Geert Wilders: De uitverkoop van Pinksteren aan de islam

Screenshot_122

(Door: Geert Wilders – Vertaling: E.J. Bron)

 • Sinds 1815 hebben de Nederlanders Pinksteren als officiële feestdag gevierd, maar de kerk wil dit nu graag vervangen door het islamitische Eid-al-Fitr feest, dat het einde van de islamitische vastenmaand ramadan kenmerkt.
 • We zijn te tolerant tegenover intolerantie. We denken dat wanneer we de vijanden van de vrijheid vrijheid toestaan, we aan de wereld bewijzen dat we staan voor vrijheid. Maar in werkelijkheid geven we onze vrijheid op wanneer we weigeren grenzen te stellen aan onze tolerantie.
 • Als we de vrije en tolerante samenleving willen blijven die we ooit waren, dan moeten we erkennen dat het Westen een bepaalde identiteit heeft. En onze identiteit is niet islamitisch, maar is gebaseerd op het Jodendom, het christendom en het humanisme. Onze vrijheid is het resultaat van deze identiteit.

PI News (2)Gatestone Institute

Vandaag vieren de christenen het Pinksterfeest. Een protestantse kerk in Nederland neemt dit tot aanleiding om de afschaffing van de officiële feestdag Tweede Pinksterdag voor te stellen. De Nederlanders hebben deze feestdag officieel sinds 1815 gevierd, maar de kerk wil hem nu door een andere officiële feestdag vervangen, en wel door de dag Eid-al-Fitr, waarmee het einde van de islamitische vastenmaand ramadan wordt gevierd.

Met dit voorstel wil de christelijke groepering, zoals zij beweert, “recht doen aan de diversiteit van de religies”. Dat is politiek correct gezwets. Als ik de kranten van vandaag bekijk, dan kan ik begrijpen waarom veel Nederlanders jubelen zodra de ramadan voorbij is! Want deze dagen berichten de koppen van veel incidenten, die door “De Telegraaf”, de grootste krant van Nederland, ramadanrellen worden genoemd.

Stel je eens voor dat christenen ieder jaar opstanden zouden houden nadat ze met Pinksteren de kerk verlaten, en dat ze dan eigendom verwoesten, auto´s in brand steken, de politie aanvallen, stenen door de ramen van de buren gooien. Stel je eens voor dat de politie tegenwoordig de christelijke vastentijd op de kalender een periode van verhoogde spanningen zou moeten noemen. Zouden we ons niet beginnen af te vragen of er iets niet in orde is met het christendom.

Of stel je eens voor dat er joodse bendes zouden zijn, die complete stadswijken met Jom Kippoer met terreur zouden teisteren. Zouden we dan niet beginnen ons af te vragen wat er eigenlijk in de synagogen gepredikt wordt? Of zouden we dat gewoon zomaar accepteren, het zelfs vieren als culturele “verscheidenheid” in onze samenleving?

Ik schrijf dit stuk in mijn kantoor in het parlementsgebouw van Nederland in Den Haag, slechts enkele minuten verwijderd van het huis waarin de beroemde Nederlandse en joodse filosoof Baruch Spinoza in de 17e eeuw woonde en stierf. Spinoza heeft de wereld een filosofie van tolerantie en van vrijheid gegeven.

We mogen nooit tolerant zijn tegenover intolerantie. Omdat de tolerantie dan namelijk een slang wordt die zichzelf opvreet, dan zal er weldra geen vrijheid meer over zijn en zal de intolerante de wereld regeren. In werkelijkheid zijn we al bijna op dit punt aangeland.

Drie en een halve eeuw na Spinoza, en in de stad waarin hij gewoond heeft, schrijf ik dit artikel in een zwaar bewaakt deel van het parlementsgebouw. De ramen zijn verduisterd, de deuren bepantserd, en buiten houden politieagenten de wacht. Ze beschermen met tegen de intolerantie, die de afgelopen decennia ons land is binnengekomen – een intolerantie, die noch christelijk, noch joods, noch seculier is, maar islamitisch. Ik ben geen extremist als ik dat zeg. Ik vertel de waarheid. En dat is mijn plicht.

Als we de vrije en tolerante samenleving willen blijven die we ooit waren, dan moeten we erkennen dat het Westen een bepaalde identiteit heeft. Onze identiteit is niet islamitisch, maar is gebaseerd op het Jodendom, het christendom en het humanisme. Onze vrijheden zijn het resultaat van deze identiteit. Door de islam de middelen te weigeren die het hem mogelijk maken onze identiteit te vernietigen, schenden we de vrijheid niet; we behouden onze identiteit en garanderen de vrijheid.

