De sprinkhaan

Screenshot_23

(Door: Bert)

Dit soort beestjes heb je nooit last van. Zeg nou eerlijk, hoe vaak kom je ze tegen? Kent u het verhaal uit de Bijbel over deze beestjes? Dan zijn zij de boosdoeners. Het was een van de plagen in Egypte. Ze waren toen helemaal niet blij met dat volkje. Het waren er niet een paar, maar zij kwamen met miljoenen zo niet miljarden tegelijk.

Alle velden werden kaalgevreten, dus de bevolking kreeg honger. De sprinkhanen gingen door totdat er niks meer over was  Het Europa van nu wordt overspoeld met een ander volkje. Ik zou bijna zeggen: waren het maar sprinkhaantjes. Maar nee, die sprinkhaan gaat gewoon vrolijk door… er zijn geen gematigde sprinkhanen. Hij eet trouwens net zo gemakkelijk zijn soortgenoten op.En wat komen ze onschuldig over. Zie ze daar zitten tussen het gras. Mooie beestjes hoor.

Alleen dit nog over de sprinkhaan…ze praten niet achter uw rug om. Liegen doen ze ook niet. Ze geen kernwapenprogramma, ook geen uitkering, geen mobiel, geen tv of internet. Ze hebben ook al geen vaccinatieprogramma in hun jeugd. Stel dat er 1 de mazelen krijgt…maar nooit hoor je ze klagen. Tja, waren de sprinkhaantjes nu maar hier.  Maar wat krijgen we . . .? En  of we ooit vrienden worden??

Door:
Bert
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Satire. Bookmark de permalink .

13 reacties op De sprinkhaan

 1. Japio zegt:

  Nou Bert ik heb liever een groene sprinkhaan dan een zwarte strontvlieg. Ik voel al een verhaal komen over de luis.

  Like

 2. Pietersen zegt:

  Is dat nou een ‘bid-sprinkhaan’ ? Zoja dan stel ik voor dat moslimlanden de wassende maan in hun vlag vervangen door dit dier. Benadert namelijk veel meer de werkelijkheid van hun identiteit.

  Liked by 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   @Pietersen, als deze sprinkhaan inderdaad een bidsprinkhaan was geweest en zelfs de grootte had van een mens dan deed hij al aan kannibalisme omdat de vrouwtjes tijdens de paring vaak de mannetjes opeten, gelijk aan spinnen! Sprinkhanen zijn inderdaad zeer vraatzuchtig en teisteren, als was het een straf van God of Allah, ook geregeld de gehate moslims omdat ze geen enkel onderscheid maken in de mensenwereld.
   Zo had Thijs, de Bokkerijder, in het verhaal van Suske & Wiske uit 1948, ook als bijnaam ‘De Sprinkhaan’ daar hij het lichaam bezat van een wandelende tak, supersaai was, zo vraatzuchtig als een sprinkhaan door in de 18de eeuw zilveren kerkschatten te roven al had Thijs in de 20ste eeuw toch veel meer moeite gehad met het beroven van een belastinginspecteur!

   Like

 3. Mary zegt:

  Een plaag roeit men toch standaard uit????.

  Like

 4. 4sjun zegt:

  Er is nog iets anders aan de hand met sprinkhanen. Als het er teveel worden, worden ze agressiever en begint de grote trek op zoek naar buit. Die trek brengt terreur, honger, ziekten en ander onheil waar de zwerm neerstrijkt. Het doet ergens aan denken, of mag dat niet gezegd worden?

  The Locust Plague Disasters Documentary

  Like

 5. kampersrene zegt:

  Het lijkt me of die beestjes worden vergeleken met bid-asielers , schande hun reputatie van sprinkhaan zo te grabbel te gooien

  Like

 6. mellobot zegt:

  Vooral de islamitische strontvliegen zijn ergerlijk 😱

  Like

 7. bert zegt:

  iedereen bedankt die reageert . speciale dank naar degene die het filmpje gepost heeft. wel even de tijd nemen maar ook wel waard hoor.. u en ik begrijpen elkaar.

  Like

 8. Beschouwer zegt:

  Het verhaal over de sprinkhanen doet me denken aan de asieltsunami. De massa-immigratie.

  Like

 9. 4sjun zegt:

  Een bewustmakende vergelijking kan geen kwaad.
  .
  Muslims attack Christians in UK streets “we’re taking over” “we hate you”

  .
  Sweden Is Turing Into A Muslim No-Go Ghetto

  .

  Hoe zou dat in de rest van Europa zijn en waarom komen zulke zaken niet voor bij de Nederlandse nieuwsvoorziening?

  Like

 10. BM Fidel zegt:

  Geroosterde sprinkhanen zijn lekker. Dip-sausje erbij, ze smaken nogal flauw.
  Geroosterde moslims zijn niet te vreten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s