PvdA-burgemeesters vrezen het wegstromen van macht en invloed en roepen de partij op tot regeringsdeelname

Screenshot_154

(Door: Lars Benthin)

Op het meerdaagse jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in het Zeeuwse Goes, het ‘kartelfeestje’ van de Nederlandse lokale politiek, kwamen weer heel veel burgemeesters en wethouders samen dit weekend. Aangezien de PvdA een machtsbolwerk heeft binnen de lokale politiek, kwamen ook veel PvdA’ers elkaar tegen. Aangezien het hoofdonderwerp in de gangen de ‘formatie’ is, wordt er ook veel gepraat over de laatste mogelijkheid voor een meerderheidscoalitie: de PvdA. De sociaaldemocraten moeten volgens de wethouders en burgemeesters meedoen in de formatie.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, establishment, Hypocrisie, Links fascisme, Nederland, nieuw fascisme, PvdA, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

20 reacties op PvdA-burgemeesters vrezen het wegstromen van macht en invloed en roepen de partij op tot regeringsdeelname

 1. JanKlaassen zegt:

  Het smerige tering partijkartel slaat weer toe, de gore partij vd armoede slaat weer toe. De baantjes van de zittende overheidsratten moeten behouden worden, vandaar de hulp van ene motherfucker Willink ingeroepen. En de NL zombie, hij/zij appte en bleef gewoon naar het scherm van zijn/haar gsmzombieapparaat kijken en zag dat het goed was. Dit land is niet meer te redden.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Nou maar hopen dat ze niet gaan meeregeren !! WEG met Links !!

  Like

 3. Jan zegt:

  Financiële problemen PvdA stapelen zich op

  Bij de PvdA zijn door de invoering van een nieuw boekhoudsysteem problemen ontstaan met de inning van contributie. Bij tal van leden is de contributie niet afgeschreven. Ook de extra bijdrage die PvdA-politici aan de partij afstaan is in een aantal gevallen niet geïnd.

  De financiële problemen komen op een slecht moment. De PvdA moet alle zeilen al bijzetten om niet in het rood te belanden. Door de historische verkiezingsnederlaag gaat de rijksbijdrage vanaf 1 juli al fors omlaag. Dat scheelt de partij bijna 1,5 miljoen euro.

  Het lagere zetelaantal werkt ook indirect door in de financiën van de partij. Kamerleden storten jaarlijks zo’n 5000 euro per persoon in de partijkas, zo blijkt uit eerdere jaarverslagen. Het verlies van 29 zetels in de Tweede Kamer betekent dus ook een tweede financiële strop van zo’n 150.000 euro per jaar.
  …..
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/financiele-problemen-pvda-stapelen-zich-op

  Voor geld door de roden alles

  Liked by 1 persoon

 4. Mary zegt:

  Het wordt hoog tijd dat al deze socialistische graaiers hun macht kwijtraken, het is ook te zot voor woorden dat het mogelijk is dat je met een PvdA burgemeester wordt opgescheept terwijl je in een gemeente woont die b.v. overheersend PVV stemmers heeft. Dus sowieso een gekozen burgemeester en aangezien de kiezer duidelijk de PvdA heeft weggestemd zullen dat zeker geen PvdA burgemeesters en wethouders meer worden, geweldig!!!

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Die PVDA heeft het in het verleden geweldig goed gedaan.
  Niet alléén wisten ze de “minds and the harts off the people” te winnen met hun 60-tigerjaren loze beloften, ook de allochtonen werden uit het niets opgedampt en kregen in en uit naam van de “menselijkheid” direct alle voorrechten, privileges, tegemoetkomingen en sociale rechten waar wij eeuwen lang voor hadden gevochten.
  Te beginnen met de hertog van Alva en zijn maar liefst 80-jarige oorlog……
  Toen alle politieke baantjes vergeven waren aan een aantal min of meer eerlijk-uitziende Turken en mocro’s die hun volk kalm moesten houden, en ze moesten blijven aansporen om op die PVDA van die blanke te stemmen, kregen de allochtonen eindelijk in de gaten dat ze gebruikt waren als stemvee.
  De beginnende leegloop kon de PVDA nog indammen met loze kreten en valse beloftes… maar toen er ’n paar Turken bij de PVDA vonden dat zij de macht moesten grijpen met stemhulp van de grote Turkse leider Erdogan zetten, was het spel van de wagen.
  Het resultaat is bekend.
  De PVDA is eindelijk verslagen… maar leeft nog steeds boven het niveau dat ze verdienen en dat is en blijft 0 zetels…

