De onnavolgbare “logica” van politici

Screenshot_61

(Door: Drs. E.N. Schilder)

GroenLinks ligt dwars tijdens de regeringsformatie… En ik hoop dat dit zo blijft, want voor mij persoonlijk is het een grote opluchting dat deze onrealistisch en utopisch ‘denkenden’ geen zitting in de regering krijgen. Met het terug/uitzetten van (hier geboren) asielzoekers naar onveilige- of  oorlogsgebieden hebben ze echter wèl een punt, want we hebben de afgelopen jaren wel meer ronduit achterlijke, bureaucratische beslissingen gezien van de rariteiten kabinetten in Den Haag die ‘ons’ zogenaamd zouden vertegenwoordigen.

Krom, krommer, kromst

Terwijl hier geboren en getogen kinderen van andere afkomst teruggestuurd worden naar landen waar hun ouders ‘oorspronkelijk’ vandaan zijn gekomen, halen we honderdduizenden moslims binnen uit landen waar het gewoon veilig is. Allemaal mensen die helemaal niet de intentie hebben om Nederlander te worden/zijn, maar voor wie wij onze maatschappij helemaal op de kop zetten en onze tradities en normen en waarden voor moeten (!) inleveren ‘uit respect’ voor een ver achtergebleven geloof en diens hersenloze, zich bij alles wat westers is, beledigd voelende volgelingen. Chinezen daarentegen, die hier geboren en getogen zijn en die het Nederlanderschap en de Nederlandse tradities wèl waarderen en omarmen, wordt het volledig onmogelijk gemaakt Nederlander ‘te worden/zijn’. Kan het nog krommer…? Ja, het kan nòg krommer!

Engeland 1944

Het terugsturen van asielzoekers naar oorlogsgebieden deed Engeland in 1944/1945 echter ook. Toch heb ik daar geen enkele moeite mee, want het betrof daar geen vrouwen en kinderen, maar uitsluitend jonge mannen die in Engeland militair werden opgeleid en terug werden gestuurd om te helpen hun eigen land te bevrijden. Niks mis mee, en gezien de grote aantallen, vooral mannelijke, asielzoekers hier in Europa zouden die mijns inziens eenzelfde behandeling en ondersteuning mogen genieten. Nu mogen ònze troepen het voor hen oplossen en komen zij hier steeds meer eisen stellen die moslim-waardiger zouden moeten worden. Als zelfs Burgervader Aboutaleb al zegt dat Wilders als 2e grootste partij van Nederland nooit genegeerd zou mogen worden en dat als de bevolking vindt dat het genoeg is met het binnenhalen van (de veelal criminele) asielzoekers en zij beter opgevangen moeten worden in de eigen regio, zegt dat toch genoeg lijkt me zo.

2e Pinksterdag

Tweede Pinksterdag zou moeten vervallen en omgezet moeten worden naar een islamitische feestdag… Ik ben hier zeer fel op tegen. We hebben al meer dan genoeg eigen tradities en normen en waarden moeten laten vallen om tegemoet te komen aan andere, maar met name aan de moslimcultuur. Veel te veel zelfs! Ik zou dan ook willen pleiten voor een verbod op openbaarheid van het uitdragen van welk geloof dan ook, omdat zij allen de vrijheid die we hier hebben, beperken en proberen te onderdrukken. Zijn we eindelijk af van de druk die vroeger werd opgelegd door de christelijke kerken, zouden we ons nu moeten voegen naar een nog veel dwingendere en kortzichtiger geloofsovertuiging? Over mijn lijk! Weg met alle moskeeën, weg met alle hoofdbedekkingen en weg met alle vrijheidsbeperkende maatregelen die door zogenaamde ‘geestelijken’ worden opgelegd en worden nagevolgd door de ‘ware gelovigen’. Net als in de Arabische landen; je geloof ga je maar thuis belijden. In de openbaarheid ervaren steeds meer niet/anders gelovigen dit als overheersend, intimiderend, onderdrukkend en ronduit beledigend voor onze vrijheden, en dus is dit volledig ongewenst.

