Maak een statement; weg met die baard!

Screenshot_161

(Door: Wim van Schaik)

Deze week raakte “Driek” een gevoelige snaar  met de opmerking: “En het wordt ook eens tijd dat dien Nederlandsche mannen hun baard afscheren. Ik zag zelfs een wielrenner met baard. Het lijkt hier zo langzamerhand wel een islamitisch land.” Hoofddoeken, djellaba’s én baarden, allemaal één islamitische pot nat. Daarmee legde Driek een link tussen de toename van het aantal baarddragers en de groei van de islam in onze contreien. Zou kunnen.

Als je afgaat op de reclame lijkt het of elke man tegenwoordig een baard(je) draagt. Nu is het dragen van een baard natuurlijk niet iets van de laatste tijd. De baard is nooit helemaal weggeweest. Wel kende de baard ups en downs. Zo was er begin jaren zeventig een comeback van de baard, toen het dragen ervan een uiting van creativiteit en linksigheid was. Maar dat ging voorbij. En jarenlang was sinterklaas zo ongeveer de enige die nog een baard droeg. Nu is de baard weer helemaal terug. Hoe dat komt?

Verklaringen te over. De baard werd eeuwenlang gezien als teken van mannelijkheid. En de oude Grieken beschouwden de baard als symbool van kennis en wijsheid. (Bij de Romeinen daarentegen mochten jonge Romeinse mannen zich pas scheren als zij de volwassen leeftijd hadden bereikt.) Tegenwoordig zouden mannen hun baard wel eens kunnen laten staan als compensatie voor hun verregaand gefeminiseerd gedrag, compleet met tasjes, sieraden en heuse make up. Ook lijkt de baard nog steeds een progressief accessoire te zijn. We kennen die types wel. Geert Wilders zul je niet snel met een baard zien…

Maar nergens lees je iets over het laten staan van een baard als daad van zelf-islamisering. Nu is dat op zich niet zo gek, want het kenmerk van zelf-islamisering is dat deze nooit als zodanig benoemd wordt…

Daarom is het interessant om na te gaan hoe in islamitische kringen tegen het dragen van een baard wordt aangekeken. Illustratief voor de vele sites waarop het afscheren van de baard voor moslims verboden wordt is de Hasanaat Community, een islamitisch (educatief) forum. Daar staat dat het voor een moslim verplicht is zijn baard te laten staan. Als bewijs wordt de volle baard van de profeet opgevoerd en een keur aan overleveringen aangehaald. Voor ons kafirs is interessant dat moslims vooral hun baard moeten laten staan om niet op een ongelovige te lijken:

“Contradicteer (zorg voor tegenstelling: WvS) de godenaanbidders en laat jullie baarden staan en knip jullie snorren kort.”

“Het Boek, de Soennah en al-Idjmaa’ah duiden erop dat we verplicht zijn om de Koeffaar tegen te gaan en we over het algemeen verboden zijn om hen te imiteren. Want, uiterlijke imitatie van hen is de reden tot imitatie van hun verboden manieren en handelingen. Beter gezegd, dit leidt tot imitatie van hen in overtuiging.”

“Degene die een ander (volk) dan ons imiteert is niet van ons. Imiteer de Joden noch de Christenen!?”

“Het is Haram (verboden) om de baard af te scheren. Niemand behalve verwijfde mannen scheren hun baarden af!?

Deze passages geven een inkijkje in de integratie-resistentie van de islam. En heus niet alleen op dit gebied! Zo kijkt de rechtgeaarde moslim dus aan tegen mannen die geen baarden dragen. Het moet voor moslims wel heel goed voelen als westerse mannen wel een baard dragen. Niet dat die mannen daardoor gelijk moslim zijn. Nee, het blijven kafir-sukkels, die niet weten dat een echte moslimbaard aan allerlei voorwaarden moet voldoen. Maar die – al of niet hipster – baarden zijn een stap in de goede richting en kunnen worden vertaald als erkenning en toenadering. Dat moet de rechtgeaarde moslim met trots op zijn mooie religie vervullen.

Maar het omgekeerde is ook waar.  Al die gladgeschoren gezichten zijn een belediging van Allah en zijn profeet en niet minder van de ware gelovige. Alleen daarom al zou ik een statement maken en mijn baard, als ik er een had, afscheren. Ik heb er geen. En geen haar op mijn kin die erover denkt om er een te laten staan.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op Maak een statement; weg met die baard!