  De PVDA zal nimmer meer aan de macht kunnen komen, maar het grote probleem is dat het nog decennia zal duren alvorens alle wortels van de PVDA zijn afgestorven…

  Liked by 4 people

 6. Taljaard zegt:

  @Paul
  Geloof dat maar niet.
  De Partij (zo noemen ze het) is binnen de ambtenarij, het onderwijs, de media en de verschillende bestuurlijke lagen en instituties nog altijd oppermachtig.
  De laatste verkiezingsuitslag heeft alleen maar hun positie in de TK aangetast.
  En zelfs dat wordt door hen beschouwd als een tijdelijk verschijnsel.
  Het valt te vrezen dat ze nog gelijk krijgen ook.

  Like

  • Mirjam zegt:

   Ze hebben gezegd géén coalitie meer te willen vormen en niet mee te willen regeren. Eens kijken of ze zich aan hun belofte houden. Ze moeten niet meer meeregeren en alle linkse invloed moet uit bovengenoemde posities binnen het regeringsbestel verdwijnen. Hun invloed op deze posities heeft ons land naar de ondergang gebracht met hun verkeerde debiele beleid. Géén PVDA meer in onze regering en laat deze burgermeesters/wethouders maar ergens in het buitenland de boel gaan verzieken. Wij willen gerechtigheid en waarheid en niet debiliteit.

   Liked by 1 persoon

   • Ze hebben gezegd géén coalitie meer te willen vormen en niet mee te willen regeren. Taqiyya Mirjam, ze liegen met gesloten mond, het zijn politici, en wedden dat ze aanschuiven om een meerderheid horror kabinet te maken.

    Liked by 1 persoon

   • Mirjam zegt:

    Ik weet dat ze liegen. Hij zijn opportunisten: zoals de wind waait, waait hun jasje. Maar als ze toch weer in de coalitie gaan, dan bewijst dat dat des te meer en staan ze voor het hele land voor schut. Dan is de partij helemaal niets meer waard in Nederland. Ik weet niet of ze dat ervoor over hebben.

    Liked by 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Je hebt het helemaal bij het rechte eind Mirjam.
    De PVDA is als partij definitief en finaal uitgespeeld…
    Ook al door het feit dat, zelfs àls ze zich nu in de regering zouden nestelen, wel moeten keren tegen het tuig van DENK dat ze eerst zelf hebben binnengehaald en met allerlei waanzinnige overheidspostjes hebben ingelijfd.
    Dit zal alléén het “gelijk” van DENK voor hun allochtonen achterban bevestigen dat
    de PVDA een partij is van de blanke duivels.
    De meest verstokte allochtoon die uit gewoonte nog PVDA stemde zal dan óók afhaken.
    En wat betreft de trouwe blanke achterban van de PVDA, die bestaat uit fanatieke aanhang uit de 60-tiger jaren, die zal op natuurlijke wijze uitsterven.

    Nee, de PVDA heeft Godzijdank zijn/haar tijd gehad.
    Het probleem waar we nu nog mee zitten is het wijdvertakte overheidsnetwerk dat ze hadden opgebouwd en dat ook de komende jaren zijn verderfelijk werk zal blijven verrichten.
    Was het maar mogelijk al die ambtenaren en bestuurders per direct te ontslaan…

    Like

 7. Klippie 72 zegt:

  De kiezer heeft beslist.

  Like

 8. Jean zegt:

  Niet het “landsbelang” is bij die rood groene rotzooi aan de orde, alleen het “eigen belang’ speelt.
  Is het in Nederland ook zo smerig qua graaicultuur zoals in Brussel én Wallonia? Voorlopig spreken ze niet over Vlaanderen maar Cumuleo.be leert ons dat de mesthoop in Vlaanderen even hoog is als in de rest van het land maar in Brusselallabath zitten de ergste én smerigste zakkenvullers en dan hebben we de EU troep nog niet gescreend……
  Walgelijk, degoutant én misdadig.
  Elke Vlaming die bvb vergeet 300 euro aan te geven op het belastingformulier wordt behandeld als een misdadiger maar het politiek gespuis wordt via allerlei kanalen uit het water gehaald.

