Hamer-aanvaller voor de Notre Dame was publiekrechtelijk journalist in Zweden

Screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

Het was de bekroonde publiekrechtelijke journalist Massip Farid Ikken (40, foto), die dinsdag in Parijs door de politie werd doodgeschoten, nadat hij een politieagent met een hamer had aangevallen. Gedurende zijn tijd in Zweden ontving Ikken de journalistenprijs van de Europese Commissie voor een sentimentele reportage over illegale immigranten.

Freie Zeiten

De aanval vond dinsdag om 16.30 plaats voor de Notre Dame in Parijs. “Dat is voor Syrië”, brulde Massip Farid Ikken, die gewapend was met een hamer toen hij op twee politieagenten voor de wereldberoemde kathedraal afstormde. Een van de agenten raakte door de aanval gewond, zijn collega schoot de 40-jarige in de borst.

Ikken is afkomstig uit Algerije en kwam in 2014 naar Frankrijk. Daarvoor woonde hij meerdere jaren in Zweden, waar hij zijn masters haalde en tussen 2009 en 2010 freelance voor meerdere mediaondernemingen werkte. Dat zegt zijn voormalige professor Arnaud Mercier van de Université Panthéon-Assas in een interview met LCI. “Hij werkte als journalist in Stockholm en Algerije”, verklaarde Mercier tegenover de Franse tv-zender.

Gedurende zijn tijd in Zweden werkte Massip ikken als journalist o.a. voor de publiekrechtelijke omroep “Sveriges Radio”en voor de lokale krant “UNT” en het linkse tijdschrift “Fria Tidningen”.

In het jaar 2009 won hij “de journalistenprijs van de Europese Commissie tegen discriminatie” voor een artikel over illegale immigranten.

“Massip Farid´s artikel gaat over asielzoekers zonder recht op geneeskundige verzorging, die daarom stiekem voor hun gezondheid moeten zorgen, en over het verplegend personeel dat ondanks alles geneeskundige verzorging voor asielzoekers aanbiedt”, schreef de Europese Commissie in haar motivering.

Bron:
www.freiezeiten.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "Islamofobie", "Lügenpresse", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Algerije, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Europese Commissie, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

39 reacties op Hamer-aanvaller voor de Notre Dame was publiekrechtelijk journalist in Zweden

 1. Sabeltant zegt:

  Weer een moslim die zich opoffert voor zijn 72 maagden.
  Fortuyn zei het eerder, het is een achterlijke cultuur en idioten zoals die 40 jarige Massip Farid Ikken bewijzen het dagelijks.

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Volgens mij zijn er geen maagden meer over in de denkbeeldige hemel. Dus het zal wel verkeerd vertaald zijn dat boek.

   Like

  • kampersrene zegt:

   Rechtzetting… vroeger stond duidelijk in de koran Soera 007 vers 69 dat de martelaar in het pretpark van Al en Lah recht heeft op “een” maagd van 72 Het aantal kandidaat martelaren slonk dramatisch naar een dieptepunt . Ze hebben dat noodgedwongen moeten veranderen in 72 maagden

   Like

  • BertG. zegt:

   Wat er in die koppen zit, gaat er nooit meer uit.
   Je weet nooit wanneer er weer 1tje het in ze bol krijgt om z’n vriendje een plezier te doen, om er weer een paar mee te nemen.

   Like

 2. Gert Jan Reitsma zegt:

  Mooi he? Een afgestudeerde. ontwikkelde, met prijzen bekroonde journalist met een vriendenkring in Frankrijk en Zweden. Daar kan toch niks mis mee gaan? Klein foutje! Hij was nog steeds islafiet. En islafieten praten niet. Zij DODEN. Dat is wat hen geleerd wordt. Dus een hamer en slaan daarmee. Wie volgt?

  Like

 3. Rapunzel zegt:

  Deze halve zool weerlegt zowat elke nep redenen die altijd geopperd worden als het gaat: waarom? als het daarom niet islam mag zijn.

