Het terrorisme gaat door, omdat het werkt

Screenshot_29

(Door: Prof. Alan M. Dershowitz – Vertaling: E.J. Bron)

Iedere keer wanneer een afschuwelijke terreuraanval onschuldige slachtoffers treft, klagen we, en beloven we de veiligheidsmaatregelen te verhogen en andere voorzorgsmaatregelen te nemen. Maar we zien niet welke belangrijke rol vrienden en bondgenoten spelen in het versterken, motiveren en prikkelen van terrorisme.

EuropeNewsGatestone Institute

Als we kans willen maken om het terrorisme in te dammen, moeten we het kwaad bij de wortel aanpakken. Het zijn niet armoede, benadeling, wanhoop of een van de andere misbruikte redenen die terrorisme als wanhoopsdaad uitleggen, of zelfs moeten rechtvaardigen. Integendeel. Veel terroristen, zoals die van 9/11, waren goed opgeleid, welgesteld, mobiel en zelfs succesvol. Ze namen om slechts één enkele reden een rationele kosten-baten beslissing tot de moord op onschuldige burgers: ze geloven dat terrorisme werkt.

Tragisch genoeg hebben ze gelijk. De internationale gemeenschap heeft terrorisme beloond, terwijl zij tegelijkertijd diegenen bestraft die het met verstandige middelen proberen te bestrijden.

Alles begon met een beslissing van Yasser Arafat en andere Palestijnse terreurbewegingen om de tactiek van het terrorisme er als belangrijkste middel voor in te zetten de zaak van de Palestijnen in het middelpunt van de wereldinteresse te plaatsen. Wat betreft verdiensten en fouten bij de zaak van de Palestijnen, is deze status onverdiend.

De behandeling van Tibet door China, van de Koerden door een groot deel van de Arabische wereld en van de mensen in Tsjetsjenië door Rusland was minstens net zo erg. Hun reactie op de wantoestanden werd echter door de internationale gemeenschap en de media grotendeels genegeerd, omdat zij oplossingen zochten binnen de kaders van de wet en niet via terrorisme.

De situatie van de Palestijnen is een andere. Het kapen van vliegtuigen, het vermoorden van Olympische sporters in München, het doden van Israëlische kinderen in Ma´alot en de vele andere terroristische gruweldaden door Palestijnse terroristen heeft hun zaak verheven boven alle andere van de mensenrechtengemeenschap. Hoewel de Palestijnen nog niet over een staat beschikken – omdat ze tweemaal zeer royale aanbiedingen hebben afgeslagen – beheerst hun zaak nog steeds de Verenigde Naties en talrijke mensenrechtengroeperingen.

Andere ontevreden groepen hebben van het succes van het Palestijns terrorisme geleerd en het inzetten van deze barbaarse tactiek overgenomen. Nu nog beloont de Palestijnse Autoriteit – hoewel ze beweert terrorisme af te wijzen – de families van zelfmoorddaders en andere terroristen met enorme vergoedingen, die afhankelijk van het aantal gemaakte slachtoffers steeds groter worden.

Als de veroorzaker van het bloedbad van Manchester een Palestijn geweest zou zijn en als het bloedbad in een Israëlische concertzaal zou hebben plaatsgevonden, dan zou de Palestijnse Autoriteit een klein vermogen aan zijn familie betaald hebben voor de moord op zoveel kinderen. Er is een naam voor mensen en organisaties die anderen betalen voor het vermoorden van onschuldige burgers: dat noemt men medeplichtigheid aan moord. Als de maffia kopgeld zou zetten op het vermoorden van zijn tegenstanders, dan zou niemand sympathiseren met diegenen die zo´n aanbod doen. Een Palestijnse leiding echter, die hetzelfde doet, wordt in de hele wereld ontvangen en geëerd.

Bovendien verheerlijkt de Palestijnse Autoriteit terroristen ook door parken, stadions, straten en andere openbare plaatsen naar de massamoordenaars van kinderen te noemen. Onze “bondgenoot” Qatar financiert Hamas, dat door de VS terecht tot een terreurorganisatie werd verklaard. Onze vijand Iran financiert, bevordert en maakt eveneens terrorisme mogelijk tegen de VS, Israël en andere westerse democratieën, zonder dat dit echte consequenties heeft. De VN verheerlijkt terrorisme door landen die haar ondersteunen aan belangrijke functies te helpen en de bevorderaars van het terrorisme met open armen te ontvangen.

