Vader van Syrische jongetje becommentarieert iconisch beeld van zijn zoon: Het was alleen maar propaganda

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

De vader van Omran Daqneesh (foto), het jongetje dat verleden jaar augustus een wereldwijd symbool werd van het door oorlog verscheurde Aleppo, omschreef de omstandigheden waaronder de foto uit de ziekenwagen ontstond.

RT

Mohammad Kheir Daqneesh verklaarde maandag dat de opnames van zijn zoontje door aanhangers van de oppositie werden gebruikt voor “propagandadoeleinden”.

“We zaten net als nu in ons huis”, zei Daqneesh. “Omran en ik hebben met de mobiele telefoon gespeeld toen de aanval plaatsvond.”

De militanten begonnen hem te filmen, terwijl ik in huis was. Ik kwam naar buiten en vroeg: “Waar zijn de kinderen? Ze vertelden me dat ze in een ziekenauto waren en namen me er mee naar toe. Omran´s hoofd zat in het verband. Ze brachten hem echter alleen maar naar het ziekenhuis om hem te filmen”, aldus Daqneesh. Hij vertelde verder:

“Ik was er mee bezig mijn gezin te redden, terwijl zij van de gelegenheid gebruikmaakten en mijn gezin gefilmd hebben voor propagandadoeleinden toen ze het huis verlieten. Bij Allah, als ik geweten zou hebben dat er in de media over ons bericht wordt, zou ik de namen van de organisaties hebben opgeschreven die bij me zijn gekomen. Ik heb organisaties gezien die ik daarvoor nog nooit gezien heb. Ik had nog nooit deze zogenaamde ´hulp´ aangenomen en ik heb me nooit met zulke mensen beziggehouden.”

 De video van Omran, die vol stof en besmeurd met bloed in een ziekenauto zat, kreeg internationale aandacht, nadat hij verleden jaar zonder er ook maar één vraag bij te stellen door de media werd verbreid. Zijn oudere broer Ali overleed aan de verwondingen die hij opliep tijdens de aanval. Het gezin woont na de bevrijding door regeringstroepen nog steeds in Aleppo.

 

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, propaganda, Rotzakken, Syrië. Bookmark de permalink .

20 reacties op Vader van Syrische jongetje becommentarieert iconisch beeld van zijn zoon: Het was alleen maar propaganda

 1. Japio zegt:

  En hoeveel van dit soort propagandafilmpjes zijn er nog meer de wereld in gepleurd? Zodat die criminele globalisten hun misdaadagenda erdoor kunnen drukken? Wat een domme geïndoctrineerde goedgelovige burgers hebben we toch. Zie ze nog staan met hun welkomsspandoeken en hun gezang. We plukken er nu de wrange vruchten van en dit is nog maar het begin.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ze hebben het niet voor niks over pallywood.
   Geboren acteurs zijn het allemaal.

   Like

   • tinekevanschagen zegt:

    Maar als Oeps 48 hier een mening over hebt , wordt ie met de grond gelijk gemaakt???

    Like

   • BertG. zegt:

    Wat heeft pallywood nou weer te maken met Oeps, behalve dat hij ook aandacht probeert op te wekken.

    Like

   • BertG. zegt:

    Is Oeps soms je vriend of wellicht familie van je.
    Het valt erg op dat wanneer Oeps er zelfs niet eens bij is, jij de dringende behoefte heb om voor ‘m op te komen. Zomaar, uit het niets.
    Dat jij zo goed als zeker ook in duiveltjes en een illuminatie gelooft, dat moet je verder helemaal zelf weten.
    Maar het schijnt je nogal te raken, dat wanneer iemand daar anders over denkt en dan ook nog de brutaliteit heeft om daar een opmerking over te maken.
    Alleen het lef al, om mensen die de waarheid in pacht hebben, tegen te spreken.

    Waarschijnlijk hangt er ook zo’n dromenvanger bij je voordeur als liefhebber van het mystieke en onbekende in de wereld, en liggen er tarot kaarten op je tafel naast een glazen bol.

