Gezamenlijk actieplan voor toekomstige “vluchtelingen”-catastrofes: Balkan-route dient gesloten te blijven

Screenshot_147

(Vertaling: E.J. Bron)

Anderhalf jaar na het sluiten van de “Balkan-route” is er nu een gezamenlijk crisisplan, dat in het vervolg de samenwerking tussen de betreffende landen dient te verbeteren.

Duits - Zuerst

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Sobotka, gaf zaterdag tijdens een presentatie van desbetreffende plannen tegenover journalisten toe dat het weliswaar rustig zou zijn geworden op de “Balkan-route”, maar dat men nu echter een intensievere en geautomatiseerde samenwerking inclusief het leger wil opzetten om gebeurtenissen zoals in 2015 en 2016 in de toekomst van tevoren te voorkomen. Destijds trokken honderdduizenden “vluchtelingen” via Turkije, Griekenland en de Balkan-landen door Oostenrijk naar Duitsland, nadat bondskanselier Angela Merkel begin september 2015 de grens geopend had.

Destijds zou de bereikbaarheid van de verantwoordelijke instanties problematisch geweest zijn, deze zou nu duidelijk vastgelegd moeten worden, verklaarde Sobotka. Bovendien zouden er nauwkeurige parameters worden vastgelegd “die een crisis kenmerken”. Ook hier zou in het verleden sprake zijn geweest van “verschillende opvattingen”. In het kader van de samenwerking staan bovendien regelmatige gezamenlijke oefeningen gepland. Het belangrijkste doel zou zijn om de “Balkan-route” gesloten te houden.

Tot het eind van het jaar dienen er volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in Wenen concrete maatregelen uitgewerkt en vastgelegd te worden. dit gezamenlijke handelingsplan (“Joint Action Plan”) werd behalve door Oostenrijk ook door Bulgarije, Kroatië, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, de Tsjechische Republiek, Hongarije, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Servië, Kosovo en Griekenland ondertekend.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Balkan, Demografie, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Midden-Europa, Oost-Europa, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

5 reacties op Gezamenlijk actieplan voor toekomstige “vluchtelingen”-catastrofes: Balkan-route dient gesloten te blijven

 1. Marc zegt:

  Volkomen juist en terecht. Overigens kan uit de afwezigheid van Brussel, Berlijn, Parijs en Rome worden afgeleid dat de deling van de EU een feit is!

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  Goed.
  Maar die ándere ‘routes’ ?

  Like

 3. oost Europese landen hebben meer verstand van veiligheid dan Rutte, Merkel en Juncker bij elkaar

  Like

 4. kampersrene zegt:

  De Zuidpool route is de enige die ik kan aanbevelen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s