Nederlandse journalist daagt vicevoorzitter Frans Timmermans en NGO’s voor het gerecht vanwege dood door schuld, mensenhandel en aansporing tot het nemen van risico’s

Screenshot_104

(Door: Vincent van den Born – Vertaling: “Wachteres” en “Henk V.”)

Op vrijdag 21 april 2017 is een klacht ingediend bij de nationale recherche in Den Bosch, Nederland, namens tienduizenden nabestaanden van slachtoffers van mensensmokkelaars uit Mali. De klacht is ingediend door Arnold Karskens (foto), oorlogsjournalist en zelfbenoemde ‘schandaaljournalist’, en de Foundation Investigate War Crimes (SOO). Eurocommissaris Frans Timmermans en de NGO Dokters zonder Grenzen zijn nu aangeklaagd wegens dood door schuld, aansporing en mensenhandel (artikel 197a). Ook werd aan de Nederlandse politie gevraagd om NGO-schepen te onderzoeken, zoals die van de Duitse organisatie Sea Watch, die onder de Nederlandse vlag varen. Volgens Karskens zal de officier van justitie ‘de zaak nu opnieuw bekijken’.

Wat zorgde ervoor dat Karskens en de SOO Frans Timmermans en Artsen zonder Grenzen hebben aangeven bij de politie? Op haar website deelt de Stichting mee dat in de afgelopen drie jaar ongeveer 11.000 mensen in de Middellandse Zee zijn verdronken, terwijl er weinig of geen aandacht is voor de preventie van deze tragedie. De vraag wordt gesteld of het een gebrek aan interesse voor menselijk lijden is, of zelfs teveel cynische interesse in het aantrekken van potentiële kiezers en inkomsten, ondanks het menselijk leed.

De SOO heeft verschillende pogingen gedaan om NGO’s als Artsen zonder Grenzen en Europese instellingen als de Europese Commissie, en met name vicevoorzitter Frans Timmermans, zover te krijgen dat zij zich in de rechtbank voor hun daden verantwoorden. De Stichting vindt het bijna crimineel dat er nooit een waarschuwing voor de gevaren van het Middellandse Zeegebied is afgegeven en gaat zelfs verder door te stellen dat NGO’s mensen kunnen aanmoedigen om de zee over te steken en risico’s te nemen.

Als bewijs voor deze vordering citeert de stichting de Italiaanse officier van justitie, Carmelo Zuccaro, die de mogelijkheid onderzoekt van direct contact tussen mensenhandelaren in Libië en NGO’s, net buiten de territoriale wateren. SOO vermeldt ook dat Frontex, het Europees Grensagentschap, eerder de suggestie heeft gedaan dat NGO’s lichtsignalen gebruiken om de boten van migranten te begeleiden en daarmee mensenhandel te stimuleren, met alle gevaren die daaruit voortvloeien.

De doelstellingen van de Stichting zijn om deze rechtszaken te gebruiken om het bewustzijn voor het lijden van de nabestaanden en het politieke fatalisme dat de Europese politiek drijft, te vergroten. De SOO is er niet in geïnteresseerd dat de aangeklaagde personen schuldig worden verklaard – de Stichting zegt dat zij een veroordeling in handen van de rechtbanken wil laten.

Bron:
https://theoldcontinent.eu
Door: Vincent van den Born

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, Elite, establishment, EUSSR, Frans Timmermans, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Justitie, Rotzakken. Bookmark de permalink .

30 reacties op Nederlandse journalist daagt vicevoorzitter Frans Timmermans en NGO’s voor het gerecht vanwege dood door schuld, mensenhandel en aansporing tot het nemen van risico’s

 1. Mirjam zegt:

  Fantastisch van Karskens. Bravo. Hij heeft een tijdje geleden al gezegd dat hij dit zou doen. Hartstikke goed!

  Geliked door 4 people

 2. Duchesne zegt:

  ..en de officier van justieit vond het niet ontvankelijk omdat de misdrijven niet plaats vonden op nedelrandse grondgebied. Ik denk ook dat dit thuishoort bij het internationaal strafhof, wat dan weer zwaar corrupt en politiek geregeerd is….

  Wie nadenkt weet dat de NGO’s gewoon misdadig beziog zijn, maar het verzaken van de uitvoering van nde wetten op last van de EU is net zo misdadig en maakt dat wetten totaal naar willekeur worden gevolgd dan wel genegeerd voor wat de politiek wenst. En dat beste kijkbuiskinderen is het einde van vrijheid en het begin van dictatuur, ongetwijfeld gevolgd door vervolging en alles wat daarna volgt. Wie kan zoekt een andere plaats om te leven, dit vrije Europa is een schip dat zinkt.