Andere achterlijkheden der Haagse politiek

Terwijl er voor het milieu en de omgeving steeds meer moet worden aangepast aan de hedendaagse geluidsnormen en alles muis- en muisstil moet zijn als het gaat om auto’s, wegen, banden, machines, fabrieken en zelfs een circuit van Assen (dat er al bijna 80 jaar ligt, maar waar nieuwkomers uit de Randstad, die er nota bene zelf naast zijn komen wonen, ‘last hebben van de herrie’), mag iedereen tot 22:00 uur net zoveel herrie maken als hij/zij zelf wil… Wie deze onzin ooit verzonnen heeft, had mijns inziens per direct opgenomen moeten worden in een inrichting, maar u wilt niet weten hoeveel mensen er dagelijks daadwerkelijk (geluidsover-) last hebben van deze ronduit achterlijke regel in de wet. Heel veel mensen worden letterlijk geestelijk geterroriseerd door de opzettelijke geluidsoverlast van anderen. Maar zo staat het in de wet en dus kunt u er geen last van hebben… weg woongenot, weg rust in de straat/wijk en weg waarde van uw koopwoning. Zij maken de wetten, de uitwassen zijn ùw probleem!

Bezuinigingen

Nog zo’n achterlijke Haagse bestuurlijke oplossing is dat er aan alle kanten bezuinigd wordt op politie, brandweer en in de zorg, maar de werkelijke kosten juist daardoor de spuigaten uitlopen. Omdat er sterk bezuinigd wordt op bijvoorbeeld de geestelijke gezondheid komen er meer en meer criminelen en a-socialen in o.a. normale woonwijken terecht. Hoe vaak de politie daarvoor moet uitrukken, wilt u niet weten. Ze ‘bezuinigen’ in Den Haag dus op de geestelijke gezondheidszorg, maar geven aan de andere kant dubbel zoveel uit aan inzet en acties van de politie. Daarnaast worden die extra kosten op u, als gewone burger, verhaald middels hogere belastingen en gemeenschapsgelden en niet op de veroorzakers van de noodzaak tot uitrukken. Die komen er namelijk met een waarschuwing of hooguit een nachtje cel of lichte boete vanaf. Als de politie moet uitrukken vanwege klachten uit de omgeving of vanwege de veiligheid (bij voetbalwedstrijden bijvoorbeeld) moeten de kosten bij de veroorzaker worden neergelegd en niet vanuit het algemeen gemeenschapsgeld of belastinggeld worden betaald. En even voor de duidelijkheid, Den Haag en consorten; bij de veroorzakers(!) en niet bij de melders of de slachtoffers!

Eén Europa en het Nederlands trekker-beleid

Trekkers (tractoren) in Duitsland moeten voorzien zijn van een kenteken en moeten TÜV gekeurd zijn. Gewoon omdat zij verkeersdeelnemers zijn op de openbare weg. In Nederland heeft een trekker géén kenteken en hoeft zelfs niet eens aan een APK-keuring te voldoen. Toch kom je ze overal tegen, zelfs tot in het centrum van de Nederlandse steden. En dat is opmerkelijk, want ze zijn aangeduid als ‘landbouw’ voertuig! In vergelijking: neem een gemiddelde vrachtwagen (die is qua gewicht en kracht ongeveer gelijkwaardig), haal daar het kenteken vanaf, sloop de spatborden eraf, laat de olie en diesel lekken en zet er een jochie van 16 op en ga dan eens de openbare weg op… u gaat niet ver komen met deze vrachtwagen (nu in gelijke staat met een trekker), want u begaat meerde overtredingen en milieudelicten…

Een andere overheidszienswijze

Tenslotte de logica van/bij het UWV dat u verplicht om maandelijks te blijven solliciteren op banen die er helemaal niet zijn en dat u dwingt om cursussen en kromme regeltjes op te volgen teneinde uw recht op uw uitkering te kunnen behouden. Jongeren krijgen moeilijk een baan, maar ouderen hebben het nog veel moeilijker. Vanaf uw 50e heeft u nog maar 10% kans op een baan als u ontslagen bent voor of tijdens de ‘crisis’, en als 55+er nog maar 3%. Toch moet en zult u werken tot uw 69e als het aan de Tweede Kamer ligt. En dat, terwijl er fysiek steeds minder banen zijn door robotisering en digitalisering.
Een andere leugen is dat het weer goed gaat met de economie en er momenteel veel minder werkzoekenden zouden zijn. Ook dàt is inmiddels onderzocht en verklaarbaar, want als u uw 40-urige baan bent verloren en ergens een baantje heeft voor de helft of zelfs maar voor 1 uurtje per week, dan wordt u niet meer geregistreerd als werkzoekende, want dan heeft u werk… Het belachelijkste van het hele systeem is echter nog dat een werkzoekende middels dit onvoorstelbaar kromme en geestelijk zwaar belastende overheidsbeleid maar liefst € 40.000,- per jaar kost.. Overheids(!)bedrijven vinden het zelfs al normaal dat u, ongeacht de contractvorm, de eerste twee weken gratis voor ze werkt. Hoe u dat financieel en qua eigen kosten en eten dan moet doen, is uw probleem. Investeren in uzelf heet dat dan…

