Indonesië: Dagelijkse realiteit in Banda Atjeh – eerstdaags ook bij ons?

Screenshot_141

(Door: Sarah Goldmann – Vertaling: E.J. Bron)

Na tientallen jaren van bloedige gevechten voor een islamitische onafhankelijkheid hadden separatisten van de “Beweging Vrij Atjeh” (GAM) in 2005 bereikt dat zij hun eigen islamitisch recht, de sharia, bindend mochten invoeren voor alle bewoners van de Indonesische provincie, dus ook voor de weinige nog niet uitgeroeide christenen (ongeveer 2%) of “westerse moslims” in de regio. Als tegenprestatie zouden ze geen mensen meer afslachten en naar het vreedzame deel van de islam overstappen. Dat ziet er dan zo uit, aldus de documentaire van de “Weltspiegel” voor vanavond:

PI News (2)

Schijnwerpers verlichten de nacht. Stapvoets patrouilleert de sharia-politie door Banda Atjeh. De agenten storen verliefde stelletjes. “Ga naar huis. Het is laat.” De mannen controleren of de mensen zich aan de sharia houden, het islamitisch recht.

Alcohol, handjes vasthouden, flirten: volgens de sharia allemaal verboden. “We hebben tegen ze gezegd om ruimte tussen hen in te laten of naar huis te gaan”, zegt Iklasila. “Als we dat hierna nog een keer moeten zeggen, dan nemen we ze mee naar het bureau.”

De macht van de morele bewakers is schier onbeperkt. Ze bestormen hotelkamers, karaoke-bars en restaurants langs de straat. Bliksemsnel zijn de tafels en stoelen leeg, de jonge paartjes verdwijnen bang in de nacht. Een omgevallen Cola, verse sporen van een verboden samenzijn.

“We zijn immers getrouwd”, legt deze jonge vrouw uit. “We hebben alleen nog niet onze namen in het persoonsbewijs veranderd.” Pauze van de patrouille, de agenten willen bidden.

Na de vrome onderbreking met geestelijke versterking pakken de islamwachters daarna nog meer delinquenten op. Hun misdaad was het drinken van een glas bier of het als stelletje te dicht bij elkaar zitten terwijl ze met elkaar praatten.

Vernedering en leed als volksvermaak

Een “volksfeest” wordt het dan voor de verdorven geesten, wanneer de “zondaars” ter ere van hun walgelijke Allah voor een moskee in het openbaar stokslagen krijgen. Vanaf minuut 3:28 kun je zien hoe vooral sadisten hier volledig aan hun trekken komen en vol genot de pijnlijke taferelen met hatelijke commentaren volgen en begeleiden. Velen nemen de vernedering van de mens, het evenbeeld van God, met hun mobiele telefoons op, om later thuis nog eens rustig van de beelden te kunnen genieten.

Behalve deze islamitische verruwing van de samenleving kan men, als men wil, hier van leren dat het afpakken van de rechten van de mens en het tot slaaf maken steeds verdergaat naarmate het feit hoe machtig de islam in het desbetreffende geval al is.

Sharia-politie of de poging daartoe vond al plaats in Wuppertal of Londen. Terwijl het er in de Duitse stad nog als een grapje uitzag, is het dat in Londen al niet meer. In Turkije is handjes vasthouden en kussen in het openbaar al verboden, en in naam van de iedereen liefhebbende Allah worden daar stelletjes met messen aangevallen, mochten ze het wagen om in het openbaar tederheden uit te wisselen.

Dan helpt ook een hoofddoek niet meer, die de moslims zogenaamd dragen ter bescherming tegen overvallen. In een islamitische samenleving zoals die van Atjeh helpt het helemaal niets, in Duitsland zouden ze zich ook zonder hoofddoek vrij kunnen bewegen.

Bekijk HIER de volledige video! (met dank aan reaguurder “hslot4”)

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Sarah Goldmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Indonesië, Islam, Sharia. Bookmark de permalink .

19 reacties op Indonesië: Dagelijkse realiteit in Banda Atjeh – eerstdaags ook bij ons?

 1. Jean zegt:

  Ik wil die shariawet eenmaal toepassen op 5 personen, ieder 500 stokslagen en ze dan verbieden voor eeuwig zowel die 5 personen alsook de shariawet en heel die islamitische rotzooi.
  Die 5 personen zijn murkel, jancker, verrotstad, timmerfrans en morgerini, brrrrrrr, ze nog maar zien doet een mens al kokhalzen, ze bezighoren is voldoende voor een hartinfarct.

