Klaver-klucht gelukkig ten einde

Screenshot_119

(Door: Ton Nijhof)

Dat de formatiepoging is misgelopen, is een zegen voor dit land. Wat met name VVD en CDA bezield kan hebben om met de naïeve milieu-mafketels überhaupt een politiek woord te wisselen, blijft een raadsel. Wellicht is er onder de beide regentenpartijen een duurzame verliefdheid op het pluche opgedoken, of de angst dat andere en minder vaak regerende partijen de rotzooi uit het verleden zouden opmerken.

GroenLinks wilde vooral méér vluchtelingen toelaten. Dat praatje kennen we nu wel, alleen gaat het allang niet meer om “vluchtelingen”, maar om gewone gelukszoekers wier kleinkinderen vermoedelijk nog niet in staat zullen zijn voor zichzelf te zorgen, laat staan dat hun komende generaties een zinnige bijdrage aan dit land kunnen leveren. Dat weet iedereen en GroenLinksers weten dat dus ook. Het enkele feit echter dat vrijwel al hun partijleden banen bezet houden die door belastinggeld in stand worden gehouden, is een betere verklaring. Zo zijn GroenLinksers meer dan voortreffelijk aanwezig (meer kunnen we het niet noemen) in ‘banen’ in de hevig gesubsidieerde sectoren ‘milieu’ en ‘vluchtelingen’. GroenLinksers, kortom, leven veelal van geld wat anderen hebben verdiend.

Zo is Halsema sinds haar vertrek uit de Tweede Kamer iets onduidelijks bij de ‘Stichting Vluchteling’ en onderhoudt de partij warme banden met vrijwel alle subsidie slurpende clubs die in de sectoren milieu, vluchtelingen en ontwikkelingshulp werkzaam zijn. Hun woorden benne groot maar hun daden benne pover en hebben tot dusver alleen maar verslechteringen gebracht, ook voor de ‘vluchtelingen’. Inmiddels worden de gelukszoekers nagenoeg op de stranden van Libië en Tunesië opgepikt en in Europa aan land gebracht. Drie keer raden tot welke achterbannen de bemanningen van dergelijke vrachtschepen behoren… Allicht roept dit meer reizigers van het Afrikaanse continent op om naar die landen te trekken en ook een poging te wagen, soms met dodelijke afloop. Eenmaal Europa bereikt, is hun lot een leven in de marge van de maatschappij en de opmaat voor onlusten die zich nu nog beperken tot ‘jihad’.

Het laat zich dan ook eenvoudig raden waar GroenLinks vooral de jackpot uit de staatskas wilde laten vallen: nog meer subsidies naar milieu en vluchtelingen.

Rutte

VVD-leider Rutte riep zijn collega’s in de Tweede Kamer op geen partijen uit te sluiten en aan het landsbelang te denken. Die uitspraak roept verschillende vragen op. In de eerste plaats waarom partijleider Rutte dan zelf de PVV van Wilders nadrukkelijk uitsluit. Dan kunnen we ons daarna meteen ook de vraag stellen waarom er door diens partij wel met clubs als GroenLinks en D66 wordt gesproken, die Nederland het liefst van de kaart zien verdwijnen om op te gaan in een onzeker en kissebissend ondemocratisch Europa. Welk landsbelang zou de demissionaire premier dan toch wel bedoelen?

Het is opvallend dat de VVD-leider niet in de eerste plaats opriep om snel een regering te vormen die de veiligheid in ons land op orde te brengt. Zo beginnen verschillende allochtone groepen zich te roeren en geven blijk onze samenleving grondig op de schop te willen nemen. Verschillende wijken in de grote steden zijn ‘no-go-area’s’ geworden, waar politie en overheid nagenoeg niets meer te vertellen hebben. Gisteravond nog vielen ramadan vierende jongeren Haagse politieagenten aan, die juist bezig waren een ongeval af te handelen. Zijn dat geen zaken die grotere aandacht behoeven van onze politici? Het lijdt geen enkele twijfel dat de opmerkelijke toename van islamitische aanslagen in Europa vroeg of laat ook ons land zal treffen. Als dat al niet het geval is, zoals in Amsterdam en Eindhoven bleek. De schaars verstrekte informatie over beide incidenten geeft de burger ernstig te denken.

Ook ons leger moet de komende jaren met vele miljarden weer op orde worden geholpen. De desastreuze situatie waarin het zich nu bevindt, heeft tenminste één voordeel: we kunnen in korte tijd met een flinke inspanning ons leger enorm moderniseren en toekomstbestendig maken. Maar toch is er geen leidend politicus te vinden die daarover een helder partijstandpunt naar voren brengt, laat staan eisen op tafel legt. In plaats daarvan krijgen wij slappe nonsensverhalen te horen over de niet bestaande problemen met het milieu en onzinnige vertalingen van ‘gelukszoekers’ naar ‘vluchtelingen’.

