswapens is drastisch toegenomen. Dat is te zien in Duitsland, in Frankrijk, in België, in Zweden en in Groot-Brittannië.

Laten we het toegeven: Ons leven is al veranderd. We zijn banger. We voelen ons niet meer vrij. Zelfs de vrijheid om onze mening over deze ontwikkelingen openlijk te formuleren, is van ons afgepakt. We houden onze mond en blijven ´s avonds thuis. En op de staatstelevisie wordt ons verteld dat alles helemaal niet zo erg is.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Overheid, politici, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Hun eerste doel hebben de terroristen al bereikt: Hoe het terrorisme ons leven verandert

 1. Johan zegt:

  Honderden jaren geleden vond in Spanje precies hetzelfde plaats wat wij nu ook doormaken met moslims. Het Spaanse antwoord was : Reconquista. Letterlijk vertaald betekent dit : terug-verovering. Het terug veroveren van het verloren terrein. Alle moren (moslims) werden uitgezet uit Spanje, goedschiks of kwaadschiks. Het land werd letterlijk terugveroverd. Het bleek de enige oplossing te zijn.

  Het is diep triest dat we nu honderden jaren verder zijn en dat de terreur van moslims nog altijd even actueel is als toen. Reconquista is, net als toen, de enige oplossing om dit probleem afdoende aan te pakken. Andere mogelijkheden zijn er niet. De moslimse aanslagen beginnen in fequentie en hevigheid toe te nemen, overal in Europa. Een afdoende antwoord is tot nu toe echter uitgebleven. Wellicht, omdat niemand weet hoe hier op te reageren.
  Welnu, kijk naar de geschiedenis en leer ervan. We zullen onze kinderen, ons volk, onze cultuur en onze bestaanswijze uiteindelijk moeten verdedigen. Zoniet, dan is het met onze beschaving of wat er nog van over is, binnenkort gedaan.

  Geliked door 3 people

  • Helena zegt:

   Johan, je hebt dit geweldig verwoord, dat is ook zo. Wij zijn vorig jaar naar Andalusie geweest en hebben de steden Sevilla, Cordoba en Granada bezocht. Heel indrukwekkend om te zien dat de grote kathedralen die daar staan, over de moskeeën zijn gebouwd als teken van terug verovering van het Christendom en de beschaving. Ik putte hier hoop uit, het moet toch mogelijk zijn als we dat willen om met vereende krachten, door samen te werken, deze terreur uit Europa te verdrijven: Fortess Europe 18 juni in Enschede. Als we nu niets doen zijn we verloren!

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Reconquista is inderdaad de enige juiste oplossing.
   Alle andere bedenksels van de linksmenschen resulteren in iets anders dan voortzetting/verergering van het mislimse probleem.
   Gewoon allemaal eruit. Dan zijn ere minder files (ook al zal het in de spits niet zo heel veel uitmaken), er is veel mindere woningnood, er is plenty geld voor sociale voorzieningen, het (stedelijk) landschap krijgt zijn oude vertrouwde uiterlijk weer terug, vrouwen kunnen veiliger over straat, het gepsorken woord zal weer een meer vertrouwde klank krijgen, de misdaad zal minder worden en de gevangenissen leger (dus kunnen er wel een paar dicht, dat bespaart weer) en ga zo maar door.
   Nee, er hoeven geen kampen met schoorstenen gebouwd te worden en de treinen gaan niet richting het oosten rijden maar gewoon richting het zuiden alwaar de remigranten gewoon rustig kunnen uitstappen om vervolgens het laatste deel van de reis op eigen gelegenheid voort te zetten. De rijkere remigranten kunnen gewoon per vliegtuig (zelf betalen) terug naar hun land. Van alle dubbel paspoorthouders het Nederlandse (en Duitse, Franse etc) afnemen, ook van de derde, vierde, vijfde, al is het de dertigste generatie.
   Je kan best zakendoen met apenlanden, maar hun bevolking moeten ze wel zelf houden.

   Wat toch een mooie droom. Nu moeten rutte en zijn medeleipo’s het nog gaan dromen.