  Geliked door 1 persoon

 2. Benesha zegt:

  Walgelijk. Achterlijk. Absurd. Orwelliaans.

  Geliked door 2 people

 3. tjonge zegt:

  nou vind ik de islam en alles wat er mee gerelateerd is walgelijk, laat dat duidelijk zijn !
  maar, die ¨stokslagen¨ kan ik toch echt niet serieus nemen hoor, gaat echt werkelijk nergens over.
  je hoort aan het geluid al dat die ¨slagen¨ totaal geen impact maken op de rug.
  als die werkelijk ECHT serieus pijn zouden doen dan zou de dame en later die jongen echt niet zo een ontspannen gezichtsuitdrukking erbij kunnen houden.
  ze vertrekken geen spier….

  Geliked door 1 persoon

  • kampersrene zegt:

   Ik ben het volledig met je eens. Ik heb al meerdere joe-tuubekes bekeken met “echte” stokslagen , dat was helemaal iets anders . Hoe dan ook , de vernedering die ge moet ondergaan is misschien erger dan de eventuele pijn .D
   at soort straffen hoort thuis in de middeleeuwen , dan zie je al die geestelijk minder bedeelden met hun smart-phone fotootjes maken . Het is raar dat die moderne technologie niet harem is , want zij komt voort uit het vrije westerse denken

   Like

 4. paulzwueste zegt:

  Waar moeten al die toeristen nog naar toe…
  Driekwart van de wereld is islamitisch, waar helemaal niks mag.
  Alles is verboden.
  Wel lekker natuurlijk, verboden dingen doen…
  De reisburo’s adverteren met “Speciale Aanbieding: 2 Weken héél Indonesië. Niets mag dus geheel gratis…”

  Ik ga dit jaar naar Indonesië.

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Dan heeft mijn overgrootvader alsnog voor niks Atjeh onder Van Heutz van die islamisten gezuiverd. Klaarblijkelijk moet je dat onkruid met wortel en tak uitroeien om te voorkomen dat het terug komt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  Een filmpje opgenomen door de ARD, te laf om zelf van kritische commentaren te voorzien terwijl er toch ook in Duitsland heel wat aan de hand is met de islam…

  Like

 7. 4sjun zegt:

  Islam is islam, waar het komt en wortelt laat het doorheen de dubbele boodschap uiteindelijk al haar gezichten zien.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Het succes voor de Islam is feitelijk eenvoudig te verklaren .Het Christendom predikt de liefde .De Islam predikt de haat en het geweld. Met geweld kun je althans voorlopig alles bereiken . Vermits de getaande broeders niet echt van de slimsten zijn en geweld mogen gebruiken volgens hun vervloekte Koran , heeft dat uiteraard rampzalige gevolgen . Hun vrouwen worden door hun heilig boek onderworpen aan hun heer en meester . Ongelovigen mogen worden gedood , iets waar ze volop mee bezig zijn .Dankbaarheid staat niet in hun woordenboek ,ze moeten enkel Allah dankbaar zijn voor de gulle giften , het leefloon en het gratis dit en dat , de bescherming en de kans op een beter bestaan…dat is allemaal de wil van hunne Allah .Ze voelen zich superieur door hun godsdienst,want ze hebben niets, maar dan ook niets , waarover ze fier kunnen zijn , noch op menselijk gebied noch technologisch Zij hebben niets bijgedragen tot verbetering van algemene leefbaarheid . Zij kennen enkel geweld waardoor hun eisen krachtiger worden en onze vrees is terecht , je bent nergens meer veilig. In bepaalde wijken durft de politie nauwelijks komen Als individu stellen ze niet veel voor , maar in groep hebben ze een grote smoel . Wij maar met onze Christelijke waarden blijven maar “lullen” met de Paus als “opperluller” Het is onze Christelijke plicht de grenzen niet te sluiten , laat maar komen volgen , volgen maar , zoals op de kermis of foor . Het wordt tijd dat de kerkelijke vredepredikkers samen met hun baas zich aan sluiten bij de PVV en het VB . Ik vrees dat het niet zal gebeuren ze blijven blind zoeken met hun witte stok naar de oplossing en botsten regelmatig met hun gezalfde smoelen tegen de muur en bidden maar , OLH Jezus heeft het allang opgegeven te heersen over een bende aardse idioten .Zijn laatste woorden aan het kruis waren “trek uwe plan”

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Prangende vraag ! Waarom beschermde de heilige katholieke kerk de nazi’s niet tijdens hun veroveringstocht in Europa…….Hetzelfde gebeurd heden ten dage !