Zo krom denken de ‘hoog opgeleiden’ in Den Haag en houden u aan alle kanten voor de gek en beliegen en bedriegen zij u als Nederlandse belastingbetaler teneinde er vooral zelf beter van te worden, en om o.a. al die zielige ‘nieuwkomers’ te kunnen bekostigen. De nieuwkomers waar ú straks tegen mag concurreren qua salaris, maar niet qua kennis, ervaring en opleiding!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in politici. Bookmark de permalink .

31 reacties op De onnavolgbare “logica” van politici

 1. Bob Fleumer zegt:

  Het is verdomme allemaal waar wat U zegt!!

  Like

 2. Petra DeBoer zegt:

  Op een tractor mag je pas rijden als je een tractor rijbewijs hebt gehaald en er zijn meer regels die in Duitsland anders zijn dan in Nederland voor wat betreft de landbouw en veehouderij.
  Wees blij met onze hardwerkende boeren en tuinders want zij zorgen voor ons eten en drinken.
  Ze werken dag en nacht voor een beloning die geheel niet in verhouding is met het aantal uren dat ze werken.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Waarom zijn toch overal kwaadaardige dwazen aan de macht?
  Hoe kríjgen ze het voor elkaar om op ‘de troon’ te klimmen en te blijven?

  Like

  • Edjan zegt:

   Misschien is “kwaadaardigheid” wel een onmisbare factor in de race naar boven, in de race om het voortbestaan.
   Zo kun je bijv. menen dat de mens op aarde aan de top van de voedselketen is komen te staan omdat een hogere macht dat zo geregeld heeft.
   Je kunt ook menen dat de mens dit bereikt heeft omdat hij nu eenmaal de meest meedogenloze soort op aarde is. Dan zit meedogenloosheid dus ingebakken in zijn natuur.

   Het wordt gezien als een positieve eigenschap als het zo uitkomt en als een negatieve eigenschap als het níet uitkomt. Maar het is een ingebakken en zelfs noodzakelijke eigenschap. Als de mens vreedzamer was geweest, was hij een prooidier geworden, almaar op de loop, almaar zich verstoppend en eindigen in de maag van agressievere soorten.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Edjan 14 juni 2017 om 20:31

    Wij zijn nog steeds een prooidier; van de belastingdienst. En dus van Rutje & co met hun linkse destructieve plannetjes.

    Like

 4. paulzwueste zegt:

  Die Schilder spoort toch ook al niet.
  En dit ondanks het toch zo waardige Drs voor ’n naam.
  Want wie spreekt er nu van een Marokkaan als de “burgervader” van mijn geliefd Rotterdam…
  En om het daarna nòg veel erger te maken spreekt hij ook nog van het feit dat als deze burgervader het zegt, dat dat dan wel genoeg moet zijn….
  Ja we hebben ècht die Marokkaan broodnodig in Rotterdam, anders was het dáár nooit niet niks geworden, hè Schilder.

  Voor de rest voert hij niks nieuws aan.
  We weten alles al lang maar het gaat om de toonzetting.

  Man wat klets je toch uit je achterste!
  En daar heb je dan ook nog zoveel woorden voor nodig.
  Ik scrol me helemaal wezenloos om die onzin voorbij te draaien.

  Liked by 1 persoon

  • Edjan zegt:

   Ik heb daarom een nieuwe muis gekocht.
   Er zit een klein knopje achter het wiel en als je dat indrukt, ben je in één woeste zwaai voorbij Schilder, voorbij de Marokkaanse burgervader van Rotterdam, voorbij de illuminatie en de reptielen uit de vierde dimensie, voorbij de Bildebergers en zelfs voorbij de satan.

