Na terreur wil moeder haar kind niet mee laten gaan op schoolreis naar Londen – directie dreigt met consequenties voor getuigschrift

Screenshot_114

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Uit angst voor aanslagen wil een moeder haar kind niet mee laten gaan met een schoolreis naar Londen. De directeur dreigt met consequenties, de week zal als ongeoorloofde afwezigheid op het getuigschrift worden geregistreerd, per slot van rekening zou Londen geen gevarengebied zijn en de schoolreis een verplicht onderdeel. Kun je het een moeder kwalijk nemen dat zij uit zorgen om haar kind niet instemt met de schoolreis naar Londen? En wie neemt de verantwoordelijkheid op zich als in die periode in Londen daadwerkelijk het horrorscenario “”terreuraanslag” plaatsvindt en de leerlingen van de school uit Duisburg zich in de buurt bevinden, daardoor getraumatiseerd worden en wellicht gewond raken?

politikstube

Hoe wordt er met ouders omgegaan die niet over het financiële budget beschikken en hun kinderen niet mee kunnen laten gaan op schoolreis? Bestaat dan desondanks de plicht deel te nemen aan de schoolreis of worden die kinderen zolang in de parallelklas geparkeerd om geen lessen te missen? En wordt er ook met consequenties gedreigd tegenover ouders van islamitische leerlingen wanneer hun kinderen wegblijven van het zwemonderwijs of weigeren deel te nemen aan een klassenexcursie?

[…] De scholengemeenschap Gottfried-Wilhelm-Leibnitz in Dusburg-Hamborn plant voor het hele derde leerjaar aan het eind van het schooljaar een reis naar de Britse hoofdstad. Ongeveer 160 leerlingen zullen kort voor de zomervakantie in juli een week naar Londen gaan, zegt directeur Karl Hußmann. De reis is al enige tijd gepland. Maar nu dreigt er een twist met een moeder, want na de terreuraanslagen wil zij haar kind niet mee laten gaan op reis naar Londen.

Kort na de tweede terreuraanslag in Londen zou de moeder hebben gebeld om te zeggen dat zij nog een aanslag zou vrezen, zegt Hußmann. Andere ouders zouden eveneens zulke bezwaren hebben. Hij zou kunnen begrijpen dat ouders na de aanslagen in Londen opgewonden zouden zijn. Het risico zou in Groot-Brittannië echter niet groter zijn dan elders. “We gaan niet naar een gevarengebied.” De school zou informatie hebben ingewonnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De deskundigen zouden veiligheidsaanwijzingen voor de Britse hoofdstad hebben gepubliceerd, echter geen reiswaarschuwing hebben uitgegeven.

Daarom zou geen enkele leerling gewoon thuis mogen blijven. De schoolreis zou gelden als “onderwijs op een andere plaats”, zegt Hußmann. De deelname zou verplicht zijn. Als een moeder haar kind niet mee zou laten gaan, zou de leerling ongeoorloofd afwezig zijn. De school zou voor hem geen vervangend onderwijs aanbieden, maar de week op het getuigschrift noteren als ongeoorloofde absentie. De ouders zouden ook geen recht hebben op teruggave van de aanbetaling voor de schoolreis. […] Bron: “Rheinische Post”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, gezond realisme, Groot-Brittannië, Islam, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Na terreur wil moeder haar kind niet mee laten gaan op schoolreis naar Londen – directie dreigt met consequenties voor getuigschrift

 1. Williaan zegt:

  De scholen schepen de ouders wel op met onnodige dure schoolreisjes en is vaak een fiks offer voor een gezin dat het niet breed heeft . Als er problemen zijn wassen zij steeds weer hun handen in onschuld, het is altijd de schuld van anderen. Alleen in het medeleven zijn ze dan erg goed. Oo wat erg, nooit gedacht dat zo iets zou kunnen gebeuren.

