Boedapest succesvol in strijd om Soros-universiteit: Central European University kan geen nieuwe studenten opnemen

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije blijft hard in de strijd om de Soros-universiteit in Boedapest. De Europese Commissie had op 26 april een procedure tegen Hongarije aangespannen wegens verdragsschending, omdat de nieuwe onderwijswet de Central European University (CEO) tot sluiting dwingt. In een eerste schriftelijk antwoord aan de Europese Commissie vertegenwoordigt de regering-Orbán nu echter het standpunt dat de in Brussel bekritiseerde wet geen overtreding zou zijn van geldend EU-recht. Daarom zou men er ook niet over peinzen om deze te veranderen, staat er verder in de brief.

Duits - Zuerst

Nu ligt de bal weer op de helft van Brussel. Want nu moet de Europese Commissie haar “aanvankelijke verdenking” – namelijk dat Hongarije de vrijheid van dienstverlening, de academische vrijheid en het recht op onderwijs overtreedt – eerst maar eens juridisch aantonen. Daarbij hoeven we niet te rekenen op snelle resultaten. Het zich aftekenende dispuut tussen advocaten van Boedapest en Brussel zou jaren kunnen duren.

Screenshot_18

De Hongaarse regering zal haar doel, het leven zwaar maken van de in 1991 door de speculant en “filantroop” George Soros opgerichte Central European University, vooreerst bereikt hebben. Want wanneer de omstreden wet in zijn huidige vorm blijft gelden, zal de universiteit vanaf komend jaar al geen nieuwe studenten meer kunnen opnemen. Ze bevat namelijk o.a. de verplichting om ook in het moederland VS een volledig universitair bedrijf te onderhouden, wat bij de CEU niet van toepassing is.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, establishment, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Globalisering, Hongarije, Marxisme, New World Order, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

15 reacties op Boedapest succesvol in strijd om Soros-universiteit: Central European University kan geen nieuwe studenten opnemen

 1. Mary zegt:

  Heel goed alles blokkeren wat met die Soros en EU slangenkuil te maken heeft en dat spelletje speelt de regering Orban geweldig!!! echt genieten.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Daar ben ik heel blij mee. De plutocraat Soros, is een van de meest gevaarlijke mensen op deze aarde. De opperlakei van de NWO.

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  CHAPEAU !!

  Like

 4. Marc zegt:

  Goed nieuws.

  Het is jammer dat een eerlijk interview met Soros niet mogelijk is, want hij zal niet naar waarheid antwoorden. Toch vraag ik mij af of het zo is dat zijn ervaring als 14-jarig joods jongetje in het Hongarije van 1944 hem zodanig verbitterd heeft dat hij gedacht mogelijk gedacht heeft ‘wij (dus de joden) geen leven, dan de Europese volken ook niet’.

  Zomaar een gedachte, hoor. Maar ik vind zijn politiek zo getuigen van rancune, dat hij zomaar inderdaad de eerste echte joodse nazi kan zijn geweest. Zijn ervaringen als zoon van een ‘verchristelijkte’ joodse ambtenaar die in dienst van de nazi’s meehielp zijn eigen joodse volksgenoten in Hongarije uit te roeien, moeten een zeer diep spoor op zijn ziel en persoonlijkheid hebben achtergelaten.

  Ik ben er echt nieuwsgierig naar.

  Like

  • Mario Schettini zegt:

   Beste Marc,
   Ik heb al eerder op deze site geschreven, dat ik het Joodse volk als ‘zout der aarde’ beschouw. Ik heb groot respect voor het wetenschappelijk inzicht, vernuft en acceptatie van omstandigheden, die helaas zijn zoals zij zijn. Edoch binnen het Jodendom komt men herhaaldelijk verachtelijke (letterlijk) Joden tegen. Om enkelen te noemen, uiteraard Soros, de Franse rabbi die iedereen ging feliciteren omdat le Pen niet gewonnen zou hebben, Asscher en diens familie, Job Cohen, Diederik Samson (1 joodse grootmoeder) en natuurlijk die cabaretier de Winter (neef van Leon de Winter). Voor alle duidelijkheid: Leon de Winter hoort daar niet bij.

   Like

   • Taljaard zegt:

    @Mario
    Etnische en raciale stereotyperingen zijn altijd generalisaties.
    Ben in mijn leven enkele buitengewoon intelligente zwarte mensen tegengekomen, maar ken nog veel meer ontzettend domme blanken, om maar een voorbeeld te noemen.
    Onder ”ons” ras komt men verachtelijke (Frans Timmernans) , of ronduit boosaardige (Hillary Clinton) individuen tegen. Terwijl ik daarentegen grote bewondering kan opbrengen voor zwarte dames als Ayaan Hirschi Ali en een bruine dame als Brigitte Gabriel.

    Het in historisch perspectief weinig benijdenswaardige lot van het Joodse volk was en is voornamelijk een consequentie van het feit dat zij tussen 116 en 1948 AD geen eigen land meer hadden, en onderstreept daarmee des te meer de noodzaak voor ieder volk. ook het Nederlandse, om zich van een eigen grondgebied te moeten blijven verzekeren.
    Net zoals het Joodse volk nu Gode zij dank weer een eigen land heeft hebben ook wij maar 1 land. En wij kunnen uit de geschiedenis van het Joodse volk leren wat het lot is van een volk dat geen eigen grondgebied meer heeft..

    Like

   • Marc zegt:

    Beste Mario,

    Natuurlijk. Je noemt de kleine namen. Maar graag zou ik de werkelijke persoonlijke geschiedenis rondom een Soros willen weten. En die van een Sutherland, Juncker, Merkel, Verhofstadt en Timmermans. Wat, in godsnaam, is er met hen gebeurd dat zij deze politiek bedrijven? Hoe, verder, is het mogelijk geweest dat juist zij aan de touwtjes trekken?

    Like

   • Marc zegt:

    @Taljaard

    Nederlanders hebben geen eigen land meer!

    Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Soros is sores en niets anders deze man is het kwaad zelve.

  Like

 6. Het samen werken met de nazi’s vond ook plaats door de joodse raad in Amsterdam, terwijl zij nota bene wisten dat alle geselecteerden integraal gedeporteerd werden naar de gaskamers. Er lopen nog steeds bekende politici rond in Den Haag waarvan de ouders indertijd heel dubieus bezig waren.

  Like

 7. Marian zegt:

  Ja Wim, was die ene niet de grootvader van Lodewijk Asscher? Als er stront aan de knikker is vlucht deze ook naar de moskee om thee te drinken.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Marian: 09.36. uur. Het “thee drinken”, is heel groot geworden, anno 2017, Marian. Een sprekend voorbeeld daarvan was Job Cohen (PvdA).

   Like

   • Marian zegt:

    Ja Tom, dat kant ik mij nog herinneren bij de moord op Theo van Gogh. Hij was er wel voor de moslims maar niet voor onze mensen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s