Jihadisten: Ook in Oostenrijk tikkende tijdbommen?

Screenshot_109

(Vertaling: E.J. Bron)

Een milde zaterdagavond in juni in de binnenstad van Londen: onbekommerd genieten talrijke mensen van de schemering. Plotseling raast een bestelbus met 80 km per uur over de stoep van de London Bridge en sleurt de ene na de andere voetganger mee de dood in.

Blick

Korte tijd later jagen drie met messen gewapende daders in de populaire uitgaanswijk “Borough Market” mensen als vee door de straten. Terwijl ze op een van de slachtoffers insteken, schreeuwen ze: “Dat is voor Allah!”. Ze kunnen pas door de politie met vuurwapens gestopt worden, die een einde maakt aan de verschrikkelijke taferelen. Bij de aanslag kwamen zeven mensen om het leven.

Videobewaking nutteloos tegen terreur

In een van de beste door video´s bewaakte metropolen ter wereld konden de autoriteiten live meekijken hoe het scenario zich ontwikkelde. Als een schreeuw om hulp lijken de cijfers die de binnenlandse geheime dienst MI5 enkele dagen daarvoor – na de aanslag in Manchester – publiceerde: er wonen 23.000 Jihadisten in Groot-Brittannië. Van hen zouden 3000 een acuut gevaar vormen, die op ieder moment een aanslag zouden kunnen plegen en daarom door de autoriteiten in de gaten gehouden worden.

Hoe ziet de situatie er in Oostenrijk uit?

Volgens de chef van de Oostenrijkse binnenlandse veiligheidsdienst, Peter Gridling, wonen er in Oostenrijk ongeveer 300 zogenaamde “bedreigers”. Een bewaking van 24 uur per dag zou echter met het oog op de financiële bronnen “een illusie” zijn, benadrukt hij. Dat wordt bevestigd door de woordvoerder van de federale politie in Opper-Oostenrijk, David Further, die echter duidelijk maakt: “De politie kent deze personen en we voeren een regelmatige veiligheidsdialoog met hen.”

De politie heeft iedere terugkeerder aangegeven bij het openbaar ministerie. “De bewijsvoering is echter moeilijk, omdat de daden in oorlogsgebied plaatsvinden en alle informatie gebaseerd is op bronnen van de geheime diensten.” Over de identiteit benadrukt Further: “Niemand zou er beter van worden wanneer gewone burgers weten wie deze personen zijn. Wij kennen ze en zitten hen constant op de hielen.”

ISIS-terugkeerders meestal Bosniërs of Tsjetsjenen

Bij terugkeerders gaat het meestal om Bosniërs of Tsjetsjenen – deze zouden vanwege een collectief, islamitische bewustzijn snel met Syrië sympathiseren en daar een plaatsvervangende oorlog voeren. David Further heeft kritiek op de islamitische geloofsgemeenschap (IGGÖ): deze zou zich in het verleden vanuit het oogpunt van de politie te weinig van het radicale “islamisme” gedistantieerd hebben.

Twijfelachtig is: wat levert de bewaking werkelijk op? Een onlangs in de “Spiegel” gepubliceerde statistiek is schokkend: sinds 2014 pleegden 24 daders 13 radicaalislamitische moordaanslagen in de EU – en ALLE daders waren bekend bij de autoriteiten!

Is men hier overbelast?

In Groot-Brittannië gaan na de laatste aanslagen steeds meer stemmen op die een preventieve opsluiting van de bedreigers eisen. UKIP-chef Paul Nuttall zei in een “BBC One”-interview dat zulke aanslagen in Groot-Brittannië normaal zouden worden wanneer men werkeloos blijft toekijken.

En de voormalige hoge Britse politiecommissaris Tarique Ghaffur benadrukte zelfs in een interview met de Britse krant “The Telegraph”: “We hebben nog nooit eerder tegenover zo´n terroristische dreiging gestaan. Laten we daarom een zakelijk, nationaal debat voeren, zonder bang te zijn om met onze woorden bepaalde bevolkingsgroepen te kwetsen of ons te onderwerpen aan de politieke correctheid”.

