De huisjesslak

Screenshot_60

(Door: Bert)

Eerder had ik het over onze ondergewaardeerde huisvlieg. Er zijn namelijk nog meer beestjes die ook wat aandacht verdienen. Zo is er de slak. Hij is traag en kan  slijmen als de beste. Overal laten slakken hun sporen achter, maar daar komen geen stille tochten van. Ook inbreken bij de buren lijkt mij niet van toepassing. Dat doe je ook niet zomaar als er zo’n heel gebouw op je rug zit.

Een slak heeft zo best een moeilijk  leven, maar redt zichzelf prima. Ze zijn dan ook altijd thuis en hebben dus geen deurbel. Wie kan zeggen dat hij buiten is terwijl hij in zijn huis is?

Zij ontvangen geen uitkeringen en eigenlijk heeft niemand last van ze. En als ze een keer in uw huis zijn, waar ze zich helemaal niet thuis voelen, breng je ze toch gewoon naar de plaats waar ze thuishoren?

Ze hebben ook geen dure meubeltjes of gebedsruimtes in huis, maar toch hangen ook zij rond bij de moskee in de buurt. Een soort hangslakken zeg maar. Zij zijn nog niet het slachtoffer, want ook deze mooie diertjes zie je niet in die gekke gewaden. Hebben ook niks met minaretten en zo.  Ik heb er ook nog geen een met een moskee, een kerk of tempel op zijn rug gezien. Ze doen ook geen schoenen uit voor de deur van de moskee. Is wat respectloos van de slak, maar… Deze beestjes redden zich ook wel zonder de heilige schriften. Ik respecteer ze. “Nieuwe burgers” kunnen daar een voorbeeld aan nemen, maar graag wel met een beetje meer tempo.

Door:
Bert
(voor www.ejbron..wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Satire. Bookmark de permalink .

6 reacties op De huisjesslak

 1. Marian zegt:

  Ja Bert, sommige Nederlanders hebben wel erg lang de tijd nodig om alles goed tot zich te laten doordringen en dan maar hopen dat het niet te laat is.

  Like

 2. tjonge zegt:

  zou er ook woningbouw verenigingen bestaan voor slakken ? zoja, wat zal de wachttijd zijn ?

  Like

  • bert zegt:

   ik denk het niet. de meeste slakken zijn scheefwoners. geen enkele ontvangt huursubsidie. .voor die zwarte naaktslakken… daar is een ander tarief voor. gratis. snapt u het? vriendelijk bedoeld hoor.

   Like

 3. Marian zegt:

  Reken maar van YES, slakken die van buiten komen hebben voorrang. Het is niet anders, zij voegen verrijking aan ons leven toe. En dat wordt beloond.

  Like

  • bert zegt:

   kijk Marian jij hebt het begrepen. ik heb het helemaal niet over vliegen of slakken. ik onderschat de lezers hier totaal niet maar zo jammer dat er zo weinig reacties zijn. probeer het nog met wat humor te brengen maar blijkbaar houd niemand van mijn humor. ga nog een poging wagen met de sprinkhaan. nogmaals bedankt voor je reactie.

   Like

 4. BM Fidel zegt:

  Moslims worden ook wel vergeleken met lemmingen: wanneer een paar van die beestjes en plekje vinden waar voedsel in overvloed is gaan ze fokken als konijnen, maar dan nog erger. De akkers worden binnen de kortste keren kaal gevreten dus moeten de inmiddels miljoenen lemmingen elders een bestaan zoeken. Maar -en dat is het grote verschil met moslims- tijdens de trek wordt 99% van die beestjes opgevreten door gevleugelde en viervoetige roofdieren. Moslims blijven zwermen en fokken tot de hele aarde kaal is gevreten. Pas dan komt er een einde aan de islam. En de mensheid.
  Wat we nodig hebben is een rattevanger van Hamelen en z’n fluit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s