Korpschef Akerboom wil geen hoofddoekjes bij agenten

Screenshot_10

Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie (foto) staat voorlopig (!) niet toe dat vrouwelijke politieagenten hoofddoekjes dragen. De politiechef zegt te zijn geschrokken van de hevige reacties op het voorstel. 

Dat zegt een woordvoerder van de Nationale Politie tegen NU.nl naar aanleiding van berichtgeving in het AD. De Amsterdamse politie stelde vorige week voor om de hoofddoek in de toekomst deel te laten uitmaken van het politie-uniform om zo de diversiteit binnen het korps te vergroten en meer agenten aan te trekken met een migratieachtergrond. Een agente in de Amsterdamse wijk Osdorp werd kort daarop met een hoofddoek gezien.

Het voorstel leidde zowel binnen als buiten de politie tot hevige reacties, zo constateerde ook Akerboom. Minister van Justitie Stef Blok sprak zich eerder uit tegen het voorstel. Op het intranet van politie schrijft de korpschef dat de discussie “gepolariseerd” is en er “geen draagvlak” is voor het idee.

Volgens de politie is het uniform “lifestyle neutraal” en maakt de hoofddoek hier geen deel vanuit. De politie blijft zich op andere manieren inzetten voor meer diversiteit binnen het korps.

Bron:
www.nu.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Nederland, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Korpschef Akerboom wil geen hoofddoekjes bij agenten

 1. Klippie 72 zegt:

  voorlopig?? helemaal nooit.

  Like

 2. topsporter zegt:

  En gij geleuft dat?

  Like

 3. BertG. zegt:

  Over een half jaar proberen ze het opnieuw, om te kijken hoe de reacties dan zijn.
  Net zo als dat gezeik over zwarte piet, wat eigenlijk al zo goed als geslaagd is.
  Veel gemeentes zijn er dan ook mee gestopt.
  En zo steeds een stapje verder…………………………..

  Geliked door 1 persoon

 4. Edjan zegt:

  VOORLOPIG!
  Het proefballonnetje is opgelaten. Er was nog wat verzet maar dat geeft niet. Een blanke agente heeft er een opgezet en er een dag mee rondgelopen en dat was de eerste stap in een gewenningsproces.
  Stap 2 komt binnenkort: een paar agentes lopen er een paar dagen mee rond en er gaat serieus over gediscussieerd worden.
  Ik schat zo in dat de sharia over een jaar of 10 volledig naast ons eigen rechtssysteem wordt toegelaten.

  Like

 5. Elisah zegt:

  Zojuist gelezen dat een politieman die een kruisvaardersinsigne droeg, gesanctioneerd is. Men ziet het daar in Namen als extreem-rechtse infiltratie.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Deze linkse smurf zal het blijven proberen om z’n moslimvriendjes te pleasen !!

  Like

 7. Marian zegt:

  Het is toch ook te zot voor woorden. In Turkije en Marokko dragen de agente’s ook geen hoofddoekjes. Waarom hier dan evt. wel?

  Like

 8. Is het kwartje dan eindelijk gevallen bij Erik ?

  Like

 9. alle dwangneuroses bij de politie ontstaan door de irrationele immigratiekeuze van de EU

  Like

 10. tippelaar zegt:

  Dat hoofddoekjesgelul wordt professioneel begeleid door de politiepsycholoog en de directeur diversiteit van de politie Amsterdam. Heel vroeger goldt in de reclame-psychologie al de wet van de herhaling van de boodschap. “Herhaling is de toverkracht van de reclame”. Als voorbeeld de comotie over de reclameboodschap van het afwasmiddel vloeibaar dreft. “Vloeibaar dreft gaat langer mee”. En dat elke dag opnieuw op de tv. Een consumentenprogramma onderzocht het afwasmiddel en ontdekte dat het zelfs minder goed afwaste dan andere merken en zeker niet langer mee ging. De dreftreclame ging onverstoorbaar verder en reageerde nergens op. Na enkele weken was de comotie afgenomen en werd het weer net zo goed verkocht als voor die tijd. Dus het werkt. Ook Akerboom doet voorkomen dat het hloofddoekjesidee van de baan is maar niets is minder waar. Hij strooit alleen de goegemeente zand in de ogen. De moslimdirecteur diversiteit van de politie Amsterdam (12.000 euro per maand) is het gewend om te liegen tegen dimmys, dus doet ze dat zonder blikken of blozen. Wordt absoluut zeker vervolgd.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @tippelaar: 14.48. uur. Net als de stelling: ” wij van wc eend, adviseren wc eend”. En dankzij onze gehersenspoelde bevolking, lukt dat ook nog.

   Like

 11. Steven zegt:

  De politie blijft zich op andere manieren inzetten voor meer diversiteit binnen het korps.

  Wat dan in Nederland betekent dat ze dan naar andere manieren gaan zoeken om HETZELFDE er dan gewoon doorheen te drukken.
  Het zal en MOET er komen..net als straks elke stad een burgemeester en hoofdcommissaris van politie heeft die ahmed en hassan zal heten.

  Like

 12. Mary zegt:

  En we zullen dan ook in de toekomst zeer hevig blijven reageren op het onderwerp “hoofddoekjes” bij de politie!!!.

  Like

 13. Theoden zegt:

  Dat hij verrast is is nog het ergste. Agenten worden zo gebrainwashed dat ze normale reacties als afwijkend beschouwen. En het woord voorlopig is ook niet positief.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s