Leger van Nederland is een zielig hoopje: nog maar drie tanks inzetbaar

Screenshot_91

(Door: Lars Benthin)

Ja, dat ziet u goed. Nog, maar, drie, tanks. Waar was het leger en gaat het in vredesnaam heen? De eerste taak van het leger is om de natie te kunnen verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Men kan veel zeggen over ons ‘leger’, maar onze natie verdedigen kan het in geen geval.

De hoogste militair van de landmacht, Leo Beulen, bracht een bezoekje aan het bataljon waar de tanks in zitten. Het is samengesmolten met Duitse militairen en voertuigen. Dat was ook al een manier om het zielige legertje van Nederland ‘slagvaardiger’ te maken en ‘efficiënter’ in te kunnen zetten. Wat is het resultaat? Van de achttien tanks zijn er slechts drie direct inzetbaar. De reden? Slechte bevoorrading.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Leger van Nederland is een zielig hoopje: nog maar drie tanks inzetbaar

 1. Flo zegt:

  En v Baalen zijn scheur maar opentrekken tegen Putin , hij is als èrste vertrokken als de pleuris uitbreekt .

  Like

 2. Marian zegt:

  Misschien kunnen we nog een provincie van Duitsland worden. Wat hebben ze ons land in de afgrond gestort. Wat gaat het toch economisch goed in ons land, ik geloof er niets van.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Binnenkort komt er toch een Europees leger. De fatsoenlijke burger kan weer in alle rust slapen. Islamitische milities kunnen over een aantal jaren in alle rust met zware wapens uit hun geïslamiseerde enclave’s bliksem acties van terreur en roof (men zegt dat de islam daarmee groot geworden is) uitvoeren en de zittende politici zullen dan gemoedereerd zeggen dat het allemaal bij de nieuwe tijd hoort.

  Geliked door 2 people

  • Duchesne zegt:

   Het zal een huurleger worden , oversal inzetbaar, bestaande uit migranten en arme Oekrainers…..niks geen binding en schieten op bevel, op ons wel te verstaan. een leger dat geen nationale identiteit heeft en geen loyaliteit aan de burgers van Europa….en enkel verantwoording aan de top van de EU….het is bijna zo ziek dat je niet wil geloven dat het gebeurd. En niemand die het stopt….

   Geliked door 3 people

 4. Gert Jan Reitsma zegt:

  U kunt rustig een cursus zelfverdediging gaan volgen, want deze overheid zal het NIET DOEN.

  Like

 5. Duchesne zegt:

  Destijds bij de parate eenheid in Duitsland was het meesrt geavanceerde stukje luchtdoelgeschut, de PRTL bijna de gehele tijd dat het ding in gebruik was totaal waardeloos, op een uniek moment waren er van de 52 aanwezige PRTL’s precies 3 inzetbaar….
  Dat het slecht gesteld is met het materieel bij het leger heeft vele oorzaken, zowel politiek als bestuursmatig. maar er is een lichtpuntje, we hebben wel ruim
  300 kolonels en een dikke 100 generaals…..en dat op een legertje van 40.000 man en vrouw en kinderen…
  Haal je de soldaten in het leger eruit heb je nog bijna 10.000 officieren die samen wel enkele gevechtsbataljons kunnen vullen in oorlogstijd. Er is dan wel noodzaak aan enkele honderden soldaten om alle deserterende officieren te kunnen fusilleren…
  Destijds bij groot alarm gingen er in mijn compangie 4 offieren lopen, een hebben ze thuis in Nederland opgepakt destijds…zulk soort is de ruggengraat van het Nederlandse leger…

  Geliked door 1 persoon

 6. bigljohn zegt:

  Het Nederlandse leger bestaat in feite niet meer. Het restantje wat er nog van over is word ingezet als expeditie-legertje (enkele tientallen soldaten) om de radicale Islam in verweggiestan te bestrijden. NIET in eigen land, want alhier heeft de Islam een beschermende status. Ergo, bij een tegengeluid word je uitgemaakt voor een racist, of kom je in aanraking met de justitie. In een tijd dat er geen munitie is voor de leger-wapens, en alwaar onze soldaten pang pang moeten roepen na ieder schot, is het misschien een optie voor het leger om eens goedkoop wapens in een speelgoedwinkel te gaan kopen. Zoals waterpistolen, klapper-pistolen en revolvers, geweren met een kurk voor in de loop, katapulten gemaakt van binnenbanden van fietsen…….Allemaal heel goedkoop en effectief, terwijl de soldaten geen pang pang meer hoeven te roepen na ieder schot !

