EU overweegt nieuw Europees Parlement te gaan bouwen

Screenshot_16

(Door: Bas Paternotte)

Kosten: half miljard euro

De EU overweegt in Brussel een nieuw Europees Parlement te gaan bouwen. Het huidige gebouw – gebouwd in 1993 – voldoet niet meer. Secretaris-generaal Klaus Welle van het EP onderzoekt nu de mogelijkheden van nieuwbouw of een grote renovatie, maar voelt het meest voor de eerste optie. De nieuwbouw zou een half miljard euro moeten gaan kosten.

Post online

Dat blijkt uit documenten ingezien door Politico. In de ‘strikt vertrouwelijke’ notie van 11 mei dit jaar wordt geadviseerd een nieuw gebouw neer te zetten in plaats van het huidige Paul-Henri Spaak gebouw te renoveren. Het gebouw voldoet niet aan de Europese regels voor veiligheid.

Lees ook: Politico – Parliament looks to build new Brussels home

Bron:
http://politiek.tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, Elite, establishment, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op EU overweegt nieuw Europees Parlement te gaan bouwen

 1. Tistochwat zegt:

  Waarom moeten die megalomane baantjesgasten altijd en overal in dure paleizen ‘werken’?
  Een degelijk kantoorgebouwtje voldoet toch ook prima?
  Scheelt de burger enorm in de hoogte van allerlei belastingen.

  Zijn ze daar bij de ‘eu’ inmiddels niet ook alweer toe aan een nieuw servies?

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat

   Het gebouw ‘voldoet niet aan de Europese regels voor veiligheid’…..!
   Blijkbaar voelen ze zich in het huidige gebouw niet erg op hun gemak, want waarom zou het niet meer voldoen aan de veiligheidseisen? Willen ze soms voortaan in een bunker vergaderen, omdat overal de aversie tegen de EU merkbaar wordt? Zijn ze bang voor een terroristische aanval soms?

   Het nieuwe servies is volgens mij nog niet eens uitgepakt. Ach, die lui weten toch van gekkigheid niet aan welke onzin ze ONS GELD zullen uitgeven? Zelfverrijking, limousine-service, allerlei vergoedingen voor flutzooi (€ 4300,– p.mnd!), een meer dan riant pensioen…..
   Ja, ze hebben vreselijk goed voor zichzelf gezorgd, en willen nu ook nog eens ‘lekker veilig kunnen ‘werken”.
   Je zou ze toch een rotschop geven?

   Geliked door 1 persoon

 2. Golden Girl / Yvonne zegt:

  een gebouw van 24 jaar jong voldoet niet aan de veiligheid? het waren de middeleeuwen niet, dan kan je toch veilig bouwen, maar ja ze moeten toch iets melden om van iedereen zijn belasting centjes een half miljard Euro te plukken, vieze witte boorden graaiers

  Geliked door 1 persoon

 3. Ivan Chapka zegt:

  Nieuwbouw???
  Maar dan wel eentje met een grote guillotine op de binnenplaats.

  Geliked door 1 persoon

 4. biebie zegt:

  Dat nieuwe gebouw moet natuurlijk revolutie bestendig zijn en aan deze eisen kan het oude gebouw na renovatie nooit voldoen.
  En men heeft natuurlijk gehoord dat nederland net als duitsland een financierings overschot heeft
  dus pik binnen rutte zet wel een kruisje.

  Geliked door 3 people

 5. Japio zegt:

  Hoppa daar gaan ze weer met onze belastingcenten aan de haal. De dictatuur Europa breidt z’n macht steeds verder uit. Kunnen die ramadanners daar in het EP niet eens een gezellige voor hun routinematige campagne voeren. Die hopeloze geldverkwisters en zelfverrijkers moeten gestopt worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. We hebben die miljardengebouwen helemaal niet nodig voor die duizenden EU-ambtenaren die voor zichzelf een riant laag belastingtarief hebben bedacht. Ik zie het al in Utrecht: het nieuwe stadskantoor aan de Croeselaan; kost 260 miljoen, staat grotendeels leeg waardoor iedere ambtelijke werkplek de belastingbetaler een godsvermogen kost. Het provinciehuis in Rijnsweerd (wederom Utrecht) heeft honderden miljoenen gekost, staat eveneens grotendeels leeg en ga zo maar door…..

