De Nederlandse staat is een geldafpakmachine

Screenshot_58

(Door: Jelte Wiersma)

Nederland heet een vrij land te zijn. Maar eigendommen van burgers worden als ‘belasting’ onder dreiging van opsluiting op grote schaal geconfisqueerd. Toch blijft belastingoproer uit. Hoe komt dat?

De overheid pakt zo’n 45% af van alles wat burgers en bedrijven samen in één jaar verdienen. Dat is nogal wat. Voor de Tweede Wereldoorlog gaf de staat niet meer dan 10% van het nationaal inkomen uit.

Sindsdien is de staat van beschermer van het individu de voornaamste belager van zijn geld geworden. Dit is een van de paradoxale gevolgen van democratie. Een meerderheid kan besluiten dat zij een deel van de eigendommen van de minderheid wil hebben. Als iemand zijn belasting niet betaalt, komt de deurwaarder het halen, desnoods met hulp van de politie, onder dreiging van geweld en opsluiting.

Lees verder>>>
(h/t “BertG.”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op De Nederlandse staat is een geldafpakmachine

 1. Jean zegt:

  Beste BertG; in Vlaanderen is dat zelfs ± 55% en daar onderhouden ze de franskiljons, de coburgers, de EU misdaadorganisatie, 5 overbodige regeringen, 6 overbodige parlementen, 10 provinciale vreetclubjes, een waardeloze staatszender BRT genoemd die zich hoofdzakelijk bezighoudt met herhalingen van herhalingen van herhalingen en een massa totaal nutteloze levensgevaarlijke geïmporteerde barbaren mee, ± 20 miljard euro per jaar.
  Voor ‘bepaalde’ vreetclubjes bezig te houden (voornamelijk familie & vriendjes) importeren ze decadent verder, ± 50.000 per jaar wat ze dan verkopen als toename in geboorten wetende dat de Vlamingen in aantal dalen………
  Hoge wiskunde nodig om dat te snappen….of zou het dan toch ‘gebrek aan hersens zijn?’.

  Liked by 1 persoon

 2. JanKlaassen zegt:

  Den vijand zit in den Haag en in Brussel.
  In den Haag zitten de commedianten die mooi weer spelen met het van ons gejatte geld.
  Een aantal partij v/d afgrond idioten hebben ons zuurverdiende geld wereldwijd lopen rondstrooien met tientallen miljoenen tegelijk de afgelopen 30 jaar. En de rest van de nsb-ers in den Haag zag dat het goed was??
  Daarnaast, wel goed voor belasting ambtenaren zorgen met vertrekbonussen van tonnen, maar het gewone gezin moet het maar zien te rooien van 2000,-/maand. Als ik die smerige rotkop van een Wiebes zie word ik acuur onpasselijk. Die smerige rat verdient een houten jas en velen met hem!!!!

  Liked by 1 persoon

 3. ReaGluurder zegt:

  Een 1e reactie, weet er alles van. 500 miljard (!) is er al in de ZielenpietenIndustrie gepomt om ze rustig te houden! Hoor steeds meer wat er allemaal wel niet vergoed wordt door de overheid voor de zgn. Zielenpieten. Iemand die 45 jaar heeft gewerkt en gespaard wordt aan alle kanten gepakt!! Moet zelf ook met de Roverheid hierover “in overleg”. Ze kunnen me alles afpakken, maar niet mijn assertiviteit en relevante taalgebruik! Tot aan mijn laatste snik zal ik voor mijzelf opkomen!

  Liked by 1 persoon

 4. Geert zegt:

  Beste Bert,

  Ik heb wel eens wat geschreven over om je soeverein te verklaren, Ik meen mij te herinneren correct my if i ám wrong. Jij vertelde dat dat nootjes eters zijn, Klopt ben ik met jou eens en niet mijn type; s GroenLinks figuren of lucht fietsers, maar stel jij je eens voor dat 3 miljoen werkenden zich zelf Soeverein zouden verklaren lees je maar eens in zou ik zeggen, dan is het klaar met de bv de nederlanden ik schrijf expres niet met hoofdletters. Maar stel je voor dat 3 miljoen hard werkende eerlijke mensen zich soeverein verklaren en niet meer belasting plichtig zijn of daar over kunnen onderhandelen dan is het klaar met bea en willy 3 en gevolg en dus ook de bv der nederlande.
  Ik zou zeggen aan alle reaguurders ga je er in verdiepen het lijkt misschien bizar of eng maar de massa bepaalt.
  Type soeverein in op google press enter en lees je in ga er over nadenken.

  Like

 5. Henk der Niederlànder zegt:

  Ach ja, men moet natuurlijk een grijpstuiver overhouden om half Afrika aan het eten te houden nietwaar.
  Daarbij komt dat ook de zweefteven van de groene khmer rustig gehouden moeten worden.
  Het kost uitetaard wel een beetje maar dan heb je ook geen ene flikker.