   Like

  • Pieter zegt:

   Heel goed geschreven.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Johan: 23.01. uur, op 26/5. Dan zou er een echte leider dienen op te staan, het liefst uit het leger. Zelf denk ik aan iemand als Generaal Franco.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Islam is onkruid.
   Dus af en toe het verdelgingsmiddel er over.
   Kan niet anders.
   Zij blijven terugkomen?
   Wij blijven spuiten…

   Like

 2. Gert Jan Reitsma zegt:

  Ik verwacht van mijn regering dat als ik aangevallen word door iemand met wapens, zij mij met wapens verdedigen en die vijand uitschakelen. NIET DAT ZE MET DIE VIJAND GAAN LOPEN OUWEHOEREN OF ONDERHANDELEN!!! Heb je dit begrepen Mark?.

  Like

  • Bob Fleumer zegt:

   Mark is islamitisch doof, deze man laat al zo lang zien totaal ongeschikt te zijn als leider van een land in oorlog! Zolang wij het EU juk niet afschudden wordt het alleen maar minder met alles behalve de dwang van de EU die neemt toe!

   Like

  • Perfide Albion zegt:

   Dat doen die schijnheiligen in Den Haag ook wel maar alleen in het Midden Oosten en omdat Amerika, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië dat van ze vraagt. Dan krijgen ze daarna mooie baantjes bij de Navo, de EU, Akzo Nobel en noem het maar op. Rutte doodt vol op islamieten. Maar alleen de islamieten die hij wenst te vermoorden en alleen in het Midden-Oosten. Zieke gast hoor die Rutte.

   We moeten eerst deze politieke kaste weg krijgen pas dan kunnen we terug vechten tegen de islam. Maar terugvechten gaan we zeker doen.

   Het is een wonder dat er nog niemand heeft terug geslagen. Als een moslim 1 van mijn geliefden iets aandoet? De wereld staat zal weten van mijn wraak.

   Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Even gewoon praktisch, voor degenen die het niet snappen:
  Waarom staan we tegenwoordig een uur in de rij voor de douane om naar Spanje op vakantie te gaan?
  Waarom blijven alle belastingen steeds even hoog of worden ze hoger?
  Waarom komt er steeds meer censuur?
  Waarom zijn onze politici (bijna) allemaal onbetrouwbaar geworden, dus corrupt?
  Hetzelfde geldt voor de journalisten van MSM.
  Waarom staat in diverse landen het leger op straat? en wat kost dat?
  Waarom voelen we ons niet meer veilig in ons eigen land/stad/buurt?
  Antwoord: Islam.

  Like

 4. Feniks zegt:

  Beste Johan,

  Het doet er allemaal niet meer toe.
  leer begrijpen dat er een deep state de dingen bepaald, niet in het voordeeel van ons mensen.
  De situatie waar we met ziJn allen zijn in aanbelandt is onomkeerbaar.
  desalniettemin..WIJ de gentiles zullen dat overleven.

  Like

 5. Peacepipe zegt:

  We hebben een Minister President die geschiedenis heeft gestudeerd. Hij zou patronen uit de geschiedenis moeten kunnen herkennen. Er wordt gezegd dat de geschiedenis zich niet herhaald, maar dat is niet juist. De geschiedenis herhaald zich wel, echter steeds op een andere manier. In het verleden kwamen soldaten landen veroveren. Nu zijn het “vluchtelingen” die zo binnenwandelen en een zware aanslag plegen op onze financiële middelen en onze cultuur minachten. Het effect op onze samenleving blijkt het zelfde!

  Like

 6. Als de ratten jou schip binnenkomen in zakken graan terwijl ze er als graan uit zien kun je niet elk graankorreltje omkeren om te kijken of er een rat in zit. Dan steek je de hele zooi in de fik, tot in de wijde omtrek en zorgt met vlammenwerpers dat er niet 1 kan ontsnappen en roei je alles wat op 4 poten loopt en kan bijten uit en koop je graan voortaan bij een andere leverancier.

  Maar wat nu als jij een leuke rat bent, zo eentje die door kinderen verzorgd en geknuffeld wordt en waar kinderfilms over gemaakt zijn. En dat er dan in een land hier ver vandaan een zooitje ratten, die jouw normen en waarden ook nog eens bij zich dragen en ook vaak op een matje liggen, dat die ratten dan kinderen gaan bijten. En dat jouw eigenaresje tegen je snauwt dat je maar eens partij moet trekken, er iets over moet zeggen en die ratten daar 40.000 mijl verderop maar eens bij hun oor moet pakken. Wat dan?

