Door AfD-lid Claudia Junge: “Wie geeft U het recht de AfD te verketteren…?”

Screenshot_44

“Hoe verder een samenleving zich van de waarheid verwijdert, des te meer zal ze diegenen haten die haar uitspreken.” (George Orwell)

(Door: Michael Mannheimer – Vertaling: Theresa Geissler)

Orwell´s visioen in zijn bestseller “1984” is allang bittere realiteit geworden

Een tekst tegen de politieke verkettering van een democratische partij

Peter Helmes is een politiek oergesteente. Sinds 58 jaar is hij bij de CDU – en weerstaat alle pogingen aldaar om hem thans uit deze partij te werken, op welke hij als weinig andere politici zijn stempel heeft gedrukt en die hij mede heeft gedragen toen zij het predicaat “christelijk” en “conservatief” nog verdiende. Maar Helmes is liever een doorn in het oog van zijn door Merkel welhaast onherkenbaar vervormde eigen partij – dan deze van buitenaf te bekritiseren. Als professionele politicus is hij zich er van bewust dat men van binnen veel meer in beweging kan brengen dan van buiten.

Michael Mannheimer Blog

Het einde van de Europese Verlichting: Wie niet meegaat in de mening van het linkse politieke kartel, wordt vernietigd

Helmes heeft de sluipende en thans nagenoeg voltooide vernietiging van de discussiecultuur binnen de partij evenzeer duidelijk ervaren als hij uitmuntend op de hoogte is van de vernietiging van iedere openlijke discussiecultuur – in het bijzonder door de inzet van de anti-Duitse fascisten (schuilnaam: “Antifa”) van de kant der linkse partijen. Zijn boeken betreffende deze onderwerpen hebben een miljoenenoplage. Tegelijkertijd wordt hij door de feuilletons van de linkse media volledig genegeerd. Er is zo goed als geen boekbespreking over zijn werken in de verzamelde Merkeliaanse Stalin-pers.

Dat hij zich – als CDU-lid – sterk maakt voor een andere partij is conform de allerbeste traditie der Europese Verlichting en herinnert aan Voltaire. Deze heeft zich over het elementaire principe van de Vrijheid van Meningsuiting – die de lakmoesproef is tussen vrije en onvrije samenlevingen – als volgt uitgelaten:

“Ik vervloek het wat je zegt, maar ik zal er mijn leven voor inzetten dat je het mag zeggen.”

Dat wij in Voltairische zin allang niet meer in een vrij land leven, maar in een linkse dictatuur, wordt aangetoond door de omgang van de gevestigde partijen en de staatsmedia met de AfD. De verkettering van de AfD is van een omvang die doet denken aan de Inquisitie aan het einde van de Middeleeuwen – en later aan de neo-Inquisitie in de socialistische systemen van de Nieuwe Tijd.

De volgende tekst van Helmes houdt zich met dit onderwerp bezig. Ze is tegelijkertijd vermaning en waarschuwing. En het is aan de Duitsers te beslissen of zij de door CDU/CSU, de Groenen, Die Linke en de SPD ingeslagen weg terug naar de Middeleeuwen verder – actief of passief – willen begeleiden of niet.

Uittreksel:

“Het is onmogelijk en voor mij überhaupt niet te verdedigen, dat vertegenwoordigers van ´gevestigde´ partijen een democratische en geoorloofde partij brandmerken met attributen, die eerder aan tegenstanders van onze vrijzinnig-democratische orde  toegeschreven zouden moeten worden.

Als vrije burger slaat men van zijn stuk gebracht de hetze gade waarmee de aanhangers van de AfD worden vervolgd en opgejaagd. Als iemand, die intussen 58 jaar politiek betrokken is, schaam ik mij voor deze manier van doen.

Natuurlijk hoeft men de doelstellingen en uitlatingen van de AfD niet algemeen of op enige punten in te willigen. Maar als men een andere mening is toegedaan, zou men deze in een redelijk gesprek ter discussie moeten kunnen stellen.

Nu kan men dat allemaal nog afdoen als politieke schermutseling. In het geval van de AfD gaat het echter niet (alleen) om een schermutseling, maar om vernietiging: de vernietiging van een  lastige politieke tegenstander, inclusief de vernietiging van menselijke existenties – van personen, die zich inzetten voor de doelstellingen der AfD. Ze worden verketterd, benadeeld, verwond en opgejaagd.”

(Michael Mannheimer)

———————————————————————————

Wie geeft U het recht de AfD te demoniseren….?

TER HERINNERING AAN DE GEVESTIGDE PARTIJEN: HERKEN JEZELF! DAT BEN JIJ!

