Gymnasium in Hamburg voert nieuwe kledingvoorschriften in

Screenshot_173

(Vertaling: E.J. Bron)

 Knieval voor de voortschrijdende islamisering?

De zomer heeft zijn intrede al gedaan. Losse, luchtige en gemakkelijke kleding maakt het ook voor scholieren gemakkelijker om bij temperaturen van boven de 30 graden te functioneren. Maar op steeds meer scholen in Hamburg gelden nieuwe kledingvoorschriften.

Die Freie Welt

Het gymnasium Eppendorf in Hamburg (foto) heeft op zojuist heel verrassend vastgesteld dat school geen strand zou zijn, maar “een plek van leren en werken”. Dat is een werkelijk sensationele ontdekking, want het instituut bestaat immers pas sinds het jaar 1904 . . .

Hoe het ook zij; in verband met dit in het begin genoemde plotselinge besef is men op dit gymnasium tot het besluit gekomen dat de scholieren, vooral echter de vrouwelijke, zich in het vervolg moeten onderwerpen aan een dress-code. Dat welke vorm van hoofdbedekkingen tijdens de lessen moeten worden afgedaan, lijkt logisch en te begrijpen. Maar de betutteling gaat duidelijk verder dan dit: “ook bij zomerse temperaturen dient te worden afgezien van ongedwongen kleding”, staat er in een bekendmaking van de school.

Wat men daar precies onder moet verstaan, wordt direct met een voorbeeld uitgelegd: “Daaronder verstaan we bijvoorbeeld te diepe decolletés, shirts die de buik niet bedekken, korte broeken die het achterste niet volledig bedekken, te korte rokken enz.” Dit kan nagelezen worden in de huisregels van het gymnasium, punt 4.6.

Het is vooral opvallend dat geen van de genoemde punten in welke vorm dan ook, met uitzondering van hoofdbedekking, in de eerste te maken heeft met door mannen respectievelijk jongens geprefereerde kledingstijl. Alleen de jonge vrouwen respectievelijk meisjes zullen zich moeten onderwerpen aan deze kledingvoorschriften. Terwijl het irrelevant is of zulke kledingvoorschriften zinvol zijn. De vraag die zich opdringt, is waarom deze beperking nu, op dit moment, op dit tijdstip plaatsvindt. Was deze school daarvoor geen plek van leren en werken? Was ongedwongen kleding daarvoor minder irriterend dan ze nu is?

Of heeft het wellicht toch met de voortschrijdende islamisering van het land te maken?

Bron:
http://www.freiewelt.net/nachricht/hamburger-gymnasium-fuehrt-kleiderordnung-ein-10071236/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Gymnasium in Hamburg voert nieuwe kledingvoorschriften in

 1. Theresa Geissler zegt:

  Als het zich alleen op de vróuwelijke leerlingen toespitst: Ja, ja en nog eens ja! Dúidelijk!
  Langzaam wordt de klok weer teruggedraaid en dat allemaal onder invloed van die kolére-moslims!

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Ongedwongen kleding is die kleding die men niet gedwongen behoeft aan te trekken….
   Begrijp je…?

   Even doordenken… en dan naar de rechter.
   Een goeie advocaat lacht zich rot hierover.

   Like

 2. Qvic zegt:

  Scholen zijn al sinds 1960 de bolwerken van de linkse rakkers. Die al jaren geleden een verbond zijn aangegaan met de islam. Daar de scholen eigenlijk allemaal achterhaald zijn, want met internet kan iedereen in zijn eigen tempo de schoolkennis thuis of waar dan ook volgen, met een virtuele Leeraar of lerares. Waarom dit nog niet wordt gedaan is dat de kinderen ook zich moeten onderwerpen aan het gezag, dat leren zij niet thuis. Zo ook kunnen de allochtonen kinderen niet meedrijven op de kennis en kunde van de autochtonen kinderen, er wordt nu niet voor niets in groepjes gewerkt op je de kennis te leren en niet meer individu les gegeven. Gemaakte proefwerken krijg je niet meer terug, omdat de leraren/leraressen dan iedereen zo kan manipuleren naar eigen inzicht. Zo kan een kind een onvoldoende krijgen, terwijl hij/zij ruim voldoende scoorde en andersom. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar zo worden de moslims door het onderwijs geloodst. Zodat het net lijkt alsof zij niet onder doen aan de autochtone kinderen.