De verschrikkelijke situatie waarin we ons nu bevinden, werd veroorzaakt omdat we het kwaad tolereren. We zijn te tolerant tegenover de intolerantie, we zijn te tolerant tegenover de islam. Als we het de vijanden van de vrijheid toestaan dat zij alle vrijheden hebben, dan denken we dat we de wereld bewijzen hoezeer wij voor vrijheid instaan. Maar in werkelijkheid geven we onze vrijheid op door te weigeren grenzen te stellen aan onze tolerantie.

Vandaag heb ik gehoord dat de Nederlandse openbare aanklager in Den Haag een toespraak onderzoekt die ik twee jaar geleden heb gehouden in Wenen in Oostenrijk. Hij doet dit, omdat zijn collega in Wenen, die mij beschuldigt van ophitsing, hem daartoe heeft opgeroepen.

Ik vind dat werkelijk ongelooflijk. Waarom vervolgen ze in plaats daarvan geen bandieten en terroristen? Maar ze vervolgen een politicus, omdat hij over de islam spreekt. Het is een schande dat dit in de stad van Spinoza gebeurt, die niet alleen een groot verdediger van de vrijheid was, maar ook van de vrijheid van denken en de vrijheid van meningsuiting.

Het is ook daarom ongelooflijk, omdat dit de derde keer binnen enkele jaren is dat ik zou worden aangeklaagd, omdat ik dingen heb uitgesproken die de elites niet willen horen. Het is net een juridische Jihad. Terwijl het in werkelijkheid toch de elites zijn die verantwoordelijk zijn voor de existentiële crisis waarin we ons bevinden. Met hun politiek van open grenzen en hun unieke liefde voor de islam en hun culturele relativisme misleiden ze ons voortdurend en brengen ze onze vrijheid en veiligheid in gevaar.

Ze hebben het erfgoed van Spinoza opgegeven en het totalitarisme van het mohammedanen-dom in onze naties gebracht. Meer hoef ik daarover niet te zeggen. Het is tijd om onze plicht te doen en onze vrijheid en de vrijheid van onze kinderen te verdedigen.

Bron:
www.pi-news.net

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Geert Wilders

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Eurabië, Geert Wilders, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Geert Wilders: De uitverkoop van Pinksteren aan de islam

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 2 people

 2. Beschouwer zegt:

  Wilders vertelt de waarheid over de islam als agressieve religie die onderwerping eist. Blijkbaar is dat hetzelfde als de politiek correcte religie die eist via allerlei kromme processen tegen Wilders dat iedereen zich onderwerpt aan deze policorreligie. Vals zo vals.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Dit is de waarheid (Volgens links liberale mensen bestaat dé waarheid niet) de waarheid en nogmaals de waarheid. Maar als de waarheid niet bestaat dan bestaat het kwade en het goede ook niet. De liefde bestaat dan ook niet en de haat nog veel minder. Dan bestaat er ook geen pijn en ook geen vreugde. Als de waarheid niet bestaat dan bestaan er ook geen leugen. Als de waarheid niet bestaat kunnen we een holocaust ontkenner nooit bestraffen. In een wereld waarin de waarheid niet bestaat kan iedereen doen en laten wat hij wil en uiteindelijk zal iedereen van iedereen een slachtoffer zijn.

  Bedankt elite van Europa, bedankt voor het binnen laten van het islamitische monster. Een monster dat niet houdt van de waarheid. Een monster dat zich wentelt in de leugen, in het verraad en het bijbehorende geweld en links-liberaal Nederland zag dat het goed was.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Zie hoeveel ellende het kost om ISIS uit Syrië en Irak te verdrijven.
   Dat staat ons ook te wachten als we de islam uit ons land willen verbannen.