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, Bosnië-Herzegovina, cultuurrelativisme, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Oostenrijk, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Tsjetsjenië, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Jihadisten: Ook in Oostenrijk tikkende tijdbommen?

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Ook in Nederland is een soort preventieve administratieve detentie voor deze potentiële moordenaars noodzakelijk. Politiek correct moet teruggedrongen worden.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 2. Thoth zegt:

  Like

 3. Thoth zegt:

  Directeur van de Deense poezenbescherming Therese. S. Wilbert zegt dat in de wijk Vollsmose in Odense waar overwegend moslims wonen, extreme wreedheid tegen dieren voorkomt: ’ik zag daar eens een stel jonge poesjes met opengesneden buiken waard de ingewanden uithingen. In Vollsmose vindt het ergste kattenmisbruik plaats van heel Denemarken. Het zijn vaak kinderen onder de tien die dat doen. In 2016 kregen we ruim 20 meldingen van poezenmisbruik in de wijk, maar veel gevallen worden niet gerapporteerd’.

  ‘Hun koppen waren er af gerukt’
  —————————————–
  Een medewerkster van de Poezenbescherming vertelt: ‘Ik zag kinderen voetballen. Ik zag poezen met gescheurde pootjes en waarbij de ogen uit de kassen hingen. We zagen poezen bij wie de koppen eraf waren gerukt en die hun rug hadden gebroken’.

  Medewerkers Dierenbescherming kunnen niet veilig de wijk in
  ——————————————————————————
  Het is voor medewerkers van de Poezenbescherming niet veilig om de wijk in te gaan. Er is een film van een medewerkster van de Dierenbescherming, die werd aangevallen door een groep migrantenjongeren. Ze rukten de deur van de dierenambulance open, gristen het autosleuteltje weg, trokken aan het haar van de vrouw en scholden haar uit. Ze rukten de lichten uit de auto en sloegen deuken in de auto. De vrouw moest vluchten en kon niets voor de mishandelde poes doen. Nu komt de Dierenbescherming niet langer in Vollsmose.

  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6828

  Like

 4. Feniks zegt:

  Preventief opsluiten is precies wat de elite wil.
  In Japan is onlangs daarover een wet aangenomen.
  Realiseert u zich dat preventief opsluiten ook de andere kant uit kan gaan (wat vlgs mij de opzet gaat worden).
  Iedereen die een (islam)kritische mening heeft zou dan als zijnde potentieel “gevaarlijk” kunnen worden opgepakt.

  Een aanpak om aanzetten tot geweld (koran, imams, indivudelen enz.) en de-islamiseren of uitzetten lijkt me een veel beter plan.

  Like

 5. kampersrene zegt:

  Die madame Darya mag mijn persoonlijk wakker schudden voor actie . Maar ik vrees dat het al te laat is . Europa is fors aan het veranderen en zeker niet in de gunstige betekenis . Wie moet er nog wakker worden ? Wij zijn allang wakker . Rechts heeft de gave van een profeet ,zoals ons VB en uw PVV ze zijn al jaren bezig de groten der aarde te verwittigen voor gevaren die wij nu moeten ondervinden . Door de toverwoorden racist en onverdraagzaam werden wij steeds in de hoek geduwd , zelfs de Paus droeg zijn steentje bij . In ieder geval rechts is de goede kant . Wij zijn allemaal rechtshandig , Wij geven met onze rechterhand een hand . In het verkeer rijden wij aan de rechterkant, stel je voor dat je links gaat rijden , wat heden ten dage aan het gebeuren is

  Like

 6. Ivanhoe zegt:

  Waarom staat er een vraagteken achter “tikkende tijdbommen”? ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s