  Geliked door 2 people

  • Oeps48 zegt:

   @ Duchesne (16 juni 2017 om 22:19)
   Ja, een heel goed idee. Wie kan zoekt een andere plaats om te leven. Maar de grote vraag is, WAAR, WAAR NAAR TOE ??? Ik denk er al heel lang over. Maar vluchten kan niet meer. De hele wereld is verrot. De wereld is te klein. Het is nu overal ellende.
   En als je al ergens een stekje vindt, dan zul er niet lang van kunnen profiteren. Want dan ben jij een buitenlander. En buitenlanders worden uitgezet. Alleen in het politiek correcte Europa niet.
   Dus nochmaals, WAAR, WAAR WAAR NAAR TOE ???

   Like

   • Oeps… vluchten is niet de zaligmakende optie in deze. Een ieder dient enige vertrouwelingen om zich heen te verzamelen… mensen die wederzijds voor elkaar door het vuur gaan. En niet naar buiten toe ál te babbelziek zijn, en bereid zijn zich te bewapenen.

    En régel dingen. Websites te over hoe te handelen. Door MSM vaak weggezet als “preppergekkies”.

    Het begint met directe vertrouwde contacten om je heen. Gooi maar eens een hengeltje uit. Komt op een beetje mensenkennis aan te beoordelen wie direct al buiten de boot valt.

    Geluk ermee!

    Like

   • Oeps48 zegt:

    @ hanshoogvliet (17 juni 2017 om 01:30)
    Bedankt voor je goede advies.
    Heb jij al eens ooit in een situatie verkeerd, waarin jij echt een beroep moest doen op je vrienden. En hoe is dat bevallen ??? Wat zijn je ervaringen ??? Hebben ze je van ganserharte geholpen, of ging het met een lang gezicht ??? Kwamen ze daarna nog langs ??? Mocht je nog op hun verjaardagsfeestje komen ??? Kreeg je nog kerstkaatjes ??? Hoeveel smoesjes heb je moeten aanhoren, dat ze toevallig niet konden ??? Achteraf zul je horen, dat ze niet hadden begrepen, dat de nood zo hoog was en dat ze het allemaal heel erg voor je vonden, maar …….. dat ze je helaas niet konden helpen. Als je denkt, dat je op je vrienden kunt rekenen, dan ben je nog erger dan een ezel. Ik zal je een geheimpje vertellen. Iemand, die beweert, dat hij veel vrienden heeft, heeft er geen. Die heeft alleen maar profiteurs. En op profiteurs kun je in geval van nood niet rekenen. Die laten gegarandeerd afweten. Nu even een lesje levenswijsheid. Je echte vrienden kun je tellen op de vingers van één hand. En als je verder kunt tellen dan één, dan moet je nog eens opnieuw gaan tellen. Je moet niet denken, dat je vriendschap kunt kopen. Je kunt alleen profiteurs kopen. Dat kost heel erg duur. En als puntje bij paaltje komt, laten ze het gegarandeerd afweten. Als het erop aankomt zul je merken, dat je op niemand kunt rekenen en dat je er helemaal alleen voor staat. Je zult dan merken, dat je zogenaamde goede vrienden je vijanden zijn. En laat zelfs aan je beste vriend het achterste van je tong niet zien. Eer je het weet, is hij je ergste vijand. Op je vrienden kun je niet te rekenen. Daar hoef je het niet van te hebben.
    Vriendschaap is een illusie !!!
    En mocht je menen te moeten gaan preppen (hamsteren), doe dat dan heel onopvallend en stiekem en zeg het vooral tegen niemand. Ze lachen je alleen maar uit. En ze komen het bij je weghalen, nog voor dat jij het zelf nodig hebt.
    Als je voor jezelf zorgt, dan zorg je voor een goede vriend. Alleen jijzelf bent je eigen beste vriend.

    Like

   • Royke zegt:

    Noorwegen, daar komen ze niet, is te koud…

    Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Royke (17 juni 2017 om 06:10)
    Bedankt voor je goede advies. Noorwegen is inderdaad een groot, dun bevolkt en koud land. Toch schijnen er zich al heel wat moslims landverhuizers gevestigd te hebben.
    Heb je al eens ooit iets met de Noormannen van doen gehad ??? Wat zijn je ervaringen ??? Zullen ze ons echt met open armen ontvangen ??? Ik denk dat de Noormannen niet echt staan te springen om LageLanders in huis te halen. Het is ook een volk met een hele specifieke gebruiksaanwijzing.

    Like

   • Jean zegt:

    Beste strijders, wij moeten niet vluchten, wij moeten die overbodige barbaarse ballast geïmporteerd door de grootste misdaadorganisatie op Europees grondgebied de EU eruit zetten zodat het hier terug veilig leefbaar wordt, laten we dus maar starten met die EU bende droog te leggen de grenzen te sluiten de dubbele nationaliteit te verbieden en de troep die hier momenteel ons leven ligt te verpesten weg te jagen.
    Dat efficiënt toepassen geeft reeds na enkele maanden een enorme verbetering van leefbaarheid & veiligheid en een gigantische besparing van weggesmeten miljarden die nu aan véééééééél vingers blijven plakken..