  We worden op de verkeerde doelen af gejaagd dus ik zeg u: de vlammenwerper bij de grenzen en desnoods ver d’r overheen en knuffelen wie lief is en niet bijt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Saskia Dubbeldam zegt:

  Ik denk ook dat die terugverovering er komt, maar ik vraag me af wanneer. En ik ben ook heel benieuwd wat het effect gaat zijn op de bevolkingssamenstelling. Waarschijnlijk waren er eeuwen geleden weinig linkse mafketels om de mosselmannen te ondersteunen en die zijn er nu wel heel veel.

  Like

 8. Thoth zegt:

  Ja maar, dat mag niet volgens de VVD, CDA, D66, GL, etc. Nee, wanneer er weer een moslim aanslag heeft plaatsgevonden, dan moeten wij bij elkaar gaan staan, waxine lichtjes aansteken en zoetsappige liedjes gaan zingen…

  Like

 9. Marian zegt:

  Dat is ook de meest spartaanse manier om ons van die parasieten te verlossen.

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Ik ben zo bang dat het “point of no return” al voorbij is, onze bestuurders waren te laf om te herkennen wat er echt aan de hand is en nu kunnen ze niet meer overzien wat nodig is. Ik blijft het zeggen de EU is de nagel aan de doodkist van Nederland.

  Geliked door 1 persoon

  • Edjan zegt:

   Als we nú de zaak willen keren, moeten niet alleen de grenzen dicht, er moeten uit Nederland ook elk jaar meer dan 50.000 mohammedanen worden uitgezet. Zo’n 1000 elke week. Dit alleen om het percentage zo ongeveer op 10% te houden.

   Geliked door 1 persoon

 11. louis-portugal zegt:

  Goed stuk Bert.
  Buiten de terechte reacties wil ik nog 2 punten toevoegen.
  1 Het is inmiddels duidelijk dat het een hele organisatie was gezien de arrestaties die er al gemaakt zijn en misschien nog gaan komen incl. het materiaal om meer bommen te maken.
  2 De reacties. volgens de moslims hebben de andere moslims er niets mee te maken.
  Ze zijn eigenlijk nog meer het slachtoffer want ze worden erop aangekeken,
  meer islamofobia dus.
  Bij veel moslimreacties ziet men geen begrip voor de pijn en ellende bij de
  slachtoffers en familie want zij deden het toch niet.
  De imam van de grote moskee in Lissabon deed ook zo afstandelijk maar
  dat is hem door het portugese volk, gezien de reacties niet in dank afgenomen
  I.P.V. een zware veroordeling zijn er toch weer veel niet moslims die begrip hebben enz. enz. vreselijk dus.

  Like

 12. M.A.L. Sion zegt:

  Volmondig eens met Johan.
  Een moslim = een moslim. Gematigd betekent minder fanatiek praktiserend. Maar ook een zogenaamd gematigde moslim = en blijft een moslim.
  Voor elke moslim geldt dat hij/zij is gehouden tot de jihad. Uitdrukkelijke opdracht van de profeet, de criminele stichter van deze verderfelijke sekte. Jihad betekent het uitroeien van één of meer ongelovigen. Niets meer of minder dan dat.
  Kinderen van moslims worden van jongsaf getraind voor het haten en uiteindelijk doden van niet-moslims. Om die reden is een TOTALE Reconquista ten behoeve van lijfsbehoud van de autochtone bevolking van Nederland (en Europa) ONVERMIJDELIJK.
  Laat u niet in de luren leggen door TAQQYA-praatjes van zalvende moslims die u wijs maken dat islam vrede en liefde zou zijn. De koran is erger dan Mein Kampf. De koran mag en kan van de schrijver op geen enkele wijze gewijzigd worden. Dat betekent dat het HAATGESCHRIFT altijd een HAATGESCHRIFT en instructie tot DODEN zal blijven. Daarom zullen we dit zogenaamd heilige geschrift moeten vernietigen om de mensheid er van te verlossen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 13. Beschouwer zegt:

  En de huichelachtige linkse politiek wordt er ook aan mee gewerkt om de islam maar niet te bekritiseren. En uiteraard zoals het echte valse satanisten betaamd draait men de boel om om te liegen dat we in een vrij land leven. De linkse cultureel marxisten hebben een achterbaks bondgenootschap gesloten met de islam.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Beschouwer: 11.54. uur. Klopt wat de roden/socialisten betreft. Maar ook de huichelaars van: VVD,CDA,D66, kan men beschouwen als land- en volksverraders!