   Het heet: Logitech.

   Liked by 1 persoon

 5. sleijster2 zegt:

  Achterlijk om christenen te willen verplichten in het openbaar te moeten zwijgen over hun geloof. Dit staat in geen verhouding tot alle andere terechte dwaasheden die je opsomt.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik zou het geweldig vinden als ze dat voor mekaar kregen.
   Wat een rust zou dat opleveren in het leven van velen, nooit meer lastig gevallen worden met onzin over “de waarheid” en ander godsdienst gezeik.
   En wat een verademing zou dat alleen al zijn hier op de site.
   Maar dat moet dan wel gelden voor iedere gelovigen, waar je dan ook in mag geloven.

   Like

   • Gert zegt:

    Zie hier de steeds militant wordende atheisten. Ze ageerden tegen de dwingerlandij van slechts enkele gelovigen. Maar worden zelf intolerant en dwingeland zoals het islamfascisme ook is voor mensen die chr. gelovig zijn. Ageer tegen de islam is van belang. Zij willen goedschiks dan wel kwaadschiks ons de wredr achterlijke sharia ons opleggen. Dus houd op met u harde en vaak zure onsympathieke gefrustreerde uitstraling die atheisten vaak hebben en verdoe u energie niet. Wees vijandig tegen de islam daar kunnen we ons beter tegen in geweer komen en ons Joods Christelijk humanistisch erfgoed en onze vrijheden verdedigen tegen die intolerante hatende islamfascisten.

    Liked by 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    Zolang er geen duidelijk signaal van christenen komt dat zij zich opstellen tegenover het islamfascisme, is het het volste recht van welke reaguurder dan ook om steeds opnieuw de vinger in de wonde
    van de dhimmitude van de christenen te leggen! Niet alleen hun recht, maar in principe hun plicht overigens!

    Webmaster

    Liked by 4 people

   • BertG. zegt:

    Oh, maar dat doe ik ook net zo hard.
    Er is trouwens nog nooit 1 Jood geweest die mij lastig gevallen heeft met gezeik over het geloof.
    En dat kan ik van christenen niet zeggen.

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Gert, en ik geloof dat jij het woord, militant, niet zo goed begrijpt.
    Dat moet je maar eens opzoeken voor de grap.
    Maar waarschijnlijk voel jij je alweer bedreigd bij elke opmerking over je fantasie vriendje, en dat kan je dan niet niet zo goed hebben.

    Like

   • Wachteres zegt:

    https://ejbron.wordpress.com/2014/03/21/een-vlammend-protest-tegen-een-tegengeluid-van-de-kerken/

    EEN VLAMMEND PROTEST TEGEN “EEN TEGENGELUID VAN DE KERKEN”!!!

    Zo is het Bert! We kunnen degenen die zich christen noemen en die in feite hun eigen mensen verraden, niet genoeg afkraken.

    Liked by 1 persoon

   • Harry zegt:

    Die vromen zijn vaak zó verknipt dat ze wel erg dicht bij de moslims komen met hun hun principiële gedram .

    En wat mij als atheïst al eens verweten is , richting moslims , door een of andere verdomde refo :
    ” ze geloven tenminste nog érgens in ” .
    M.a.w. ze zijn beter dan jij , ongelovige hond !
    Enge mensen hoor , christenen !

    Ooit was er een of ander kloteliedje dat , als je die plaat achteruit !!! afspeelde , dan lazen de vrome broeders er een boodschap van de duivel in .
    Dan ben je toch GVD gestoord ?
    Wie heeft er een platenspeler die achteruit kan draaien ?
    Dat zou ook een ramp zijn voor de naald die gesleept wordt en niet voor duwen is gemaakt , en dus zo kapot gaat .
    En wie is er zo gek om een boodschap ” van de duivel ” achterstevoren in zijn muziek te verwerken ?
    Al die jeugd draait de muziek gewoon af omdat ze naar muziek willen luisteren , wie bedenkt het om dat achterstevoren te doen ?

    Zoiets kan toch alleen een verknipte geest verzinnen ?
    Een aangetast hersendeel die zowel geloof in een god als achterstevoren gedraaide muziek aannemelijk maakt ?