    Geliked door 1 persoon

  • kruisridder zegt:

   Als je op de Filipijnen je schuldig maakt aan kindermisbruik, of als piloten van de KLu gaan bombarderen in Syrie op ISIS, krijgen ze ook te maken met Justitie en de rechter. Dat het niet plaats vindt op NL-grondgebied, maakt niks meer uit.

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Je hebt ballen of geen ballen, maar Arnold Karskens heeft ze, ongezien. Daar kan die gluiperige slijmbal uit Heerlen niet aan tippen.

  Geliked door 5 people

 4. Beschouwer zegt:

  Heel moedig van Karkens of het tot veel zal leiden is de vraag. Deze zaak kan zomaar onder in de lade belanden.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Het belangrijkste is dat er vanuit de pers, want Arnold Karskens is oorlogsjournalist met veel kennis van zaken, eens eindelijk een duidelijk waar signaal komt naar de overheden en de EU toe, dat de tegenhanger is van de gangbare politieke correcte verslaggeving van de geijkte (s)linkse media en overheden, dat alle nieuws over de ‘vluchtelingen’ crisis, zoals zij het presenteren, totaal niet op waarheid berust. En dat juist zij de mythe in stand houden en de criminelen zijn die de stroom van immigranten, welke Europa kapot dreigt te maken, financieren en bewust in stand houden. Allemaal met voorbedachte rade en onder een bewust plan. Ze weten precies wat ze doen. Het moet gestopt worden en de daders moeten openlijk gestraft worden en alles moet aan het licht komen.

   En als is dit een kleine stap van Karskens, reken maar dat viraal gaat en iedereen het te weten komt. Hij is één van de weinige journalisten die eindelijk eens de waarheid ‘spreekt’ en zich niets aantrekt van de meute. Zo moeten we het hebben, mogen er nog vele volgen. En met dat laatste bedoel ik niet die journalisten die hun jasje laten waaien met de wind en ‘plotseling’ het licht zien en ook durven, omdat ze bang zijn om hun hachje.

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    Karskens is als enige journalist (over ballen gesproken) met de “vluchtelingen” in een rubberboot of sloep, wathever de Middellandse zee overgestoken tussen Turkije en Griekenland. Hij weet als geen ander van de hoed en de rand en wat nog belangrijker is hij is onafhankelijk. Hij hoeft dus niet om te kijken naar een of ander progressieve op globalisatie ingestelde broodheer.

    Geliked door 1 persoon

 5. Fred zegt:

  Arnold Karskens.
  De ènige èchte journalist die Nederland rijk is.
  De rest is uitschot net als dat zootje in Brussel.
  Maar het zal tot niets leiden, daar zorgt dat zootje wel voor.

  Geliked door 1 persoon

 6. Fred zegt:

  Correctie, ik vergat Joost Niemöller.
  Maar verder….

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  De linkse rechters kliek zal hem zeker vrijspreken !!

  Like

 8. Heer M zegt:

  Als meer mensen precies dezelfde aangifte gaan doen, heb je nog meer kans van slagen

  Like

 9. een uitstekend en dapper initiatief van Karskens, een van de weinige onafhankelijke journalisten in ons land; de rest praat slechts de ministers en het EU-personeel na en heeft nooit geleerd om zelf iets waar te nemen

  Like

 10. Harry zegt:

  Een van de weinige journalisten waar je nog wat aan hebt !

  Like

 11. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 12. Och, zullen ze in Brussel zeggen, je hebt er altijd wel een paar die ontsnappen, maar die krijgen we ook nog wel…

  Like

 13. Jean zegt:

  Dhr. Karskens kan beter die huichelaar in dat EU gedrocht voor een volkstribunaal slepen waarna “dadelijk” wordt uitgevoerd wat er zal uitgesproken worden nl. De Doodstraf want van dergelijke huichelaars (en er zitten er veel in dat EU gedrocht) moeten wij walgen, die hebben geen recht op lucht om te ademen.

  Like

 14. Adrie rosenbrand zegt:

  Arnold Karskens een geweldige journalist
  Zegt waar het op staat

  Geliked door 1 persoon

 15. Marian zegt:

  Een pracht vent, die gewoon zegt waar het op staat.

  Geliked door 1 persoon

 16. Marc zegt:

  Ere zij Arnold Karskens. Als het mogelijk zou zijn geweest zou hij zonder meer Soros en zijn Open Society Foundation hebben aangeklaagd.

  Geliked door 1 persoon

 17. fleckie zegt:

  Hulde aan de moedige heer Karskens……….voorzichtigheid is wel geboden,…”…huurmoordenaars zijn ….OVERAL te KOOP,!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s