De luis

Screenshot_43

(Door: Bert)

Je zou ze bijna vergeten, maar ze zijn er nog steeds. Het zijn kleine parasieten die leven ten koste van anderen. Maar ze doen dit alleen om zelf te overleven. Ze doden hun slachtoffers niet. Ze blijven op de achtergrond, maar zelfs zonder dat je het door hebt zuigen ze je leeg. . . Ze rijden ook niet op kerstmarkten in met vrachtwagens of vliegen door flatgebouwen. Naar mijn beste weten kwamen deze beestjes niet naar Europa in rubberbootjes voor een beter leven.

Er zal  geen organisatie zijn die ze redt. Zijn ze dan minderwaardig tegenover andere volkjes? In mijn ogen niet. Deze beestjes blijken ook niet racistisch te zijn. Want of je nou bloed krijgt van een Afrikaan ,van mij of weet ik van wie, daar ligt hij niet wakker van. Het beestje heeft honger, zeg maar. Voor hem is er geen voedselbank. Hij gaat ook niet naar de stembus om de minister-president te kiezen, de hoofdluis. Best moeilijk om wat info te vinden over dit diertje, maar ik heb mijn best gedaan. Vandaar een kort artikeltje. Iemand een suggestie voor de volgende?

Door:
Bert
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Satire. Bookmark de permalink .

14 reacties op De luis

 1. dutchess43 zegt:

  Een luis? Verdient alleen maar om doodgeknepen te worden of met alle andere middelen die ons ter beschikking staatn, te elimineren.

  Like

 2. Japio zegt:

  Nou Bert het is weer een pakkende metafoor. De luis, is zo klein en lijkt onschuldig maar als ze je te pakken hebben ben je zuur. Ik zeg maar zo, beter één luis op je hoofd dan 10 marokkanen in je straat. Nou is de teek ook ontzettend lastig.

  Geliked door 1 persoon

 3. Leon zegt:

  Gelukkig heb ik iets tegen muggen.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Een teek? of is die al aan de beurt geweest?

  Like

 5. bigljohn zegt:

  De meest bekende is en blijft de sprinkhaan. Hij vreet andermans akker totaal leeg, en als er echt niets meer te halen valt gaat hij naar andere oorden om daar alles op te vreten. Zo ook met die Noord Afrikaanse gelukszoekers. Op een gegeven moment zullen ze Duitsland, Frankrijk, Engeland en Zweden financieel totaal leeggezogen hebben, en vervolgens zullen ze de overstap maken naar ons land. Ook rubberbootjes over de woelige Noordzee, en een Frontex die ze komt redden om naar ons land te brengen ? Nederland blijft niet eeuwig verschoond van een grote toestroom aan gratis geld zoekende Afrikanen, alsmede ook niet van grote aanslagen. En met of zonder Groen Links, de rest van de oude politiek zal ze allemaal binnenlaten en aan al hun wensen cq eisen voldoen !

  Geliked door 4 people

 6. Sabeltant zegt:

  Bert, volgens mij is het enige dier waarmee je alles waar niet over gesproken mag worden kunt samenvatten…

  Het is zowel luis, vlo als teek….

  We noemen ‘m… “de parasiet”

  Afgezien het feit dat dit diertje meestal geniepig onder de oppervlakte opereert is er verbazingwekkend veel over te vinden.

  http://www.encyclo.nl/begrip/parasiet

  Geliked door 1 persoon

 7. Flo zegt:

  Media ,ambtenaren, zij zijn degene die de neten verzorgen,zolang die een meerderheid hebben ,en elkaar in leven mogen houden met veel geld van de belastingbetaler ,glijden we steeds verder af van onze welvaart. .Kijk en luistergeld afschaffen, (wil je die narigheid zien, stoppen ze het maar in een decoder),en de boel zal al iets rustiger worden, betalen voor meningen en propaganda is van de gekke. Waar???kan je aankloppen bij de regering ,voor zoveel geld als je een eigen bedrijf hebt .ze zullen zeggen ,bent u gek geworden .

  Like

 8. BertG. zegt:

  Hier hebben we nog zo’n luis.
  FvD en Leefbaar Rotterdam, samen tegen de PVV.
  Wat zullen de mensen hier genieten die helemaal weg lopen met Thierry.

  Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie sluiten een verbond tegen de PVV.
  De partijen gaan elkaar helpen bij campagnes.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28384746/__Verbond_tegen_Wilders__.html

  Like

 9. Lis zegt:

  De mestkever? Dat zijn mooie diertjes. De bacterie? De mier, als equivalent voor de belastingbetaler?

  Like

 10. Marian zegt:

  Maar Bert, de lieveheersbeestjes zijn gek op ze.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s