Bloedsuiker in Amsterdam

Screenshot_112

(Door: Petra de Geus)

Afgelopen zaterdag 10 juni 2017 reed er een zwarte Peugeot over het Amsterdamse stationsplein, schepte acht voorbijgangers en reed daarna tegen de ingang van de metro. Een aanslag? De politie houdt het op een onwel geworden chauffeur. Wat weten we feitelijk? En wat kunnen we daaruit afleiden?

Wat we weten

Zaterdagavond rond 21.00 uur meldt de Amsterdamse politie dat er bij het Centraal Station een incident heeft plaatsgevonden. ‘Auto tegen muur gebotst. Toedracht nog onduidelijk.’ Deze auto heeft acht mensen geschept. De politie is snel en met veel mankracht ter plaatse en de man wordt, als hij met zijn auto tegen een muur tot stilstand is gekomen, aangehouden. Een uur na het incident meldt de Amsterdamse politie dat er van opzet geen sprake lijkt en dat het ongeluk is veroorzaakt door een onwel geworden automobilist. De man zou volgens de politie eerder die avond zijn aangesproken toen hij op een plek stond waar dat niet mocht. Hierna ging hij er plots vandoor. Rond 22:30 uur is de auto weggesleept bij het Centraal Station. Het plein voor het station is daarna weer vrijgegeven voor het publiek. Ook het tramverkeer gaat langzaam weer over op de normale dienstregeling.

De volgende dag wordt meegedeeld dat het om een 45 jarige man, een Amsterdammer, gaat, die een bekende van de politie is. Hij werd aangesproken, omdat hij over de trambaan reed en hem is een bekeuring aangezegd. Hij werd verzocht rustig de trambaan te volgen en van het plein af te rijden. Volgens de politie deed de man dit in eerste instantie ook, maar gaf hij vervolgens ineens gas. De politie blijft erbij dat er géén opzet in het spel is. ‘Hij heeft een medische achtergrond en is mogelijk door een lage bloedsuikerspiegelwaarde onwel geworden. Hij geeft aan zich niets van het voorval te kunnen herinneren. De politie heeft in verband met dit ernstige incident de zaak verder in onderzoek‘ . Daarnaast weten we dat het om een zwarte Peugeot gaat.

Getuigen

Er zijn verschillende getuigenverklaringen en die komen met een andere versie dan de politie. Zo weet AT5 een getuige te melden die zegt dat de auto eerder al met hoge snelheid vanuit westelijke richting naar de tramhalte aan de westzijde van het CS reed. Een andere getuige, die op het moment van het incident overstapte op tram 26, zegt: ‘Ik zag de auto staan op de tramrails en dacht nog, goh, als er een aanslag komt, dan is dit het.’ Later hoorde hij dat de wagen er vandoor scheurde. Volgens de getuige is de man opzettelijk gevlucht voor de politie en hij vindt het vreemd dit niet in het statement van de politie terug te horen. Een andere getuige, die er minder dan tien meter vanaf stond, zag hoe de politie met de man sprak en dat deze bestuurder ‘een geïrriteerde indruk’ maakte en het rijbewijs uit de hand van de agent griste, met een telefoon in zijn hand startte en vol gas de menigte in reed. ‘We zagen mensen letterlijk door de lucht vliegen.’ Deze getuigenverklaringen trekken de lezing van de politie in twijfel. De getuigen gaan er van uit dat de bestuurder opzettelijk is gevlucht en dat het niet zomaar een ongeluk was. Ook de NRC twijfelt: ‘ … het is op zijn minst buitengewoon opvallend dat de politie meteen liet weten dat de man ‘onwel’ was geworden, dit terwijl er eigenlijk nog geen tijd was geweest om gedegen onderzoek te verrichten naar het drama. Daarom is het niet zo gek dat steeds meer mensen de officiële lezing van deze gebeurtenis in twijfel trekken

Gewonden

Later wordt gemeld dat er van de acht gewonden nog vier in het ziekenhuis zijn. Twee slachtoffers worden in coma gehouden, twee anderen zijn geopereerd. Volgens de politie zijn de aangereden voetgangers ‘voornamelijk toeristen’. Van de slachtoffers worden geen namen vrij gegeven en ook staan er geen foto’s van slachtoffers op het internet.

Bijzonderheden

Ondanks de summiere informatie is er toch wel een aantal bijzonderheden op te merken. Allereerst maakt de politie vrij snel bekend dat er geen camerabeelden zijn, hoewel er wel 15 camera’s op het stationsplein staan. Ten tweede is het merkwaardig dat er een auto kan komen op het stationsplein, dat is nog niet eens eenvoudig. Ten derde is het verhaal van het onwel worden een vreemd verhaal. Er zijn heel wat diabetespatiënten in Nederland, maar bewust acht mensen scheppen op het stationsplein? Verder is het vreemd dat de man wegreed met een telefoon in zijn hand. En het is ook vreemd dat van de acht slachtoffers er drie Israëli’s zijn (“toeristen” in Newspeak). Naast het verhaal van het onwel worden, is het vreemd dat er niets over de identiteit van de dader naar buiten komt. In deze tijden van aanslagen is het voor de bevolking toch relevant om te weten of het om een aanslag gaat, of de dader een moslim is. Kortom, er zijn eigenlijk meer vragen dan informatie en dat is een slechte zaak voor de politie. Laten we eens nader stilstaan bij deze opgeroepen vragen.

Geen camerabeelden

Camerabeelden van het incident in Amsterdam zijn er niet, zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. ‘Je kan niet iedere vierkante meter in beeld brengen. En dit stukje, waar de aanrijding heeft plaatsgevonden, heeft buiten de camera’s gezeten.’ Na de vrijlating van de automobilist op dinsdag legt de politie nog eens uit waarom er geen beelden zijn. ‘De camera’s zijn beweegbaar en filmden een vooraf ingestelde kant op. Zo viel de aanrijding net buiten het zicht.’