  Liked by 2 people

 6. koddebeier zegt:

  De overheid, zijn de zogenaamde grootgraaiers dus !! Daarna krijg je de andere graaiers er nog eens overheen de zogenaamde lokale overheid, waterschapen, gemeenten, daarna komen de verzekeringen, banken enz.
  Ja, de burgers betalen voor de vele en vele lolpakketen van de overheid.

  Liked by 1 persoon

 7. Thoth zegt:

  Het is nog veel erger. B.v. wanneer je wat geld heb gespaard. Daar heb je al belasting over betaald. Nu gaan ze voor de 2e keer belasting over heffen. Ik betaal nu nog meer aan belasting dan de rente van het spaargeld. Ik ga er op achteruit. Wat ik daar doe? Helemaal niks dus, ik blijf belasting betalen tot ik op 20000 Euro heb. Dan hoeft’t niet meer, althans volgens de ‘elite’ politici…

  Liked by 1 persoon

 8. Hendrik zegt:

  ‘T is meer een zwart gat.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  De rotzakken hebben ook de belasting op vakantiegeld stiekem verhoogd naar 50%.
  Daar hoor je staatsmedia niet over.

  Like

 10. Japio zegt:

  Ze innen zoveel belasting om de zgn “zorgstaat” te financieren. Alles is zo goed geregeld hier in Nederland hoor je vaak. Ik begin me alleen af te vragen, VOOR WIE DAN? Niet voor de ouwetjes of (chronisch)zieken en zelfs het aantal daklozen is hoog. Nee nu hebben de asielzoekers voorrang op huizen, gesubsidieerde banen en uitkeringen enz. Wij werken al heel ons leven en het liefst tot je er dood bij neervalt en betalen een vermogen aan belastingen.

  Liked by 4 people

 11. Mary zegt:

  En als het dan zover is dat ze via diefstal uw geld binnen hebben, b.v. de wegenbelasting waar na onderzoek bleek dat er nog geen 16 procent aan wegen daarvan gebruikt wordt mag u er in ieder geval geen inzage in hebben waar dat geld dan wel blijft.

  Liked by 1 persoon

 12. Marian zegt:

  Mijn dochter in Florida, kreeg nog een te goed van haar Nederlandse werkgever. Onregelmatigheidstoeslag, bleek om vierduizend euro te gaan. Toen de belasting het nodige er had afgehaald bleef er nog maar tweeduizend euro over.

  Liked by 1 persoon

 13. Steven zegt:

  En wanneer gaan de verkeersboetes weer FLINK omhoog in het kader van ‘uw veiligheid’?

  Zijn er ook alweer plannen om automobilisten MEER te controleren op snelheid en ‘fout’ gedrag … en dat allemaal voor ‘uw veiligheid’.
  En ‘UW veiligheid’ mag dan ook wel wat kosten in de vorm van een GEEL bonnetje.

  En wanneer wordt de eigen bijdrage voor het ziekenfonds 2000? p.p.? (niet voor arme asielzoekers)

  Liked by 2 people

 14. delamontagne zegt:

  Er wordt in artikel als voorbeeld Zwitserland genoemd, maar in Fr is het hetzelfde.
  Waarschijnlijk ook in andere Eu-landen, dat weet ik niet.
  Wat de schrijver in artikel suggereert, dat door de inhouding van de Staat der NL direct door de werkgever, dus Bruto = Netto, het merendeel van de mensen niet weet wat er van loon wordt ingehouden EN WAARVOOR.
  Hoe vaak wij hier niet meemaken dat NL-ers b.v. zeggen dat de kosten voor de Gezondheidszorg vergeleken met b.v hier in Fr BEST WEL MEEVALT…..!, want “we betalen maar +- Euro 100 à 110 per mnd.
  Als we dan zeggen dat dat slechts een klein gedeelte is, WANT de rest wordt van loon ingehouden, GELOVEN ZE JE NAUWELIJKS.
  Dat is ook het “geniepige” van het NL-systeem. Er wordt gedeelte belasting ingehouden, maar dat wordt niet meer zoals vroeger gedetaileerd weergeven als b.v …% WW, …% AoW, …% belasting.
  In Fr wordt je loon Bruto = Netto betaald, je moet ZELF de belasting inschakelen om loonbelasting etc te betalen.
  Dat is altijd ACHTERAF. Wij betalen nu b.v. voor 2016 en de laatste termijn moet nog komen nadat ik m’n belasting-formulier 2016 heb ingevuld en ze berekenen of je meer of minder gaat betalen.
  Ook de ziekte-kosten moet je zelf regelen. DUS NIET ZOALS IN NL HET WORDT VOOR JE GEREGELD.
  Je moet naar de CPAM [ het Nationale Ziekenfonds ], je in laten schrijven en je laatste inkomstenbelasting form. laten zien.
  Aan de hand van je jaarinkomen wordt betaald wat je Premie wordt.
  Het andere gedeelte, wat in NL geloof ik “bijverzekering” wordt genoemd, moet je ook ZELF regelen bij één van de vele Ziekte-Kosten-Verzekeraars.
  Je weet dus altijd wat je voor één-en-ander kwijt bent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s