Filip op de iftar: waarom de (katholieke) monarchie nu op het islampaard wedt

Screenshot_165

(Door: Johan Sanctorum)

Het is een interessant fenomeen van nieuwe politieke correctheid: als niet-moslim meedoen aan de iftar, de maaltijd na de zonsondergang tijdens de vastenmaand ramadan. Geert Bourgeois mocht onlangs aanschuiven bij de iftar in Tienen, en nu is zowaar Koning Filip himself gesignaleerd tijdens een nachtelijke ramadanmaaltijd bij een Marokkaanse familie (mét dubbele nationaliteit) te Evergem, of alle places, tot eergisteren het Mekka van de Eddy Wally-fans.

Screenshot_166De naam die telkens opduikt in de marge van zo’n verbroedering is Khalid Benhaddou (kleine foto), voorzitter van het Platform van Vlaamse Imams en coördinator van het Netwerk Islam-experts. Hij presenteert zich als een “moderne moslim”, dat vind ik fijn, ook al vertelt hij langs zijn neus weg dat de sharia best te combineren is met onze wetgeving, en krijgt hij het niet over zijn lippen dat mannen het met mannen of vrouwen met vrouwen mogen doen. Toch altijd opletten voor die moderne moslims, soit.

Lees verder>>>
(h/t “Ludovicus”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, België, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Koningshuis, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Filip op de iftar: waarom de (katholieke) monarchie nu op het islampaard wedt

 1. Cathja zegt:

  Ik zie Willem-Alexander en Maxima dit nog niet zo snel doen. Maar….., wat niet is kan nog komen. We zullen zien.

  Like

  • Marian zegt:

   Ze gaan wel naar Vaticaanstad Cathja, wie weet voor wat een wijze les ze krijgen.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Marian

    Nee, die paus kan geen kwaad doen, voorál niet bij Maxima! Ik heb horen fluisteren dat ze de huidige paus een keer een flinke donatie heeft gedaan! Waarom? Ik weet het niet. Maar de ‘royal family’ én de paus hebben beiden iets te maken met die ‘Bilderbergkliek’, dus achter de schermen zal er zich meer afspelen dan wij kunnen bedenken.

    Maar of ze in het openbaar een iftar-maaltijd zullen gebruiken….?

    Like

   • BertG. zegt:

    Cathja,

    Op 22.04.2008 bracht onze lieftallige Maxima even een kort werkbezoekje aan Buenos Aires, wat shoppen, pour la forme even wat kletsen over microkredieten, maar waar het om ging was, dat de aartsbischop van Buenos Aires Jorge Bergoglio een doneurtje ontving van 200.000 dollar, een privè schenking van de prinses en U uiteraard, om daarmee een TV zender op te zetten, waar hij zijn stichtelijke werk mee voort kan zetten.
    http://www.geennieuws.com/2011/02/update-centjes-van-maxima-voor-kardinaal-bergoglio/

    Like

  • Leo zegt:

   Willie en Max gaan ook vreemd hoor, zij schuiven graag aan in de Arabische landen !

   Eet ze, proost !
   Sic.

   Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Waaróm in vredesnaam niet, Cathja? Ze zijn bij wijze van spreken kínd aan huis bij islamitische mede-goudfazanten, als de gelegenheid zich voordoet, hangt de Tango-teef -het gemoedelijke “Max”wil hier niet goed uit mijn toetsenbord) braaf de sluier om….Wát zie je nu toch in Godsnaam voor positiefs/objectiefs in die nep-oranje praalhanzen, die compleet in hun eigen wereld leven?!
   Het is net als bij Aboutaleb: Zodra het object in kwestie op het juiste moment maar éven leuk weet te glimlachen of iets ‘beminnelijks’ weet te zeggen, is de helft hier al weer óm!
   Maar dat z i j n geen redenen, gelóóf me nou!

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @ Theresa

    Wel, als ik nog terug denk aan de commotie toen Juliana de Eucharistie gebruikte in de Grote Kerk in Apeldoorn toen Maurits en Marlinène trouwden….! Vooral kerkelijk Nederland had daar van alles over te zeggen.
    De Oranjes zijn van huis uit protestant, al had Juul daar soms lak aan. Maar of Wim-Lex in het openbaar de iftar zou gebruiken..? Ik houd mijn twijfels.
    Het maakt wel verschil als je ‘gast’ bent in een islamitisch land, óf je bent in je eigen land. Welke reden zouden ze hebben om met moslims (de gewone dan) ’s avonds laat te eten? Ik denk dat er van ‘verbinden’ geen sprake kan zijn.

    Like

   • Cathja zegt:

    @BertG. op 21/6 om 8:05

    Bedankt voor de link Bert. Dit nieuws was echt nieuw voor me.