Rondom het stationsplein in Amsterdam hangen 15 camera’s die 24/7 worden gemonitord. Men is in realtime op de hoogte van wat er zich afspeelt. Ook de NS heeft camera’s hangen. Het stationsplein is een groot plein zonder verstoring door hoogbouw en camera’s hebben er vrij uitzicht. Niettemin brengt de politie heel snel naar buiten dat er geen camerabeelden zijn. Het is volstrekt ongeloofwaardig dat er geen camerabeelden zijn. De hele rit van de auto moet op beelden te volgen zijn. Esther Voet, oud-directeur van het CIDI, vraagt: ‘Waar zijn de camerabeelden? Die hangen op dat plein overal.’ Ook Leon de Winter gelooft er niets van: ‘Is de politie gek geworden? Of wil men dat wij dat zijn?’ Merkwaardig is dat de NS, die op en rondom het station ook camera’s heeft, zegt camerabeelden te hebben en dat dan een uur later intrekt. Het feit dat er geen camerabeelden zijn, is een indicatie dat dit zaakje stinkt.

De onwelwordingstheorie

De politie was er snel bij om vast te stellen dat de man diabetes had en een te lage bloedsuikerspiegel. De eerste vraag die dat oplevert, is of dat zo snel door de politie is vast te stellen. De volgende vraag is of het waar is. In een tweet wordt gemeld dat de automobilist zou zijn weggescheurd nadat de politie hem aansprak. Maar de bestuurder was toch onwel? Je zou zeggen als je je niet wel voelt, dat je de auto aan de kant zet. Welk persoon die zich onwel voelt, rijdt acht personen aan – op een plek waar je met de auto helemaal niet mag komen?

“Aangesproken, ervandoor gegaan en ‘opeens’ onwel geworden. Geloof er niets van”, twittert freelancejournalist Arnoud Veilbrief. Volgens de eerder genoemde getuigen kwam de auto met een noodgang uit westelijke richting, werd toen staande gehouden en reed daarna weer met een noodgang weg. Kan dat allemaal met een lage bloedsuikerspiegel?

Anderen suggereren dat de lage bloedsuikerspiegel betekent dat de verdachte meedeed aan de ramadan en dus moslim is. Leon de Winter vraagt zich eveneens af of onwelwording leidt tot harder rijden. ‘Getuigen geven ander beeld dan politie. Jokt de politie beetje?’. Of is de onwelwordingstheorie een opvolger van de ‘verwarde man’? In elk geval is de onwelwordingstheorie dubieus en een tweede signaal dat deze zaak stinkt.

Geen identiteit

Over de dader is enkel gezegd dat het een man is, een Amsterdammer, 45 jaar, en dat het een bekende van de politie is voor een klein vergrijp. Daaruit kun je weinig afleiden, en dat zal wel de bedoeling zijn. De grote vraag is nog steeds of het een moslim betreft. Nu is het wel goed gebruik in Nederland dat als de dader een blanke is, dat er dan al snel tussen de regels door wordt vermeld dat de dader Marc R. of Peter de V. heet. Aangezien er zelfs geen afgekorte naam wordt gegeven, doet dit vermoeden dat het gaat om iemand die geen blanke naam heeft. Dit is een derde signaal dat het zaakje stinkt.

Geen namen van slachtoffers

Er worden ook geen namen van de slachtoffers gegeven. Die handelwijze kennen we van andere attacks. Namen van slachtoffers worden niet gegeven, omdat men het leed zo onzichtbaar mogelijk wil houden. Het drama mag vooral niet persoonlijk worden. Maar slachtoffers van whatever welk ander ongeval mogen altijd ruimschoots en tot in den treure uithuilen bij de media. Er zijn gek genoeg ook geen gruwelijke foto’s van slachtoffers op internet te vinden, terwijl er toch veel mensen met een mobieltje rondlopen, die dat soort dingen op het internet kunnen gooien. Dit is een patroon dat we bij alle aanslagen zien. Een bekend voorbeeld is dat van het meisje Ebba Åkerlund bij de aanslag in Zweden, van wie een been was afgereden. Die foto heeft nauwelijks een dag op internet gestaan, op meerdere sites, en was daarna ‘ineens’ verdwenen. Dus ook dit is een signaal dat het om een aanslag gaat.

Het telefoontje

Een merkwaardig detail is dat de bestuurder wegreed met een telefoon in zijn hand. Waarom?

Israëli’s

En weer een merkwaardig detail: van de acht aangereden personen, voornamelijk toeristen, zoals de politie meldde, blijken er drie Israëliër te zijn. Dit ‘werpt een ander licht op de zaak’, schrijft de Dagelijkse Standaard. ‘We weten van bijvoorbeeld aanslagen in Parijs, Kopenhagen en Brussel dat terroristen zich bij voorkeur verzekeren dat er Joden onder hun slachtoffers zullen zijn.’ Is er een verband met het telefoontje? Was er iemand op de look out om aan te geven wanneer er Israëli’s aankwamen? In de Israëlische media is er niet zo veel twijfel over de vraag of het hier om een aanslag gaat.

Wat we denken

Nadat in het bovenstaande is besproken wat we weten komt nu de vraag aan de orde wat we er van denken. Wat is de conclusie? We hebben een incident gezien bij het centraal station in Amsterdam, een van de drukste plekken in Nederland, waarbij een zwarte Peugeot acht mensen heeft geschept en daarna tegen de ingang van de metro tot stilstand is gekomen. Ondanks deze drukke, centrale locatie zegt de politie dat er geen camerabeelden zijn. De NS die zegt over beelden te beschikken, trekt dat later weer in. Het incident zou zijn gebeurd omdat de bestuurder een te lage bloedsuikerspiegel zou hebben. Het is waarschijnlijk de eerste keer in Nederland (of in de wereld) dat dit op deze manier is gebeurd. De versie van de politie wordt door getuigen op verschillende punten tegengesproken. Ook wordt er in dit geval geen naam aanduiding van de dader gegeven. Dat is vreemd, want er zijn momenteel veel islamitische aanvallen met auto’s in Europese steden. Opvallend is dat 3 van de 8 slachtoffers Israëli’s zijn. Om kort te zijn, de lezing van de politie schiet op veel fronten te kort en is daardoor aanleiding voor ongeloof en speculaties. Het is dus geen wonder dat de lezing van de politie op sociale media door grote groepen in twijfel wordt getrokken.

