‘Moslims krijgen hier meer begrip dan orthodoxe christenen’

Screenshot_34

(Door: Sander van Walsum)

Historica Amanda Kluveld (foto) vindt dat orthodoxe christenen in het nauw gedreven worden, zowel door de overheid als door burgers.

Orthodoxe christenen maken langer deel uit van onze samenleving dan moslims. Ik begrijp niet waarom ze op één hoop worden gegooid.’ Historicus Amanda Kluveld (1968) schreef in opdracht van de Guido de Brès-Stichting, het wetenschappelijk bureau van de SGP, een boek over de ongeveer 450 duizend orthodoxe christenen in Nederland, wier gewetensvrijheid vaak op gespannen voet staat met de eisen die de seculiere meerderheid aan hen stelt. ‘Zij worden niet alleen geacht de diversiteit te accepteren, zij moeten haar ook víeren. Zij worden niet alleen geacht het homohuwelijk te accepteren, zij moeten het ook appreciëren. Appreciatie wordt gezien als de volgende, logische stap in een proces van emancipatie.’

Kluveld studeerde maatschappijgeschiedenis, promoveerde met een proefschrift over de anti-vivisectiebeweging in Nederland en is thans hoofddocent aan de faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen aan de Universiteit Maastricht.

Lees verder>>>
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Islam, Nederland. Bookmark de permalink .

16 reacties op ‘Moslims krijgen hier meer begrip dan orthodoxe christenen’

 1. tjonge zegt:

  wat een klaagzang…
  tig jij-bakken over de islam maar ondertussen de zelfde moraal er op nahouden ?
  .
  sgp gekkies……. net als islam, deporteren graag……

  Like

  • Taljaard zegt:

   @tjonge
   Waar wilt u ons heen hebben dan?
   Voor het geval u het nog niet wist; dit is ONS land.
   En wanneer mensen als u ooit in de gelegenheid zullen zijn om ons te willen deporteren zult u er achter komen hoezeer dat geldt. Net als de islamisten en andere haters van Christus en Zijn Kerk dat dan zullen ondervinden.

   Liked by 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @tjonge, ik lees waarheden, en u vind net zoals de linkse kerk ook vaak vind, het een klaagzang. Nog niet bevrijd dus en nog steeds denkend als de linkse kerk. Diep triest!

   Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Ben jij nou bezig met evangeliseren, met je, nog niet bevrijd.
    Komt mij bekend voor van eerdere geloof zeikers.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Kom kom, zo zwart-wit ligt het niet:
    Aan één kant begrijp ik zijn reactie wel -lang niet altijd, maar nu dus wèl- en ik zou mezelf toch echt niet willen beschouwen als “denkend als de linkse kerk.” Hooguit als “onwillig om alles op te hangen aan het geloof” maar dat is er nog geen synoniem van!
    Het is inderdaad nog al opmerkelijk, dat die fundamentele christenen, die, als het aan hen lag, bij álles het geloof in het dagelijks leven een rol zouden willen laten spelen en van wie het principe “scheiding van kerk en staat” echt niet zo vreselijk nadrukkelijk uitgaat, zich zo totaal ànders schijnen te voelen dan fundamentele móslims. Opmerkelijk vooral, omdat er, naast de wezenlijke verschillen, ook wezenlijke raakvlakken aan te wijzen zijn.
    Denk alleen maar aan de “verschillende” rollen voor man en vrouw en de eeuwige druk tot bezinning en gebed.
    Goed, de fundamentele christen noemt Christus dan “Gods Zoon” en de moslim ontkent dat. En de fundamentele christen is door de eeuwen heen dan wat minder bloeddorstig en wreed jegens andersdenkenden geworden, gelukkig, maar toch….. De raakvlakken blijven.
    In het fundamentele Christendom zit nu eenmaal nog wel het dwingerige, waar een groot deel van de westerse mensheid het in deze tijd niet meer mee worden kan en dat hij evenmin begeert als hij de islam, met al zijn wreedheden, begeert. That’s the plain truth, waar ook de oprechte gelovige zich maar het beste bij kan neerleggen.
    Ik vind het hoe dan ook nogal star om dat te betitelen als zijnde “niet bevrijd”: Wat betekent tenslotte “bevrijding?” Voor iedereen weer wat anders, dacht ik.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @BertG, evangeliseren? Bevrijd heeft niks met evangeliseren van doen maar met zich los maken van de linkse kerk. Vele linkse kerk stemmers stemmen nu op de PVV (wat het christen- en jodendom ondersteunt) maar hebben hun rooie ideologie voor wat betreft het christendom nog steeds niet afgegooid, en juist aan de gelovige atheïsten van de linkse kerk danken we voor een groot deel dat de islam hier in Nederland is. De bijbel keurt de islam af en de SGP keurt de islam dus ook af.