  40 jaar oud, kansen volop gekregen, stageplek, onderwijs, goddomme 20 jaar geld en moeite gestoken in die paardenlul en dan doet hij dit.
  Kunnen dan a.u.b. nu al die kutsmoezen op de schroothoop? It’s islam stupid.

  En dat jankverhaal over gebrek aan geneeskundige verzorging ga ik niet eens lezen. Hangt toch van leugens aan elkaar. Mensen die in hun thuislanden 2 dagen moeten veteren om bij een dokter te komen “gratis” (op uw kosten) gezondheidszorg te geven is gewoon achterlijk.
  Ze verslijten hun sandalen met naar de dokter en het ziekenhuis kleppen.
  Omdat ze verdommen de taal te leren moet er ook nog door de dokter! een tolk verzorgd worden.

  Beste voorbeeld is wel die vader van Aylan, dat fotogeniek neergelegde jongetje op het strand.
  Iedereen die weleens op het strand komt weet dat niks aanspoelt dwars op de golfslag.
  Verdronken omdat Pa een gratis (door Canadezen betaald) gebit wilde halen in Canada.
  Ik heb het helemaal gehad met die lui.

  Like

 4. Taljaard zegt:

  Wat een blamage!
  En reken er maar op dat er nog veel meer van die knuffelmossels van het linkse establishment zijn, die zonder meer tikkende tijdbommen zijn.

  Voorbeelden van geslaagde integratie?
  Hoger opgeleid?
  Volop mee draaiend en niet gemarginaliseerd?

  Zal wel.
  Maar het blijven aanhangers van een satanische doodscultus.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Er zijn ook genoeg afgestudeerden of hoger opgeleiden die dan wel van moslim afkomst zijn, maar er niets mee te maken willen hebben [meer].
   Op een Fr anti-islam blog dat ik geregeld lees, staan heel veel arabische namen van auteurs die felle artikelen schrijven.
   Afvalligen zijn vaak het felst.

   Sommigen werken aan een Universiteit of zijn doktor.
   Er zijn er die bescherming krijgen wegens hun anti-islam houding.
   Jammer voor sommigen dat je kunt zien ze zijn van N-Afrikaanse afkomst.
   Niet dat je je voor je afkomst zou moeten schamen, maar nu het anti-muslim-sentiment toeneemt ?
   De cardioloog die ik 2 maal per jaar zie voor onderzoek heeft ook zo,n onuitspreekbare Arabisch naam.
   Maar het is beslist geen moslim.
   Wij horen hem altijd met een Franse voornaam aangesproken worden.
   Maar kregen ooit een schrijven onder ogen waaruit zijn voornaam, Mohammed bleek.

   Geliked door 1 persoon

  • hendrikush zegt:

   Burgemeesters? Kamervoorzitters? Kamerleden?
   Met mohammedanen roep je de ellende over jezelf af.

   Like

 5. Guardiacivil zegt:

  ISLAM = INFILTREREN
  En dat was hem goed gelukt met hulp van foute regering.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Laat mij gedacht hebben dat terrorisme komt door laag geletterdheid, door armoede, door discriminatie en door werkeloosheid. Laatst nog in Trouw uitvoerig artikel gelezen van een of ander “deskundige” die deze criteria nog maar eens dik aanhaalde (de gewone burger moet toch in de goede richting gewezen worden) in het kader van de recente aanslagen in Groot Brittannië. Je ziet na zo’n artikel meteen hoe fout je het kunt hebben als je denkt dat de islam er een ietsie pietsie mee van doen zou hebben. Waar en wanneer komt de volgende verwarde man. Misschien wel bij U of mij in stad of dorp. Het is als met de postcode loterij. Je weet nooit of hij bij je in de straat valt maar dat hij ergens gaat vallen is zeker.