    Het is nu 2017 , schud die oude onzin nou eens af en ga met twee benen op de grond staan !
    Bestrijd het grootste gevaar van deze tijd en probeer er niet een ander dwaas verzinsel voor in de plaats te zetten !
    Iedere keer poppen er toch weer figuren op die het niet kunnen laten om HUN levensovertuiging op te dringen , nu weer ene Gert .

    Hebben sommigen nou zo’n beperkt gedachtenpatroon dat ze zich niet voor kunnen stellen dat god , hun illusie niet meer is dan dat : een zeepbel ?
    Een glinsterende hap lucht waar niks van overblijft als ie op de grond dondert !

    Like

  • BertG. zegt:

   Een mooi voorbeeld waarom ze vervelend zijn.
   Maken zich druk om een kinderachtig slecht gezongen liedje.

   Dominees van de Hervormde Gemeente in het Overijsselse Vriezenveen hebben genoeg gehoord: de hit Kind van de Duivel van de Nederlandse rapper Jebroer is veel meer dan slechts een liedje.
   Omdat de aanstekelijke melodie bij veel kinderen nog lang in het hoofd blijft zitten, moeten ouders volgens hen in gesprek met hun kroos “om een stuk bewustwording te creëren”.
   “Daarom willen wij u en uw kinderen hiervoor waarschuwen.
   Zodat ook zij mogen weten een kind van God te zijn.
   Zodat ze mogen leren leven uit liefde en niet uit kwaad”, stellen de schrijvers van de brief.
   Als laatste steken zij hun lezers nog een hart onder de riem: “Gods liefde en wijsheid gewenst bij de dankbare taak van het opvoeden van uw kind(eren).”
   https://www.powned.tv/artikel/nummer-kind-van-de-duivel-schokt-dominees

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Wankel evenwicht.
    Je geloof uitoefenen en tegelijk de ander vrijlaten in zijn ongeloof.
    Dat is het heikele punt.
    Als je d

    Like

   • paulzwueste zegt:

    We gaan gewoon verder…

    Ik wilde nog schrijven:
    Als je dat doet ben je helemaal oké.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Ik weet niet of jij je de prachtige “stichtelijke” liederen van Gert en Hermien je nog herinnnert, je bent er oud genoeg voor.
    Maar uiteindelijk deden zij toch ook iets wat tegen de wil van de Here Gods was, ZE SCHEIDEN.
    Is het misschien deze Gert ? ?
    Welk een vriend is onze Jezus – Gert en Hermien

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Paul, dat is dus het punt, ze kunnen een ander niet vrij laten in zijn ongeloof.
    Dat dient direct veroordeeld te worden en verboden.
    Als zitten ze allemaal in hun blote kont in de kerk, zal mij werkelijk niks uitmaken.
    Daar zal je mij verder dan ook nooit over horen.
    Maar gelovigen sluiten nou eenmaal graag andere mensen uit die andere ideeën ergens over hebben.
    Je gedraagt je zo als dat graag zij graag willen zien en anders ben je een slecht mens en besta je niet meer.
    Ik kan er een boek over schrijven.

    Like

   • BertG. zegt:

    Dat zo iets als Gert en Hermien ooit bekend geworden is in Nederland blijft voor mij het raadsel van de eeuw.
    Het moet dan toch wel erg slecht gesteld zijn geweest in Nederland, en ik ben dan ook blij dat ik al dat kleven gedoe niet bewust heb mee gemaakt.
    Maar goed, de EO jongeren dagen bestaan ook nog steeds.

    Like

 6. Marian zegt:

  Laat iedereen zich toch met zichzelf bemoeien. Wat u niet wil dat uw geschiedt, doe dat ook een ander niet. Wat zal het dan heerlijk rustig en vredig zijn op deze wereld, als iedereen zich eens daaraan zou houden.

  Liked by 2 people

 7. delamontagne zegt:

  MÜNCHEN. Die immensen Kosten für eine Flüchtlingsunterkunft machen der bayrischen Hauptstadt zu schaffen. Auf etwas 400.000 Euro im Monat belaufen sich derzeit die Betriebskosten laut einem Bericht der Welt. Allerdings sind in der Unterkunft momentan nur 15 junge Asylsuchende untergebracht.
  ****
  Dat is dan +_ 27.000 per z.g.n. Vluchteling per maand.

  https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2017/muenchner-asylunterkunft-verursacht-millionenkosten/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s