Italië: Bankencrisis breidt zich uit

Screenshot_146

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Twee Venetiaanse banken staan voor de financiële instorting. Nu grijpt de Italiaanse staat hen onder de armen.

Contra magazine

Rome heeft de termijn voor de terugbetaling van minder belangrijke leningen van de enorm aangeslagen bank Veneto Banco verlengd. Het gaat om papieren met een volume van € 86 miljoen. Weliswaar slechts een geringe som, maar deze beslissing heeft symbolische waarde. De Italiaanse regering geeft daarmee te kennen dat zij de aangeslagen banken van het land zal ondersteunen.

Alleen al de beide zieke Venetiaanse geldhuizen Veneto Banco en Popolare di Vicenza hebben in totaal € 6,4 miljard vers kapitaal nodig. Om aan (eigenlijk door de Europese Unie verboden) staatshulp te komen, moeten de beide banken in totaal € 1,2 miljard aan privékapitaal verzamelen.

Maar nauwelijks iemand wil in de zieke kredietinstellingen investeren – de angst voor een totaal verlies is te groot. In zijn totaliteit staat het Italiaanse bankenlandschap er vanwege wanbeheer, corruptie, maffiacontacten enzovoort extreem slecht voor.

Een instorting van de Italiaanse banken zou de hele financiële industrie van de EU mee de afgrond in sleuren, omdat veel andere banken (vooral Franse en Duitse) grote aandelen in de Italiaanse banken bezitten.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in euro, Eurocrisis, EUSSR, Italië. Bookmark de permalink .

8 reacties op Italië: Bankencrisis breidt zich uit

  1. Witte raaf zegt:

    https://www.google.nl/amp/s/www.nrc.nl/nieuws/2017/06/02/probleemleningen-brussel-keurt-redding-wankele-italiaanse-bank-monte-dei-paschi-di-siena-goed-10883283-a1561451/amp

    Deze bank balanceerde toch ook aan de rand van de afgrond?
    Zou absoluut geen staatssteun krijgen!?
    Hoor je dus ook niets meer over!

    Like

    • paulzwueste zegt:

      Daar gaan we dus voor de zoveelste maal.
      Dit spel zal de EU vernietigen, maar ons armer dan kerkratten achterlaten.
      Hoe lang nog…?

      Like

  2. Één digitale handeling en het probleem van de geldschuld is opgelost ,zo doen wij dat in het spaghetti – land Italië !De fysieke schulden zouden in een normale wereld nooit meer afgelost kunnen worden met echt geld!De euro is een fake betaalmiddel wat gelukkig met kunst en vliegwerk in stand wordt gehouden !Misschien heeft de euro nu nog maar een waarde van 20 of 30 gulden centen (fl 0,20 of fl0,30),i.p.v. 2 gulden en 20 cent(fl 2,20) Dit commentaar van mij is hopelijk fictief!Shalom van Léon van Duren.

    Like

  3. Mary zegt:

    En wie hielden die banken ook al weer overeind?, schoorvoetend kwam het antwoord en dat was jawel Duitsland en Nederland punt uit. Als Nederland uit die EU treed heeft het alleen maar heel veel te vorderen!!!!, lijkt me een stuk lucratiever hoe eerder hoe beter!!!!.

    Geliked door 2 people

  4. dirkroelofs zegt:

    Toen de Benelux EEG werd spraken ze af dat er geen corrupte zaken zouden zijn maar zoals we weten, GROOT GROTER GROOTST was de slogan van die lulhannesen en werd er toch maar de andere kant opgekeken hetgeen we nu telkens weer zien dat de burgers weer de dupe zijn van al die geldverslindende zelf verrijkende bankiers.
    Maar ja, spelen met andermans geld is wel erg simpel om je doel te bereiken.

    Like

  5. Pingback: ECB laat Italiaanse crisisbanken failliet gaan | E.J. Bron

  6. Cobra zegt:

    Pff, hoe lang zal dit nog door gaan? 10 jaar, 20 jaar??

    Like

Plaats een reactie