Enschede, wat moeten we er mee. Blijven vechten voor onze rechten!!

Screenshot_196

(Door: José en Ellen Kuipers)

Omdat Enschede voor ons wat te ver ligt om prettig in één dag te rijden, een demo te hebben en terug te moeten rijden, hadden wij besloten om er maar een weekje vakantie bij te plannen. Enschede in om te verkennen en een paar musea bezichtigen stond op de lijst om te doen.  Dit ging zijn gangetje, totdat we donderdagmiddag terug op de camping kwamen en het bericht lazen op Facebook dat de demo niet doorging. En nu?! Project X werd in het leven geroepen en er werd gevraagd toch naar Enschede te komen. Later zou nog  meer info volgen. We begonnen onderling met elkaar te communiceren en ideeën uit te wisselen. Welke ludieke acties konden wij misschien gaan uitvoeren.

Vrijdagochtend kwam het idee. Laten we met onze PEGIDA T-shirts en petjes voor het gemeentehuis gaan staan en door de stad gaan lopen. Gewoon als protest. Zo gezegd zo gedaan. We hadden geluk.  Na een paar uur voor het Stadhuis en in het centrum protesteren, gingen we op weg naar de auto. Halverwege werden we aangesproken door een journalist van Tubantia. Hij wilde graag een foto en een interview met ons.

Vrijdag in de namiddag stond het interview op de site en is het op Facebook geplaatst. Veel reacties hierop gekregen, waaronder van iemand uit Enschede die ons liet weten dat hij posters gevonden had met een doodsbedreiging voor Edwin en waar deze hingen.

Zaterdagochtend zijn we naar het centrum in Enschede gegaan om te kijken of wij die posters konden vinden, maar deze en nog een poster met een andere afbeelding waren door iemand weg gehaald. Rond 11.00 uur deze zaterdag kwam Edwin met een berichtje op Facebook voor de posterplakker.

Als deze de guts had om face to face te komen met Edwin, kon hij dat om 15.00 uur doen op de Oude Markt in Enschede. De LINKSE lafaard is niet op komen dagen.

Demo-dag

Om een kans te krijgen de Oude Markt nog te kunnen bereiken, hadden wij met Edwin afgesproken rond 09.45 bij Van der Valk Enschede met nog een paar mensen. Wij waren rond 9.30 uur aanwezig en hadden een WhatsApp gestuurd naar Anja (Edwin’s vrouw) dat we aangekomen waren. Geen reactie. 10.30 uur: Iedereen was er, behalve Edwin en Anja. Konden geen contact met ze krijgen.

Nieuw plan maken

Stap 1. Mensen laten weten dat Edwin en Anja opgepakt zijn, daar twijfelden wij niet meer aan, want als wij ze per telefoon probeerden te bereiken, werd deze direct weggedrukt.

Stap 2. Enschede binnen proberen te komen. Ondertussen hadden we info gekregen dat mensen op CS Enschede tegengehouden werden. Deze mensen zijn telefonisch door het Pegida-team geadviseerd om maar CS-Hengelo te gaan en daar op ons te wachten.

Stap 3. De mensen op de Oude Markt bereiken en vertellen dat we naar Hengelo gaan om daar te gaan protesteren.

Hengelo

Daar er veel ‘stillen’ tussen het publiek op de terrasjes zaten, duurde het even voordat iedereen door had dat we gingen vertrekken naar Hengelo, maar dit moest zeer omslachtig want we mochten door de noodverordening maar met drie mensen tegelijk lopen anders was het samenscholing. Een half uur later waren we dan toch met een aardige groep in Hengelo aangekomen waar de politie bij het CS van Hengelo ook al was gearriveerd. Kregen we nog wel de kans om ook maar iets van een protest te laten horen en zien? Ja, gelukkig had de politie van Hengelo wel begrip voor de hele situatie en frustratie die het verbod om te demonstreren had opgeleverd en het warme weer hielp hier ook nog eens extra aan mee, zodat we voor het station toch nog een kleine demo hadden mét voldoende aandacht van de pers die wij in Enschede nog hebben kunnen vertellen dat we naar Hengelo zouden gaan!

Inmiddels was uitgezocht waar Edwin en Anja naartoe gebracht waren, Politie Arrestanten Centrum in Borne. En wat zijn die smartphones onmisbaar geworden, het adres was zo gevonden, dus op naar Borne!

Screenshot_197
Voor het arrestanten centrum in Borne.

