EU besluit oprichting van militaire commandocentrale

Screenshot_31

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU heeft besloten om een militaire commandocentrale op te richten: de Hoge Vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie, Federica Mogherini, sprak van een “belangrijke” beslissing “om Europa´s defensie te versterken”.

epoch times

De weg voor de EU-commandocentrale voor militaire operaties in het buitenland is definitief vrij. De EU-lidstaten namen donderdag de voor de oprichting noodzakelijke wetstekst aan.

Het hoofdkwartier dient eerst de EU-opleidingsoperaties in Mali, Somalië en de Centraal-Afrikaanse Republiek te leiden. Federica Mogherini sprak van een “belangrijke” beslissing “om Europa´s defensie te versterken”.

Plannen voor een militair hoofdkwartier werden jarenlang door Groot-Brittannië geblokkeerd, dat op defensiegebied traditioneel inzet op de NAVO. Na het Brexit-referendum van de Britten ondernam de EU een nieuwe aanloop naar de opbouw van een defensie-unie inclusief de commandocentrale.

Eerst gaan tot 25 medewerkers in de commandocentrale de EU-opleidingsoperaties in het buitenland coördineren en leiden. Het militaire hoofdkwartier dient daarbij nauw met haar burgerlijke tegenhanger samen te werken om zodoende de reactie van de EU op allerlei soorten crises te versnellen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EUSSR, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op EU besluit oprichting van militaire commandocentrale

 1. Japio zegt:

  Weer een stapje dichterbij naar algehele controle van de gewone burger.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Het zal eerst hartstikke fout moeten gaan alvorens het goed zal gaan…
   We zullen door dezure appel heen moeten bijten.
   Een ding is zeker.
   Juncker, Verhofstadt, Timmermans en alle andere EI-schurken stapelen steeds meer schulden op hun hoofd, waar ze zich t.z.t. voor zullen moeten verantwoorden…

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Zo zo….En wát voor crises heeft dat lelijkmanskind c.s. dan wel in gedachten? Opstanden van autochtone burgers, die het hele EU-wanbeleid zat zijn of zo?
  Of intensieve verdediging van moordende, plunderende, verkrachtende “Asielzoekers” tegen diezelfde autochtonen?
  Of beide?

  Geliked door 2 people

  • bert zegt:

   ik heb nogal eens de gewoonte om anders dan iedereen te denken. opstanden van Nederlanders , daar treed de politie wel tegen op. maar nu creeren ze in brussel dus een eu leger. de beloofde banen zijn er nu en de soldaten zijn uit weet ik waar zijn gearriveerd. zou dit dan zijn om ons te verdedigen of om tegen…??? ik hoop dat ik er helemaal naast zit theresa maar ik ben het wel heel erg vaak met u eens.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 21.08. uur, op 9/6. Ik gok op beide, Theresa.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @bert: Echt? Dat is erg aardig van U:
   Het kwam ook precies op tijd, dat iemand weer eens met zoiets kwam, want juist deze laatste dagen heb ik hier een paar aanvaringen achter de rug, die me niet in mijn kouwe kleren zijn gaan zitten, dat zeg ik U eerlijk.
   Vanavond ook nog, totaal onverwachts omdat ik dát absoluut niet had gezocht.
   Dus dan is het min of meer een opluchting om óók weer eens zoiets te lezen; dank U wel!

   Like

 3. Willie zegt:

  ”DEFENSIE” ?????? Ze laten de vijanden al jaren met de massa erin
  Och ja , defensie(verdediging) tov van ons wss :maw per gelegenheid gaan die op ONZE kloten schieten als we teveel offensief zouden vertonen

  Like

 4. Mirjam zegt:

  Dit is niet goed, dit gaat fout. Nog meer EU centralisatie, nog meer controle en overheersing. Een risico om zich veilig en sterk te voelen met een schijnbescherming.

  Geliked door 2 people

 5. Sabeltant zegt:

  Europa stelt militair gezien geen bal voor.
  Als Turkije Europa aanvalt heeft de EU nauwelijks middelen om zich te verdedigen staat Erdogan met een dikke week in Rotterdam.
  Ik denk dat dit de gebruikelijke EU grootdoenerij is tegen Amerika.
  Trump en de NAVO lachen zich een bult in de broek.
  Een commandocentrum? van wat voor EU-leger? Die de bommen en kogels in Amerika moeten bestellen?
  De hoogmoed is de EU naar het hoofd gestegen.