Over de omgang met democratische partijen

Geen geheim: Ik ben geen lid van de AfD, maar net zo goed een conservatief. Juist daarom reageer ik uitgesproken alert op pogingen om andere conservatieve partijen en bewegingen (zoals de AfD) in de rechts-extremistische hoek te zetten. Mijn persoon zou hierbij eigenlijk niets ter zake moeten doen. Met betrekking tot de ongekwalificeerde aanvallen op de AfD houd ik echter mijn persoonlijke kijk niet voor me:

Het is onmogelijk en voor mij überhaupt niet te verdedigen dat vertegenwoordigers van “gevestigde” partijen een democratische en geoorloofde partij brandmerken met attributen, die eerder aan tegenstanders van onze vrijzinnig-democratische orde toegeschreven zouden moeten worden.

Als vrije burger slaat men van zijn stuk gebracht de hetze gade waarmee de aanhangers van de AfD worden vervolgd en opgejaagd. Als iemand die intussen 58 jaar politiek betrokken is, schaam ik mij voor deze manier van doen.

Natuurlijk hoeft men het met de doelstellingen en uitlatingen van de AfD niet algemeen of op bepaalde punten eens te zijn. Maar als men een andere mening is toegedaan zou men deze in een redelijk gesprek ter discussie moeten kunnen stellen.

Dit gesprek weigeren grote delen van de gevestigde partijen – een erbarmelijke getuigenis van discussiecultuur!

Screenshot_42

Nu kan men dat alles nog afdoen als politieke schermutseling. In het geval van de AfD gaat het echter niet (alleen) om schermutselingen, maar om vernietiging: De vernietiging van een lastige politieke tegenstander, inclusief de vernietiging van menselijke existenties –  van personen die zich inzetten voor de doelstellingen der AfD. Zij worden verketterd, benadeeld, verwond en opgejaagd.

Dat heeft allemaal niets te maken met een democratische gedachtewisseling,  maar is een afweer van andere meningen met duivelse middelen.

Ik begrijp over het algemeen dat iemand van zich laat horen, die – hoewel zelf niet actief –  de dupe is van de hetze tegen de eigen echtgenoot.

Wie onder de tegenstanders van de AfD denkt er ooit eens over na wat de klopjacht op de AfD-functionarissen betekent voor hun gezinnen? Wie beschermt hun kinderen, die zonder bescherming zijn overgeleverd aan de haat van de andersdenkenden? Wie kan aantonen dat de jacht op de AfD er mee kan worden gerechtvaardigd dat de vrijzinnig-democratische orde door de AfD gevaar loopt?

Op dergelijke vragen zal er van de kant der “gevestigden” geen antwoord komen. Daarom begrijp ik over het algemeen dat de echtgenote van de AfD- voorzitter van de afdeling Rijnland-Palts de “rode kaart” laat zien.

Hier is haar tekst:

Open brief aan de president van het parlement Hendrik Hering (SPD), Rijnland-Palts.

Door Claudia Junge, AfD – lid

Met kloppend hart en onbeschrijfelijk kwaad heb ik in de “Allgemeine Zeitung” van dit weekend gelezen dat U de Alternative für Deutschland (AfD) brandmerkt als “werkelijk gevaarlijk.” Als lid van een democratische partij en echtgenote van de voorzitter van de AfD Rijnland-Palts, Uwe Junge, kan ik er thans niet langer het zwijgen toe doen.

Als lid ben ik het zat mij door U en de uwen te laten uitschelden. Burgers, die manifestaties van de AfD willen bezoeken, worden verdrongen en mishandeld, AfD- politici worden in elkaar geslagen, hun auto’s en huizen met verf bespoten, ramen worden ingeslagen, ja, zelfs huizen in brand gestoken. De privéadressen van AfD-leden worden openbaar gemaakt en hun kinderen worden op school geïsoleerd, geïntimideerd en geprovoceerd. Horeca-ondernemers, die de AfD locaties voor manifestaties ter beschikking stellen, worden bedreigd en hun onroerend goed wordt beschadigd.

Niet de AfD is gevaarlijk, maar mensen zoals U, Mijnheer Hering, mensen die een dergelijk gedrag billijken of ondersteunen. Hiertoe behoren eveneens hoge kerkvertegenwoordigers en functionarissen van de SPD en de Groenen, Die Linke en de vakbonden.

AfD-leden en -kiezers steken geen auto’s in brand, breken geen kaken en beschadigen geen eigendom. Wij zeggen wat ons stoort en wat wij willen verbeteren. Van ons gaat geen geweld uit. Zowel de brandaanslag op mijn auto en op ons huis als de overval op mijn man gaf voor U en uw kornuiten slechts aanleiding tot één moeizaam telefoongesprek. Een openlijk oordeel of zelfs een onderwerp in het parlement – vergeet het maar.

Het gangbare bloemetje in het ziekenhuis, tezamen met beterschap-wensen aan mijn man – vergeet het maar. In plaats daarvan moedigt U met uw uitspraken – uw partijgenoot de heer Schweitzer doet daarin in niets voor U onder –  de activiteiten van de links-extremisten aan.