  Valt het jullie ook op dat bij islam terreur steeds meer gegrepen wordt naar gewone huis tuin en keuken middelen. Precies als IS opgeroepen heeft. Denk (waar moet ik nu weer aan denken) dat ik ook maar met een hamer op zak ga lopen. Weet nooit of je hem nodig hebt voor een tegen actie. Met een hamer in je binnenzak lopen is dat strafbaar? Denk (daar heb je het alweer) het niet.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Farid Ikken ontving in Zweden in 2009 een prijs voor artikel over “uitsluiting en discriminatie”.
  Hij was bezig met een proefschrift aan de Universiteit van Metz over de gevolgen van Verkiezingen in Noord-Afrikaanse landen.
  Zijn promotor kon niet geloven dat hij de man was op plein voor Notre Dame.
  Maar diezelfde man, de promotor heeft boter op zijn goetmenschelijk hoofd, want het werd bekend dat hij iemand, een student weigerde omdat die sympathy koesterde voor Eric Zemmour, een non-p.c.-Frans schrijver.

  Like

 8. John van Antwerpen zegt:

  Ik weet nog goed dat Algerije half jaren 90 een van de ergste islamitische landen was
  m.b.t tot jihadisme. Ook toen waren er aanslagen in Parijs. En ook toen is er een aanslagpleger
  achtervolgd tot in Lyon en opgeruimd. Het verschil met nu is er eigenlijk niet.
  Want het was er tot 1400 jaar ervoor ook al.
  Islam is oorlog en moet met tegen-oorlogen bestreden worden.
  De Mother of all Bombs in Afghanistan (120 I.S. doden) is alvast een mooie opwarming
  voor de genezing der mensheid. Het is zij of wij.

  Like

 9. Pietersen zegt:

  ‘Hij kreeg een EU prijs na een sentimentele reportage over illegale immigranten.’
  Natuurlijk, een echt goede reportage gestaafd met feiten over illegale immigranten krijgt nooit van zijn leven de erkenning van de EU, maar als een moslim een reportage schrijft … is dat natuurlijk het toppunt van een geslaagde integratie.
  Bah, te vies voor woorden die EU-spelletjes.

  Like

 10. Elisah zegt:

  Even iets anders, in Eindhoven was veel politie aanwezig vanwege een verdachte situatie….bij het concert van Guus Meeuwis. Veel politie in de de stad en helicopter boven de stad.
  Vals alarm, of zijn er arrestaties verricht?

  Like

 11. Elisah zegt:

  In Saarbrucken is een psycholoog van het Rode Kruis, die getraumatiseerde vluchtelingen begeleidde, door een Syrier met een mes afgeslacht.

  Like

 12. Johan zegt:

  De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.15 uur bij het PSV Stadion in Eindhoven een 29-jarige Amsterdammer aangehouden die zich verdacht gedroeg, Aldus de Telegraaf.

  Nou word ik persoonlijk witheet van woede vanwege dit soort berichtgeving.
  Hoe durven ze zo een figuur in godsnaam een Amsterdammer te noemen ?
  Een echte Amsterdammer houdt zich helemaal niet bezig met radicalisering.
  Het gaat hier gewoonweg weer om een lid van het geïmporteerd islamitisch tuig en helemaal niet om Amsterdammers. Misschien heeft dat stuk schorem per ongeluk een Nederlands paspoort gekregen. Misschien woont dat stuk schorem per ongeluk in Amsterdam.Maar om echt een Amsterdammer te worden genoemd, moet je over heel andere kwaliteiten kunnen beschikken.

  Geliked door 2 people

  • Cleo zegt:

   Daar raakt u inderdaad aan iets belangrijks: de Nederlandse nationaliteit d.m.v. Nederlands paspoort MET de zo fel begeerde rechten op allerlei uitkeringen/toelagen/passief- en actief stemrecht wordt aan ieder hier ten lande binnengewaaide nep-asielzoeker uitgereikt alsof het Nederlands staatsburgerschap een of andere winkelactie is!
   Daarmee wordt de identiteit van autochtone Nederlanders compleet te grabbel gegooid!!!