De eerste consequentie van de twijfel is, laten we die redenering eens volgen, dat het om een Amsterdammer gaat met islamitische roots die tijdens het feest van de ramadan zijn God wil dienen door met opzet onschuldige Nederlanders de dood in te rijden. De meeste moslims in Nederland zijn Marokkanen en Turken. Het is een bekend feit dat de meeste ISIS-gangers Marokkanen zijn. Het is eveneens een bekend feit dat ISIS oproept tot dit soort aanslagen met auto’s. Wat als het hier om een Amsterdammer met Marokkaanse roots gaat die zijn stadgenoten opzettelijk probeerde te vermoorden?

Een tweede consequentie van deze lezing zou zijn dat de politie opzettelijk onder de pet houdt dat het om een terroristische aanslag gaat van een geradicaliseerde medelander op onschuldige burgers. Dat de politie de bevolking voorliegt en camerabeelden achterhoudt. Het volk wordt een stom smoesje van bloedsuiker opgedist en het woord islam is niet eens gevallen. De bloedsuiker-smoes is de opvolger van de verwarde man smoes. Eveneens een consequentie is dan dat de media het spelletje van de politie gehoorzaam meespelen. Het feit dat er geen getuigen op tv komen en dat er geen reconstructies worden gemaakt, maakt duidelijk dat het geen gewoon ongeval is. Een mogelijke terroristische aanslag in hartje Amsterdam zou toch door de media bericht moeten worden, maar in plaats daarvan blijft het stil. Is dat de prijs van het politiek correcte vernisje?

Een derde consequentie van deze lezing zou zijn dat de “Amsterdammer” die “toeristen” schept een moslim blijkt die (onder andere) Israëli’s schept. In een artikel in een ISIS-tijdschrift wordt gesuggereerd dat jihadi’s met behulp van een auto aanslagen kunnen plegen in mensenmenigtes.

Een vierde consequentie zou zijn dat er een draaiboek klaarligt voor dit soort aanslagen, en wel als volgt: de gebeurtenis framen als een incident, geen aanslag, we geven geen beelden vrij, het is een verwarde man – in dit geval iemand met een lage bloedsuikerspiegel – geen namen en geen afkortingen, noch van de dader, noch van de slachtoffers, geen foto’s en we verwijderen alle onwelgevallige beelden en teksten van internet, de media mogen hierover slechts onder zeer beperkte voorwaarden schrijven, geen getuigen op tv, geen reconstructies, en vooral de woorden islam en moslim niet uitspreken.

Gevolgen in breder perspectief

Voor wat de gevolgen in een breder perspectief zijn, kan gedacht worden aan de commerciële belangen, het Amsterdamse politiekorps, de formatie en de multiculturele samenleving. Het is wel duidelijk dat een aanslag slecht nieuws zou zijn voor de commerciële positie van Amsterdam als toeristische magneet. Er zijn dus zakelijke belangen gemoeid met het onder de pet houden van een aanslag.

En terwijl Pieter-Jaap Aalbersberg, korpschef van de Amsterdamse politie, nog een rondje door de wijken maakt om zich te verontschuldigen voor zijn hoofddoekjesaffaire en het korps zich daarnaast moet weren tegen beschuldigingen van fraude, wordt zij door grote delen van de bevolking nu gezien als het korps dat een islamitische aanslag onder de pet – of zal ik zeggen het hoofddoekje – houdt. De hem adviserende ‘diversiteitsmanager’ Elatik is een moslima, die ook al van fraude werd beschuldigd.

En dan de formatie. Er hoeft vast niet opgemerkt te worden dat een aanslag de toch al niet zo vlottende formatie in de wielen zou rijden. Gaat de politiek nog wat doen, of staan de heren weer interessant met hun handen in hun zakken naar elkaar te kijken? Waar blijft het kordate optreden van Rutte, zoals toen bij die Turkse minister? Nee mensen, het was een “bloedsuikertje”, want Blonde Geert zou er eens electorale winst uithalen. En waar blijft de boze burger? Of vindt die het wel fijn, even geen regering?

Tot slot: de multiculturele samenleving is failliet, dat is al jaren bekend. De integratiedroom is voorbij, maar Nederland wil niet ontwaken. Waarom is het zo moeilijk om over de dark side van de islam te spreken? Zachte heelmeesters…

Door:
Petra de Geus (juni 2017)
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

55 reacties op Bloedsuiker in Amsterdam

 1. Harry Willemse zegt:

  De politie, dat zooitje incapabel, zou de mensen toch niet voorliegen?

  Like

 2. karl zegt:

  Over een paar weken als de interesse bekoeld is komt men met de waarheid. Zo vlak na de ¨onwel wording¨ in londen zou het wel eens het multiculurele fokprogramma in gevaar kunnen brengen. Dat kunnen we niet hebben natuurlijk..

  Geliked door 1 persoon

 3. Pietersen zegt:

  Waar is de lekkende agent als je hem nodig hebt !

  Geliked door 5 people

 4. koddebeier zegt:

  ????Op deze manier word de politie de handlangers van de 5e colonne in onze samenleving.???

  Geliked door 3 people

 5. koddebeier zegt:

  Weer zo’n linkse rotzak die weer even onze belasting euro’s uitdeelt !!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Het is jammer dat ik er geen tijd voor heb, anders zou ik dit sprookje afmaken:

  Niet ver hier vandaan ligt een groen sprookjesbos. Het is prachtig groen, maar ook rood, want er staan veel rode paddestoelen in. Die lijken aan de buitenkant heel mooi door hun opvallende vurig rode kleur, maar vanbinnen zijn ze heel giftig. Maar dat vindt de grote leider van het groene bos niet erg. Het is een vreemde leider, want hij is een rubberen pop met een erg lange neus, die steeds langer wordt als hij de bosbewoners iets belooft. Zijn rug is ook heel buigzaam. Heel soms lijkt het alsof zijn rug recht is, maar dat komt omdat er dan net verkiezingen voor de deur staan. Zijn naam is Markje Prutser en hij is de leider van een clubje dat VVD heet. Dat is de afkorting van Vele Valse Dieven. Er zijn nog veel meer clubjes met kleinere leiders in het groen-rode bos, maar Markje is de baas over alle clubjes en over alle leiders. Hij heeft een grote voorliefde voor de PvdA. Die letters betekenen: Pleiten voor de Allahaanbidders. Maar de laatste tijd begint Markje ook wel wat te zien in het clubje dat het bos nóg groener wil maken. Met allemaal prachtig brommende windmolentjes en met nog veel meer mooie ideetjes. Jasser wil namelijk voorkomen dat het bos te warm wordt. Markje zit de laatste tijd heel graag te klaverjassen met dat groene clubje, maar de leider van dat nuttige groene clubje is een beetje lastig. Dat komt omdat die dol is op zielige soortgenoten die vanuit een heel verre, droge woestijn naar het groene bos willen varen, omdat ze hebben gehoord dat je daar als zielige vluchteling – want zo noemen ze zichzelf graag – niet hoeft te werken en alles gratis krijgt. Dat vindt Markje helemaal niet erg. Dat vindt hij zelfs heel fijn, want Markje vindt eigenlijk alles goed, zolang hij maar de grote leider mag blijven. De leider van het groene clubje, Jasser Vuuras, wil eigenlijk stiekem helemaal geen groener bos, want hij wil alle bomen omhakken om plaats te maken voor grijze steenklompen, waarin zijn soortgenoten uit de verre woestijn dan kunnen gaan wonen. Op den duur zou er dan niet één boom meer overblijven in het bos, maar dat hebben zijn bewonderaars niet in de gaten. Ze hebben ook niet door dat de vreemdelingen een heel griezelige god aanbidden, die Allah heet. Vooral de vrouwtjes vinden alles wat Jasser zegt, prachtig.

  enz.

  Geliked door 7 people

 7. Cleo zegt:

  Politiek-correcte volksverlakkende politici en het msm-journaille dat bij hun op schoot zit spannen samen om de nochtans gehoorzame brave, nette Nederlandse burgers achterlijk en onnozel te houden, want ‘het kan niet zo zijn’ dat Wilders en zijn PVV GELIJK HEBBEN inzake de bloeddorstige, haatverkondigende, dood en verderf zaaiende islam!

  Zo wacht ik ook nog op informatie over de ‘uitzendkracht’ die in het IJssellandziekenhuis blijkbaar MET OPZET perazijn heeft rondgestrooid, daarmee meerdere mensen heeft verwond en die ‘doodleuk’ niemand waarschuwde, maar naar huis ging.
  Welke ECHTE JOURNALIST haalt hierover de waarheid boven tafel?!

  Geliked door 4 people

 8. Klippie 72 zegt:

  Je niet goed voelen door een te laag bloedsuiker spiegel komt niet ineens. Ben zelf ook diabeet en zo iets voel je al eerder aan komen. men probeert denk ik wat te verbergen bij de politie.

  Geliked door 3 people

  • karl zegt:

   Wellicht wel als je de hele dag doet alsof je vast en je in de avond volvreet met suiker 😉

   Like

  • Ron zegt:

   Toevallig een vriend gesproken die ook diabeet is. In de meeste gevallen voel je lage bloedsuikers aankomen, er zijn uitzonderingen, maar dan ben je meestal niet meer zo helder om de politie fatsoenlijk tewoord te staan. In zijn geval met een lage bloedsuiker achter het stuur mocht hij als eerste gaan blazen om dronkenschap uit te sluiten, daarvan krijg je tenslotte ook een te lage bloedsuiker. Dat is in Amsterdam duidelijk niet gebeurd bij de eerste aanhouding.
   Zo’n rammadanner die toevallig diabeet is, gaat net als z’n maatjes ’s nachts aan het schranzen waardoor de bloedsuiker enorm stijgt, daarvoor heeft hij veel extra insuline of metformin nodig. Dat is echter bij grote hoeveelheden minder snel uitgewerkt dan in kleine hoeveelheden dus meneer de rammadanner heeft in de ochtend een zwaar te lage bloedsuiker waarmee hij nooit achter het stuur had mogen kruipen.
   Het verhaal kan echter ook een smoes zijn van de politie om de echte achtergrond te verbergen. Een diabeet in de problemen zit namelijk niet met zijn mobieltje in de hand maar zit na aanhouding met prik-of-scanapparatuur zijn bloedsuiker te checken en tegelijk zich van een dosis glucose te voorzien.
   Jammer dat dankzij deze smoezen van de politie een kwetsbare groep als diabeten opeens in een negatief daglicht komt te staan.
   Een anonieme bron bij de politie meldt volgens een commentaar op GeenStijl dat de dader Achmed zou heten. Ander GeenStijl commentaar dat ik heb gelezen verwijst weer naar een keeldoorsnij actie in Duitsland waar ook weer iemand met lage bloedsuikers bij betrokken zou zijn. Helaas even geen linkjes.

   Geliked door 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    Het hele bloedspiegel verhaal is een leugen,daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben.

    Like

  • Ivan Chapka zegt:

   Klopt wat je zegt Klippie, ook ik ben diabeet en ook ik heb in het verleden diverse malen een hypo (lage bloedsuikerspiegel) gehad, je voelt dit duidelijk aankomen (transpireren, trillen, onbehaaglijk gevoel) echter je bewustzijn verliezen gaat veelal over in coma en daar kom je niet 1, 2, 3 uit. Zo ook het gezwets dat hij zich niets meer kan herinneren, dat kan alleen bij een coma. Daarnaast blijft hij natuurlijk verantwoordelijk voor een eventuele hypo. Als je niet eet, maar toch insuline spuit ben je natuurlijk wel een ongelooflijke boerelul, kijk en dat geloof ik niet, dat die gast zo stom is.
   Indien hij alleen Metformine gebruikt, is het al helemaal onmogelijk, want van Metformine kan je geen hypo krijgen.
   Het is gewoon een leugenaar, en ten alle tijde aansprakelijk voor zijn daden

   Like

  • Nemesis zegt:

   Juist je voelt het aankomen, net als bij een te hoge suikerspiegel. Hier gaan diabetespatienten nooit weg zonder hun testsetje mee te nemen, Voel je je niet goed, even prikken en meten dan maar, uo gebeurt. Daar hof je geen tig mensen het ziekenhuis of het mortuarium voor in te rijden, Conclusie, buitengewoon slap gelul van de politie en wie wilden ze zo nodig in de luwte houden. Wast een verschrikkelijke afgang.