In plaats van alarm te slaan gooit U olie op het vuur, omdat U niet wilt zien dat het in ons land reeds in alle uithoeken misgaat

Hoe lang wilt U dit nog doen? Wat moet er nog gebeuren eer U en het parlement zich distantiëren van deze politiek gemotiveerde strafbare daden? Wanneer bent U van plan om openlijk blijk te geven van uw ontsteltenis? Moeten er eerst doden en zwaargewonden vallen? Als het zover komt, dan heeft ook U zich daaraan medeschuldig gemaakt. Dat kan ook uw minister-presidente Dreyer niet meer weglachen.

Weet U hoe het is als men zich in zijn huis niet langer veilig voelt? Als men vrienden en familie niet meer in het openbaar kan ontmoeten, omdat men ze niet aan het  gevaar wil blootstellen met AfD-leden te worden gezien? Wat doen wij dat wij worden blootgesteld aan uw vijandigheden? Wij hebben alleen een andere overtuiging! En dit gebeurt in Duitsland, niet in een dictatuur!

Het mag dan niet gepast zijn dat de vrouw van een AfD-politicus zich zo direct uitdrukt. Maar ik ben de dupe. Ik boet dag in dag uit voor dit alles. U draagt er aan bij dat ons leven ons afgenomen wordt. ik wens uw verachtelijke gedrag niet langer zwijgend te slikken. Mochten wij elkaar ooit ontmoeten, geeft U mij dan alstublieft geen hand. (Adres bekend bij het parlement en de president).

Bron:
https://conservo.wordpress.com
Auteur: Peter Helmes

Naschrift van Michael Mannheimer:

Deze tekst heeft veel weerklank gevonden in de alternatieve media. Helmes ontving talrijke positieve, de uitlatingen bevestigende, reacties – waaronder vele van hooggeplaatste personen, die volgens eigen zeggen bij de huidige politieke situatie in Duitsland niet meer openlijk stelling durven te nemen.

Dat alles doet denken aan het jaar 1934 – waarin de nazi’s, weliswaar reeds een jaar aan de macht, die macht evenwel nog niet volledig hadden geïnstalleerd. Deze informatie kreeg ik van mijn 94-jarige buurman, die zich de nazi-tijd nog precies kan herinneren – en aldus in staat is, parallellen te trekken met het heden.

In plaats van de vele privémails, die Helmes ontving met betrekking tot deze tekst, kunt U hier uittreksels lezen van comments op zijn website. Ze tonen aan, dat wij niet alleen staan.

Bron:
https://michael-mannheimer.net
Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Door AfD-lid Claudia Junge: “Wie geeft U het recht de AfD te verketteren…?”

 1. Beschouwer zegt:

  Hier in Nederland worden PVV-stemmers gedemoniseerd. En de huichelaars in Den Haag boycotten de PVV bij de kabinetsonderhandelingen en zitten als doortrapte achterbakse huichelaars liever met de klimaatleugenpartij die massa-immigratie wil aan tafel. Alles om een afschuwelijke neocommunistische ecofascistische dictatuur op te zetten met een zee van verarmde mensen en een zeer kleine steenrijke elite van ultrarijken. Het vieze lage valse gedemoniseer van Trump past ook in het psychopatenplaatje want de elite kan het niet hebben wanneer men niet in hun leugens gelooft. Die Comey heeft overigens van die tekenen van sodomie en wallen onder de ogen zo groot als de Alpen. Waarschijnlijk is die zovaak sodomitisch geprogrammeerd dart Comey als een echte valse nicht Trump vuil en achterbaks een mes in de rug steekt.
  wallen onder de ogen (teken van sodomie)
  http://illuminazi.blogspot.nl/2010/12/sign-of-sodomy-or-key-of-illuminati.html
  wallen onder de ogen van comey

  Like

 2. Jan zegt:

  Voltaire heeft nooit gezegd “Ik vervloek het wat je zegt, maar ik zal er mijn leven voor inzetten dat je het mag zeggen.”
  Het citaat komt uit een biografie van Evelyn Beatrice Hall (1906) en waarin zij een samenvatting gaf van de ideeën van Voltaire https://en.wikiquote.org/wiki/Evelyn_Beatrice_Hall

  Overigens vraag ik mij af waarom men graag dweept met al die zogenaamde ‘Verlichters’ want zij waren niets anders dan notoire antisemieten, christenhaters en hun filosofie, het Humanisme zou uiteindelijk de goelag en Auschwitz leveren, de Franse Revolutie was een voorproefje. Zover ging dus de tolerantie van deze elitist en hypocriet.

  Voltaire and the Jews

  He was at war with both Judaism and Christianity. He wanted to purge all men, of whatever persuasion, from these superstitions in order to make them enlightened.

