Bevolking dient te stemmen over “vluchtelingen”politiek: Warschau plant voor 2019 een referendum

Screenshot_47

(Vertaling: E.J. Bron)

Polen kiest de Hongaarse weg. Tegelijk met de volgende parlementsverkiezingen in 2019 zal er in Polen wellicht een referendum plaatsvinden over de immigratiepolitiek. Net zoals daarvoor al de Hongaarse minister-president Orbán argumenteert ook de Poolse president Andrzej Duda ermee dat zo´n referendum aan het uit de verkiezingen voortkomende parlement een duidelijk beeld over de mening van de bevolking in deze kwestie zou kunnen doorgeven.

Duits - Zuerst

Ook Duda bevestigde dat de huidige regering het systeem van de verplichte opname van “vluchtelingen” in Polen volgens een verdeelsleutel van de EU zou afwijzen.

Mocht het thema in 2019 nog steeds actueel zijn en er druk op Polen uitgeoefend zou worden om “vluchtelingen” op te nemen, dan dient er een referendum te komen, zei Duda. Of het ook daadwerkelijk tot een referendum zou komen, zou afhangen van de deelname van de Polen aan het niet bindende referendum over grondwetswijzigingen, dat op 11 november samen met de gemeenteraadsverkiezingen zou kunnen plaatsvinden.

De Europese Commissie had Polen en Hongarije in mei (en nu ook Tsjechië) in de ruzie om de “vluchtelingen”opname tot juni de tijd gegeven om van mening te veranderen en gedreigd met een procedure wegens verdragsschending. De ministers van Binnenlandse Zaken van de EU-landen hadden in september 2015 de herverdeling van 160.000 “asielzoekers” uit de belangrijkste landen van aankomst Italië en Griekenland besloten. Daarop verklaarde de Poolse minister-president Beata Szydło dat Warschau niet zou instemmen met het vaststellen van quota voor Polen “of welk ander EU-land dan ook”. In Polen wijst ook de meerderheid van de bevolking de opname van “vluchtelingen” af.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, democratie, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Polen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Bevolking dient te stemmen over “vluchtelingen”politiek: Warschau plant voor 2019 een referendum

 1. wouteenhoorn zegt:

  Hoe Oostelijker hoe meer gezond verstand
  .

  Like

 2. Marian zegt:

  Dat is tenminste eerlijk naar je volk. Als het zo door blijft gaan ga je langzaam maar zeker naar getto woonwijken toe, waar geen kip meer durft te komen. Het land is ook van ons en wij willen ook mee beslissen.

  Like

 3. Ivan Chapka zegt:

  Logisch toch dat de Polen die gelukzoekers weigeren. Ze hebben zelf jaren onder het communistische juk van alles moeten ontberen en zelfs nu nog zijn ze niet helemaal op het welvaartspeil van het Westen, vandaar dat ze hier komen werken en werken doen ze, keihard.
  Dus ze verdommen het, om dat kleine beetje welvaart wat ze nu hebben te delen met die Afrikaanse luie moslimnegers die niet eens weten wat werken is.

  Like

  • Witte raaf zegt:

   Helemaal mee eens,vele Polen werken vaak de klok rond zonder mopperen en idd dat juk waar ze onder gezeten hebben zijn ze nog lang niet vergeten,ik geef ze groot gelijk dat ze zich niet onder laten sneeuwen door Brussel,aan die mentaliteit zou Nederland nou eens voorbeeld moeten nemen!!

   Like

 4. Steven zegt:

  2019?
  Ik vrees dat we tegen die tijd alweer 7 miljoen haatkoppen naar binnen hebben geharkt…

  Like

 5. zeer verstandige mensen die oost-Europeanen; haal geen terroristen in je land.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  En zo heurt ’t !!

  Like

 7. Thoth zegt:

  Heel juist, zouden ze ook in Nederland moeten doen, dan hadden wij misschien duizend vluchtelingen, niet al die mensen die hier overal naar Nederland komen. Tenslotte WIJ betalen voor ze…. Maar goed volgens de politiek, de ‘elite’ mogen wij daar NOOIT over beslissen, nog erger, een referendum wordt zelfs niet toegestaan. Pas wanneer het echt te laat is, dan denken ineens links vee, gutmenschen, dat ze stom zijn geweest. Dat b.v. de huizen altijd aan ‘vluchtelingen’ worden gegeven en de criminaliteit ontzettend is gestegen…

  Ach, laat maar.

  Like

 8. Japio zegt:

  De keerzijde is, nog meer van dat tuig in de EU dhimmi-landen. We moeten als één geheel de islam buiten de deur houden. Maar ja, dat vergt moet en verstand van de t…leiders en dat ontbreekt er in ruime mate aan.

  Like

 9. dirkroelofs zegt:

  zolang er in Brussel een terroristen regering de boel regelt wordt het alleen maar erger en zal er niets gebeuren om het een halt toe te roepen, ook met dank aan de Rutte boevenbende.

  Like

 10. anna zegt:

  dat duurt nog veel te lang … 2019

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s