    Als men dan toch het woord deporteren in de mond neemt, dan graag alle gelovigen van het atheïsme in de linkse kerk weg, wat de islam geen strobreed in de weg heeft gelegd en de islam nog steeds steunt.

    Liked by 1 persoon

   • Eric zegt:

    Mevrouw Kluveld heeft gelijk, gooi de geloven niet steeds op een hoop. Islamieten doen dat ook graag als het ze uitkomen, zoals gebedsoproepen/geloofsbelijdenis vanaf minaretten gelijk stellen aan klokgebeier (wat ze nog gelukt is ook) en bij commentaar uit christelijke hoek op het islamitisch geweld de kruistochten erbij halen. Elke gevoel voor verhouding ontbreekt dan. En dat zogenaamde “christenen” in het verleden wandaden begaan hebben is uit principieel oogpunt niet te vergelijken met de gewelddadige jihad. Verder valt het me op dat er helaas dikwijls grove reacties staan als er iets ten voordele over het christendom gezegd wordt.

    Liked by 1 persoon

  • Gert Jan Reitsma zegt:

   Tjonge, jammer dat je zo weinig alternatieven hebt. Ook ben je slecht op de hoogte van de feiten. DEZELFDE MORAAL??? Wat een slecht onderbouwde uitspraak is dit!!
   Wanneer ben jij voor het laatst gedeporteerd? Hoe was dat? Zoek wat meer balans in je commentaar svp.

   Liked by 1 persoon

 2. Taljaard zegt:

  Meneer @Bron
  Mag ik je hartelijk danken voor het plaatsen van dit interview?
  Je strijkt sommige lezers van jouw blog hiermee waarschijnlijk nogal tegen de haren in, maar Amanda Knuveld zegt precies hoe ondergetekende er ook over denkt.
  Ken haar trouwens en weet daarom dat zij meent wat zij zegt..

  Liked by 1 persoon

 3. Elisah zegt:

  Inderdaad, pechmannetje was niet van plan om met fatsoenlijke Christenen behoorlijk te onderhandelen, hij stelde alleen maar harde eisen, tot en met de moordpilletjes en kindereuthanasie.
  Bij moslims staat hij met open armen en grenzen klaar, terwijl die een voor ons bijzonder gevaarlijke religie aanhangen.

  Liked by 1 persoon

 4. Tjongejonge zegt:

  Het belangrijkste punt wat zij m.i. naar voren brengt is dat er wel degelijk verschil tussen godsdiensten / religies / geloofsovertuigingen / wereldbeelden zit. Zij vraagt aandacht ervoor dat de regering juist niet alle geloven over 1 kam moet scheren, omdat er wel degelijk inhoudelijke verschillen zijn. Uiteindelijk is dit ook impliciet zichtbaar is in de keuzes die de regering maakt. Een a-religieuze overheid bestaat niet. De Nederlandse wetgeving is overduidelijk gebaseerd op met Christelijk-Joodse waarden (het Humanisme is begonnen als Christelijke stroming, en deelt dus daar veel waarden mee).
  De westerse cultuur is succesvol geworden DANKZIJ het Christendom (zie b.v. Rodney Stark), iets dat zelfs voor de Chinezen de laatste 10-15 jaar ook als een paal boven water sistaat.
  Er zit een levensgroot verschil, voor burgers, en ook voor overheden tussen de geboden van Christus, en de geboden van Mohammed, tussen ‘heb uw vijanden lief, en bid voor hen die u vervolgen’ en ‘Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, dood dan de afgodendienaren waar je hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag. Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.’

  Like

 5. fransdewit zegt:

  Jongens zowel, Christen, Joodse mensen of niet gelovige Nederlanders worden gewoon allemaal benadeeld boven die bevolkingsgroep. De meeste hebben gewoon een hersensbeschadiging opgelopen na die Tsjernobyl ramp, ze staan al veel te lang bloot aan de straling.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Christenen hebben niet veel meer te betekenen. 60 jaar geleden zouden die islammers geen voet aan de grond zetten , want dan warewn onze mensen nog echt gelovig en zouden hun godsdienst verdedigen.Hier in Thailand is het geloof in Bhoedda groot en het lijkt mij onwaarschijnlijk dat die Islam dezelfde omstandigheden zou kunnen kweken zoals bij ons ….totaal uitgesloten …Die vervloekte islam probeert al geruime tijd met bommen en aanslagen in het uiterste zuiden macht te verwerven maar tevergeefs , de regering slaat terug

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s