Islamofobie bestaat niet – een psychologische benadering

Screenshot_75

(Door: Lonneke van de Weijer)

Mensen zijn banger voor islamkritiek

De standaard reactie van vele mensen na een terroristische aanslag is om de social media vol te gooien met uiterst nuttige berichten. Opvallend is dat deze berichten bij bepaalde mensen vaak niet gaan over steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden. Nee, want dat zou logisch zijn en logica staat nou eenmaal niet erg hoog in het vaandel bij onze deugmensjes die vastgeklampt zitten aan hun eenhoorn in hun reis over de regenboog. Deze mensjes komen op voor de echte slachtoffers, de moslims. Zij krijgen het pas echt te verduren met alle ‘islamofobie’ van de rechts-extremisten. Er zijn zelfs talloze Facebook-pagina’s zoals ‘meld islamofobie’, ‘meldpunt islamofobie en discriminatie’, ‘exposing islamophobia‘, ‘stop islamofobie’ etc. etc. Zoals verwacht claimen zij het monopolie op de slachtofferrol na een terroristische aanslag en dit wordt dat ook hard aangemoedigd door onze eenhoorn-ruiters. Deze aanslagen hebben volgens hen namelijk helemaal niets met de islam te maken en iedereen die anders beweert is een islamofoob.

Maar, lieve deugmensjes, ik heb nieuws voor jullie. Net als de eenhoorn bestaat islamofobie helemaal niet. Echt niet? Nee, echt niet.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie". Bookmark de permalink .

20 reacties op Islamofobie bestaat niet – een psychologische benadering

 1. Steven zegt:

  Nou,dat valt nog te betwijfelen…
  Als je door toedoen van een LINKSE RAT weer voor een D666 rechter wordt gezet, dan zal islamofobie waarschijnlijk wel bestaan. En daar moet u dan vast voor behandeld worden…uiteraard zal de behandelaar een sigaar uit eigen doos worden…een RODE dus…die u dan weer probeert te hersenspoelen…

  Like

 2. Marian zegt:

  Ik ben niet bang voor ze, maar ik HAAT ZE !!!!!!!

  Like

 3. Elisah zegt:

  In Kabul, de hoofdstad van Afghanistan, is in de ambassadewijk voor de Duitse ambassade een aanslag gepleegd, er is autobom af gegaan en er zijn tot nu toe 80 doden en 350 gewonden.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  De beste deugmensjes liggen in hun graf !
  Ik haat die zogenaamde deugeikels !

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Een wijsneuzerig verhaal dat nmm ten onrechte een psychologische benadering wordt genoemd. Na lezing van dit goed bedoelde artikel acht ik het eerder een verhandeling over semantiek dan over psychologie.
  Hoofdzaak is dat het woord islamofobie in de meeste gevallen (bijna steeds) verkeerd wordt gebruikt. Het is qua definitie angst voor de islam terwijl men bedoelt AFKEER voor islam. Dat laatste kan ik alleen maar aanbevelen. In deze verkeerde betekenis van het woord juich ik islamofobie van harte toe.
  Overigens is het in de geschiedenis van het gebruik van taal eerder voorgekomen dat de betekenis van een woord evolueert, zelfs naar het tegengestelde van de oorspronkelijke betekenis.
  ISLAM – Weg ermee !!!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Islamofobie is een gezonde reactie. Het betekent dat je, ervan op de hoogte bent, wat de islam feitelijk is en wat het betekent. Islam= onderwerping ( in de betekenis van het woord islam) en feitelijk een onmenselijke ideologie.

  Like

 7. Edjan zegt:

  Goed artikel. Een opmerking:
  citaat: “…Daarbij komt de term ‘islamofobie’ precies nul keer voor in de DSM-IV. Nog een indicatie voor de totale onzin van de term. Hetzelfde geldt trouwens voor xenofobie…”

  Het zou mij niet verbazen als islamofobie of xenofobie binnenkort opgenomen wordt in dit handboek voor kwakzalvers, pardon: psychiaters.
  (Ja, ik heb psychiaterfobie)

  De media, de alpha-wetenschappen, de kunst het onderwijs en waarschijnlijk ook het grootste deel van de zorg zijn zwaar aangetast door de schimmelinfectie die men “politieke correctheid” noemt.

  Like

 8. J. C. Th. Köhler zegt:

  Goed onderbouwd en beargumenteerd stuk. Voer voor goedmensen. En rechters. En MSM. En Rutte. En Buma. Enzovoorts, enzoverder.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  “Meet Achmed the Dead Terrorist”

  In de zaal wordt nog spontaan gelachen maar het spreken daarbuiten is verstomd.

  Deze is niet meer beschikbaar maar was misschien beter.
  Achmed, the dead terrorist (Jeff Dunham)

  Like

 10. Anna zegt:

  Een goed stuk….. om tegenstanders van gefundeerde repliek te kunnen dienen……

  Like

 11. paulzwueste zegt:

  Of het nou psychologisch wèl of niet verantwoord zal zijn, maakt mij niks uit.
  Van mij krijgen ze er allemaal een tussen hun ogen.

  Ik denk dat dat psychologisch gezien wel afdoende zal zijn…

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Laat Lonneke maar lopen. Die komt er wel. Het zijn mensen als Lonneke die Nederland en Europa gaan behoeden voor islamitische rampspoed en islamitisch geweld. Nu alleen de massa nog.

  Like

 13. kampersrene zegt:

  Wij moeten het stilaan gaan toegeven , niet de talrijke onschuldige burgers gedood of voor het leven gehandicapt zijn de “echte slachtoffers” NEEJE beste gelijkgestemden maar wel de Islamneukers

  Like

 14. Jan zegt:

  EHBO voor arselifters

  Like

 15. You should fear zegt:

  2:191-193 Fight and kill unbelievers until “religion is Allah’s,” i.e. Islamic law rules all societies

  “And slay them wherever you come upon them, and expel them from where they expelled you; persecution is more grievous than slaying. But fight them not by the Holy Mosque until they should fight you there; then, if they fight you, slay them — such is the recompense of unbelievers, but if they give over, surely Allah is All-forgiving, All-compassionate. Fight them, till there is no persecution and the religion is Allah’s; then if they give over, there shall be no enmity save for evildoers.”

  3:28 Don’t take unbelievers as friends and allies, unless it is for “fear of them,” i.e. deceptively for protection of oneself or of Islam

  “Let not the believers take the unbelievers for friends, rather than the believers — for whoso does that belongs not to Allah in anything — unless you have a fear of them. Allah warns you that You beware of Him, and unto Allah is the homecoming.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s