Enkelband doorknippen niet eens strafbaar

Screenshot_86

(Door: Jorn Jonker)

DEN HAAG – Criminelen die hun enkelband afknippen, plegen geen strafbaar feit. De VVD vindt dat onrechtvaardig en wil dat het wettelijk verboden wordt.

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de onthulling van De Telegraaf dat er sinds begin 2016 maar liefst 35 enkelbanden zijn doorgeknipt. Daar zat bijvoorbeeld ook een beruchte drugscrimineel bij die voor zijn rechtszaak de benen nam en tot nog toe zijn straf ontloopt.

VVD-Kamerlid Foort van Oosten ontdekte bij de voorbereiding van het debat dat het doorknippen van een enkelband nu niet eens een strafbaar feit is. Daar moet volgens hem snel verandering in komen. Hij eist dat het OM daarna ook echt werk gaat maken van de vervolging hiervan.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

20 reacties op Enkelband doorknippen niet eens strafbaar

 1. koddebeier zegt:

  Doorknippen niet strafbaar ?? Lekker bijdehand !!

  Like

  • Japio zegt:

   Koddebeier, 5 km/pu te hard rijden is wel strafbaar. Dat leverd geld op, dat dan weer wel. Het is de wereld op z’n kop met die links liberale klote wetgevers. Je bent als crimineel beter beschermd bij de wet dan een gewone burger die netjes zijn belastingcentjes afdraagt.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Als je het verhaal van het OM leest vind ik deze situatie wel begrijpelijk, maar ik geef van Oosten gelijk dat hij deze kwestie op de rol heeft gezet om e.e.a. wel degelijk strafbaar te maken.
   Er is ook nog zoiets als ‘bewust het recht in eigen handen nemen, door obstructie te plegen.
   Bijvoorbeeld, een gevangene die uitbreekt uit de gevangenis of verdwijnt met
   “verlof”, moet naar mijn mening tevens een aparte strafverhoging krijgen voor het gepleegde feit.
   Het doorknippen van een enkelband isnaar mijn mening dan ook niets meer of minder dan uitbreken.

   Like

  • Joshua zegt:

   @koddebeier
   Zo bijdehand is “onze” rechtstaat zij voeren zaken in waar zij niet eens de gevolgen van kennen of verder na te denken dan hun neus lang is.
   Maar wel anderen de maat nemen, het hele regeer en recht schorem zou eens doorgelicht moeten worden op eerlijkheid en deskundigheid.

   Geliked door 1 persoon

 2. hslot4 zegt:

  Denk je nou echt dat zo een crimineel er wakker van ligt of het strafbaar is of niet ? lmao .
  En ondertussen staan de gevangenissen leeg waar denk je nou dat het probleem zit ?.
  Wel eens gehoord van de term jezelf aan het vreten houden wlkom bij de overheid .
  Overigens doorknippen is zo oldskool hou er maar een tazer bij dan legt ie ook het loodje

  Like

 3. tippelaar zegt:

  Geeft precies aan hoe hier in dit achterlijke land met het recht wordt omgesprongen. Het belastingrecht is vele malen strenger dan het strafrecht. Betaal maar eens niet op tijd. Je wordt nog net niet doodgeschoten. Een sjoemel belastingaangifte wordt zwaarder bestraft dan wanneer je iemand neersteekt. ( Het maakt ook nog verschil wie dat doet die sjoemel belastingaangifte, als een VVD.er dat doet dan wordt die lichter gestraft dan een PVV.er. Dus draait alles om de poen bij de machthebbers. Fijn land dat christelijke nederland met het devies: “De heer is mijn herder maar met geld kom je verder”.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Wat een stom land is dit! Criminelen die er vandoor gaan omdat ze hun enkelband hebben doorgeknipt, krijgen enkel een boete voor het vernielen van de band. Oh ja, ze moeten echt nog wel de rest van hun straf uitzitten……., als ze tenminste niet definitief de benen hebben genomen!
  Voor lullige overtredingen krijg je in dit land een stevige boete, maar je onttrekken aan justitieel toezicht is niet strafbaar…..

  Ik denk dat ik maar eens stop met me te verbazen over alle stommiteiten hier.

  Like

 5. dirkroelofs zegt:

  en als VVD-er kun je fraude plegen zonder dat er een haan naar kraait. (zie Kamp)

  Like

 6. Gert Jan Reitsma zegt:

  Lekker bijdehand?? Het achterlijkste wat ik in jaren gelezen heb. Kun je nagaan hoe veel slimmerds er zitten bij het OM. Allemaal afgestudeerde niets-kunners! En dat moet ons land beschermen? Waar is de nooduitgang?