   Like

  • Beschouwer zegt:

   Ik heb wel eens van die irritante linkse zwevers gesproken en die hadden het over jouw waarheid en mijn waarheid. Echt vals dat gezever. Die linkse kwetteraars hadden zeker teveel aan de drugs gezeten. Het is gewoon zo dat er in de koran staat dat het doden van ongelovigen gerechtvaardigd is. De islam betekent onderwerping aan de islam. Wat voor los draadje hangt daar aan zou ik tegen zo’n stomme linkse zeveraar willen zeggen. Echter dat hoeft niet meer want wij gaan toch nauwelijks meer met linkse “betweters” om.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ga nu liever niet al te zeer doordraven, Guus: Dé Waarheid bestaat ècht niet, want die is gekoppeld aan voorkeuren en die zijn voor ieder mens verschillend.Mógen ze ook zijn. Maar wat wèl bestaat, is de REALITEIT. Dáár kun je op afgaan als je het kwade en het goede, liefde en haat wenst te onderscheiden. De realiteit is namelijk een gegeven zonder dogma te zijn: Voor dogma’s moeten we ons blijven hoeden.

   Geliked door 1 persoon

 4. Mirjam zegt:

  Helemaal waar!

  Like

 5. Steven zegt:

  Hebben we dit jaar nog wel KERST, of is die al van de kaart geveegd?

  Geliked door 1 persoon

 6. Johan zegt:

  Die Remonstranten zijn een of andere ziekelijke afsplitsing van de protestanten.
  Ze zijn verdomme compleet van de pot gerukt om met de moslims te onderhandelen.
  Er wordt niet meer onderhandeld. De moslims dienen ons land te verlaten.
  Genoeg is genoeg !
  De aanslagen in Europa moeten stoppen.

  Like

 7. Alphons Mantel zegt:

  Wilders is de enige parlementarier (naast het FVD) die erop wijst dat de EU het Paard van Troje heeft binnengehaald, maar de fouten ervan niet inziet

  Like

 8. dirkroelofs zegt:

  Alle religies met onmiddellijke ingang verbieden. Religies hebben alleen maar ellende voortgebracht.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Zonder de Joods-Christelijke traditie had zich nooit het humanisme als stroming kunnen ontwikkelen in de westerse wereld en een primair idee van goed en kwaad. Veel andere religies en/of stromingen zoals het Boeddhisme het Zoroastrisme en ook het Hindoeïsme hebben in hun mensvisie raaklijnen of overlappingen. Er is maar een stroming of religie die er volledig naast staat en dat is de islam. Dit ernaast staan van de islam komt omdat ze het geweld (door abrogatie altijd op de eerste plaats) en gebruik daarvan als kernwaarde proclameert van haar leer. De islam kon pas tot expansie komen toen Mohammed in Medina zich bekende tot het gebruik van geweld en misleiding. Vanaf dat moment penetreerde de islam als een kankergezwel de wereld en taste overal waar ze verscheen pogingen tot vreedzaam samenleven aan met haar verwrongen beeld van religie gemengd met een politiek systeem. Een politiek systeem dat de mensheid verdeeld in gelovigen en ongelovigen. In heersers en onderdrukten, In mensen en onmensen. Terwijl andere religies een poging doen een duidelijk verschil maken tussen het aardse leven en het hemelse leven heft de islam dit verschil op door de wereld de overspoelen met de willekeurige wetten van Allah die overal gelden en heersen in het gehele universum.

   Terwijl een moslim de ongelovige de keel doorsnijdt in de overtuiging een goede daad te begaan en niet in het minste geplaagd wordt door gewetenswroeging heeft de Christen die hetzelfde doet het evenbeeld van zijn God gedood. Wat ge de minsten der minsten doet hebt ge mij aangedaan.

   De moslim mag in zijn strijd voor de islam verkrachtten op het slagveld en de buit verdelen na de slag. Gelijk hem dit ook toekomt in het paradijs. De Jihadist heeft altijd een win win situatie. Hij kan zonder gewetenswroeging plunderen en verkrachten tijdens zijn leven. Mocht hij komen te sneuvelen op zijn zelf gemaakt slachtveld dan is er geen nood want hij gaat rechtstreeks omhoog naar het paradijs alwaar het neukfestijn hem beloofd tot in de eeuwigheid doorgaat.

   De islamitische geest is tot in de meest ultieme graad geperverteerd en niet compatibel met westerse waarden. Lachwekkend is dat in het westen pogingen gedaan worden dit te bestrijden met déradicaliserings programma’s. Je moet er maar opkomen. Maar ook in het politiek correcte denken is de perversie doorgebroken en vertikt men het de koppeling te maken tussen islam en islamitisch geweld.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dirkroelofs.
   Ik begrijp wat je bedoelt maar het zou fout zijn om alle religies te verbieden omdat de islam dat noodzakelijk zou maken.
   De islam heeft namelijk helemaal niets met alle andere bestaande religies te maken.
   De islam is een politieke ideologie niets meer of minder, en kan van daaruit ook geen aanspraak maken om als “religie” gekenmerkt te worden.