   Like

   • Beschouwer zegt:

    Ja de VVD/D666 en ook de CDA zijn volksverlakkers. Ook wegens het feit dat men niet ondrhandelt met de PVV en wel met de klimaatdictatoren van groen links. Die vuile neocommunisten. Mijn vrienden stemmen niet op groen links ! Groen linksers zijn geen vrienden van mij.

    Like

 14. renske sluiter zegt:

  Dat steeds weer zeggen we laten ons niet klein krijgen vind ik tergend. Met zulke woorden te zeggen en door gewoon naar grotere mensenmassa’s te gaan gaan we winnen. Ik denk zelf dat je dit niet met liefde gaat winnen. Nou ik denk het niet ik weet het wel zeker, dat dat niet gaat lukken. Ik merk zelf dat ik niet graag meer naar grote steden ga. Het valt me ook op dat de mensen die getroffen zijn door islamitische aanslagen zo lauw reageren. Ik zie geen boosheid enkel verdriet. Dat laatste snap ik dat eerste helemaal niet. Ik vraag me af hoe ik zou reageren als mijn kind door een aanslag om het leven komt. Ik vermoed dat de media mij zou weren, omdat ik woest de regering aan zou klagen. Ik vraag me dus af of die woede er wel is, maar dat we die niet te zien krijgen of dat de mensen zich zo snel neerleggen bij wat hun overkomt.

  Like

  • Beschouwer zegt:

   Citaat”

   Ik denk zelf dat je dit niet met liefde gaat winnen.
   “”
   Dat is nu juist waar de hoeders van de emotie iedere keer mee komen. Dat vuile geforceerde liefdegelul. Een vuile sluwe en lage omdraaiing. Echt satanisch. Bij een bomaanslag door moslimterroristen heb je de pest aan moslimterroristen en eigenlijk aan moslims omdat de terreuraanslagen door inspiratie vanuit de koran gedaan zijn. De islam is dus een rotreligie En wat doen dan die sluwe glijders het omdraaien tot nepperig liefde en hartjes gezever. Dan “behoor” je liefde te sturen naar de islam. Haat en de pest aan de islam hebben mad eigenlijk niet van de policor gedachtenpolitie.

   Echt zo vals lazer toch op wazige zwetsers. Vuile vieze lage achterbakse psychomanipulators !!!!
   Blijbaar is het haast al illegaal om boos te worden. het lijkt echt wel 1984. Alles vals en vies omdraaien en. Omdraaiingen zijn HET kenmerk van satanisme !

   Like

 15. Gwnmezelf zegt:

  Enige oplossing voor ons Nederlanders is massale bijeenkomsten organiseren. En dit aanpakken met goeie tactische bewegingen. politiek zal dit zo goed als bijna niet lukken. Wel als heel Nederland bij elkaar komt uit liefde en respect voor onze cultuur, land, kinderen en toekomst.
  Praten en politiek heeft geen zin, niemand die luistert naar dit zoals bijvoorbeeld onze Geert Wilders heeft zelf niet altijd goeie punten maar betreft de islam heeft hij groot gelijk.

  Islam leert uit de Qoran om mensen te vermoorden of en het land over te nemen.
  De dood staat hier tegenover mochten mensen ook niet willen bekeren zoals het onthoofden van onze Nederlanders bijvoorbeeld. Steeds meer wijken zoals in zweden, Engeland en Frankrijk worden no go zones dit betreft omdat de politie daar ook gewoon niet durft te komen en hebben niks te zeggen in deze wijken dit betekent dat je dus gewoon vermoord kunt worden dmv deze lui.

  Dit zal ook gebeuren der zijnde tijd alles wat de moslims doen op dit moment is veel kinderen produceren en zodoende hun de les stoffen leren uit de Qoran wat voor ons niet gunstig is.
  Reken maar uit hoe dit over de aantal jaren zal zijn voor ons met kwa getallen zwaar in de minderheid te zijn en hier totaal niet opgewassen tegen te zijn. De actie moet nu gebeuren en z.s.m oftewel ook bijeenkomsten organiseren. Via het internet en andere gangbare middelen die er zijn om dit tot een goed project te kunnen leiden zijn er mensen nodig met ballen.