    Geliked door 1 persoon

  • arinda zegt:

   nog veel meer

   Like

 2. We worden zodanig volgepropt met propaganda dat het moeilijk is om te bepalen wat echt is. Couveusekindjes die door soldaten van Saddam tegen de muur werden gekwakt zorgden er onder meer voor dat het Amerikaanse volk rijp was om de infanterie erop af te sturen. Duitse soldaten in Poolse uniformen die de aanval op Polen moesten inluiden. Later hoor je dat er geen bal van klopt. Allemaal pallywood met crisisacteurs of gefotoshopt. En wie weet of de nieuwe werkelijkheid dan wél waar is.

  Like

 3. kampersrene zegt:

  Misschien was het toch geen propaganda …. maar gewoon een pak rammel gekregen van zijn exotische pappa omdat hij niet wou luisteren ….het zou de eerste niet zijn

  Like

 4. Mirjam zegt:

  De ‘vluchtelingen’ organisaties verdienen, zoals bekend, miljarden met hun leugens, bedrog en het overspoelen van Europa met illegalen. Als ze deze organisaties nu eens stopten en veroordeelden en het geld confisqueerden en mét dit geld de opvang van illegalen/’vluchtelingen’ in de regio’s betaalden. Dan werd er tenminste iets van het ‘kwaad’ vergolden met iets ‘goeds’ en waren we van een groot deel van de ellende af. Het grootste gedeelte van de ellende, de EU te Brussel, hadden we allang vanaf moeten zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   @Mirjam: 08.30. uur. Precies Mirjam. U noemt terecht twee oplossingen: weg met de EUSSR/ Ellende Unie; en opvang van vluchtelingen/ of profiteurs in de eigen regio! O ja, men zou ook de veerdienst voor dobbernegers dienen af te schaffen; Frontex.

   Like

 5. Marian zegt:

  Wat een zieke wereld, het is een groot toneelspel.

  Like

 6. Elisah zegt:

  Het is een vaag verhaal, hij was dus wél gewond na een aanval waarbij zijn broertje overleed? Wat is er dan nep aan?

  Like

 7. Williaan zegt:

  Valse berichtgeving weren betekend on-gewelvallige berichten weren.
  Jammer dat er veel klootzakken zijn die dat menen fake berichten te moeten plaatsen.
  Dergelijke psychopaten zijn er altijd geweest en zal altijd wel zo blijven op allerle igebied.

  Like

 8. Klippie 72 zegt:

  Tuig.

  Like

 9. Beschouwer zegt:

  Het is algemeen bekend dat Arabieren gevoel hebben voor manipulatie en drama. Als Hamas raketten afschiet uit de Gazastrook en Israel reageert terecht met luchtaanvallen. Dan zie de dramabeelden van kinderen met al of niet echte verwondingen (ketchup) die het ziekenhuis binnengebracht worden. Hamas heeft deze kinderen zelf als menselijk schild gebruikt om zoveel mogelijk drama te creeren. Die kinderen boeit ze niet en de israelische luchtmacht vuurt meer niet dan wel omdat de piloten zien dat Hamas kinderen op daken van scholen drijft vanwaar Hamas raketten op israel afvuurt. Echt vals en een typisch staaltje van Arabische sluwe manipulatie !

  Like

 10. Die gasten zijn soms slimmer dan je denkt !

  Like

 11. Flo zegt:

  NPO flanst alles in elkaar ,ze brengen d’r mening ,geen nieuws.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  En klakkeloos worden deze beelden door de zogenaamde linkse kwaliteitsmedia overgenomen !!

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  (…) Bij Allah, als ik geweten zou hebben dat er in de media over ons bericht wordt, zou ik de namen van de organisaties hebben opgeschreven die bij me zijn gekomen. (…)

  “Bij Allah” ???!!
  Moet je iemand die dit roept, serieus nemen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s