    Geliked door 1 persoon

 2. Harry zegt:

  Weten die lui al meer dan wij ?
  Is ons werelddeel eigenlijk al verloren ?
  Hebben zij al gecapituleerd?

  Als ik de Belgische houten klaas alleen nog maar zie , dan word ik al stikpissig !
  Wat een lulhannes cum laude !
  En dat is dan een BRUGGENBOUWER ?
  Die zak is godverdomme nog te suf om een eiken plank over een sloot te leggen !

  Je zult zien dat er dan zelf indondert !

  Hoe ver kun je zakken ?
  Zo diep als een koningshuis !
  Trap die eikel het land uit , Belgen !
  En dan de zee in , in ieder geval niet naar het Noorden .

  Like

 3. de koning (ook in ons land) voert slechts overheidsbeleid uit en dat is chronische paspoortafgifte aan niet-Europese moslims

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Álles om de tent rustig te houden!! Dit gaat hier ook gebeuren hoor, Willem naar de mossels! Nou ja, zijn oma schonk vroeger met Kerst ook altijd sjokolade te midden van haar onderdanen. Benieuwd of het een beetje rustig blijft as. weekend, einde laagsuikerspiegelepidemie!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Landverrader Flipje, er waren daar wel meer foute koningen .

  Like

 6. Binnenkort kiezen we Geert den Urste tot Koning van de Nederlanden en dan moeten de Vlamingen zich ook maar aansluiten zodat we dan gezamelijk Brussel met de grond gelijk kunnen maken om er nu eens een pretpark voor onszelf aan te leggen.

  Like

 7. Jean zegt:

  Beste Johan Sanctorum “vertrouw nooit moslims/islamieten”, wat die van dat middeleeuws circus uitspoken interesseert me geen flikker, ik vind het alleen zeer jammer dat die geld van mij & ons Vlamingen “zomaar” krijgen om in dat circus op te treden.
  Overal worden circussen gesloten door gebrek aan publiek, waarom blijven die nog resterende 7 circussen dan nog open die ons nota bene tientallen miljoenen euro jaarlijks kosten………

  Like

 8. fleckie zegt:

  Misschien? Hebben VL AAMSE BANKEN ‘ veilig ondergebrachte ‘ vermogens , van AFRIKAANSE -HEERSERS …onder HUN BEHEER….. een spreekwoord luidt’ VOOR WAT HOORT WAT’,……( op ejbron 3.9.2016 wordt e.e.a.vermeld betr. vermogens.en hun bezitters………..
  Op pag.173, van h.boek’Afrika een grootste continent ‘v.B.Davidson, staat een foto afgedrukt van Koning Leopold van Belgie ,met begeleidend schrijven:’ Koning Leopold van Belgie nam Stanley in DIENST ,die hem moest helpen ..een..aandeel.. te verwerven in’dit schitterende geschenk dat Afrika heet'<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 9. p.oudshoorn zegt:

  Misschien omdat de katholieke (jezuïeten!)
  de islam hebben voortgebracht!?
  Misschien omdat mohamet door een jezuïtische ‘priester’ is groot gebracht en gehersenspoeld???
  DOE UW ONDERZOEK aub
  Vr.gr. p.

  Like

  • fleckie zegt:

   Jezuieten,naam van de leden van een kloosterorde war an de officiele naam is ‘Gezelschap van Jesus’.De Orde werd door Ignatius van Loyola..en..zijn..zes..gezellen in 1534 te Parijs besticht en had als essentieel doel: Het geloof te verkondigen in het HEILIGE LAND.Na hun priesterwijding begaben de leden van de jonge orde zich in 1537’naar Rome,..waar ze van paus Paulus lll de mondelinge goedkeuring kriegen,die in 1540 door de bul… REGIMINI ..MILITANTIS …bekrachtigd werd . …..Het Gezelschap van Jesus wordt streng volgens de ‘constituties’ door de stichter en eerste general zelf ..opgesteld, georganiseerd. In de loop der jaren werden deze ‘Constututies’ door bullen,.,decreten,en instructies aangevuld. Het hoofd van de orde is de..generaal ,die door de hele gemeenschap voor het leven gekozen wordt. Hij wordt bijgestaan door assistenten.Tot de bevoegdheid van..de..general..behoort de benoeming van de provinciaals,de oversten ,en rectors van de colleges. .Hij heeft ook het recht aspiranten in de orde op te nemen : dit recht kan hij echter aan anderen afstaan.Na een lang en streng noviciaat met gebied,versterving en…STUDIE… mag de novice de drie geloften ..van armoede ,..zuiverheid,…en…gehoorzaamheid afleggen, met daar bij een vierde gelofte van …SPECIALE GEHOORZAAMHEID. AAN…DE…PAUS. DOOR de strenge typische militaire Hierarchie en de .absolute onderwerping aan de obersten werd dit ‘LEGER’ Het MEEST DOELTREFFENDE WAPEN ..bij de VERDEDIGING van de kerkelijke …INSTELLINGEN… en de pauselijke macht., EN Het meest VOORUITGESCHOVEN bolwerk van..het..katholieke..OFFENSIEF ..tegen..de..ideeen van hervorming.Vanaf de eerste jaren van hun bestaan waren de JEZUIETEN zeer bedrijvig in het apostolaat..en..de..geloofsverkondiging.Ze vestigden in Italie, Duitsland,Spanje,Portugal,en Frankrijk, ( etc) en zonden missionarissen naar ALLE delen van de wereld( Indie,China, Japan,…AFRIKA en ZUID-AMERIKA.). Ze stichtten colleges ,scholen en Instituten..voor HOGER..ONDERWIJS.Ze brachten hun orde tot GROTE RIJKDOM..EN…MACHT: OOK oefenden zij steeds meer en meer invloed uit OP DE LEIDENDE STANDEN van de maatschappij en op …DE KONINGSHUIZEN van EUROPA,zodat ze dikwijls ook,min..of..meer…RECHTSTREEKS ! ZEGGENSCHAP KREGEN ..in DE ..POLITIEK!!! De grootste uitbreiding van de orde werd in de 2de helft van de 18 de eeuw bereist, maar werd spoedig door een vervallen gevolgen.Oorzaken hiervan waren o.a.het verzet v.d.Gallicaanse Kerk (*gallicanisme ) en van de nationale kerken in het algemeen: het conflict met de jansenisten die het probabilistic ..der ..JEZUIETEN -MORALISTEN ..veroordeelden..( laxisme,quietism): de kwestie van de. Chinese en de Malabarenritus,die uitliep op de veroordeling v.d.buitensporige..aanpassinsmentaliteit van hun missionarischen: het doorbreken van de ideeen van de Verlichtingb en ten slotted het groeiend verzet van de ..ABSOLUTE MONARCHIEEN die de opkomende burgerij ..naar..zich..toe..wilden..Haken..en ..ter zelf der..tijd..de macht,..de..privileges..EN..DE RIJKDOM van de orde wilden beperken..De Gelegenheiten bleken Niet uit :zo o.a de reacties op het..’recht van de koningsmoord'( monarch Oma Chen) opgesteld door de JEZUIET Juan de MADRIAGA.De JEZUIETEN werden uit Portugal verjagst in 1759′ uit Frankrijk in 1762, uit Spanje in 1767…. Met de bul DOMINUS er REDEMPTOR hier Clemens XlV in 1773 de orde op.,die toen 24.000 kloosterlingen,271 misses en meer dan 600 colleges telde..In 1814 werd ze door Pius Vll weer opgericht.Na een snelle heroprichting van hun organisatie breidden de JEZUIETEN zich opnieuw uit over EUROPA EN..DE..HELE..WERELD. Hun officiele doel wascde geloofsverkondiging in de scholen…EN..DOOR..DE..PERS..Tegenwoordig gellen de JEZUIETEN ongeveer..35.000? Leden.Onder hun talrijke activiteiten moeten gerekend worden hun uitgebreid missioneringswerk,de verspreiding van de Mariacongregaties,hun opvoedingswerk..en..de,..Publikation van tijd Schriften..voor de bestünde Ring van de godsdiensten,DE ..GESCHIEDENIS…en de LETTERKUNDE……De BELGISCHE provincie dateert van ..1564 ….Na einige mislukte Login gen konden de JEZUIETEN zich..OOK…in Nederland zich vestigen(1592)..De Belgische provincie werd in 1929 in een Vlaamse en een Wales en gelt een dertigtal ? Kloosters….ook in Nederland zijn er een dertigtal? kloosters <<<<<<<<<<<<<<<<<<<< …..PSYCHOLOGIE!!!… FILOSOFIE!!!…..PEDAGOGIE!!!…ASTRONOMIE,,,<<<<<<<<<<

   Like

  • fleckie zegt:

   ZOEKT U OOK maar eens op NEW WOLRD ORDER, wat JEZUIETEN daar mee te maken hebben,, MISSCHIEN begrijpt men dan beter de …’ WERKZAAMHEDEN’ ( uitdrukkingen en dergelijke ) van Deze ( JEZUIETEN)… paus!!!

   Like

 10. kampersrene zegt:

  Och de Flup koning van Belgie ..en omliggende straten , Bol het af jong !
  getekend ….een oude Belg

  Like

 11. 4sjun zegt:

  Nog maar even om de misleiding tegen te gaan:

  Robert Spencer Brilliantly Explains Moderate Islam

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s