  Geliked door 1 persoon

 7. marcelvl1976 zegt:

  Het “oude” gebouw van Straatsburg is gebouwd naar de Bijbelse Toren van Babel, als je niet gelooft kijk op google afbeeldingen. De leus Many tongues, one voice was toen het motto. Deze vele tongen echter zullen nooit een echte eenheid worden! De EU kraakt al langer, hoelang houdt het stand?

  Geliked door 1 persoon

 8. Asgard zegt:

  Het plebs de ogen uitsteken,..m.a.w,..kijk kutvolk wij doen toch wat wij willen en wij hebben het schijt aan jullie plebs,..wij zullen jullie krijgen om tegen de EU in te gaan,….vies hoerig teringzooitje in Brussel, dat jullie de smerigste rotziekte in jullie lichaam mag krijgen die er bestaat, smerige patsers, mislukte adel!

  Geliked door 1 persoon

 9. Peter selie zegt:

  Ik hoor fluisteren dat er meer moderne attributen zijn en de schuilkelder eigenlijk al veel te klein was. Er zijn nu geprogrammeerde robots die met een tiptoets de flessen champagne komt aandraven. En zo nog wat van die geneugten.

  Bovendien kunnen de ons verrijkenden uit islamlanden dan in de schuilkelders van de andere overbodige monsterbebouwing opgevangen wanneer er een aanslag dreigt uit welk islamitisch land dan ook.

  Wanneer worden de drones nu eindelijk eens in bedrijf gestseld?

  Peter selie

  Like

  • Nemesis zegt:

   Ze willen een onderaardse bunker van alle gemakken voorzien, bestand tegen atoom aanvallen en de aanvallen van de MOBs, waar ze met familie en al nog jaren in kunnen huizen.

   Like

 10. kraftavilqa zegt:

  Dat nieuwe gebouw zal wel een versterkte veste met onderliggend bunkercomplex worden en legio voorzieningen om het daarbinnen in geval van afsluiting – d.m.v. slechts een druk op de knop waardoor de pantserstalen luiken automatisch over de kogelvrije ramen glijden en blastdoors alle toegangen verzegelen van de buitenwereld langere tijd prettig en in comfort uit kan zingen. Kortom het soort ultrabeveiligde paleisje waarbinnen een moderne dictator/tiran zich op z’n gemak kan voelen, achter dikke muren, idem stalen deuren en gewapende wachters oftewel alle veiligheid die men de burger onthoudt vis à vis de mohammedaanse invasie. We worden geregeerd door het laagste van ’t laagste. Dood ☠ aan de ꙰ ℈Ⴖ Aan de galg ⎲💀 met die Juncker en die andere tofelemonen die zichzelf al zien als godkeizer van hun eigen stukje van das viertes Reich Een afrekening om naar uit te kijken. ꙭ

  Geliked door 2 people

  • Duchesne zegt:

   …zoiets, maar dan gaan ze eerst stemmen, is het erdoor gaan ze het ding elders zetten want Brussel word te onveilig en steeds moeilijker bereikbaar, plus de veiligheid, die is in Brussel zo complex….en er is toeballigene lokatie waar men vanaf de grond een compleet nieuwe stad kan bouwen, puur voor de EU, incluis historische gebouwen die men uit Brussel haalt en elders neerzet….en met ene eigen leger en een politiemacht die alle andere overstijgt en aan niemand verantwoording schuldig is behalve aan eenncomissie vande EU….kortom, het vierde rijk is er….

   Like

   • Duchesne zegt:

    p.s. waarom denkt iedereen dat het EU gebeuren in Brussel blijft? Er staan hordes EU parlementariers te trappelen om elders te gaan zitten, en alles dat men nodig heeft volgt eender waar ze gaan, achter de centjes aan…

    Brussel was ooit een goede optie, maar nu een achterhaald concept.En met de veranderende tijden wil men een eigen wereldje met complete controle, iets wat in Brussel een onmogelijkheid is. Om nog maar te zwijgen over de bereikbaarheid…

    Like

 11. Pietersen zegt:

  Maar het nieuwe servies van 3 miljoen euro dat onlangs werd aangeschaft wordt toch niet weer vervangen ?

  Like

 12. daiyu-ninja zegt:

  Het gebouw voldoet niet aan de Europese regels voor veiligheid………………………………………

  Klopt. Want op de tweede etage in kamer 16, is de bedrading van een stopcontact niet goed aangesloten waardoor het kortsluiting kan veroorzaken. Dus………levens en brandgevaarlijk. (proest)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s