  Ik zou mijn leven geven om jullie en ons nederlanders te redden van deze onheil. Maar we kunnen dit niet alleen net zoals de moslims dit niet alleen doen maar met z’n allen zo moeten wij ook opereren dit is helaas de enige oplossing aangezien de politieke macht geen ruk doet dan maar koppen die rollen..

  Ik weet ook niet anders meer wat we hier tegen kunnen doen zou willen dat je met dat rot volk kon praten maar dit willen ze niet en mocht dit wel zo zijn zullen ze wel weer met een leugen komen want ook dit volgens de Qoran mag, liegen tegen ongelovigen zoals wij varkens in hun ogen die afgeslacht moeten worden. Waarom zouden we hierop wachten op dit moment die zeker ter zijnde tijd zal komen. Ik ben zelf geboren in Nederland en half bloed maar ik wordt misselijk van de manier hoe moslims met mensen omgaat die geen moslim is. Ook hoe er in syrie elke dag mensen dood gaan en kinderen ook dmv USA coalitie bv die dit allemaal gesteunt heeft en maar niet wilt samen werken met Putin et. Helaas de waarheid is hard maar dan maar een burger oorlog maar dan beter goed voorbereid met z’n allen tegen hun vind je niet?

  Wil je hier iets aan doen,. laat me weten via abs_vodka@live.nl mischien kunnen we een klein leger beginnen.

  mvg het beste

  Like

 16. Gwnmezelf zegt:

  Wat maakt dat uit? Ik heb de Qoran gelezen voor een gedeelte en me intresse hierin getoont zodat ik weet waarover ik praat nu jij ? wat is het probleem ben je zo’n marrokanen knuffelaar of wat ?

  Vind je maar een irritant personage die probeerd wijzer te zijn maar dit ben je niet. Zulke mensen als jou BertG maken de wereld nog moeilijker om in te leven dan het al is aangezien je om de feiten heen praat. Doe wat research zou ik zeggen voordat je op mij reactie ingaat.
  Doe je oogkleppen af en misschien kunnen we daarna hierover discusseren.

  Zolang je geen duidelijke info hebt en alleen maar bijdehand komt doen kun je beter je mond houden en niks zeggen. Dank u wel !

  mvg

  Like

 17. Guardiacivil zegt:

  Een bericht uit mijn nieuwsblogg: reactie op het schrijven van Hans Wiegel in de zaterdag Telegraaf van 11 juni.

  In de zaterdag Telegraaf van 10 juni zegt Hans Wiegel……..
  Je raakt het zicht op andere mogelijkheden kwijt. Waarom geen vijf partijen aan tafel? VVD, CDA, D66, GroenLinks, en de ChristenUnie.

  Ook deze lamzak is van mening dat de tweede partij van Nederland democratisch verkozen niet mag meedoen.
  Hij zegt verder aan het eind van zijn verhaal……..
  Misschien biedt de minister van Staat, Tjeenk Willink, de wijsheid een kabinet te laten ontstaan dat het zo nodige vertrouwen bij de kiezers weer zou kunnen herstellen en terugwinnen. Verder zegt hij…….
  Wellicht zie ik de huidige gang van zaken rond de vorming van een nieuw kabinet te somber in.

  Weet u Wiegel wat de oorzaak is? Maar dat wilt u niet benoemen omdat het in uw elite-kop gewoon niet wil kloppen en begrijpen.
  Het uitsluiten van de PVV, de tweede partij, is toch iets waar jullie niet omheen kunnen, ook al houden jullie je poot stijf.
  Het probleem maken jullie zelf, en blijven ontkennen en blijven liegen om naderhand de Nederlandse burgers blijvend te kunnen misleiden.
  De Boosdoener bent ook u, met uw comments en omschrijvingen hoe het vroeger toch ook weer werd opgelost.
  Uw hypocrisie druipt ervan af net als bij al die anderen.
  De Nederlandse burgers zullen ooit op een dag hun verhaal gaan halen, omdat ze het spuugzat zijn.
  De tijd van de elite-orde is denk ik uitgespeeld, maar ook de credits zijn verspeeld en dat is niet meer goed te maken.
  foto: de vele smoelwerken van onze leugenkabinetten.
  https://postimg.org/image/6hz17y3df/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s