Anderzijds wordt Israël, wiens inspanningen ter bestrijding van het terrorisme met verstandige en legale middelen toonaangevend in de wereld zijn, door de internationale gemeenschap meer dan welk ander land dan ook aangevallen. Bij de VN worden de bevorderaars van het terrorisme beter behandeld dan zijn tegenstanders. De tactiek van Boycot, Desinvesteringen en Sancties (BDS) is alleen maar tegen Israël gericht en niet tegen de vele naties die terrorisme ondersteunen.

Zolang het vruchten draagt, zal het terrorisme blijven bestaan. Voor verschillende plannen zijn er verschillende vruchten. Vaak levert het terrorisme alleen maar aandacht op. Vaak is het een middel ter rekrutering. Vaak, zoals in veel Europese landen is gebeurd, leidt het zelfs tot concessies. Enkele Europese landen, die op dit moment onder terrorisme lijden, hebben zelfs al gearresteerde Palestijnse terroristen vrijgelaten. Het waren o.a. Engeland, Frankrijk, Italië en Duitsland die Palestijnse terroristen hebben vrijgelaten, in de hoop daarna van aanvallen in eigen land verschoond te blijven. De egoïstische en immorele tactiek van deze landen is verkeerd afgelopen: daardoor zijn zij alleen maar nog interessantere doelen voor de moorddadige terroristen geworden.

Maar om het even hoe het terrorisme werkt, het feit dat het werkt maakt het moeilijk, zo niet zelfs onmogelijk, om zijn kwaadaardige uitbreiding over de hele wereld in te dammen. Om zijn effect te verhinderen, moet de hele wereld als één man optreden en mag hij terrorisme nooit belonen, maar moet altijd diegenen bestraffen die het mogelijk maken.

Bron:
https://de.europenews.dk

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Prof. Alan M. Dershowitz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Het terrorisme gaat door, omdat het werkt

 1. dirkroelofs zegt:

  en dat onder het goedvindend toeziend oog van de Brusselse EU Nazi politici.

  Liked by 2 people

  • Beschouwer zegt:

   Omdat nogal wat moslims het doden van niet-moslims goedkeuren. Niet-moslims worden gezien als kafir (onrein) en die moeten in hun ogen of dood of ook moslim worden. Uiteraard zijn er velen die net doen alsof ze niet zo denken en door geslijm en misleiding draaien deze moslims je een rad voor ogen. Afvalligen zullen niet zo denken want dat zijn ook vijanden van gelovige moslims. Dus zie je nu een ex-moslim met een biertje op het terras dan is dat niet je vijand. Dat is een goeie. Het is zo dat de maatschappij steeds meer wij zij wordt en ondanks het zeikerige verbindende geouwehoer van de media en de psychopatische poppenspelers is dat gewoon zo. Ik denk dat het goed is. Je gaat partij kiezen of je wil of niet. Ook alle retelikkers (linksen) die de moslimterreur wegwuiven of tegen Israel zijn zijn je vijand want dat zijn de nieuwe NSB-ers. Mijn vrienden stemmen niet op groen links want deze nieuwe NSB-ers zijn geen vrienden maar vijanden.

   Liked by 1 persoon

  • Democaat zegt:

   Waarschijnlijk omdat men dan een afvallige is, en je weet wat dat betekend!. Voor gematigde moslims moet het erg moeilijk zijn om kleur te bekennen. Want als je dat geweld afkeurd ga je in tegen hetgeen wat er in de koran, hadith e.d. staat. Kortom “schaak”. Het trieste gegeven is dat moslims onderling elkaar ook vermoorden.

   Like

  • Steven zegt:

   Omdat de meeste moslims het allemaal wel GOED vinden dat er onschuldige jezus gelovigen en ongelovigen worden vermoord.
   Daarom hoor je hen AFKEER hier niet van. Voor de microfoon zijn ze er allemaal op tegen en veroordelen ze het..maar zodra ze zich weer omdraaien, hopen ze stilletjes weer op de volgende aanslag.
   Net zoals moslim kindjes in de klas beginnen te juichen als er weer ergens een BOM is ontploft, en er weer veel slachtoffers zijn gevallen.