   Marokkanen, Turken, etc. die hun Marokkaanse of Turkse paspoort niet kunnen beeindigen, BEHOREN GEEN NEDERLANDS PASPOORT TE ONTVANGEN.
   ‘Je kunt niet twee heren dienen’: de rellen met Turkse vlaggen zeggen al voldoende. Loyaliteit is er, zelfs van derde-generatie Marokkanen/Turken, toch enkel naar Marokko/Turkije.

   Die lafhartige sukkelbende in Den Haag moet deze problematiek bij de wortel aanpakken, maar zolang ze politiek-correct de PVV blijven omzeilen, is er nog weinig hoop op verbetering…

   Like

 13. Jade zegt:

  Dat verbaast me niks…, alle massa-moordenaars ontvangen
  één of andere wazige prijs -en subsidie- vanuit Brussel.
  Want vergist u niet, deze lieden halen ze binnen om ons te doden.
  Lekker makkelijk. En erna:( zogenaamd) …Wir haben es nicht gewusst.
  Ok, klootzak Juncker, je hebt je bek voorbij gepraat met “Stap voor stap
  gaan we verder tot er geen weg terug meer is…”
  Elke dag bid ik dat jij en je maten ongeneselijke kanker krijgen.
  Geen Dank. Hufter!

  Like

 14. Mr D. Umass zegt:

  Ze zeiden altijd “je mag ze niet over 1 kam scheren”…. nou het is nu wel bewezen dat dat dus wel kan en ook MOET.

  Like

 15. kampersrene zegt:

  De politie-prijs die hij nu heeft gekregen past beter bij zijn sentimentele islam persoonlijkheid

  Like

 16. Thoth zegt:

  Mooi gedaan man! Echter… er lopen nog meer van deze knuffelmoslims rond. Alleen moeten de linkse gasten nu niet zeggen dat’ie in grote armoe heeft geleefd, want dat is flauwekul… ook b.v. die gast die in Irak de mensen hun keel doorsneed, was ook een computer-programmeur.

  Like

 17. BertG. zegt:

  De man met de hamer.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  De islam maakt van iedere moslim, gestudeerd of achterlijk, uiteindelijk een moordenaar. Maar volgens de verraders in Nederland; die de motie Halsema hebben gesteund; is de islam een geweldige, en nobele godsdienst. Kots!

  Like

 19. ildiko zegt:

  De westerse ezels zullen nooit leren, de islam is een perverse ideologie en zou ze moeten verbieden.

  Like

 20. ildiko zegt:

  in plaats van islam onderwijs is een dagprogrammering onderwijs het juiste methode.

  Like

 21. Asgard zegt:

  En natuurlijk word dit uitgebreid op alle nieuwszenders uitgezonden, eveneens in de media zowel alle landelijke dagbladen,….ach nee natuurlijk niet want dat is niet politiek correct,…ff offtopic,..de 2 Nederlandse meisjes Romy en Savannah,..als die door Blanke Nederlandse jongens omgebracht zouden zijn zou dat allang in de media verschenen zijn,..dus nu weten wij dat de daders absoluut geen Nederlanders zijn in dit geval.Ik vermoed licht getint al dan wel niet zwart.

  De vrouw uit Hoorn geslagen, verkracht en bijna vermoord,..dader was een Somalier,…okay dat weten wij nu dan,….ook deze domme linkse vrouwlijke kneus zal haar zienswijze nu wel bijspijkeren wat betreft haar ervaring met deze multiculti verrijking en de volgende keer niet zo snel achterop de fiets springen van deze Somalier.

  Like

 22. Williaan zegt:

  Hier uit blijkt dat goed opgeleide en prijs winnende islamieten tenslotte de westerse waarden ten koste van zelfs eigen leven loochenen.

  Like

 23. Pingback: De top-10 van “Europese waarden” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s