  Like

  • fleckie zegt:

   Was het niet zo dat er een concordat was gesloten ( von Papen) tussen Hitler en het VATICAAN,dat ‘ter ‘ondersteuning ‘ van Hitler’s regime hiervoor een MILJARD mark ontving per jaar, ( de Duitsers betalen NOG ALTIJD..KIRCHENSTEUER)…………………
   Uit de ANTIFASCIST 1985-2…….. ‘Von PAPEN ,…..HITLER …en ..de …..PAUS….. .IK heb
   Indertijd..eens..een..artikel..geschreven..over..Het..in..het ..begin..van HITLERS macht gesloten..concordaat ..tussen..HITLER..en de ..PAUS………..Het was Von PAPEN van..het..Katholiek..Centrum..in..Duitsland,..die hiervoor ..had..gezorgd. Thans ..lees..ik..in..VRIJ NEDERLAND dat dit concordaat ..ook..nog..een..andere..betekenis ..had. Hitler..moest ..jaarlijks..EEN..MILJARD..MARK..aan..Het .VATICAAN…betalen ..voor..de..hulp..aan..zijn..regime.Dit bedrag werd tot het einde ..van..de..oorlog..betaald………Is het dan een wonder dat het VATICAAN voor alle misdaden van het HITLER-REGIME…..VOLSLAGEN ..BLIND..WAS?…..Voor zo veel gold moet je een oogje dichtknijpen……SCH……>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> pag.423, uit boek: HITLERS TAFELGESPREKKEN! ( Het echte ‘dag boek’ van Adolf Hitler)! Auteur Dr.Henry Picker, uitg Loeb uitgevers ,A’dam 1983. …isbn90 6213 494 7….:4 juli 1942, aan het diner…Duitse ambassade in het Vaticaan– Interpretaties van het Concordaat– Mijn relaties met de pauselijke nuntius– De Amerikanen verdragen geen onzin van de KERK –Een MILJARD per jaar in de zakken van de priesters! — Het Concordaat moet worden beeindigd– Foute kunstgrepen van de Wilhelmstrasse– Ik weiger openlijke oorlog met de KERK– Een kwestie die geregeld moet worden met bisschop Von Galen — De bisschoppen zullen spoedig kruipen voor de staat.>>>>>>>>>>>>>>>>>>> het boek:
   ‘ HITLERS ..PAUS’ ..de VERBORGEN GESCHIEDENIS van ..PIUS Xll, van JOHN CORNWELL,, uitg.BALANS,A’dam.isbn90 5018.434.0 uitg.VAN Halewijck,isbn 90.5617.247.6 is ook wel interessant! <<<<<<<<<<<<<<<.

   Like

 10. fleckie zegt:

  …GOED..VOOR..DE..OORLOG’…..DOOR BART SCHUT……… NW. ISR.Weekblad 16.6.2017!…….
  VRAAG: wat doe je als omroep wanneer je een opdracht heeft voor het filmen van een documentarie over antisemitisme en de makers komen met een werk dat laat zien wat u als oplettend NIW- lezer natuurlijk allang weet: dat Jodenhaat een spectaculaire comeback heeft gemaakt en niet alleen wijdverbreid is onder extreem recht she,maar ook en vooral onder christelijke NGO’s ,extreem- links( met vertakkingen naar ‘ keurig’ parlementair links), en islamitische immigrantengemeenschappen? antwoord: heel simpel ,je weigert de documentarie in kwestie uit te zenden………..Dat is precies wat de FRANS-DUITSE zender ARTE deed met het 90 minuten Lange AUSERWAHLT und AUSGEGRENZT- DER HASS AUF JUDEN in EUROPA.Iedereen komt Erin aan bod.Mahmoud Abbas,die ongestoord in het Europese parlement kan beweren dat Joden het Palestijnse drinkwater vergiftigen- een speech die door de sociaaldemocratische EP-voorzitter en kandidaat – bondskanselier Martin Schultz als ” inspirerend’ werd omschreven. BDS’ers die de Joden omschrijven in termen die zo uit nazikrant..DER STURMER hadden kunnen komen. En islamitische immigranten die in Franse voorsteden actief op JODENJACHT..gaan…………Daarnaast be staat natuurlijk ook nog ..de..oude..JODENHAAT van Protestanten ( BDS- organisaties binnen de PKN) en katholieken( riep daar iemand RIGHTS FORUM?) ,neonazistische skinheads en OOST-EUROPESE neofascistische politici.Waarschijnlijk hadden de ARTE- producers gehoopt op aandacht voor uitsluitend deze twee laatste categorieen ,want dat het gevaarlijkste antisemitisme tegenwoordig op links en bij Europeanen met een migratieachtergrond zit,is niet iets dat progressieve programmamakers graag horen. – laat staan dat zij het wereldkundig maken aan hun kijkbuiskinderen. ……..Dus liet ARTE weten geen interesse te hebben in het uitzenden van de 90- minuten grotemensenhaat,de documentaire zou GRAVIEREND afwijken van het ‘van te voren afgesproken concept’.Wat dat concept dan wel had moeten zijn? In ieder geval geen Goebelliaans schreeuwende Islamrapper met onthoofdingsdromen ,geen roomblanke BDS-haathippies die naar de DE PROTOCOLLEN VAN DE WIJZEN van ZION verwijzen,en geen zich progressief noemende politici die uit ..klassiek..antisemitische of Faustiaans opportunistische stembusmotieven ( ik weer niet welkebvan deze twee alternatieven ik verwerpelijker vind) Israel als de Grote Satan behandelen…
  ……….ORWELL…..Ook de publieke omroep WDR worstelt al weken met de vraag wel of niet uitzenden,dus was het nota bene riooltabloid BILD dat dinsdag de documentaire 24 uur lang gratis aanbood. De perfecte storm aan Jodenhaat die van het scherm afspatte was genoeg om zelfs de hard set cynicus misselijk te maken. Na het Kilkenny moest ik aan ORWELL denken.Links en extreem- rechts lijken als het om antisemitisme gaat nauwelijks nog van Elkhart te Schneider: Zij keken van barked naar man,en van man naar barked,maar het was onmogelijk te ze ggen wie welk was.” Bij voorbaat mijn excuses aan de gematigde varkens. …..Heel eerlijk? Ik geloof dat ik de nieuwe antisemieten in Duitsland nog meer veracht dan de oude.De Nazi’s STATEN hun mening niet onder stoelen of banken en zonden hun documentaires open en bloot uit.Nu wordt Jodenhaat verpakt als antizionisme en vinden de intersectionelen dat je het massale .( en dankzij onze ..WIR SCHAFFEN DAS- mentaliteit steeds massalere) Mohamed aan she antisemitisme niet mag benoemen. De strijd tegen Jodenhaat mag immers niet gebruikt worden als ..ISLAMFOBE stock om moslims mee te slaan, ..nietwaar? …..Wel, ik ben het zat de andere kant op te kijken terwijl BDS’ers steeds meer de linkse partijen in ook ons parlement ..INFILTREREN ..met hun nauwelijks gemaskeerde Jodenhaat.Ik ben het zat te ontkennen dat ARABISCHE MIGRANTEN .- en ja, ook ja- vluchtelingen een nieuw antisemitisme hebben meegebracht en gewelddadigheid sinds..1945 ..niet meer in EUROPA TE ZIEN WAS. En ik ben het nu al zat dat na afloop,als de laatste Europese Jood naar Israel of de VS is gevlucht .elke liever blo Jan dan do Jan- politics en – activist goed blijkt te zijn geweest na de oorlog. Het wordt eens tijd goed te zijn tijdens de oorlog….Of beter nog ..ERVOOR.*……….LINKS en EXTREEM-RECHTS LIJKEN ALS HET OM ANTISEMITISME GAAT NOG NAUWELIJKS VAN ELKAAR TE SCHEIDEN.>>>>>>>>>>>>>>>>>
  …De documentaire AUSERWAHLT und AUSGEGRENZT is te vinden op You Tube: https://youtu.be/mEQ5MNGz2l4

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s