   De enigen die al dit moslim gezeik tegen kan houden zijn de regeringen. Maar die stimuleren het alleen maar om er nog meer van die mossels naar hier te brengen.
   En als de regeringen hier niks tegen gaan doen, dan gaat straks overal de bevolking in opstand komen tegen de eigen regering. Waarna ook hier weer een bloedbad zal worden aangericht ten voordeel van de moslims. Want eigen regering gaat dan op eigen volk schieten.
   Het grootse deel van Europa die moslim invasie hebben gestimuleerd, zal uiteindelijk onder de voet gelopen worden door moslims…en de oostblok landen zullen alles op alles moeten zetten om al die mossels buiten de grens te houden.

   En ik lees overal over een jaartje of 30 is alles moslim hier..maar ik denk eerder aan een jaartje of 10 als het zo doorgaat zoals het er nu aan toe gaat. Als er niks tegen gedaan wordt om mensen tegen te houden, of zelfs met onze eigen EU veerdienst worden opgehaald in AFRICA, dan is het binnen een paar jaartjes gepiept zijn Europa naar de afgrond te trekken!

   Like

 2. Cathja zegt:

  Het kwaad is inmiddels doorgedrongen tot in de genen van misdadigers. Zij geven het weer door aan hun kinderen. Het kwaad is niet meer te stoppen, omdat inmiddels een zeer groot deel van de wereldbevolking met dit foute DNA is besmet.

  Like

 3. Beschouwer zegt:

  Een heel goed artikel. De Palestijnse parasieten krijgen veel geld van de EU voor de Hamas Gazastrook. Van de satanische machthebbers van de EU en ook satanisten van groen links en dergelijke kun je niks anders verwachten dan het kwaad te steunen. Het kwaad steunen is echt iets voor satanisten. Satanisten draaien alles om. Niet het goede steunen maar het kwade. Ook bij anti-Israeldemoonstraties zie je telkens de valse heksengezichten met hun verkampte haat. De satansheksenkoppen van de valse heks Greta Duivelsberg (Duissenberg), Anja Meulenbelt en allerlei andere lage valse vieze elitaire heksen. Dat deze anti-Israel demonenheksen maar mogen branden in de hel waar ze horen.

  ISRAEL IS GOED !!!!! EN IEDEREEN DIE TEGEN ISRAEL IS IS FOUT !!!!

  Ook elke groen links stemmer is slecht want groen links steunt de BDS-actie tegen Israel en mijn vrienden stemmen geen groen links. Alle groen links stemmers zijn ontvriend op Facebook en ook in het echte leven heb ik deze mensen gezegd dat mijn vrienden niet op groen links stemmen en dat is ze zie als een soort vuile verraders. Moet je die verbaasde koppen dan zien. Heerlijk …

  Like

  • Steven zegt:

   Ik heb mijzelf er nooit in verdiept waarom er zo’n grote HAAT tegen Israël in de wereld is.
   Naar mijn idee heeft niemand last van deze mensen, en volgens mij doen ze niemand iets aan. Ook in Nederland of andere Europese landen hoor ik er iets over dat je last hebt van joden…dus ik snap die ontiegelijke haat tegen joden en Israël gewoon niet.
   Ik heb liever een land VOL met joden, dan al die klote islamieten die hier en overal de boel aan het VERZIEKEN zijn.

   Like

   • wouteenhoorn zegt:

    De haat is al eeuwen oud. Toen ik ging werken kwam ik in een firma terecht waar je beter maar niets kon zeggen als je in een gesprek zat over Joden.En dat was in 1948 En er is verdomme weinig veranderd.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Beschouwer: 11.19. uur. U bent van Agt (CDA)= Christenen Dienen Allah vergeten. De rest ben ik met U eens.

