Na Amerikaanse sancties: Filipijnen besluiten samenwerking met Rusland tegen de “Islamitische Staat”

Screenshot_2

Alan Peter Cayetano en Sergej Lavrov.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Filipijnen en Rusland hebben ongeveer een dozijn bilaterale akkoorden gesloten. Beide landen werken in het vervolg samen op defensie- en militair gebied. President Duterte brak zijn bezoek aan Moskou na consultaties met president Poetin vanwege botsingen met de “Islamitische Staat” af.

RT

In totaal ondertekenden Moskou en Manilla elf documenten. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei in aanwezigheid van zijn Filipijnse ambtscollega Alan Peter Cayetano:

“De documenten omvatten een akkoord op het gebied van defensieve samenwerking evenals intentieverklaringen op de gebieden kernenergie, handel, investering, industrie, transport, cultuur en kunst. Bovendien werden een actieprogramma tot samenwerking in het toerisme en een plan tot consultaties tussen de ministeries van Buitenlandse Zaken besloten.”

De ministers bediscussieerden in dit verband een “versterkte samenwerking” bij de bestrijding van internationale bedreigingen zoals het internationaal terrorisme, drugshandel, internetcriminaliteit en zeepiraterij.

Na de directe ontmoeting tussen Duterte en president Poetin gaf het Filipijnse staatshoofd opdracht aan zijn ministers om een serie belangrijke documenten met Rusland te ondertekenen. Daarna vertrok Duterte weer naar Manilla. Na een terreuraanval op de Zuid-Filipijnse stad Marawi riep de president het militaire recht tegen radicaalislamitische terroristen uit.

In gesprek met Poetin merkte Duterte op dat zijn land een betrouwbare partner in de strijd tegen het terrorisme nodig heeft. De vraag werd des te belangrijker, toen de VS met het oog op de VS-kritische regeringskoers van Duterte de verkoop van 27.000 geweren verbood. Washington verdedigde de beslissing met de omstandigheid dat de Filipijnse regering talrijke mensenrechtenschendingen zou moeten verantwoorden.

“Natuurlijk heeft ons land moderne wapens nodig. Die hadden we eigenlijk in de VS besteld. Ze zijn belangrijk om de ´Islamitische Staat´ te bestrijden”, verklaarde Duterte.

In een interview met journalisten woensdag informeerde Cayetano dat Rusland bereid is om “alle inspanningen te ondernemen” om aan het verzoek van Duterte te voldoen. De nieuwssite “Philippine Star” berichtte dat het staatshoofd van de Filipijnen president Poetin persoonlijk verzocht om een lening voor de koop van wapens uit Rusland.

“Het antwoord van de Russische Federatie via president Poetin was zeer, zeer royaal”, zei Cayetano in een persverklaring. “Ze hebben ons laten zien wat de mogelijkheden zijn. Ze wachten nu op onze voorstellen. Dat zijn echt moderne systemen die voor de strijd tegen terroristen gebruikt worden.”

Donderdag overvielen terroristen de stad Marawi. De milities staan onder leiding van Abdullah Maite, die trouw gezworen heeft aan de “Islamitische Staat”. Toen de Jihadisten dinsdag de stad binnen marcheerden, doodden ze elf mensen. Twee mensen worden nog steeds gegijzeld.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov drukte donderdag nogmaals zijn medeleven uit aan de familie en vrienden van de slachtoffers die omkwamen bij de ISIS-aanval. De Filipijnse president brak vanwege de verrassende aanval zijn bezoek aan Moskou vervroegd af.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Filippijnen, ISIS, Poetin, Rusland, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Na Amerikaanse sancties: Filipijnen besluiten samenwerking met Rusland tegen de “Islamitische Staat”

 1. hslot4 zegt:

  Goed nieuws die Duerte is net als Putin alleen wat minder genuanceerd en wat impulsiever zeker geen mannetje om mee te dollen .
  Felicidados Duerte op een vruchtbare samenwerking met Rusland .

  Geliked door 1 persoon

 2. Fred zegt:

  Aan Duterte zullen de mossels een kwaaie hebben.
  En nu zeker.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mary zegt:

  Lijkt me een prima idee en laten er nog meer landen komen die zich samen met Rusland formeren anti Islam en de vernietiging van barbaren wensen, in Europa stapelt het zich naar het schijnt ook nogal op (10.000 van die gasten in Europa volgens Oostenrijk, en dat zullen er wel een veelvoud van zijn) dus misschien het volgende gebied om eens aan te doen voor Rusland wellicht met Amerika als het gaat om internationale bedreigingen en internationaal terrorisme.

  Like

 4. Marian zegt:

  Dat wordt een fijne toekomst voor de moslims.

  Geliked door 2 people

 5. Jan zegt:

  Duterte schopt de Rothschilds het land uit:

  President Duterte has vowed to “eradicate all traces of Rothschild financial criminality” from the Philippines, announcing that he will no longer respond to pressure or financial blackmail from the US government or Rothschild-controlled global banking institutions.

  The president, who claims to have killed cartel bosses with his own hands, is not one to be bullied, and he has now set his sights on cleaning up the financial corruption in his country, promising to “drive them out like the scavengers they are.“

  http://washingtonfeed.com/president-duterte-kicks-rothschilds-out-of-philippines.html

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Terroristen en drugsdealers zijn geen mensen dus gelden voor hen ook geen mensenrechten. Uitroeien is de enige werkbare optie.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  IK meen mij te herinneren dat hij ook het amer. leger over 2 jaar weg wil hebben
  Gelukkig geen moslimknuffelaar zoals bij ons.
  En Jan; gelijk heeft hij met zijn Rothschilds eruit gooien want die zitten overal tussen waar rotzooi is.

  Like

 8. Wiliaam zegt:

  Het is daar sinds ca 1960 of eerder al ernstig doorlopend gedonder met de moslims. De bevolking werd toen al, verkracht, verminkt, vermoord en onthoofd, er bestond toen nog geen IS, alleen de ‘liefde volle” islam. Vooral de nachten waren gevaarlijk .

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En Poetin heeft gezegd, dat hij de islamitische terroristen; zal vervolgen tot op het schijthuis, en dat hij ze zal afmaken. Dat is de enige remedie!

  Like

 10. Jan zegt:

  Moslims, hoeders van civilisaties

  Filipijnen

  Like

 11. Jan zegt:

  Marawi, Filipijnen, bijna in handen van het leger, ISIS nagenoeg verslagen

  Geen verschil met Raqqa, Syrië

  Like

 12. Jan zegt:

  ISIS Davao, Marawi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s