VIDEO – Dr. Nicolaus Fest over het keerpunt in de politiek (+ vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag. Wat is er deze week gebeurd? Natuurlijk, Griekenland heeft weer geld nodig. Dat theater kennen we inmiddels: de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble doet net alsof hij de belangen van de Duitse belastingbetaler zou verdedigen. De Eurocommissaris van Economische en Financiële Zaken, Moscovici, prijst de bezuinigingsinspanningen van de Griekse regering en stelt een “tegemoetkoming” voor. En de cheffin van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, uiteraard eveneens afkomstig uit Frankrijk, assisteert. Het resultaat is altijd hetzelfde: Duitsland betaalt, Griekenland beurt. Het is het enige theaterstuk ter wereld zonder einde! In ieder geval niet onder de gevestigde partijen.

Dit spel zal alleen maar veranderen wanneer de AfD aan de beurt komt. En daarom kijken we deze week een keer vooruit. Wat zou er eigenlijk gebeuren wanneer de AfD in het Duitse parlement komt? Laten we eens aannemen dat ze 5 tot 10% krijgt. Dan zit de AfD in het Duitse parlement en in elk geval: dan is er weer oppositie! Dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn om op de AfD te stemmen! Want alleen dan functioneert democratie: op dit moment functioneert ze niet! 5 tot 10%. Dat klinkt weinig. De AfD zou daarmee op dezelfde hoogte staan als de Groenen. Die werden in het begin ook door iedereen bestreden. Nu maken alle partijen Groene politiek – helaas. Maar zoals je ziet: ook met 5-10% kun je politiek veel voor elkaar krijgen! Echter, hebben wij de tijd die de Groenen hadden? Met het oog op de islamisering, de terreur, open grenzen, sociale afbouw en onderwijsdebacle lijkt dat meer dan twijfelachtig. We hebben de wisseling nu nodig. Ook daarom: alleen maar AfD!

Wat als de AfD 15% van de stemmen krijgt? Meer is beter. De AfD zou met meer afgevaardigden in meer commissies kunnen plaatsnemen. Ze heeft politiek meer gewicht, ze wordt voor andere partijen aantrekkelijker. 15% betekent vooral: rood-rood-groen wordt zeker verhinderd. Maar dat lukt Martin Schulz sowieso wel . . . 15% betekent: andere partijen komen niet meer om de thema´s van de AfD heen. Nu al nemen de SPD en de CDU wezenlijke eisen van de AfD over: snellere uitzettingen, grenscontroles, meer binnenlandse veiligheid. In de verkiezingsstrijd in Nordrhein-Westfalen werd dat overduidelijk. Zoveel plagiaat was er zelden. Zonder de AfD, dat is zeker, zullen de oude partijen na de verkiezingen zo doorgaan als tot nu toe. Als u dat wilt verhinderen: AfD!

Wat als de AfD 20%, 25% of meer krijgt? In navolging van de woorden van Helmut Kohl: het politieke landschap zou eindelijk weer een bloeiend landschap zijn! Dat betekent: er zou een einde komen aan de oude netwerken, een einde aan de sociale afbouw, een einde aan de censuurwetten. En definitief veel meer parlementair debat! En eindelijk weer politiek! Want die vindt al jarenlang niet meer plaats. Wat heeft de regering eigenlijk gepresteerd? Geen belastinghervorming, geen pensioenhervorming, geen gezondheidshervorming, geen bankenhervorming. De euro-crisis smeult verder, de energieprijzen stijgen, de infrastructuur blijft geruïneerd. Deze regering heeft niets aangepakt. De afgelopen vier jaar waren verloren jaren. Nog een keer vier van zulke jaren kan dit land zich niet veroorloven. Iedere stem op de oude partijen is daarom een stem op meer verloren jaren. Voor niet-politiek in plaats van politiek. Voor niks doen in plaats van handelen. Verhindert u dat! Dit land heeft een wisseling nodig, het heeft een nieuwe politiek nodig! Laat u zichzelf niets wijsmaken! Vertrouw op uzelf. Stem op de AfD!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op VIDEO – Dr. Nicolaus Fest over het keerpunt in de politiek (+ vertaling!)

 1. abouneenee zegt:

  Het valt mij op dat Nicolaus Fest de burger volwassen behandeld, dat is een verademing ten opzichte van hoe dat in Hollandistan gebeurt door de gevestigde politiek. Bovendien heeft hij een solide verhaal, alhoewel, hij is wat voorzichtig, maar dat kan tactiek zijn omdat Duitsers ook voorzichtig zijn. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat ik AfD zou stemmen als ik in Duitsland mocht stemmen.

  Geliked door 1 persoon

 2. delamontagne zegt:

  In Duitsland zijn er “migranten” waar 9 Villa’s voor worden gebouwd…………..
  De Duitsers vieren het vorderen van de aanleg.

  Article publié le 18.06.2017

  WILLICH (..)
  Ter ere van de vluchtelingen en hun nieuwe huizen, werd er een “rijkelijke”maaltijd gegeven.
  De (Duitse) buren werden ook uitgenodigd, zij hadden immers ook geldelijk begedragen aan de bouw.


  De huizen hebben geen kelder maar wel een garage………..
  Bron:
  http://www.rp-online.de/nrw/staedte/willich/richtfest-fuer-neue-wohnhaeuser-fuer-fluechtlinge-gefeiert-aid-1.6845534

  Like

 3. Marian zegt:

  Ik word hier alleen maar misselijk van. Wat is er toch met die Duitsers gebeurt????

  Like

  • Harry zegt:

   Ze waren altijd al gek , of heb je de geschiedenis niet gevolgd ?
   In 40-45 werd hun “volgzaamheid” al zo geprezen – door die andere rot moffen .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s