  Like

 9. Maakt niet uit hoor, ze schudden hun partij net zo makkelijk van zich af als dat ze d’r in stappen. Velen zijn hun al voor gegaan. Mijn favorietjes zijn natuurlijk Ploumen die van de GroenLinks af kwam en de swamp van de Partij van de Afgunst in dook. En Joriske natuurlijk die er eerst als minister een zooi van maakte door onze mannen tijden de EerstNieuwtijdseLente in Europa de tiefus de laten krijgen in opdracht van de Amerikanen en dus de VVD verliet om D66 te pijpen. Doen ze al eeuwen, eerst waren ze Hoge Hoveling en toen de Koning op het schavot lag te bollerollen werden ze Minister of nog erger bij de voormalige tegenstanders. Of de quasi-communisten die doodsleuk in en omstreeks ’34 de handel van de Nazi’s overnamen zonder dat iemand er erg in had en nu weer met een ander pak aan goede sier in Brussel maken. Dus nee, die zien we misschien zelfs straks weer als minister bij Thierry terug. Geert heeft ’t voorlopig nog dichtgetimmerd door geen ledenpartij te zijn en ik hoop dat ie de bewaking nog een stukje opvoert.

  Like

 10. IkBenHet zegt:

  Dat is dan weer een van de leuke dingetjes van Amerika.
  Gekozen burgemeesters en politie commissarissen.
  Hadden we dit hier; dan kon het gros der PvdA nu wel opsodemieteren.
  Hier lijdt de partij een genadeloze nederlaag, maar behoudt al haar sleutelposities in de maatschappij. Hierdoor kunnen zij op lokaal niveau vrolijk doorgaan met het uitgestippelde (wan-)beleid.

  Like

 11. Pietersen zegt:

  Ja want onder de PvdA vlag was het heerlijk burgemeestertje spelen, je zakken vullen, politiek correcte standpuntjes verkondigen, je zogenaamde sociale gezicht laten zien en als je het ergens verstierde wist je zeker dat je via het baantjescaroussel ergens weer overnieuw kon beginnen de salon-socialist uit te hangen.

  Like

 12. Marian zegt:

  Pechdrol zei gisteren dat de PVV rechtsstatelijk is uitgesloten om mee te mogen doen. Mogen partijen dat dan zelf beslissen???

  Like

  • Mirjam zegt:

   Nee, dat mogen ze niet, Marian. Ze mogen zelf kiezen om niet met een partij te willen regeren, maar dat heeft dan ook gevolgen voor henzelf. Er staat niets in het Wetboek over het rechtsstatelijk uitsluiten van een partij, maar je hebt altijd partijen nodig om aan een meerderheid te komen en als de eerste partij het laat afweten, om die reden, dan zullen er teveel kleine partijen nodig zijn om te regeren om aan die meerderheid of beter gezegd minima te komen. Dan wordt het een soepketel van gekte en meestal volgen dan nieuwe verkiezingen.

   De VVD, CDA en D66 zwelgen in hun grootheidswaan. Ze wanen zich onaantastbaar, maar er is maar een zuchtje wind nodig, om ze om te blazen. Als ze zo doorgaan, wil niemand van de kleine partijen meer met HUN regeren en dan komen er nieuwe verkiezingen. Plasterk heeft aangekondigd dat bij nieuwe verkiezingen veel meer gecontroleerd zal worden op het tellen van de stemmen. Raar dat het nu ineens wel kan en toen Geert dreigde te winnen, moesten ze terug naar de oertijd, wat dat betreft.
   Ze lieten onbeëdigde studenten en medewerkers van diverse kaliber de tellingen met de hand doen en er liep, zoals iedereen weet heel veel mis. Er is gewoon fraude gepleegd en Geert had moeten winnen, maar dat mocht niet. Vandaar die middeleeuwse telling.
   Ik hoop dat de kleine partijen het helemaal laten afweten, want voor meer dan voor de koekoek zitten ze er niet bij en meeregeren kunnen ze vergeten met deze egotrippers.
   Ze zijn alleen het opvulmateriaal en verder niets.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s