  Like

 3. Williaan zegt:

  “heeft met de voortschrijdende islamisering van het land te maken”

  Dat is geen vraag meer maar een feit! Zei het dat het bloot vaak kantje boord is, een beetje fatsoen mag ook wel. Nu men steeds bang wordt voor de islam, vinden ze dat er nieuwe regels moeten komen, maar hebben niet door dat het nu juist extra kwaad bloed zet en het “racisme” juist weer verder aanwakkert. Of is dat juist nu de bedoeling om “aan den lijve” de regels van de islam te laten voelen voor wat er nog meer te wachten staat?

  Like

 4. Harry Willemse zegt:

  Wat is er gods naam met mijn wereld gebeurd sinds een paar jaar? Ik wist dat er een hoop idioten rond liepen maar zeker het laatste jaar is dit in een enorme stroom versnelling terecht gekomen. Kunnen mensen niet meer denken? Welke idioot verzint zoiets, dan ben je toch knettergek. Op naar de dark ages 2.0

  Like

 5. Jan zegt:

  De helft van de meiden bij mij in de klas loopt er nu zo bij

  Like

  • Johan zegt:

   Het voorbeeld op deze foto is toch eerder de dress-code voor een animeerbedrijf of een dubieus massage-instituut.
   Ik vind dat dit niet in de klas thuis hoort en dat heeft echt niets met de islam te maken, maar alles met goed fatsoen en serieus onderwijs. Wat die kinderen in hun vrije tijd aantrekken (of uitdoen), mogen ze zelf bepalen, maar als school mag je gerust bepaalde regels stellen.

   Like

   • Jan zegt:

    Het is niet toegestaan maar de lakse houding van de schoolleiding zorgt voor uitwassen, extreem nauwe hotpants, veel blote lijven, en ‘nonchalant’ afzakkende t-shirts.

    Like

   • Elisah zegt:

    Helemaal mee eens Johan, mijn kinderen gaan absoluut niet zo naar school. In mijn tijd liep men er trouwens ook niet zo bij. Ze mogen blij zijn dat ze geen verplicht schooluniform hoeven te dragen.

    Like

  • Beschouwer zegt:

   Dit soort kledij werkt als een rode lap op een stier van jongens die uit landen komen met boerka’s en dergelijke. Die jongens denken zo’n lekker kippetje wel even te kunnen gaan pakken.

   Like

  • IkBenHet zegt:

   Man oh man… Heb ik toch op de t-o-t-a-a-l verkeerde school gezeten 🙂

   Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  Hopelijk stemmen de dames in kwestie met hun voeten en gaan naar een andere school. De jongens volgen dan vanzelf, neem ik aan.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Betekent dit dat hoofddoeken ook afgedaan moeten worden? Of gelden deze regels alleen voor de autochtone dames.

  Like

 8. rony stokart zegt:

  Duitsers… eigenlijk nooit het Nazisme kwijt geraakt.

  Like

 9. Marian zegt:

  Ach ja, we zaten er al op te wachten.

  Like

 10. 4sjun zegt:

  Het wachten is op de invoering van scheiding naar sekse want islamisering gaat steeds een stapje verder. Handelaren in vormeloze hobbezakken kunnen intussen geld maken in Hamburg

  Like

  • IkBenHet zegt:

   Komen de MMS en Huishoudschool ook weer in zicht 😉
   Die laatste zou overigens wel fijn zijn, want die mokkels van vandaag kunnen nog geen knoop aanzetten of sok stoppen… Laten we het over fatsoenlijk koken maar helemaal niet hebben 😦

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik weet het goed gemaakt: Niet gaan afwachten tot de “mokkels” dat weer kunnen, maar….”Just help yourself!”

    Like

   • IkBenHet zegt:

    Dat doe ik al ruim 25 jaar Theresa…
    Daar kunnen die “mokkels” nog een puntje aan zuigen 😉

    Like

   • Pscine zegt:

    Hee Therese, proef ik daar nu een ietwat ge-emancipeerd toontje? Nu, helemaal geweldig hoor IkBenHet, dat je het zelf kunt en vast goed ook nog na 25 jaar. Maar ik ben het met je eens. Zonder dat iemand zijn eigenheid verliest, in een hokje wordt gestopt of gegeneraliseerd wordt gedacht, als man en vrouw beide hun eigen rol terug zouden vinden, zou de wereld er mijn idee ook al een stuk anders uitzien!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s