Floriade Almere

Screenshot_88

(Door: H.B.)

In Almere zal in het jaar 2022 een Floriade worden gehouden. Daarvoor, zegt men, zal “maar” € 55 miljoen gebruikt worden om dit te organiseren. Daarbij wordt volledig het volgende volledig buiten beschouwing gelaten:  de kosten van de onteigening van bedrijven, het slopen van deze gebouwen, jachthavens en of terreinen, het uitkopen c.q. het schadeloos stellen van eigenaren, het opkopen van bedrijfspanden, het beschikbaar stellen van andere bouwgronden, het niet meer kunnen verkopen van bedrijfsgronden, het verplaatsen van een goed functionerend busstation naar een nieuwe locatie op een extreem breed viaduct bovenop de rijksweg A6, het verplaatsen van een rijksweg, geluidbeperkende maatregelen en de verandering van de totale infrastructuur. Het gemeentelijk recycle-perron moet verdwijnen en elders nieuw opgebouwd worden. Al met al zijn dat aanzienlijke kosten, hoogstwaarschijnlijk een veelvoud van bovengenoemd bedrag.

Maar wat mij zeer irriteert, is het feit dat het belang van giftige uitheemse planten hoger op de agenda staat dan het welzijn van de bevolking van deze provincie. Hoewel de bewoners van Almere Haven daarvan het meest last hebben natuurlijk. Dat deze plaag zich steeds verder door Nederland verspreid, is mogelijk dankzij het ambtenarenkorps, voortvarend op juist gemeente- en of staatsgronden (door niets te doen).

Ik heb het hier over de giftige Berenklauw (oorspronkelijk afkomstig uit Siberië). De plant veroorzaakt, naast een verschrikkelijke stank, zeer ernstige brandblaren/-wonden en kan tot blindheid leiden indien plantensap in het oog terecht komt. Deze plant kan ook zijn vocht naar een vijand spuiten.

Er wordt op zeer beperkte schaal met schapen geprobeerd dit te bestrijden, maar dat gebeurt uiteraard alleen rondom de woningen en de bossen van de Bobo´s zoals Jorritsma, en voor de Bühne in het Kromslootpark.

Blijkbaar mag het aanleggen van bloemperkjes voor de Floriade extreem veel kosten, waarbij alles en iedereen moet wijken, terwijl aan een daadwerkelijke bestrijding van de Berenklauw niet meer dan een aalmoes wordt uitgegeven. Almere is de besmettingshaard van deze Berenklauw-epidemie in Nederland en de rest van Europa.

Ik begrijp de gedachtegang van onze ambtenaren niet echt. Deze Floriade aanleggen staat ongeveer gelijk aan het op een vuilnisstortplaats aanleggen van een bloemperkje en dit te verkopen met de tekst: “Kijk eens hoe mooi de Floriade in Almere is.” Met op de achtergrond een leger van Berenklauwen, klaar om de bezoekers te pakken. Met de wervende excuustekst: “Het kan in Almere.”

Door:
H.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Floriade Almere

 1. JanKlaassen zegt:

  Corruptie viert weer hoogtij in Surimere, kan ook niet anders met zo’n “super” buiten de deur neukende boergemeister!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. A.J. de Koning zegt:

  Wat Jorritsma betreft heb ik haar op een bijeenkomst over veiligheid eens gezegd dat bij haar wel niet ingebroken zal worden omdat de politie bij haar wel elke dag zal komen kijken of alles in orde is waarop ze natuurlijk antwoordde: “nee hoor”. Ze was al in opspraak met haar warmwater-installatie die ze, wat niet mocht, ondergronds had aangelegd en de buren hadden dat ook gedaan maar die moesten alles verwijderen zodat de tuin een rotzooitje werd maar Jorritsma mocht hem laten zitten alleen niet gebruiken waarop haar man zei “dat doen we toch” en Jorritsma gauw zei “dat meent hij niet” maar ik denk dat ze nooit meer controle heeft gehad, dat soort denkt alleen aan zichzelf.

  Geliked door 1 persoon

 3. bigljohn zegt:

  Als ik dit verhaal zo lees, kan ik wel een parallel trekken met de gemeente waar ik woon. We hebben in de stad waar ik woon (Tilburg) een ultralinkse gemeenteraad die wel van wanten weet als het om smijten van geld gaat. De jaarlijks terugkerende belastingverzwaringen, dienende voor allerlei idiote stads projekten, hangen als een steen om je nek. De binnenstad, straten en pleinen, worden tot vervelens toe om de haverklap gerenoveerd. Geld speelt geen rol ! Van alles en nog wat krijgt subsidie. De voetbalclub Willem II sloot in het recente verleden lucratieve deals met zowel de gemeente Tilburg, alsmede met de belastingdienst. Ze hadden in het verleden een mega grote belastinschuld die voor het grootste deel kwijt gescholden werd. Als u en ik een Euro te weinig betaald hebben aan de belastingdienst, komen na de nodige aanmaningen de dreigbrieven ! Almere overspeelt zijn hand. Maar waar links regeert, de bevolking crepeert !

  Like

 4. Thea zegt:

  Er is hier geen sprake van wolfsklauw, maar van berenklauw.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Uitheemse fauna en flora dient bevorderd te worden, kijk maar eens naar een programma over de natuur, en wetenschappers verdedigen zo de teloorgang van ons landschap.
  Maar zij, die wetenschappers, hebben ervoor doorgeleerd, die zullen het toch wel weten?
  Het paard van Almere heeft ook goed geboerd trouwens.

  Like

 6. Robby E. zegt:

  Iedereen weet dat die jorritsma zo corrupt is als een deur d’r hele politieke leven lang!
  Maar ze heeft desondanks een geweldige carriere gehad!
  Hoe kan dat in vredesnaam?
  En nu zit ze tegen een riante vergoeding een beetje te suffen in de 1e kamer!
  Zou dat een soort compensatiedrang zijn omdat ze eruit ziet als een Gnoe die tegen een sleepboot is aangezwommen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s