   Like

 9. N.E. Derlander zegt:

  De wijze waarop door de desbetreffende, “de burger beschermende”, instanties op de casus wordt gereageerd is niet nieuw en doet mij sterk denken aan de wijze waarop het nieuws rondom de brute verkrachting en moord op Marianne Vaatstra, in 1999 (NB) gedoceerd werd gebracht.

  Geliked door 3 people

 10. Wachteres zegt:

  http://nos.nl/artikel/191835-merkel-multiculturele-samenleving-mislukt.html

  ‘Tot slot: de multiculturele samenleving is failliet, dat is al jaren bekend’.

  Merkel heeft al in 2010 openlijk gezegd dat ‘de muticulturele samenleving is mislukt’.

  Rutte was het roerend met haar eens, net als David Cameron.

  Onze ‘elite’ is ongelofelijk hypocriet en levensgevaarlijk; ze gaan jaar in jaar uit door met wat zij zelf voor mislukt hebben verklaard.

  Geliked door 3 people

  • H J zegt:

   De multiculturele samenleving is mislukt, maar de overige samenlevingen die de elite in gedachten heeft zijn vooralsnog geslaagd.
   De monoculturele islam, de monoculturele linkse fascisten, de monoculturele graaiers en nog even wachten..de monocultuur aller tijden; de NWO.

   Geliked door 2 people

 11. Leo zegt:

  Houdt u er maar rekening mee in de media en het journaille.
  Het politieke correcte woord “verwarde man ” is met deze gebeurtenis nog iets Politiek correcter
  bijgeslepen.

  U gaat voortaan bij aanslagen lezen en horen over een “onwel geworden man”

  Geliked door 4 people

 12. kampersrene zegt:

  Nog nooit in de geschiedenis zijn er de laatste tijd zoveel onwel geworden autobestuurders.
  Als die zogezegde rasechte Amsterdammer luistert naar de naam Ahmed of zoiets dan heb ik mijn bedenkingen. Als hij tijdens het rijden Allahu Akbar riep dan zou ik beginnen twijfelen , zelfs met een lidkaart van groen links

  Geliked door 3 people

 13. Marian zegt:

  Onze politie vertellen alleen maar sprookjes om de boel rustig te houden. Langzamerhand weten wij al niet meer beter. De keren dat ik ze nodig had, ontaarde het altijd in een woordenwisseling. Een keer heeft mijn man ze direct de deur gewezen, opzouten als ze ons in ons eigen huis staan te bedreigen.

  Geliked door 3 people

 14. EEF zegt:

  het is inderdaad onzin om te spreken van een diabeet de man eerder heeft gelijk je voelt het aankomen en het is een grote leugen om te doen alsof de man onwel is geworden ……het blijkt dat de politie onwaarheden zegt en dat is ook voor tv gezegd door de corrupte politieman die het eventjes modig vond om via zijn advokaat steekpenningen te zien als inkomen hahaha liegen???
  jammer we trappen er niet meer in .

  Geliked door 1 persoon

 15. Gert Jan Reitsma zegt:

  En moet ik als blanke Nederlander eens in Zutphen een moeder met een kinderwagen aanrijden.
  De volgende dag staat mijn naam, mijn foto en mijn hele achtergrond in de krant. Hoe zo rechtsongelijkheid??

  Geliked door 4 people

 16. Claudia M. zegt:

  Het zaakje stinkt niet; er hangt een dermate onwelriekende meur omheen dat je ter plekke over je nek gaat!

  Like

 17. GT zegt:

  Dat er hier geen antwoord wordt gegeven op het geen er werkelijk is gebeurd is duidelijk.
  Want stel je nu toch eens simpel de vraag, lage bloedsuiker spiegel dat nodigt dan uit om acht mensen van de sokken te rijden. Voor mij is het simpel we leven in een heel gevaarlijk land waarbij de autochtone burger niet meer mee telt, en de allochtone een bescherming positie krijgt zo simpel is het. Althans dat denken ze te bewerkstelligen kijk naar de verkiezingen op het geen er nu gebeurd kijk en luister goed nou dat zegt toch genoeg! En wat doen we er aan tja de bevolking heeft een keuze gemaakt, en dat ze hier vandaag of morgen spijt van krijgen ben ik van overtuigd maar het zal te laat zijn. Verder zijn je al bewapend nee…zou het toch maar doen want dat zal het netto resultaat zijn, met alle gevolgen van dien.

  Geliked door 1 persoon

 18. Tistochwat zegt:

  Het zal wel een mohammedaan met een hoog bloeddorstgehalte zijn geweest.

