Egypte beknot werk van NGO’s

Screenshot_57

De Egyptische president Abdul Fatah al-Sisi.

CAÏRO – Egypte heeft maandag een nieuwe wet gepubliceerd die het werk van non-gouvernementele organisaties sterk beknot. De NGO’s mogen alleen maatschappelijk of ontwikkelingswerk doen en moeten zich daarbij houden aan het „ontwikkelingsplan van de staat.” Donaties van rond 500 euro of meer moeten vooraf worden aangemeld en goedgekeurd.

De Telegraaf

De naar schatting 46.000 NGO’s in Egypte hebben een jaar de tijd om aan de nieuwe voorwaarden te voldoen. Zo niet dan worden ze door de rechter ontbonden. Op overtreding van de wet staat maximaal vijf jaar gevangenisstraf of € 50.000,- boete. Binnen- en buitenlandse groepen mogen geen politieke activiteiten ontplooien en niets doen wat de nationale veiligheid, openbare orde, openbare zeden of volksgezondheid in gevaar brengt.

Mensenrechtenactivisten zeggen dat de nieuwe wet de NGO’s het werken vrijwel onmogelijk maakt. De regering beschuldigt mensenrechtengroepen er al heel lang van geld uit het buitenland te krijgen om wanorde te scheppen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t Edjan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, gezond realisme, NGO´s. Bookmark de permalink .

17 reacties op Egypte beknot werk van NGO’s

 1. Eric zegt:

  Ngo’s zouden op deze wijze overal moeten aangepakt worden. Wat ze doen doen ze bijna alleen maar voor het profijt van hun werkkrachten. 80% van de inkomsten via grootschalige bedelcampagnes, die miljarden opbrengen (en het westen economisch verder leegzuigen), worden gebruikt als werkings- en personeelskosten, om corrupte regeringsleiders om te kopen etc. Paul Theroux heeft deze gigantische fraude in Dark Star Safari zeer goed ontmaskerd. Lees je dat boek, dan geef je geen euro meer aan welke ngo ook. Al Sisi heeft wederom gelijk !

  Geliked door 2 people

 2. Tom Hendrix zegt:

  Misschien wel een verstandige maatregel, want de meeste NGO’s, zijn het speeltje van Soros, de rode plutocraat.

  Geliked door 1 persoon

  • Nemesis zegt:

   Niet misschien, het is gewoon een heel verstandige en ook nodige maatregel. Zo kunnen we dan ook zie waaran het geld dat binnen stroomt via akties en donaties en zeker niet te vergeten de ontwikkelings hulp in geld. Hier moet heel nodig de harde bezem door.

   Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Ideetje voor ONS , Rutte ?

  Like

 4. Stef zegt:

  Het lijkt misschien wel dictatoriaal en linkse media zullen er weer gebruik van maken maar in deze landen kan het niet anders. Het zou hier ook niet zo’n gek idee kunnen zijn.

  Like

 5. Qvic zegt:

  NGO’s denken dat zij boven de wet staan in de landen waar ze actief zijn. Om zo hun maakbare politieke voorkeur van de desbetreffende NGO te behartigen. Door hun arrogante houding en werkwijze functioneren zij als ware een overheid binnen de nationale overheid met hun lobby groepering. Daar zet Egypte nu een streep door hun handelwijze en moeten zij aan de voorwaarden van dat land voldoen. Dit zijn zij niet gewend en zullen dan ook alles proberen om hier onderuit te komen. Want door hun machtige lobby die er telkens voor zorgde dat de politieke kleur van dat betreffende land veranderde en zo als ware een staatsgreep bewerkstelligd werd/wordt om o.a. het internationale bedrijfsleven te bevoordelen op de nationale bedrijven e.d.

  Like

 6. Mario Schettini zegt:

  Ook in Egypte gaat eindelijk de zon op.

  Geliked door 1 persoon

 7. Beschouwer zegt:

  De mensenrechtenoragnisaties willen hun vriendjes van de moslimbroederschap graag helpen. De moslimbroederschap heeft door allerlei aanslagen niks met het mensenrecht op leven. Die mensenrechtenorganisaties zijn dus zo vals als een natte piano. Een groen links buurman komt ook altijd collecteren voor Amnesty International. Hij krijgt nooit wat en als huicheldeuger neemt hij het ons ook nog kwalijk de schijnheilige huichelaar..

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Goede Zaak !!

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  Zo’n wet zouden we hier ook goed kunnen gebruiken.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 10. Edjan zegt:

  De NGO’s werden al 10, 12 jaar geleden door Putin uit Rusland gegooid. Grote verontwaardiging in het Westen. Op de Middellandse Zee redden ze zoveel mogelijk “vluchtelingen” en verschepen ze naar Europa. Dat doen ze in samenwerking met de mensensmokkelaars en het is niet denkbeeldig dat ze er aan verdienen.
  NGO’s lijken als hoofddoel te hebben: het verspreiden van het politiek correcte denken en handelen ten koste van alles en iedereen. Je kunt ze niet hard genoeg je land uit trappen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Alex Delarge zegt:

  Een muSSlim die iets verstandigs doet. Dat ik dat nog mag meemaken.

  Like

 12. Mary zegt:

  Heel goed, en ze weten waar ze het over hebben, het Egyptische volk heeft moeten strijden om de Moslimbroederschap er uit te krijgen en die Moslimbroederschap werd ruimschoots ondersteund door de EU en de Obama regering die zich dan ook direct in die strijd mengde. Door volharding en massaal de straat op te gaan om duidelijk te maken dat ze die Moslimbroederschap niet wilde moesten de EU en Obama bakzeil halen, de door dezelfde kliek betaalde NGO’s de pas afsnijden is heel verstandig.

  Geliked door 1 persoon

  • Peacepipe zegt:

   Volgens de richtlijnen van de Moslimbroederschap moeten moslims in het westen zoveel mogelijk deelnemen aan westerse instituties, zodat ze later over kunnen nemen! Zoals bijvoorbeeld de vliegende start vanuit de PvdA van de moslimstrijders DENK!

   Like

 13. Mirjam zegt:

  Goed zo, pak ze maar hard aan, stel maar wederom een grens, tot hier en niet verder. Stuur ze naar een opvoedingsgesticht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s