  Geliked door 3 people

  • Asgard zegt:

   Ik denk dat je nog aardig verkeerd kan zitten dat Europa militair niets voor stelt,…het kan ook een tactiek zijn dat je jezelf naar beneden haalt en een het gevoel geeft dat, die ander sterker enkrachtiger is en gaat dat namelijk zelf ook geloven, en er zijn wapens die het westen nooit uit handen zullen geven,…ik wil het nog wel eens zien.

   Like

 6. Mary zegt:

  Oh en waar denkt die EU zich tegen te moeten verdedigen behalve tegen het Europese volk dan daar zal het dan ook wel voor bedoeld zijn want als we het over Amerika of Rusland hebben kunnen ze wel inpakken en dat weten ze.

  Geliked door 2 people

 7. bigljohn zegt:

  Europa word een kopie van het voormalige oost Duitsland, maar dan wel in maxi formaat. Het leger wat ingezet word tegen de eigen bevolking, geheime diensten die alles van iedere burger weten, gesteund door burgers die bereid zijn hun medeburgers te verneuken. Psychiatrische klinieken die weerbarstige burgers hersenspoelen, en dit alles om de E.U. overeind te houden. Dit lijkt allemaal ver gezocht, cq overdreven. Maar een feit is wel dat de E.U. stapje voor stapje ons aan het ringeloren is !

  Geliked door 4 people

 8. Stapje voor stapje schuifelen ze naar het doel. Als er even protest komt staan ze stil tot het weer rustig is en ze weer doorschuifelen. Als inbrekers in de nacht, in een huis met slapende bewoners. De schapen dromen intussen lekker weg. De kikkers worden gekookt en vinden zichzelf straks terug op een bordje, in een bedje van sharia met een saus van deugmenselijkheid.

  Geliked door 1 persoon

 9. N.E. Derlander zegt:

  De EU heeft geen titel op grond waarvan zij dat commandocentrale zou mogen oprichten. Nu is er voor burgers ook geen beletsel meer om een commandocentrale op te richten, veronderstel ik.

  Like

 10. Pietersen zegt:

  Ga er maar van uit dat die z.g. defensie tegen ons burgers gericht is.

  Like

 11. Johan zegt:

  Hoe halen ze het in hun hoofd? Geloven se nou echt, dat ze de defensie van Europa versterken ?
  Ze zijn nog niet eens in staat om een roeiboot van anderhalve meter met 40 dobbernegers erin tegen te houden.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Ze versterken niet de defensie van Europa, maar die van henzelf. Die van de EU-elite.
   Met een Europees leger, denken ze sterk te staan tegen, niet alleen de bedreigingen van buiten de EU, maar vooral ook de bedreigingen van binnenuit. Controle dat is alles waar het bij hen omdraait. Controle over onze soldaten, onze legers. Eén Europese Staat, één groot land genaamd Europa. Beheerst en geregeerd door de EU te Brussel.

   Like

 12. kampersrene zegt:

  Omdat onze Europese “knappe gasten” strijders zijn tegen het racisme en de verdraagzaamheid heeft Junckers na een aantal borrels besloten dat Jihadisten ook worden toegelaten tot de militaire commandocentrale

  Like

 13. Thoth zegt:

  Hou toch op man, wij moeten zo snel mogelijk een Nexit toepassen. Dan kunnen wij de 10 miljard die vrijkomt aan Europa & Ontwikkelinghulp, aan ons leger. Kojo’s zijn het die in Brussel ons de les proberen te lezen…

  Like

 14. Wachteres zegt:

  Een regering zoals de EU – een dictatuur dus – heeft geen recht op een eigen leger.

  Daarmee zullen zij het volk alleen maar meer onderdrukken. Helemaal eens, bigljon met wat jij beweert.

  Like

 15. dirkroelofs zegt:

  en nog meer geld naar dat fraudecentrum in Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s