  ”They are, all of them, born with raging fanaticism in their hearts, just as the Bretons and the Germans are born with blond hair. I would not be in the least bit surprised if these people would not some day become deadly to the human race.”

  ”You have surpassed all nations in impertinent fables, in bad conduct and in barbarism. You deserve to be punished, for this is your destiny.”

  http://www.nytimes.com/1990/09/30/books/l-voltaire-and-the-jews-590990.html

  Socialisten als Proudhon citeerden wat graag Voltaire en namen diens antisemitisme over. De socialist Proudhon ging nog een stapje verder dan Voltaire en men ziet de geest van Hitler al verschijnen: Verwijdering uit Frankrijk, afschaffen van synagoges, joden uit hun amt zetten, het jodendom vervolgen de de jood zelf dient te verdwijnen naar Azië of uitgeroeid te worden, dmv staal of vuur’
  (Pierre Joseph Proudhon 1847)
  http://reasoninrevolt5.blogspot.nl/2012/10/anti-semitism-and-anarchism.html

  Rode Khmerleider Jesse Klaver houdt dan ook hartstochtelijk van het ‘humanisme’, omdat daarin ook de koppensnellers zich kunnen vinden.
  https://www.npo.nl/buitenhof/19-02-2017/VPWON_1265951/POMS_VPRO_7419831

  Het wordt tijd dat Voltaire eens bij het oud vuil gezet wordt in plaats van steeds op te hemelen

  Like

  • Edjan zegt:

   Nou Jan, gisteren de Franse Revolutie en vandaag krijgt de Verlichting er van langs. Terug naar de middeleeuwen dan maar? Maar ach, dat willen de mohammedanen ook al.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Edjan: Klopt. Jan is een kundige reaguurder, kan niet anders zeggen, maar qua man-vrouw verhoudingen, om maar een hot item te noemen,hanteert-ie criteria, waarmee hij de moslims een hand zou kunnen geven!
    Ziet hij zelf niet zo, maar ik -een vrouw, en nogal een eigenzinnige, ziet het des te beter!
    Als we al eens ergens over in de clinch raken, is het voornamelijk over dát!

    Like

   • Edjan zegt:

    @Theresa. Waarom praat je via mij tegen Jan? Dat vind ik onaangenaam. Praat rechtstreeks tegen hem en betrek mij daar niet in.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ook al zo lichtgeraakt! Ik zeg toch verder niets onaangenaams?
    Ik prijs hem enerzijds zelfs! En wat betreft dat andere bevestig ik alleen maar, wat jij constateert, zonder daar een verder oordeel aan vast te knopen.
    Hij weet trouwens al tijden, dat daar zo over denk. Dat hoef ik hem niet extra te zeggen.
    Maar het is goed: Van mij heb je vanaf nu niets meer te vrezen wat dat betreft, ik heb het begrepen.

    Like

  • Guardiacivil zegt:

   Ik bewonder telkens weer uw kennis en inzichten Jan.

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Een Duitse school viert zijn credo: “School zonder rascisme”……………, door de blonde kinderen apart achter een lint te laten zitten.

  Tekst uit verslag van de publieke omroep NDR:
  “Ze moeten apart zitten omdat ze blond zijn”.
  Ze moeten allemaal achter het lint plaatsnemen…

  Deze “happening” werd gedaan aan het begin van de ceremonie “om te vieren dat men toegelaten kan worden tot deze school ZONDER RASCISME………! en duidelijk te maken dat racisme willekeurig is.
  Wie is er eigenlijk blond ?
  Dat is maar hoe je het bekijkt.

  Het idee hiervoor kwam opzetten tijdens een football-match met vluchtelingen in Rendsburg.

  Mirja Stolley: “Het doel van deze actie is eenvoudig, het is dat ze weten dat ze hier welkom zijn op school en wij niet discrimineren
  En dat ze weten dat wij gezamenlijk met hen onze school-tijd doorlopen.
  In heel Duitsland zijn er meer dan 2500 scholen die deel uitmaken van de “School zonder Racisme” .
  een netwerk van scholen door heel Duitsland.

  NDR

  http://www.ardmediathek.de/tv/Schleswig-Holstein-Magazin/Bergschule-Fockbek-ist-Schule-ohne-Rass/NDR-Fernsehen/Video?bcastId=25231230&documentId=43433964

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat schoolbestuur is, GVD, gèk, knetter, compleet doorgedraaid van de policor!
   En die kinderen zijn de dupe, dát is het allerergste!

   Like

 4. delamontagne zegt:

  De Nieuwe aanplakbiljetten, “anti-immigratie & anti-islam “liggen bij de AfD al klaar……………..

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  En zet voor de AfD onze PVV, en het verhaal kan volledig voor Nederland worden overgenomen. Ik ben het geheel eens met dit artikel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s