Amerikaanse inlichtingendienst van Defensie: VS zijn niet meer de enige supermacht

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse Defensie inlichtingendienst (DIA) is gealarmeerd: Rusland en China zijn naar inschatting van de experts hard op weg om de VS concurrentie aan te doen voor wat betreft de status van supermacht. Dat schrijft de chef van de DIA, luitenant-generaal Vincent Stewart, in een actueel veiligheidsrapport aan de Senaatscommissie voor militaire aangelegenheden.

Duits - Zuerst

Volgens het rapport hebben de potentiële concurrenten van de VS in de afgelopen jaren de Amerikaanse oorlogvoering grondig bestudeerd en een potentieel voor de verzwakking of zelfs uitdaging van de Amerikaanse militaire dominantie ontwikkeld, en wel in de lucht, op de grond, op het water, in de ruimte en op cybergebied.

Letterlijk schrijft Stewart: “Ze zullen gebruikmaken van alle diplomatieke, economische en politieke methodes en van andere verborgen mechanismen van invloed en druk om hun regionale agenda door te drukken – met een impliciete of daadwerkelijke toepassing van militair geweld.”

Concreet zouden vooral Rusland en China het potentieel voor een serieus te nemen projectie van militaire macht hebben. Stewart: “Moskou beschouwt militaire macht als een kritisch belangrijke basis voor het bereiken van strategische doelen en heeft aanzienlijke bronnen in de modernisering van haar strijdkrachten gestoken.”

Iets soortgelijks zou ook voor China gelden: “De Chinese leiders zoeken naar manieren om de groeiende militaire, diplomatieke en economische positie van China te gebruiken om de internationale invloed van het land te vooruit te brengen”, schrijft Stewart. China zou er, net als Rusland, naar streven om ook buiten het Chinese vasteland te kunnen opereren en internationale invloed te winnen.

Stewart´s slotsom klinkt ontnuchterend. De internationale situatie zou dusdanig veranderd zijn dat de VS niet meer de “enige supermacht” zouden zijn. Veelmeer zouden “buitenlandse strijdkrachten een bijna gelijkwaardig of op enkele terreinen zelfs vergelijkbaar potentieel kunnen ontplooien”, stelt de generaal vast.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, China, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Amerikaanse inlichtingendienst van Defensie: VS zijn niet meer de enige supermacht

 1. T.Troubadour zegt:

  Dankzij acht jaar Obama,de strijdkrachten afgebroken tot niveau voor ww 2.wat een ……

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Precies.
   Dat wisten wij toch allemaal allang.
   Obama heeft nooit niets gedaan dan alléén de VS in alle mogelijke opzichten verzwakken.
   De linkse honden liepen er met gestrekte staarten achteraan.
   Maar beste vrienden. Weest gerust.
   Mijn vriend Trump zal er voor zorgen dat alles weer goed komt.
   Over 10 jaren heeft Trump de zaak weer helemaal onder controle, en zal Amerika opgestegen zijn tot in de oneindige hoogten van “Enige Grootmacht ter héél Universum…En omstreken”.

   Trump kan dat doen omdat hij ook nooit meer weg zal gaan.
   Hij zal eeuwig President van de Verenigde Staten blijven.
   En Europa ook natuurlijk.

   Like

 2. Beschouwer zegt:

  Nou dan gaan de VS, Rusland en China maar fijn samenwerken om het moslimterrorisme kapot te maken en de moslimextremisten uit te roeien.

  Geliked door 2 people

  • abouneenee zegt:

   Er is geen onderscheid tussen moslimterrorisme/moslimextremisten en de islam. Het is één pot nat.

   Like

   • Beschouwer zegt:

    Klopt de islam betekent onderwerping aan de islam. Het woord islam betekent onderwerping.. Heb ik het mis ??

    Like

   • abouneenee zegt:

    Islam betekend inderdaad onderwerping. Alleen sociaal zwakkeren voelen niet de kracht die nodig is om de strijd van het leven aan te kunnen en hebben leiding nodig van een ideologie omdat zij het uitzonderlijke in zichzelf weigeren waar te nemen. De islam is de meest absurde ideologie bij mijn weten, het socialisme is slechts een andere variant van de leer van zwakte. Een leer van zwakte is altijd bedoeld om een bepaalde groep mensen (paus, dominee, imam, etc.) een positie van meer aanzien binnen de samenleving te verschaffen.
    Onder de voornoemde laag mensen zit nog een laag en dat zijn de handhavers (ambtenaren, rechters, agenten, advocaten, in die volgorde).

    Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Bij zulke rapporten juicht John McCain want dan moet er volgens hem meer geld naar de Amerikaanse defensie en kan hij weer pleiten voor “regime change” want Iran staat nog op het lijstje van zeven landen waar de “deep state’ een “regime state” wil.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Petra De Boer: 15.19. uur. Dat steekt er volgens mij ook achter. De ” Deep State”, is tot alles in staat, om hun afgod de NWO in het zadel te helpen.

   Like

 4. hslot4 zegt:

  Ze kunnen nog niet eens van een paar zandnegers winnen wat nou supermacht stelletje lullo’s met haantjes gedrag en teveel geld

  Geliked door 1 persoon

 5. De VS is reeds voor een zeer groot deel multicultureel en geïslamiseerd, dus verzwakt en verdeeld. Rusland en zeker China met 1,3 miljard inwoners hebben m.i. een veel meer autochtone samenleving en identiteit behouden. Dus ik geef ze op termijn de kans dat het China first wordt !

  Geliked door 1 persoon

  • abouneenee zegt:

   Verzwakken van een sterke samenleving is een groot goed voor de globalisten, immers hoe krijgen we anders een uniforme samenleving, met gelijke rechten (zonder plichten)? Daartoe is de blanke man het haasje: immers willen de boven ons gestelden ‘inteelt’ voorkomen en een zekere lulhannes heeft bedacht dat dit enkel kan als blanken met negers zich voortplanten of andere combinaties van rassen, waartoe de blanke jeugd via alle beschikbare kanalen van beïnvloeding worden wijsgemaakt dat blanken niet deugen. Volgens mij doen de boven ons gestelden maar wat graag aan de rassenleer waar Adolf H. (alias ‘der Führer’) ook al zo bedreven in was. Het is zo nog maar een paar gedachtenkronkels verwijderd van (het wetenschappelijk vergoelijken van) de vernietiging van Israel.

   Like

 6. abouneenee zegt:

  Verzwakken van een sterke samenleving is een groot goed voor de globalisten, immers hoe krijgen we anders een uniforme samenleving, met gelijke rechten (zonder plichten)? Daartoe is de blanke man het haasje: immers willen de boven ons gestelden ‘inteelt’ voorkomen en een zekere lulhannes heeft bedacht dat dit enkel kan als blanken met negers zich voortplanten of andere combinaties van rassen, waartoe de blanke jeugd via alle beschikbare kanalen van beïnvloeding wordt wijsgemaakt dat blanken niet deugen. Volgens mij doen de boven ons gestelden maar wat graag aan de rassenleer waar Adolf H. (alias ‘der Führer’) ook al zo bedreven in was. Het is zo nog maar een paar gedachtenkronkels verwijderd van (het wetenschappelijk vergoelijken van) de vernietiging van Israel.

  Like

 7. abouneenee zegt:

  Russen zijn ook blanken natuurlijk, dus die moeten op een andere manier worden ondermijnt, zie daar de ‘noodzaak’ om Rusland aan de economische bedelstaf te brengen. Als het in economisch opzicht slechter gaat met Rusland, zullen ook de sanitaire voorzieningen er (op die duur) aan moeten geloven en zullen er minder Russen oud worden. Het westen staat een passieve genocide voor van de Russen zonder dat er enige redelijke of rechtvaardige reden voor aan te wijzen is. De Chinezen zijn niet blank, dus die mogen zich overal vestigen op weg naar de systematische uitroeiing van het blanke DNA. Amsterdam wordt steeds meer bewoont door Chinezen net als Vancouver en iedere stad en ieder dorp heeft wel z’n eigen keten Chinese restaurants of compleet China Town.

  Het mooie van Chinezen is wel dat ze snappen dat anderen geen last van ze mogen hebben.

  Like

 8. Ik ben nog nooit een chinese uitkeringstrekker tegen gekomen en als er een toch zonder werk zit, wordt hij of zij wel te werk gesteld in de horeca.

  Geliked door 1 persoon

 9. kampersrene zegt:

  …..om de VS concurrentie aan te doen voor wat betreft de status van supermacht. En Nederland dan…met een sterke leider zoals Rutte

  Like

 10. Jack zegt:

  Alle zogenaamde grootmachten worden aangestuurd en betaald door allemaal dezelfde multinationals, banken en rijken.
  Oorlog en ongelijkheid is de bron van hun bestaan, laat je niks wijs maken voor hen is de wereld allang één. Zolang zij via de media hun nieuwe speeltjes aankondigen om ons te imponeren en te manipuleren, weet je dat ze fake zijn. Massa hysterie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s