  Like

 19. Thomasson zegt:

  Chapeau voor Petra de Geus voor haar uitstekende artikel. Zij slaat spijkers met koppen. Zij, samen met een groot deel van denkend Nederland, trekken het verhaal van de “Amsterdammer die buiten zijn schuld mensen omver reed’ in twijfel. Het is onaangenaam te melden. Maar de uitleg van de Amsterdamse politie is ondermaats laag. Het zou perfect passen in een land waar gros der bevolking is analfabeet. Eerst was de dader ‘een man’ , later kwam een melding van ’45 jaar oud’ en als laatst ‘een Amsterdammer van 45 jaar oud’. Te beginnen bij ‘een man rijdt mensen omver bij CS Amsterdam’: A) hoe komt ‘de man’ met zijn auto in volle vaart bij CS? De omgeving wemelt van trams die alle kanten rijden, voetgangers en taxi’s. Door de extreme drukte, komen zelfs taxi’s niet bij de ingang van CS. Zij staan een flinke afstand verderop. Mensen die naar CS met de auto worden gebracht, moeten ministens 30 meter zelf lopen. B) Hoe kan dat, dat ‘de man’ die onwel bij de tramrails was geworden, werd wel door de politie aangesproken, maar niet geholpen? C) mensen met te laag bloedsuiker (hypo aanval) krijgen hartkloppingen, zijn duizelig en verwaart. Vaak vallen ze flauw. Iemand in zo’n toestand is niet in staat verder te rijden. Kan hij vol gas geven, op een groep mensen bij CS inrijden en dan wegvluchten? D) mensen die last hebben van schommelende bloedsuiker hebben normaliter klontjes suiker bij zich. Deze mensen rijden hun wagen niet in de snelheid van Max Verstappen ..en zeker niet bij CS van Amsterdam. E) Een Amsterdammer kent de situatie bij CS Amsterdam als geen ander. F) Wat is dat toch vreemd dat ter ere van deze man vielen ‘auf einmal’ alle toezichtcamera’s uit. Dat in een van de meest kwetsbare omgevingen van Amsterdam? G) Dan nemen wij de Ramadan in rekening en de islamitische hobby’s tijdens de Ramadan.
  Het mysterie is opgelost.

  Waarom wordt zo veel moeite gedaan ..inclusief gebruik van leugens, om de mysterieuze man te beschermen? Het gaat niet om de man, maar om de omstandigheden: a) Als men de waarheid naar buiten brengt, moet men toegeven dat OOK AMSTERDAM werd door een terreuraanslag getroffen. Met andere woorden: Amsterdam is minder veilig dan voorheen. b) de zomervakantie staat voor de deur en de stad verwacht tienduizenden en zelfs honderdduizenden bezoekers; vooral buitenlandse toeristen. De waarheid kan enorme financiële strop brengen. Deze “aanrijding” is zonder dodelijke slachtoffers verlopen.

  Dus men hanteert de klassieke gezegde: ALLES WETEN MAAKT NIET GELUKKIG.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Thomasson 17 juni 2017 om 14:34

   Waarom wordt zo veel moeite gedaan ..inclusief gebruik van leugens, om de mysterieuze man te beschermen?

   Omdat de islam niet in diskrediet mag worden gebracht; de islam moet te allen tijde de hand boven het hoofd worden gehouden en daarbij is geen enkel smoesje te dol.

   Like

   • Anders krijg je een burgeroorlog zegt Links. Links zei ook dat Pim Fortuyn en nu Geert Wilders een burgeroorlog aan het uitlokken zijn. Pegida lokt volgens Links ook een burgeroorlog uit. Ik ben bij Pegida juist omdat ik geen burgeroorlog met moslims en Links wil. Ik wil mensen de ogen openen voor de islam. Op vreedzame wijze. Daar ga ik voor!!!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Jack Terrible 17 juni 2017 om 15:58

    De islam is helaas niet vreedzaam te bestrijden, Jack.
    En ogen openen? Ik zie dat tijdens mijn leven niet meer gebeuren.
    We leven in een land vol blinde masochisten.
    Maar desalniettemin: respect voor je doorzettingsvermogen.

    Like

 20. Kijk in mijn schilderij van Mohammed welke rol de politie speelt; https://plus.google.com/u/0/105792476709984401449/posts/jbmHRsDLynR

  Geliked door 2 people

 21. johan_nl zegt:

  Een politie / overheid die beweert dat er geen beeldopnames zijn van de auto die op de weerloze mensen inreed, vóór het centraal station in Amsterdam, kan niet als integer of als autoriteit beschouwd worden.
  In de tijd waarin wij in het heden leven, met de beruchte algemene terreurdreiging en de uitspraken van de overheid dat de burger zich geen zorgen hoeft te maken en gewoon het dagelijks leven kan leiden, wordt een beeld gevormd dat zij als overheid de burgers ‘beschermt’.
  Maar in tegenstelling tot wat de overheid/politie beweert én doet; laten deze zgn. instellingen nu duidelijk en schaamteloos zien dat zij notabene in ‘s lands hoofdstad Amsterdam het stationsterrein
  – waar alle Nederlandse én buitenlandse mensen samen komen – naar hun zeggen ‘geen beeldmateriaal beschikbaar’ te hebben.
  Hoewel de politie daarmee aangeeft de burgers NIET(!) te bewaken heeft de N.S. wel camera’s.
  Dat de politie zich afhankelijk zou opstellen en doet alsof zij zelf geen beeldmateriaal zou hebben en vervolgens ook geen beeldopnames doet opvragen bij de N.S. geeft duidelijk weer dat de politie u en mij niet beschermt!
  *Dat is geen beschermende macht, maar een onbekende, overheersende mogendheid die het volk onderdrukt!
  Zelfs als de uitspraak van de politie hieromtrent later als foutje, of verspreking wordt afgedaan, dan heeft dit leugenkorps geen enkele geloofwaardigheid meer.
  Het aftreden van betreffende politietop en minister van veiligheid is dan nog de enige optie om de veiligheid in NL enigszins te waarborgen.
  Afgezien dat je NIETS kan beveiligen wanneer er geen afbakening of omheining is.
  Met andere woorden; sluit de grenzen als primair belang van onze lands’ veiligheid!

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ johan_nl 17 juni 2017 om 15:01

   Maar wel eerst de vos uit het kippenhok jagen, hè, voor je het deurtje dichtdoet.

   Like

  • Thomasson zegt:

   De wijze waarop politie en justitie proberen de daad van de “mysterieuze dader” te trivialiseren alsof het maar niks is, is angstaanjagend en op de lange termijn immens dom. Onschuldige Mensen zijn gewond geraakt en sommigen zouden misschien voor de rest van hun leven een blijvende handicap aan houden. Ik ben nu in het buitenland en hier spreekt men over “Een terreurdaad in Amsterdam”. M.a.w. ‘het onschuld verhaal’ wordt niet door iedereen geaccepteerd. In tegendeel. In Amsterdam het is nooit de schuld van de islam, maar altijd de schuld van de Bossa Nova https://www.youtube.com/watch?v=PaRlW-jz1QQ

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘INCIDENT’,…DRIE ISRAELISCHE SLACHTOFFERS.’NW.ISR.WEEKBLAD 16.6.2017.
    Onder de zeven gewonden die zaterdagavond vielen toen een man op,het plein voor h.Amsterdamse Centraal- Station op het publiekminreed,waren 3 Israelische vrienden. Een van hen moest een nacht in het ziekenhuis blijven. De twee lichter gewonden gingen zondag na behandeling in het ziekenhuis met de eerste mogelijkheid terug naar Israel. De zwaarder gewonde jongeman vloog een dag later Terug. De Israelische ambassade heeft de drie slachtoffers begeleid. <<<<<<<<<<

    Like

 22. delamontagne zegt:

  Weet “onderzoeks”-specialist-verslaggever, Peter R, al iets meer. ? ?