   Like

 4. M.A.L. Sion zegt:

  Helemaal waar. Een goed beargumenteerd betoog.
  We moeten de criminele achtergrond van terrorisme en de financiers ervan blootleggen zoals deze schrijver doet.
  Belangrijker is dat we het nog grondiger doen dan deze schrijver. Hij zegt te gaan tot de wortel van het kwaad. Hij zet echter niet de laatste, beslissende stap. Ik zal dat voor hem doen, zoals ik en met mij vele anderen, reeds keer op keer gedaan hebben.
  De echte wortel van het kwaad is te vinden in de geschiedenis, nl. de stichting en verdere uitbouw van de islam. Volkomen ten onrechte wordt dat gezien als een religieus gebeuren. In werkelijkheid heeft de zogenaamde profeet zijn medemensen bedrogen met een fictief religieus fenomeen. Zijn criminele karakter heeft zijn leerstellingen een onmenselijke richting gegeven. Hij propageerde het beledigen, het martelen en doden van medemensen die hem onwelgevallig waren. Het massaal uitmoorden van tegenstanders gaf hem veel genoegen.
  De wereld heeft nooit een meer crimineel individu opgeleverd dan deze Mohammed. Het aanhangen van zijn leer is een medeplichtigheid aan zijn criminaliteit. De gehele sekte die zich islam noemt moet gezien worden als een enorme criminele organisatie en als zodanig behandeld en bestreden worden.
  De wereld zal pas vrede en veiligheid verkrijgen als de tegenstanders van de islam de moed hebben om schouder aan schouder deze kwaadaardige ideologie af te wijzen en de aanhangers ervan te isoleren van de rest van de wereld. De islam is in opmars en de tegenstanders huiveren nu nog om in actie te komen. Dat zal toch moeten om te voorkomen dat de wereld overheerst wordt door deze moordenaarsbende. Het is te hopen dat meer mensen gaan inzien dat het terrorisme alleen te bestrijden is door het kwaad te bestrijden die dit terrorisme voedt. En dat is de islam.
  Wie deze strijd uit de weg gaat is medeschuldig aan de moord op miljoenen slachtoffers in de nabije toekomst. Wilt u dat?
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Liked by 1 persoon

 5. hendrikush zegt:

  Als terreur werkt, dan zal ook tegenterreur werken.

  Like

 6. Marian zegt:

  Natuurlijk werkt het. Het wordt niet bestraft. En de stroom parasieten blijven maar binnenstromen. Dit is gewoon een vrijbrief om op ons jacht te mogen maken. Hier wordt alles wat binnenkomt gekoesterd en gelaafd. Wij hoeven niets van onze regering te verwachten, die zijn nog steeds met elkaar aan het theedrinken.

  Like

 7. Petra DeBoer zegt:

  Je eigen agenda doorvoeren voor olie, gas, goud, drugs of landjepik, en islamitische terreurorganisaties gebruiken om staatshoofden weg te krijgen en een “regime change” te bewerkstelligen komt terug in de vorm van terreur. Helaas zijn altijd burgers de dupe en in Manchester vooral kinderen. Engeland (o.a. Tony Blair) heeft in het M-O terreur gezaaid en krijgt het nu terug. Het is zo ontzettend ziek dat de Britse inlichtingendienst M15 terroristen ondersteunden en nog steeds doen bij o.a. al Qaida/al Nusra om Assad weg te krijgen.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4540822/Rebels-went-Libya-MI5-blessing-amid-Abedi-probe.html?ITO=applenews

  Like

 8. Wiliaam zegt:

  De eeuwige godsdienstoorlogen zullen helaas nimmer eindigen, zolang de religieuzen hun z.g. almachtige goden blijven vereren en aanbidden, okay mag wat mij betreft. Maar wat veel erger is
  dat zij wat in hun (duivelse) geschriften staat geloven én er naar handelen, vooral als het gaat om anderen op de meest vreselijke manieren uit te roeien. Alsof een God zulke laag bij de grondse bevelen zou geven. Trouwens de niet religieuzen zijn zeer vaak even verknipt, en lijken menselijke duivels.

  Like

 9. Jan zegt:

  Samengevat: Liquideer de veroorzakers van wereldwijde terreur, de socialisten

  Like

 10. Jan zegt:

  Sharmuta: Vrouwelijke terroristen hebben heldendaden verricht

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s