  • Elisah zegt:

   Dit is toch om te k*tsen.
   Misschien helpt het om tijdelijk dan maar een hoofddoek om te doen, dan krijgen ze tenminste wèl de hulp die nodig is. Dit is echt the limit.

   Like

 1. H J zegt:

  Tja, die globalist op de foto was al beroemd voordat hij die sik had. Jezus had er ongeveer ook zo een. Niets anders dan armoede want scheerzeep en warm water waren toen niet altijd voorhanden. Moet toch wel een mesthoop worden zo’n jihad baard in een warme zandbak. Echter wel makkelijk om wat soep achter te houden tijdens de ramadan.
  Ik zelf heb geen volle baard, maar wel erg harde haren. In het land waar ik woon zijn de scheermessen erg duur en slecht en ik trim mezelf daarom slechts een keer in de 7-10 dagen.
  Niet zo macho op mijn leeftijd, maar het compenseert voor mijn kale kop..hahaha.

  Overigens heeft Wim misschien of zelfs zeker een punt. We moeten om te beginnen geweldloze tegenactie geven en dit is er m.i. wel een van. Als we dan toch racisten worden genoemd kunnen we er met andere zaken ook nog wel een schepje bovenop doen. Dit dan in eerste instantie tegen de raddraaiers, haatzaaiers en aanranders. O.a. aangifte doen totdat de politie zich ook geen raad weet en er wel bij zeggen dat ze de aangifte moeten accepteren omdat ze wel die onvoorstelbaar belachelijke aangiftes tegen Wilders honoreren.

  Like

 2. Oeps48 zegt:

  Het valt niet zo’n klein beetje op dat er in allelei tv-programma’s en -series opeens mannen verschijnen met een baard. Er wordt geen woord over gerept, Het lijkt een modeverschijnsel. Maar er zou wel eens wat meer achter kunnen zitten. Gewenning aan moslimgedoe ??? !!!
  Nu Driek de discussie geopend heeft, adviseer ik elke Nederlandse baardman, om de baard af te scheren.
  Ik heb me laten vertellen, dat aan de vorm van baard en snor kunt zien tot welke bevolkingsgroep de man zou behoren.

  Geliked door 2 people

  • Elisah zegt:

   Arabieren dragen een baard zonder snor en Turken hebben vaak een snor.
   Het is ook mode geweest in de jaren 70, toen zagen oa veel hippies er uit als Jezus.

   Like

   • Alex Delarge zegt:

    Weet je wanneer je een Turkse vrouw in het gezicht mag spugen? Wanneer haar snor in de fik staat.

    Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Oeps goed gezien. Eén geluk op datszcheve gezicht van die GL-er past een aard niet.

   Like

  • BertG. zegt:

   Oeps, jij laat je wel meer vertellen, en het mooie is, je gelooft het ook nog.

   En weet je wat er achter zit, achter al die mannen die ineens een baard dragen?
   De duivel en de illuminatie, die zitten toch overal achter.
   Maar dat wist je natuurlijk allang.

   Like

 3. Je kunt natuurlijk ook aan die moslims laten zien dat jij de grootste hebt. Ik zit er over te denken om een baard te laten hangen van een meter of zo, al dan niet met pijpekrullen. Gaan ze echt over de rooie. Maar het beste is effe belle: https://youtu.be/snlENAKBxYY

  Geliked door 1 persoon

 4. abouneenee zegt:

  Het is gewoon een trend dat oorspronkelijke Nederlanders baarden dragen, net als de mensen vroeger allemaal lang haar hadden, dat was toch ook niet iets christelijks? Wel is het zo dat met name de moslims anders reageren op baarddragers, hetgeen het leven wat draaglijker maakt in ons cultureel door links verwoestte land. De cultuur heeft z’n doorwerking in alle facetten van het leven, natuurlijk gaat er geen goedkeuring van uit voor de islamisering van Nederland. Hoe veel PVV’ers laten dagelijks na om hun baardstreek haararm te maken en is het zo dat gezichtsbeharing uitsluitend het domein zou moeten zijn van moslims. Dat lijken me uitstekende onderwerpen voor een sociologie-student… onzin dus. Misschien komt de zwever wel met de aanbeveling dat er lijfstraffen zouden moeten volgen op het dragen van baarden door niet moslims. Het zou zomaar kunnen in onze bananenmonarchie.