  Like

  • IkBenHet zegt:

   Je moet ook helemaal niet meer in het NL “leger” willen dienen.
   De Nederlandse staat laat haar manschappen iedere keer opnieuw vallen als een baksteen:
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/28303527/__Onderzoek_incidenten_F-16_s__.html
   “Nederlandse F-16’s werden tussen oktober 2014 en juli 2016 ingezet om doelen van IS te bombarderen, als onderdeel van een internationale coalitie onder leiding van de Amerikanen”.
   Volg je simpelweg de orders van je superieuren uit; wordt je vervolgens vervolgd en eventueel nog gestraft ook. Bij het weigeren en/of negeren van die orders trouwens ook.
   Snap sowieso niet, dat een civiele organisatie zich bemoeit met militaire zaken.
   Srebrenica, kaping bij de Punt enz, etc.

   Geliked door 1 persoon

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  In mijn tijd bij de parate hap in Duitsland was er nog het regiment Huzaren van Prins Alexander.
  Er was nog het 41 TankBat en het 41 ZVE. Dat was allemaal in topconditie en oorlogsparaat.
  Maar de boven ons gestelden wisten het beter. Het regiment Huzaren van Prins Alexander is opgeheven. Het 41 TankBat bestaat ook al niet meer. Van een heel tankbataljon naar nu nog drie tanks operationeel. Alles waar we toen ons best voor hebben gedaan (en waar we trots op waren) naar de haaien. Goed gedaan!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl
  Lichting 65-2
  41 TankBat
  Bergen-Hohne.

  Geliked door 1 persoon

 8. hendrikush zegt:

  Tanks heb je nergens voor nodig; vroeger hadden we genoeg aan fietsen. Er was zelfs een fietsend muziekcorps.
  Elektrische fietsen voor onze musketiers zou al een geweldige voortuitgang zijn.

  Like

 9. Het Nederlandsche Leger bestaan niet en heeft ook nooit bestaan. Wij hebben hier al 70 jaar een Operetteleger met Dansmariekes als Ministeresses en Generaalsen die bevelen krijsen. Reeds 50 jaar geleden maakte ik Red Alerts mee op de Laagduitse Hoogvlakte waarbij de hele Brigade uit Seedorf zelfs binnen 5 uur het verzamelgebied op 10 kilomer afstand van de legerplaats had bereikt. Nou ja, de hele brigade. Het inzetbare percentage manschappen bedroeg iets van 29%. De rest zat ziek thuis of had een of andere vrijstelling. Vrijstelling om een hoofddeksel te dragen bijvoorbeeld en dan mocht je niet in een transportmiddel want geen binnenhelm. En op de fiets deden ze toen nog niet. Het paardenvolk had met 400 man nog precies 1 hele tank dus de rest had een stoel meegebracht om hop-paardje-hop te spelen. Toen al schreeuwden ze ‘boem’ bij elk schot. Aan Ermelo, het hoofdkwartier dacht ik werden er inzetbaarheidspercentages van 92% gemeld. Viel niemand op omdat iedereen wist dat alle gegokte gegevens toch maar bij elkaar werden gefantaseerd en als je je bek los trok was je heel snel je sterren en strepen kwijt.

  Like

 10. bezuinigingen op defensie zijn veroorzaakt door de 7 miljard euro per jaar kostende immigratiekeuze

  Like

 11. Jan zegt:

  En dan menen de Brusselfascisten dat zij een Alleingang kunnen maken, los van de NAVO. Trump heeft precies de vinger op de zere plek gelegd: de socialisten-parasieten willen teren op Amerika, mooi weer spelen met ons belastinggeld, zich er mee verrijken en het smerigste en stomste volk uit Afrika binnenloodsen als stemvee tot de dijken doorbreken.

  Like

 12. Republikein zegt:

  Dat doet me trouwens denken aan de vele andere artikelen over de teloorgang van ons leger, compleet met vehalen over gebroken geweertjes en bijbehorende plaatjes, zoals deze.

  Toen werd er ook militair gefietst en de fiets is al decennia een voorbeeld in het buitenland als aangever voor Nederland naast de klompen en tulpen.

  Wielrennen, wat een rare naam, is, vind ik althans leuk om naar te kijken, en nu heeft Tom een grote ronde gewonnen, was er blij mee want waarom moet altijd de slimste slikker winnaar zijn.
  Daarnaast gleuf ik niet dat Tom geslikt heeft, kan het niet bewijzen maar lijkt me een gezonde sportman.
  Dat er miljoenen fietsen worden gestolen is amper een item, het wordt geslikt en gedoogd, ’t zal ook wel bij onze cultuur passen, zo wordt denk ik gedacht in slinxe hoofden, wat een misére.
  Het streepje staat weer verkeerd,’k maak het goed door een grapje te plakken, als ik de link geeft komt er niks van terecht, dus hiero, de fietsencultuur en hoe daar over gedacht wordt.