  Like

 7. Elisah zegt:

  Hahaha, ik dacht in eerste instantie aan echte enkelbanden, als een soort martelmethode of zo.
  Is het doorknippen van een enkelband niet ongeveer het zelfde als ontsnappen uit de gevangenis?
  Vreemd dat zoiets zomaar kan, zet je auto eens verkeerd neer en je hebt meteen een hoge boete…

  Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Tja, men voert de enkelband in en vergeet de vigerende wetgeving aan te passen. In de VS wordt ontsnapping extra bestraft dat in ons strafrechtbeleid als een “recht” wordt beschouwd ,de overheid te mogen ontvluchten binnen het kader van het justitieel bewakingssysteem . Aldus geen bewapenende schiettorens.

  Wetgeving zal worden aangepast, valt me in of mag ik stellig wensen..

  Like

 9. Flo zegt:

  Een ambtenaar met verstand, bestaat niet.

  Like

 10. Edjan zegt:

  Hiddema botst met PVV over enkelband en straffen voor zware criminelen.

  http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/binnenland/28293433/__Hiddema_en_PVV_botsen_over_enkelband__.html

  Hiddema maakt op mij de indruk van sluw en welbespraakt en de PVV’er praat wat moeizaam maar heeft volgens mij gelijk. Hiddema lult zich er behendig uit, dat is alles.

  Like

 11. kraftavilqa zegt:

  Goh, ik dacht dat die dingen tamper-proof waren; dat je niet aan zo’n ding kon klooien laat staan doorknippen zonder dat alle alarmbellen afgaan. Blijkbaar zijn ze alleen in de film tamper-proof. Misdaad loont (handig om te weten, in deze tijd en met ’t oog op de tiekomst).

  Like

 12. Mirjam zegt:

  Hoe dom kun je zijn? Natuurlijk is het ‘strafbaar’ en Dijkhoff behoeft dat nog niet eens te onderzoeken, want dat is wettelijk vastgelegd. De enkelband maakt deel uit van de straf die de gedetineerde uitzit, dus automatisch is het verwijderen van de enkelband strafbaar. Door de enkelband door te knippen, ‘vlucht’ je als het ware weg van het uitzitten van de straf en ben je een ‘voortvluchtige’ gevangene en vorm je een gevaar voor de samenleving. Waar de gevangenismuren de gevangen normaal gesproken ‘binnen’ de muren houdt, is de enkelband een domme en suffe metafoor hiervan, maar desalniettemin erkent de wet dit als een ‘wettig’ geldend middel om de gevangene ‘gevangen’ te houden.

  Het OM heeft de verplichting tegenover de burgers van Nederland om hen niet bewust aan criminelen die in detentie zitten bloot te stellen, dit gebeurt door dit suffe gedoe wel en daardoor is ook het OM aansprakelijk voor deze ‘daad’, vooral omdat het ook gemakkelijk is om zo’n band door te knippen. Dit zou allang voor gecalculeerd en gemonitord moeten zijn geworden, voordat dit ‘middel’ überhaupt als vervangend middel voor de gevangenis ingezet werd, maar ze zijn niet zo slim in Nederland. En dan ook nog het feit dat ze extreem gevaarlijke personen met zo’n band ‘verrijken’. De Nederlandse regering is gek en inadequaat dat ze de wetten en regels niet kennen en toepassen én omdat ze niet logisch na kunnen denken.

  Like

 13. Mr. Carel zegt:

  Het OM onder aanvoering van plofdrollen als de moraalridder uit Den Haag heeft het veel te druk met het vervolgen van de waarheid, zoals die al 15 jaar met gevaar voor eigen leven verkondigd wordt door Geert Wilders.

  Like

 14. JooJootje zegt:

  Dus het opzettelijk beschadigen van overheidseigendommen is niet meer strafbaar?

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Off topic:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28296674/__Ramadan-rellen__.html

  Die primitieve mohammedaanse rifapen moeten zich toch érgens op afreageren? De hele dag niet vreten, zuipen, aan je waterpijp slobberen en neucqen, dat is toch geen doen?

  „Veel kan je niet doen. Behalve de pakkans vergroten”, zegt Jan Brouwer, directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid.

  Tuurlijk kun je hier wat aan doen; ALLE MOHAMMEDANEN HET LAND UIT TRAPPEN!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s