  Joden stopten overigens pas met het dragen van baarden toen de diaspora zich uitbreidde naar West-Europa.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Tegenwoordig heb je midden-twintiger hipsters met skinny jeans en zo. Ik vermoed dat die hun typerende retro-jaren ’70 baard laten staan omdat ze:

  1) ofwel nog niet helemaal aan de acné ontgroeid zijn
  2) ofwel omdat ze ouder willen lijken dan ze zijn (zoiets van midden 30 t/m midden 40)
  3) ofwel de beide tegelijk

  Hipsters, ik moet het niet geweten hebben, die schrijven zgn iedereen voor wat modieus is. Althans, dat denken ze toch in hun zelfoverschatting. Au fond zijn ze ongevaarlijk, dus kan je ze negeren.

  Misschien hebben mannen met baarden sowieso iets te verbergen, geen idee. Zou kunnen.

  Orthodoxe Joodse mannen met baarden, die vertrouw ik dan wel weer. Grosso modo omdat die zich niet opdringen aan buitenstaanders en je gerust laten, en bovendien kan je ook, zoals in Antwerpen, ongestoord door hun wijk wandelen.

  Donker getinte types MET baarden, die vertrouw ik helemaal niet, en zeker niet als ze ook nog eens een djellaba dragen en sandalen. Aansluitend bij wat Driek daarover zegt, dus.

  Like

 6. Orelius zegt:

  Een statement , inderdaad . Zelf draag ik nooit een baard en irriteer mezelf als Nederlanders met zo,n moslim baard lopen . Snap precies wat Wim bedoeld . Maar ik heb het hier al eens meer gezegd , we moeten een statement maken die heel duidelijk zichtbaar is . Daarom heb ik hier al eens geopperd om het hele jaar de Nederlandse vlag voor je huis te laten wapperen . Hang het hele jaar de vlag van ons eens zo geliefde land voor je huis en geef hier mee aan , waar we voor staan . Het moet zichtbaar worden hoeveel mensen er tegen die ongebreidelde instroom van barbaren is en dat het land weer zo moet worden als het voor de jaren 60 was . Als we dat allemaal zouden doen en bv een Mark Rutten rijdt door Nederland en ziet overal die vlaggen wapperen , dan doet dat zeker iets . Hij zal denken kijk daar woont een Wilders stemmer , oo kijk daar nog een , en daar nog een . We zijn met velen , MAAR HET MOET MEER ZICHTBAAR WORDEN . Dus mede strijders , patriotten laat je zien . Doe het nou , het lijkt een klein gebaar maar je zal het zien , het sterkt jezelf ook als je overal die vlaggen ziet , en ziet dat je zoveel mede strijders hebt . Dan ga je steeds meer in de zaak geloven . We moeten gezamenlijk dingen ontplooien . Geef het door aan je vrienden en familie . Als er hier mensen zijn die nog andere ideeen hebben om het samenhorigheids gevoel te voeden laat het horen . Wanneer worden we nou eens solidair , alleen samen staan we sterk . En er is geen tijd meer om niets te doen .
  DUS NA HET WEEKEND WIL IK OVERAL DE NEDERLANDSE VLAG ZIEN WAPPEREN .

  Geliked door 2 people

 7. BertG. zegt:

  Je ziet dat vaker terug bij oudere mensen.
  Hebben niet zoveel meer om handen en gaan dan uit verveling de hele dag op andere letten.
  Hoe ze er uit zien, wat ze dragen, overal hebben ze dan ineens commentaar op, niks deugt er meer.
  En maar mopperen dat niemand meer naar ze wil luisteren.
  Nee, vind je het gek als je je met iedereen bemoeit.
  Als iedereen nou eens lekker op zichzelf gaat letten en zich niet met andere zou bemoeien, dat zou al de helft schelen in alle onzin en ergernissen.

  Like

 8. Stef zegt:

  Beste Wim.
  Zeer goed omschreven.
  Op 22 dec.2015 (Baardmannetjes ) plaatste ik reeds een stukje hierover bij Bron.
  Het is een door de linkse media verzonnen manier om van de verwijfde man toch nog iets mannelijks of islamitisch te maken.
  De vrouw is vermannelijkt en ook andersom.
  een droevig resultaat van de foute flowerpowertijd.
  ik heb een fantastische vrouw en geen baart.
  Stef

  Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Hmm….. ik heb ook zo’n strak plan in de aanbieding:
  We gaan allemaal niets dan varkensvlees kopen en eten, en laten rund en kip voortaan met rust. Dat als keihard statement tegenover de varkensnegatieve moslim.