  MAVO-humor: een fiets op het dak gooien…
  HAVO-humor: iemand dreigen zijn fiets op het dak te gooien…
  VWO-humor: berekenen hoe het best een fiets op het dak kan worden gegooid…
  VBO-humor: een fiets op het dak gooien en de bezitter ook!
  F-Side-humor: het dak op de fiets gooien…
  Kleuterhumor: een driewieler op het dak gooien…
  Amsterdamse humor: een gejatte fiets op het dak gooien…
  Welzijnswerkershumor: een praatgroep oprichten voor mensen die een keer een fiets op het dak wilen gooien…
  Handelaarshumor: een fietsenhandel op het dak beginnen…
  Racistische humor: alleen zwarte fietsen op het dak gooien…
  Communistische humor: gezamelijk onze fiets op het dak gooien…
  Bouwvakkershumor: een dak bouwen om er een fiets op te gooien…
  Ambtenarenhumor: een fiets in drievoud op het dak gooien…
  Politiehumor: “hebben wij een fiets op het dak gegooid?”
  Belgische humor: iemand helpen zijn fiets op het dak te gooien…
  Duitse humor: je opa’s fiets op het dak gooien…
  Sinterklaashumor: een fiets door de schoorsteen gooien…
  Sloppenwijkhumor: een fiets door het dak gooien…
  VVD-humor: geloven dat de fiets vanzelf een keer op het dak terechtkomt…
  D’66-humor: iets ergens opgooien, maar wat? en waarop?
  CDA-humor: geloven dat er ook op het dak gefietst wordt!
  PvdA humor: Bezuinigen op de beroepssector fiets-op-het-dak-gooiers…
  NAVO-humor: steeds dreigen een fiets op het dak te gooien, maar het toch niet doen…
  NASA-humor: een fiets op het dak lanceren…
  PROVO-humor: witte fietsen op het dak gooien…
  Kersthumor: twee dagen geen fietsen op het dak gooien…
  Paashumor: een fiets op het dak verstoppen…
  Oud en Nieuw humor: een fiets op het dak schieten…
  Ruimtebesparende humor: een vouwfiets op het dak gooien…
  Zielige humor: geen fiets hebben om op het dak te gooien…
  Belgische luchtmacht humor: een fiets op het dak droppen…
  Bejaardenhumor: een rollator op het dak gooien…
  Gabberhumor: effe uit je dak fietsen…
  Bodybuilderhumor: fiets op het dak gooien, weer eraf gaan halen, weer fiets op het dak gooien enz…
  Milieuorganisatiehumor: dak bezetten zodat er geen fietsen op gegooid kunnen worden…
  TROS-humor: fiets em ’t dak op.
  EO-humor: we zingen en prijzen de fiets het dak op…
  SBS6-humor: een blote fiets op het dak gooien…
  RTL4-humor: NU BI] CATHERINE: ‘ik gooi fietsen op het dak…’
  Lieve humor: een fiets van het dak afhalen…
  LOI-humor: een schriftelijke cursus fiets op het dak gooien volgen…
  Scheikundehumor: een fiets in zoutzuur oplossen en over het dak uitgieten…
  Stakingshumor: een fiets door het dak van het binnenhof gooien…
  Muzikale humor: “Kom met die fiets van het dak af! Ik waarschuw niet meer…”
  Geschiedenishumor: een velocipede op het dak gooien…
  Pijnlijke humor: fiets op het dak gooien zonder los te laten…
  Domme humor: een fiets naast het dak gooien…
  Dakdekkers humor: Gooi eerst al die fietsen maar van het dak af.

  Gevonden op:http://www.moppentap.nl/moppen/mopframe.php?m=la16

  En dat was mijn bijdrage over ons leger, geef acht.

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Nederland opnieuw bezet terwijl het leger geen bestaansrecht meer heeft om nog doeltreffend te kunnen opereren.

  Like

 14. Jan zegt:

  Asscher: rapport mortierongeval Mali zwaar genoeg voor aftreden Hennis

  ‘Mijn positie en toekomst zijn het minst interessant op dit moment’, aldus de minister vrijdag. ‘De pijn en het verdriet bij de nabestaanden staan voorop. Ik wil het debat met de Tweede Kamer voeren en zal na het debat mijn positie bepalen.’

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/asscher-rapport-mortierongeval-mali-zwaar-genoeg-voor-aftreden-hennis~a4519234/

  Ach gut, haar portemonnee is belangrijker dan het leven van soldaten.
  Kutwijf

  Like

 15. Tr zegt:

  Tanks aan Boels verhuur verkopen en we huren ze daarna weer terug ….mooi zo’n oranje kleurtje….toch ??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s