Zolang politici bij dergelijke onderhandelingen veiligheid als een ondergeschoven kind aankaarten, kunnen we hen niet verdenken van staatsmanschap. Integendeel.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Klaver-klucht gelukkig ten einde

 1. hoe meer moslims hoe groter de kans op een aanslag; het milieu is het meest gebaat met stop van asielzoekers

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ton Nijhof.
   Ook gefeliciteerd natuurlijk met de afloop.
   Hard voor die lui die zo verliefd zijn op het pluche.
   Ach, ze vinden wel ’n andere mafketel die z’n land graag wil laten vallen voor de glans en glorie van het zitten in de 2e-Kamer en regelmatig op TV kunnen komen en die 10.000,- Euro per maand plus alle andere emonumenten zijn natuurlijk nooit weg.
   Denk er ook over wat je allemaal kunt doen met dat briefpapiermetpreegdruk en die voorgefrankeerde enveloppes.
   En je mag je privébedrijf gewoon verder leiden via je GSM, je TAB en je PC-privé…

   Geliked door 1 persoon

 2. Jean zegt:

  Mensen vergeet vooral niet dat er nog een grote bedreiging in Den Haag rondloopt te herkennen aan het logo D(ebielen) 66, als die voorzitter pechdrol in beeld komt neem ik dadelijk een zeemvel en wrijf het beeldscherm proper want die pechdrol is echte smeerlapperij.
  Wie gelooft die debiel nu nog???

  Like

 3. Marian zegt:

  Probeer ze dat maar eens aan hun verstand te brengen, daar zijn we al zooooooooooo lang mee bezig. Lukt niet.

  Like

  • dirkroelofs zegt:

   Omdat er nog aldoor gekken in ons land rondlopen die geloven in de leugens van die flapdrollen.

   Like

   • mahoog zegt:

    Vergeet niet dat jullie gehersenspoelden op deze flapdrollen gestemd hebben…+- 80% der nederiglanderkes zijn vòòr de onderdanigheid onder de E.U….Dat lees ik op alternatieve sites.

    Like

 4. Taljaard zegt:

  @Ton
  Dat hele formatie-spelletje wordt net zolang voortgesleept totdat de publieke opinie bereid is te slikken dat de PvdA er weer bij zal aanhaken. Dat was van meet af aan de bedoeling van zowel de VVD als D’66. Vandaar dat zij Klaver voor het blok hebben gezet met een immigratiebeleid dat hij onmogelijk aan zijn partij en aan zijn kiezers kon verkopen en D’66 de poot stijf hield waar het de CU betrof.

  De PvdA wil er echter eerst nog het liefst een partijtje bij hebben dat als zondebok kan fungeren voor asociaal en falend beleid, zodat zij die rol niet meer hoeven te vervullen.
  Heb het al vaker gezegd; ik geloof dat het DENK zal worden.
  Want dat zal tot gevolg hebben dat deze ”renegaten en afsplitsers”, die De Partij schade hebben berokkend, bij een volgende verkiezing worden weggevaagd. Dat kan worden bereikt door ze op een paar ondankbare staatssecretariaten als sociale zaken en zorg neer te zetten, waar ze VVD en D’66 ministerieel beleid maar gewoon hebben uit te voeren.
  Dat kunstje hebben ze bij De Partij al eens eerder met DS’70, ook ”renegaten en afsplitsers” uitgehaald en Tjeenk Willink, ook van De Partij, is waarschijnlijk speciaal voor het verwezenlijken van dat plannetje tot informateur benoemd.

  En de drie andere kartelpartijen van het zgn. ”motorblok” zullen daar geen bezwaar tegen hebben, want ook zij hebben een hekel aan DENK en aan alle ”afspliters”, d.w.z. degenen die ontrouw zijn geweest aan het kartel. Dat is ook de voornaamste reden waarom de VVD Wilders en de PVV uitsluit, want ook hij is van oorsprong een ”afsplitser” van hun partij, en ontrouw aan het kartel.
  Wanneer Kuzu daar niet intrapt, en dat is mogelijk want in tegenstelling tot dat stuk onbenul van een Ozturk is hij een leep en uitgeslapen kereltje en een opportunist pur sang, zullen ze waarschijnlijk 50 plus daarvoor benaderen..
  Let maar eens op.

  Geliked door 1 persoon

 5. ReaGluurder zegt:

  Tuurlijk zitten/komen er ook mohammedanen met een dubbele agenda in het NL-leger. Bij de pliesie zijn er al problemen met mohammedanen, zitten zelfs criminelen tussen. Hoe NL werd verkloot in een paar decennia!

  Geliked door 2 people

 6. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Als we ’t Landbesturen overlaten
  Aan knap verblinde Machts-fanaten
  Die alleen met vriendjes willen praten
  Daar zij andersdenkenden puur haten
  Meet men met Landverraders-maten,
  Dus stroomt het bloed straks door de straten…!
  .
  JAsterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 7. gillis zegt:

  Gelukkig is die Marokkaan van het strijdtoneel verdwenen.
  Maar wie gaan we er voor terug krijgen??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s