  Like

 23. johan_nl zegt:

  Reactie n.a.v. Tistochwat (17 juni 2017 om 15:48 )

  Mocht Nederland nog een veilig land willen zijn, dan zal er serieus gekeken moeten worden naar de bekwaamheid , maar ook de oprechtheid van die controlerende macht die is aangesteld ter beveiliging van ons allen.
  Deze politie macht die ons moet beschermen wordt echter in de praktijk niet extern ge-audit.
  Er is geen toetsing die het voor ons burgers inzichtelijk maakt of de politie als organisatie wel daadwerkelijk nog voor het volk in dienst is of alleen nog voor politieke kringen.
  De vele wanprestaties, nalatigheid en verdraaien van feiten (wat tegen de wet is); maakt dat een gemiddelde burger wel aanvoelt dat er iets niet klopt met die zgn. instantie die onze veiligheid moet waarborgen en ons recht daarmee heeft overgenomen dan wel afgenomen om onszelf met efficiënte middelen te verdedigen waar nodig.
  Zolang de politie als bewind/macht het volk blijft bedwingen door bekeuringen (om de staatskas te vullen voor de heerschappij en bedreiging/intimidatie bij bijv. deurwaarder bezoek of als beschermende factor om invloeden van buitenaf vrij doorgang te bieden;zoals vluchtelingen die onder politie bescherming op (vakantie)plaats van bestemming moeten worden afgeleverd, opdat de “boze blanke burgers” geen tegenstand mogen bieden (ter beveiliging van hun territorium/grondbezit.

  Het feit dat die macht a) niet getoetst wordt en b) geen consequenties hoeft te verduren door hun fouten / nalatig te zijn, heeft die autoriteit de macht over het volk en is niet meer bezig het volk nog in goede banen te leiden/sturen en waar nodig misschien de rotte appels uit de maatschappij weg te houden. Maar maken zij dat de burgers hun vrijheid wordt ingeperkt, waarmee een evt. mogelijkheid tot zelfverdediging wordt te niet gedaan, met als gevolg dat in slechte tijden het volk niet paraat/capabel is om weerstand te bieden tegen externe bedreigingen.

  Dat de politie ons beschermt zoals je zegt, wanneer de kippen nog alleen wordt gelaten met een bedreiging (vos) wekt de illusie dat de politie je vandaag de dag beschermt.
  Maar de politie is mede verantwoordelijk (óók in NL) voor het binnenlaten van vele onbekende evenwel grote bedreigingen. Waar wij de politie als instantie niet voor hebben ingeroepen. In tegendeel zelfs, zij behoren de grensposten te bewaken, en niet zich te laten overrompelen door hordes onbekenden die geforceerd doorlopen en hekken overklimmen en vervolgens per auto liftend in ons land bijv. aankomen.
  Zie foto politie begeleiding van de nieuwe populatie: http://static1.persgroep.net/volkskrant/image/9a85175e-8471-46ce-bb7e-d8935f8eed0c?width=664&height=374

  Daarnaast heb ik niet geopperd om het politie apparaat af te schaffen (zoals je zei: de kippen alleen te laten) en daarmee het land in chaos te storten Maar waar corruptie heerst, moét worden ingegrepen(!) en een nieuw bestand aan deugdelijk/integer personeel op de juiste posities worden geïnstalleerd.

  Maar Nederland blijft sluimeren, niemand grijpt in en het lijkt vanzelfsprekend dat zelfs al de politie mag liegen en bedriegen. De politiek grijpt vanzelfsprekend niet meer in, die acteren mee in het “complot”.
  Dat is alleen mogelijk in een land dat weinig of geen gehoor meer wil geven aan “regels” op zich. Daarmee doel ik op de integriteit van het volk zelve. Wij de burgers dus!
  Wanneer het volk maar zegt dat de autoriteiten best mogen doorgaan om alles een beetje mooi te praten, of te verdoezelen, waar de burgers zich afwenden van moeilijke situaties die consequenties kunnen opleveren voor zichzelf, is een land daar het geheel het dupe van.

  Wanneer men ook nog het gevaar op zich als énige nog wil bestempelen als bedreiging en niet verder wil kijken naar mogelijke oorzaken, samenzweringen, dan heeft een zgn. vijand per definitie al gewonnen. Waar ik zelf eigenlijk al lang bang voor ben, dat dat het geval is met NL. (Point of no return is al voorbij).

  Mijn reden voor het schrijven van voorgaand relaas is om aan te geven dat de mensen moeten inzien dat diegene die u en mij behoren te beschermen dit nog nooit volledig hebben kunnen waarmaken. Vandaar de vele moorden, inbraken en zelfs verkrachtingen op klaarlichte dag, etc. etc.

  Een burgermaatschappij die goed en met respect met elkaar omgaat rijd elkaar niet om het even omver. Indien een burgerij zichzelf zou bewapenen voor mogelijk terreur in de toekomst is m.i. de verantwoordelijkheid voor de burgers in NL zo groot dat zij daar met redelijkheid, gedisciplineerd en verstandig oordelend mee om kunnen gaan. Met de nodige verplichte cursussen voor lijfsbehoud/beveiliging van derden. Zie Ver.Staten waar zelfverdediging een “way of life is”(men is er dagelijks mee bezig), maar andere Europese landen kennen dit ook, alleen naïef NL niet! Dom! En zeer gevaarlijk! Levens gevaarlijk!
  Mijn inbreng zou zijn om een oud Zwitsers model in te voeren (voor alleen inheemsen wel te verstaan, zonder strafblad :).