  Kortom: Niet zo ouwehoeren over wel of geen baard dragen s.v.p.
  Is kleutergedrag.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Kleuter gedrag?
   Ouwe mannetjes gezeur is het.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Hoho Bert, ouwe mannetjes zijn er in soorten hoor!
    Dat kan ik als 77 jarige wel zeggen.
    En vergeet niet dat ouwe mannetjes soms wel eens gaan neigen naar wat kinderlijk gedrag. Dat sluipt er dan in en er valt weinig aan te doen.
    Met het woord ‘gezeur’ kan ik het dan weer wél eens zijn. Nog afgezien van de loosheid van de hier voorgestelde en door sommigen aanbevolen ‘scheer-actie’.

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Dan ben jij ook al flink op leeftijd, zo als de meeste hier, volgens mij.
    Volgens mij ben ik een jonkie hier met me 54 jaar.
    Maar ik zie ’t ook aan mijn pa, heeft zelfs 3 zoons, niet de gemakkelijkste zoons geweest, maar verder alle keurig opgevoed zonder strafblad of andere ongein.
    En maar klagen over kinderen in de buurt, voetballen, sneeuwballen, brommertjes enz.
    Is helemaal vergeten wat ze eigen zoons hebben uitgehaald, waar de buurt zich waarschijnlijk ook groen en geel aan ergerden.
    Wij branden uitlaten van brommers uit, midden op straat, reden zelfs rond zonder uitlaat door de straat.

    Like

 10. Gert zegt:

  Ik krijg ook direct een vieze smaak in mijn mond als ik westerse mannen met een baard zie. Omdat ik dan aan de islamfundamentalist denk. Ik wil daar niets van weten De islam is het kwaad in de wereld.Daar ageer ikl tegen. Ik ga glad door het leven. Ik wil Jezus Christus volgen.

  Like

  • BertG. zegt:

   En je moet mannen met een baard ook niet zoenen, dan zou ik ook een vieze smaak van overhouden.
   Jezus had ook een baard, volg ‘m dan net zo en laat zien dat jij ze gelijke bent.

   Like

 11. Mirjam zegt:

  De ramadan is inmiddels begonnen, maar dit is toch zó belachelijk..

  Malle DENK-jeugd roept op om aangifte te doen tegen niet-islamitische zeurpieten die onnodige vragen over water stellen!

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/06/malle-denk-jeugd-roept-op-om-aangifte-te-doen-tegen-niet-islamitische-zeurpieten-die-onnodige-vragen-over-water-stellen/

  Geliked door 1 persoon

  • Edjan zegt:

   Mirjam. Leuk DDS artikel. Alleen denk ik dat het percentage mohammedanen in Nederland inmiddels echt wel 10% is en niet 6%. Zelfs Wilders had het over 6%, zal wel het officiële cijfer zijn?

   Like

 12. Dennis zegt:

  Wat een bekrompen gedachten dumbass.

  Like

 13. Mike zegt:

  Massaal weer naar de kerk gaan en Christelijke normen en waarden terug zou pas echt een statement zijn. Nederlanders weer verbonden onder God. Gaat alleen niet gebeuren..

  Like

 14. Aegolius cs zegt:

  Ach, Conchita Wurst
  Decadentie kent in het Westerse geen grenzen.

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Mijn oudste zoon (32) is een biker en oud marinier en heeft een baard tot op zijn borst.
  Mag die niet af scheren van zijn vrouwtje, want die vindt dat mooi.
  Hij is echter zeker geen moslim-sympathisant en al helemaal niet politiek correct.
  Integendeel.
  Hij is een stuk radicaler dan zijn glad geschoren pa.
  Zijn meeste maten trouwens ook.

  Geliked door 1 persoon

 16. Luchtpint zegt:

  moslim-terrorist-met-baard of moslim-jonkie-terrorist-geschoren (met gympen en hoodies aan enz.)

  Een baard zegt niets. Wie kan er aflezen wat er in het hoofd van mensen omgaat door het uiterlijk alleen ? Wie zijn gedachten voor zich houdt – baard of geen baard – kan de wereld onaangenaam verbazen, plotsklaps. We zijn nog altijd geen gedachtenlezers, denk ik.

  Da’s iets voor stomme sf-films als Minority Report

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s