   Waardoor onderscheidt een religie zich van een politieke ideologie?
   Voor een religie kan de mens uit vrije wil kiezen en kan die religie ook weer uit vrije wil verlaten.
   Als je wilt leven in een samenleving die gestoeld is op een politieke ideologie zal je verplicht worden te leven volgens deze ideologie.
   Voorbeelden van deze tijd: Noord Korea, voorheen USSR en alle andere landen met een communistische ideologie.

   De islam gebruikt haar politieke ideologie om haar aanhangers volgens een dwingend patroon te laten leven waarbij het strikt verboden is om te leven volgens een eigen vrije wil die rekening houdt met normen en waarden, welke gebaseerd zijn op het nemen van verantwoordelijkheid voor anderen, en het voortbestaan van het leven.
   De islam-gelovige heeft geen eigen keuze, en kan dus ook niet in alle vrijheid zelfstandig beslissen.
   Alle macht ligt namelijk bij Allah.
   De gelovige kan dus ook nooit verantwoordelijk gehouden worden voor zijn daden, mits deze maar in overeenstemming zijn met datgene wat er in de Koran staat, zoals deze zijn vastgelegd door Mohammed.

   De politieke ideologie die islam heet baseert zich op de bovennatuurlijke wil van een God genaamd Allah, waarbij het aardse leven geen enkel belang kent maar uitsluitend tot doel heeft de God te dienen en daardoor de gelukzaligheid ná de dood te bereiken.
   De politieke ideologie van het communisme ontkent het bestaan van een God.

   Voor diegenen die zich toch niet los kunnen maken van de definitie dat de islam een religie is: “De islam mag een “Godsdienst” genoemd worden omdat de aanhangers van de islam een totalitaire God dienen.
   De islam kan echter geen “religie” genoemd worden omdat een religie namelijk “beleefd” moet worden.
   D.w.z. op elk moment van de dag opnieuw kunnen kiezen voor het geloof dat men aanhangt.
   Moslims echter die geen eigen vrije wil mogen hebben, kunnen daardoor niet kiezen voor hun God, zij “be”leven daardoor dus geen religie…, maar worden gedwongen te leven
   volgens een voor hun vastgesteld patroon.

   Zo simpel is het.

   Like

   • BM Fidel zegt:

    Lucretius schreef over religie: “Deze duisternis des geestes kan slechts verdreven worden, niet door het licht van de zon, maar door het licht van zuivere wetenschap.”dat was meer dan 2000 jaar geleden, maar helaas wordt de menselijke geest nog steeds verduisterd door religie.

    Like

 9. Cathja zegt:

  Een zeer goed geschreven artikel.
  Wat Wilders hier schrijft ondervinden we tegenwoordig dag na dag. Lees de berichten daarover maar. En het lijkt erop dat velen deze waarheid bewust niet willen zien. Ja, het staat vriendelijk tegenover onze islamitische medeburgers als wij één van onze christelijke feestdagen zouden inleveren, zodat zij daar dan gebruik van kunnen maken. Maar eigenlijk strepen we daarmee weer een dag door die al sinds zeer lange tijd aan ons volk toebehoort. Het maakt niet uit of je christelijk bent of niet; christelijke feestdagen worden door zeer velen ‘gevierd’. Ieder op zijn eigen manier.
  En dat MOET zo blijven!! We hebben al genoeg weggegeven t.g.v. moslims, en de maat is nu vol. Als zij moeite hebben met onze vrije christelijke feestdagen, en met onze manier van leven, dan vraag ik me af wat ze hier doen. Het staat hen vrij om terug te keren naar hun thuisland.

  Dit artikel heeft mijn volledige instemming!

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Justitie in Nederland kleurt langzaam maar zeker BRUIN !!

  Geliked door 1 persoon

 11. g reinders zegt:

  deze man ? geert wilders heeft gezworen om de waarheid te spreken en niets dan de waarheid en hij wordt steeds vervolgt om zijn uitspraken .wanneer gaan de mensen met gezond verstand deze persoon nu eindelijk eens geloven !!