  Bovendien alsof het niet mee gaan met een schoolreisje de waarde van een behaald diploma minder zou zijn. Het is gewoon een zeer vuil en laaghartig chantage middel!

  Geliked door 6 people

 2. Golden Girl zegt:

  en gelijk heeft de moeder, overal kan wat gebeuren maar om het gevaar op te zoeken is een beetje dom, als er wel een aanslag zou komen wat ik niet hoop is de directeur gigantisch de klos

  Geliked door 2 people

 3. Cathja zegt:

  Een hele verstandige en begrijpelijke reactie van deze moeder. Het bewijst dat ze nadenkt over de gevaren van de islam, welke tegenwoordig overal het vermoorden van onschuldige mensen als doel hebben. Of ze nu op een brug lopen, of in een bioscoop zitten, voor (fanatieke) moslims maakt het niet uit op welke plek ze de ‘heidenen’ van hun leven kunnen beroven.
  Ik zou ook weigeren mijn kind te laten gaan. Dan maar een aantekening van ongeoorloofde afwezigheid. De veiligheid van mijn dierbaren is belangrijker dan een aantekening op een diploma of getuigschrift.

  Like

 4. Elisah zegt:

  Bij de school van mijn kinderen moeten de scholieren die niet meegaan op zo’n reis, in plaats daarvan, op school bepaalde opdrachten uitvoeren. Dat is toch een nette oplossing.
  Ik vind het niet kunnen, dat een school mensen dwingt om mee te gaan, zeker als het naar een behoorlijk onveilige bestemming is.

  Like

  • BertG. zegt:

   Waarom moeten ze bepaalde opdrachten uitvoeren, wat dat dan ook mag zijn.
   Zal wel corvee werk zijn.
   Moet je gestraft worden omdat je niet meegaat met een schoolreisje.
   En volgens mij is een schoolreisje niet echt verplicht.

   Like

  • Elisah zegt:

   Omdat de reis onderdeel van het lesprogramma is, anders maken die kinderen niet genoeg uren. De opdrachten zijn leerzam en geen klussen of corvee, meer een werkstuk maken of zoiets.

   Like

 5. Oeps48 zegt:

  Bravo voor moeders. Die schoolleiding zou beter moeten weten. Ik denk, dat ik ook wel 2 keer zou nadenken, alvorens naar Loden te gaan. Een aanslag of een ongeluk kan natuurlijk overal gebeuren. Maar in Engeland is het de laatste tijd wel erg veel prijs. Ik wil de waarde van een schoolreisje niet meteen ontkennen, maar een vakantie van een week naar Engeland is wellicht een beetje overdreven. Dat moet toch linksom of rechtsom worden opgebracht. Ik ken helaas genoeg gezinnen, die zich geen vakantie kunnen veroorloven, .zelfs geeneens 3 dagen. Mijn buren gingen vorig jaar met de kinderen achter op de fiets twee keer een fietstochtje door de bossen hier in de buurt. Dat was hun vakantie. Ik bedoel maar ……
  Misschien zou die moeder eens kunnen laten testen hoe het staat met de parate kennis van de leerlingen. Ik heb zo’n flauw vermoeden, dat daar wel het een en ander aan schort op die school.

  Like

 6. kruisridder zegt:

  Het linkse onderwijsstelsel is al jaren aan vervanging toe.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jean zegt:

  Ik sta voor 100% achter die moeder, schoolreizen zijn uitstapjes om de leerkrachten te plezieren en mogen nooit “verplichtend” zijn voor de kinderen.

  Like

 8. Ron zegt:

  Ziekmelden is ook een optie, alleen niet van te voren aankondigen.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Niet luisteren wat goedmensjes je proberen wijs te maken, je intuïtie is je beste gids, altijd de juiste richting.
  Even off topic een ander verhaal over de brand in de flat, en we horen dat er veel verzwegen wordt, dat is i.i.d een tegenstelling, maar enfin, vooruit met de geit.
  Is dit weer een complot? [vind ikzelf wel spannend altijd]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s