Hoge lonen bij zorgbestuurders

Screenshot_37

Bestuurders in de ouderen- en thuiszorg hebben de laatste kans gepakt om hun topinkomens te behouden. In het laatste jaar voordat ze moeten inleveren, is hun salaris niet gedaald, blijkt uit de Actiz 50, een onderzoek van FNV naar de zorgjaarverslagen van 2016.

De Telegraaf

De vijftig meest verdienende bestuurders in de ouderen- en thuiszorg verdienden vorig jaar allemaal meer dan een minister (179.000 euro), schrijft het AD. Wim Driessen van Zorggroep CuraMare uit Dirksland spant de kroon: dankzij een ontslagvergoeding van 186.000 euro streek hij ruim 406.000 euro op. Het hoogste reguliere salaris ging naar bestuursvoorzitter Eelco Damen van de Amsterdamse zorgorganisatie Cordaan. Terwijl zijn personeelsbestand met 16,7 procent moest inkrimpen, verdiende hij vorig jaar 290.051 euro.

De Deventer zorggroep Solis keerde de hoogste ontslagvergoeding uit, aan bestuurder Ko Portengen. Die bedroeg inclusief een loopbaantraject en loon tijdens ziekte 272.326 euro. In de toekomst mogen ontslagvergoedingen niet hoger zijn dan 75.000 euro.

Met de Wet Normering Topinkomens (WNT) probeert de overheid topsalarissen in (semi) overheidsorganisaties te beteugelen. Uitgangspunt is dat niemand bij de overheid uiteindelijk meer mag verdienen dan een minister.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Hoge lonen bij zorgbestuurders

  1. hslot4 zegt:

    Wat een gelul die wet WNT harken ze het niet via een basis salaris binnen dan doen ze het wel met een stichting en een notariele acte dan gaan de heren uit eten een keer per jaar en in de oprichtings akte staat dan bv let komt ie .
    Een niet meer dan redelijke vergoeding voor gedane arbeid of verleende diensten de penningmeester eet ook mee dus die tekent wel af prosit nog een wijntje?.
    ik ben zo vriendelijk geweest om de enveloppen maar voor ze te openen en de vergoedingen te bekijken voor het een keer per jaar uit dineren en geloof me dat was een duur etentje voor de vereniging varierend van 60,000 tot 120,000 .
    Als de ober komt reken jij dan even af ? bedankt .

    Geliked door 1 persoon

  2. a s n den haan zegt:

    Er ontbreekt handhaving en sanctie. Geldstraffen wil wel helpen denk ik.

    Geliked door 1 persoon

  3. BertG. zegt:

    Formatieoverleg op geheime locatie.

    Geliked door 1 persoon

  4. Cathja zegt:

    Wim Driessen graaide 406.000 euro uit de pot met geld, waarvan 186.000 euro ‘ontslagvergoeding’. Geld wat grotendeels bestemd zou moeten zijn voor de mensen die zorg nodig hebben, plus een hogere vergoeding voor het verzorgende personeel. Zijn die mensen het niet die zich uit de naad moeten werken, omdat veel collega’s zijn wegbezuinigd? En zou een groot deel van het gegraaide geld niet ten gunste moeten komen aan het welzijn van de mensen die zorg nodig hebben? Een directeur mag nooit recht hebben op zulke abnormaal hoge bedragen. Deze Driessen is de schaamte ruimschoots voorbij!!

    Geliked door 1 persoon

  5. Edjan zegt:

    Wat een ongelofelijke smeerlapperij is het toch geworden.

    En ook bij vrijwilligersorganisaties. Stichtingen nog wel! Ik deed vrijwilligerswerk (met onkostenvergoeding) met gehandicapte ouderen via een stichting.
    Omdat ik een schenking wilde doen, wilde ik wel eens weten wat daar zoal verdiend werd, want ik heb geen zin om dit soort kwallen te spekken.
    Men verwees mij naar een soort nevenstichting die parallel aan de hoofdstichting was opgezet om giften en subsidies te ontvangen en waar alleen vrijwilligers werkten en niemand iets verdiende. Ja zeg, maar dat is een mooie truc, ik wilde weten wat er in de hoofdstichting verdiend werd. Geen antwoord.
    Ik heb op het internet het jaarverslag van die stichting opgezocht: geen financiële paragraaf!!!

    Later heeft iemand mij intern toevertrouwd dat de “grote baas” 65.000 Euro verdient voor 32 uur in de week. Ik denk dat er heel wat lezers zijn die op dit moment denken: “had ik die maar”. Dat verdien je dus als je aan de top staat van een vrijwilligers-stichting voor het Goede Doel.

    Mijn schenking kunnen ze vergeten.

    Geliked door 1 persoon

    • Edjan zegt:

      Het gaat om een stichting die pas een paar jaar bezig is en aan het groeien is. Het is denkbaar dat dezelfde “grote baas” over een paar jaar een ton krijgt. Omdat hij aan de top staat van een organisatie van mensen die vrijwillig en tegen een onkostenvergoeding nuttig werk willen doen voor een doelgroep die erg te lijden heeft onder bezuinigingen.

      Maar bezuinigen aan de top? Vergeet het maar.

      Like

  6. Elisah zegt:

    Hoe noem je zoiets ook alweer, witte boorden psychopaten?

    Like

  7. leefbarbaar zegt:

    Met de coalitiebesprekingen (in het geheim dus) wordt bepaald welke partij mag graaien en in welke sector. Zodoende gaat het graaien door en als een vakbond daar echt een probleem mee zou hebben, zouden ze in actie komen. Maar nee, ze graaien net zo hard mee: Kok, Jongerius, de Waal. Hebzucht is sterker dan socialisme.

    Geliked door 1 persoon

  8. leefbarbaar zegt:

    Overigens gaat een Wet Normering topinkomens niks veranderen.
    Men kan nog steeds een contract tekenen voor 2 jaar en na een maand opzeggen. En 2 jaarsalarissen meekrijgen (want oude afspraak).
    Of tijdelijk een klusje doen, zoals iemand van Humanitas (PvdA), die een ton kreeg voor een maand “werk”.
    Of adviseur worden.
    En natuurlijk weten we nooit, hoeveel uren men “werkt” voor het gevraagde salaris.
    Wat ik wel weet, dat veel graaiers lid zijn van een politieke partij en ieder belang verstrengelen, dat ze maar kunnen verstrengelen.
    Hooivork iemand??

    Geliked door 1 persoon

  9. Lucie zegt:

    Laten de mensen aub voor eens en altijd het woord “verdienen”bij deze figuren niet meer gebruiken.Want dit is geen VERDIENEN,maar roven.

    Like

  10. Guardiacivil zegt:

    De meest succesvolle elitetruc is zoveel mogelijk in korte tijd graaien, maar wel beleefd blijven met die loeihete aardappel in zijn strot.

    Like

  11. fleckie zegt:

    Tja,, dan bestaan ook nog de SUBSIDIE-SLURPERS!….BOILING-POINT heeft ettelijke jaren geleden al eens ‘een boekje open gedaan !( er. zullen zich waarschijnlijk nog meer’gegadigden’ gemeld hebben? In verloop der jaren?)

    Like

Plaats een reactie