  Like

 12. Mijn Linkse familie had het ook altijd over; “Dat is jouw waarheid… niet de onze. En… de realiteit zit anders in elkaar dan jij dat ziet…” Weer is het de kerk die met de islam heult en zodoende weer een christelijke pinksterdag wil inleveren. Trouwens… het hele Pinksteren is door de kerk ingevoerd maar niet door de bijbel. De bijbel spreekt alleen over de uitstorting van de Heilige Geest over zijn discipelen die toen in allerlei tongen gingen spreken. Of iets dergelijks. Om daar nou twee feestdagen van te maken? Maar nog veel minder is dat als die terroristen 40 dagen niet overdag maar ’s nachts gegeten en gedronken hebben wij een feestdag krijgen… hoe gek zijn ze!!!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad Jack.
   De “waarheid” is jouw werkelijkheid en niet die van een ander.
   Iedereen “beleeft” zijn of haar werkelijkheid op een andere wijze.
   Dat geld zelfs ook voor datgene wat door de wetenschap als “bewezen” wordt aangenomen.
   De “waarheid” is en blijft dus een gecompliceerd iets.
   Echter, het botweg verwerpen van datgene wat een ander als waarheid ziet en die benoemen als een werkelijkheid die geen rechtsgeldigheid voor anderen heeft,
   zou betekenen dat er geen enkele “waarheid” op deze wereld te vinden zal zijn…

   Like

  • Dag zegt:

   Sorry, maar je bijbelkennis blijft wat achter, geeft niet, bij deze:

   Het Pinksterfeest is een Joods feest, wat al duizenden jaren oud is.
   De uitstorting van de Heilige Geest vond plaats tijdens dat feest.
   De Kerk is deze gebeurtenis blijven herdenken tijdens het Pinksterfeest.
   Na uitgebreide discussie is gekozen voor bepaalde data ervan, waarbij Pasen en Pinksteren altijd op een zondag vallen.
   Sinds 1815 zijn de zondagen, en ook tweede Kerstdag, Paasdag, en Pinksterdag officieel vrije dagen. Hebben we toch lekker 3x / jaar een soort mini-vakantie (Hemelvaart nog niet meegerekend).

   Like

 13. Johan Jansen zegt:

  niets aan toe te voegen een weg terug is er helaas niet toch of wel?

  Like

 14. Klippie 72 zegt:

  Wij Nederlanders zijn geen mossels. gewoon de 2e pinksterdag handhaven. Laten die mossels zich maar aanpassen.

  Like

 15. Qvic zegt:

  Van oorsprong zijn bijna alle religies afgeleid van de wetenschap van duizenden jaren terug, de originele gegevens zijn inmiddels zo erg verdraait dat het weinig meer iets heeft van de wetenschap van toen. Zo hebben aspecten en waardes een hele andere betekenis gekregen en worden dan ook tegenwoordig heel anders geïnterpreteerd. Maar er zijn nog veel meer aspecten en gegevens veranderd in onze huidige maatschappij, die een nog grotere vertekennis van ons realistische en onze logische denken beïnvloed hebben. De ellende is ongeveer 100 jaar voor onze westerse jaar telling begon begonnen. In het vissen tijdperk om precies te zijn, elke periode duurt 2160 zonnen jaren.Tijdperk vissen staat voor tweedracht. De Paus die zogenaamd de rooms katholieken vertegenwoordigd, vertegenwoordigd de god Ba’al. Waar de islam een afgeleide van is, maar dat geldt ook voor de protestanten en de hervormde en de remonstranten. Zij eren de god van de dood, oorlog en weder geboorte. In 1600 na Chr. waren de protestanten die openlijk met de islam samenwerkten, zo ook nu weer het geval is. Daar het huis van Oranje een protestant bolwerk is, die na de 2e W.O. de leiding over het Vaticaan heeft verkregen en met deze gegevens wordt de realiteit een stukje begrijpelijker, wat er nu in de EU o.a. zich vol trekt. Bij de islam spreken zij over een martelaar die na zijn leven, 72 maagden klaar staan voor hem in de dood. Die 72 betekent niets meer dan, dat de Aarde in 72 jaar 1 graden verdraait t.o.z.v. de zon (2160 jaar is 30 graden, 1/12 deel van de dierenriem). Hier is ook het pentagram van afgeleid. Zo ook het zogenaamde getal 666 heeft een totaal andere betekenis gekregen in zowel de islam, als bij de christenen. Van oorsprong is het phi (de gulden snede) en in de natuur moeten er altijd 3 elementen zijn om een actie of een reactie te bewerkstelligen. Dus 3 fibonacci (gulden snede in de natuur) rijen naast elkaar geeft 666 of 999.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s