  Om de vos uit te zetten en dus de islam als geheel te verwijderen uit een maatschappij, moet eerst worden onderzocht wie die vos heeft binnengelaten! Dat is tot op heden nog steeds niet gedaan bij mijn weten.
  Zelf als mij theorie –die ik hier niet kan/mag schrijven op deze site- zou melden, dan nog zou u dat als onzin wegwuiven. Zoals gewoonlijk in onze maatschappij het geval is.
  Complot denken is namelijk iets dat haaks op onze culturele waarden staat. Wij weten er geen raad mee en willen niet tot de bodem uitzoeken wat mogelijk zou kunnen zijn.
  Dat moet immers de politie maar doen, die hebben wij daarvoor. Maar helaas die doen dat NOOIT! Maak je geen illusie!

  Mocht u uitvinden wie de vos werkelijk heeft binnengelaten(!), pas dan kunt u de volgende stap zetten en deze groep(en) te gaan lokaliseren en verdrijven.
  Maar me dunkt dat Nederland hier geen ambitie noch daadkracht voor weet op te brengen. Niet van de burgers uit en ook niet de politiek. De oudere generatie is bezig met vakantie, de jongere generatie is aan het werk of geniet in de kroeg. De politiek verzint weer ‘een mooi verhaal’ voor de woordvoerders van morgen.

  Een onvermijdelijke catastrofe is van dit alles alleen nog maar een mogelijk gevolg.
  Jammer, maar reëel, geen positieve feedback van mij, maar poog om de waarheid te doorgronden en je zal zien dat de vos maar een uitvoerende factor is in het geheel.

  Ave.

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ johan_nl 17 juni 2017 om 19:58

   Ik bedoelde alleen maar dat het prachtig is om de grenzen te sluiten (het deurtje van het kippenhok dichtdoen) maar dat dan eerst de hier reeds aanwezige mohammedanen (de vos) eruit moeten. Wie dit doet en hoe, kan me niet schelen, áls ze er maar uitgaan, anders zitten wij (de kippen in het hok) nog steeds opgescheept met gevaar.

   Like

 24. Harry zegt:

  Zag op de Amsterdamse lokale tv zender dat de politiechef Aalbersberg Z E L F ver haal kwam doen van het “incident” .
  Normaliter doen speciale woordvoerders dat toch ?
  Zijn die niet geloofwaardig genoeg meer ?
  Of verdomden die het om te liegen ?

  Ik weet het ook niet , maar als er heel veel vraagtekens blijven hangen , dan stinkt zo’n zaakje meestal !

  Geliked door 1 persoon

 25. Democaat zegt:

  Schaam je, schaam je diep…

  Like

 26. 4sjun zegt:

  We are al at risk now
  http://www.breitbart.com/london/2017/06/17/geert-wilders-lets-stop-cowardice/

  Tijd om de eigen bescherming ter hand te nemen.

  Like

 27. fleckie zegt:

  Hoeveel ‘GETINTEN’ bevatten de ..politiekorpsen ..al in ONS land?!

  Like

 28. fleckie zegt:

  …..’DAMBALLET’…..NW.ISR.WEEKBLAD 16.6.2017………… Het conflict tussen Israel-aanhangers en Palestina- fans in Amsterdam ging recent een nieuwe fase in .Al jarenlang wordt de Dam in de weekenden gedomineerd door voor- en tegenstanders van Israel.Na maandenlange beledigingen ,bedreigingen en bokspartijtjes green de gemeente in.Er mocha voortaan alleen nog om en om worden gedemonstreerd : pro- Palestina- demonstrant Simon Vrouwe ( op de foto rechts) in even weken, pro- Israel-activisten in oneven weken.In dat oordeel werden de provocaties van Vrouwe echter niet meegenomen.Zijn vaak allochtone aanhang lokten vechtpartijen uit,hopend op publiciteit.Vrouwe, sinds enige tijd geassisteerd door aanhangers van de Moslimbroederschap ,stimuleerde dat. Het NIW deed onderzoek naar de gruwelfoto’s die hij toonde,. Die bleken grotendeels niet afkomstig uit GAZA ,maar uit ANDERE internationale conflictgebieden zoals SYRIE.Zelfs de aardbeving op Haiti lokaliseerde hij in GAZA.Ook schuwt hij volgens de christelijke website Messianieuws ontkenning van de Holocaust niet. ” Het waren er nooit Zeus miljoen”, tekende de site uit zijn mond op. ……….Vrouwe reactie op,de gemeenteregels was voorspelbaar, hij verplaatste zijn actiekar naar andere locates,zo als Spui,Leidseplein,en sinds komt Haarlem. Op zijn plekmop de Dam staan nu individuele demonstranten-niet gewonden aan de om- en omregeling. -met Palestijnse vlogen te zwaaien.de pro.-activist een laten zich na bedreigingen niet meer zijn.De gemeente overweegt nu ook voor individuelebdemonstranten regelgeving vast te stellen.De affaire kan dus tot de unieke situatie leiden dat Amsterdam herb demonstratirecht op de Dam moet .inbinden. ……….WORDT ONGETWIJFELD NOG EINDELOOS VERVOLGD.<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 29. fleckie zegt:

  …..’HE,SYRIE.’ …..NW. ISR?WEEKBLAD 16.6.2017. ……….’De..UNRWA Heeft excuses aangeboden voorbhet gebruikmvan een foto van een Palestijns meisje in SYRIE voor de GAZA.-FONDSENWERVINGSCAMPAGNE .Het bijschrift roept op tot donaties aan palestijnse vluchtelingen zo als deze elfjarige Aya,die zouden lijden onder de blockade van GAZA. Dat Aya in …2015… ..voor de UNRWA zij SYRIEBwerd gefotografeerd en nu in eens Ayanin GAZA zou zijn,werd ontdekt door ..UN WATCH..in GENEVE. Directeur Hillel, Neuerposte belde fotoberichten op Twittter ..<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s