Helaas was een aantal mensen afgehaakt, het liep dan ook al tegen vieren, maar met zo’n twintig man en natuurlijk ook weer pers hebben wij ons best gedaan om in gesprek te komen met de aanwezige politie, echter zonder resultaat! Wel was er een woordvoerder telefonisch bereid wat mededelingen te doen, maar veel wijzer werden we er niet van! Edwin zou zeker één nacht nog worden vastgehouden en Anja zou rond zes uur vrijkomen. Rond vijf uur vloog er een auto van het terrein, maar moest even vaart minderen omdat wij buiten het hek stonden en hij niet zomaar door kon rijden. Anja werd gezien in de auto wat in eerste instantie niet echt werd geloofd, maar tien minuten later belde Anja dat ze bij het hotel was aangekomen. Snel in de auto gesprongen met een aantal mensen en een kwartier later konden we wat Anja betreft opgelucht adem halen en het hele verhaal aanhoren over hun arrestatie.

De arrestatie

Edwin en Anja waren al vroeg vertrokken naar Van der Valk in Enschede, toen Edwin opmerkte dat ze gevolgd werden. Nadat zij het parkeerterrein bij Van der Valk waren opgereden, zijn ze door acht auto’s klem gereden en werden ze als de zwaarste criminelen behandeld bij deze arrestatie met getrokken pistolen, handen hoog en Edwin daarna geboeid afgevoerd. Beiden in een aparte auto en hun eigen auto werd meegenomen voor onderzoek. De avond ervoor hadden we het er nog over gehad dat er zeer waarschijnlijk wel weer een arrestatie aan zat te komen, want wij wilden uiteindelijk toch proberen op de Oude Markt te komen en daar te gaan flyeren, wat niet verboden is.

Screenshot_198

Dat zelfs Anja werd gearresteerd was om de ‘angel’ uit een mogelijk protest te halen. Men had gehoopt als deze twee mensen niet kwamen opdagen, dat de Pegida-aanhang dan ook wel met de staart tussen de benen zou vertrekken. Nu, dan hebben ze hun huiswerk nog nooit goed gedaan, bij een actie zoals deze arrestatie gebeurt het tegenovergestelde. In plaats van vertrekken als geslagen honden, groeit de strijdlust alleen maar!!

Na een beetje bijgekomen te zijn van de hele dag hebben we met een klein groepje nog wat gegeten in de veronderstelling dat Edwin de volgende dag pas vrij zou komen. Buiten kon nadien nog een sigaretje gerookt worden. Eenmaal buiten gezeten, ging de smartphone van Anja, Edwin maar heel kort, de telefoons waren de hele dag al gestoord maar de boodschap was wel overgekomen, hij is op vrije voeten!! Teruggebeld bleek dat juist, wat een vreugde zo laat op de avond! De loyale pers, dat mag ook weleens gezegd worden, is door Edwin dan ook als eerste op de hoogte gesteld en had de primeur het nieuws als eerste te mogen melden.

Het verzet gaat door, wij blijven vechten voor onze rechten!!

Omdat wij toch nog op de camping stonden en vonden dat we het er niet bij konden laten hadden we met Edwin en Anja de volgende morgen om 09.45 uur afgesproken bij de nu ‘beruchte’ van der Valk in Enschede. Het verbod in Enschede zou om 10.00 uur aflopen en wij wilden rond 10.15 uur in vol PEGIDA-ornaat voor het gemeentehuis staan flyeren.

Screenshot_199

Rond deze tijd kreeg Edwin een telefoontje of hij een interview wilde geven op NPO1-radio hier in de stad. We hadden geluk dat er al een stagiaire van RTV-Oost in de stad was, die ook wel een interview wilde met de Pegida-woordvoerder. Rond 16.30 uur kwamen we op de plek waar de NPO1-bus stond. We waren nog niet uitgestapt of we werden geconfronteerd met twee aanhangers van de ideologie van de ….. Interventie van een NPO1-medewerker was nodig om escalatie te voorkomen. Na het interview snel huiswaarts gegaan. Moe, maar redelijk voldaan kunnen we terug kijken naar deze enerverende dagen.

Iedereen bedankt die toch heeft durven komen, wel of niet gelukt.  Wij kijken uit naar volgende DEMO, die er zeker gaat komen, met Kategorie C en Britain First.

Hopelijk zien we U dan ook!!

Door:
José en Ellen Kuipers
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, demoniseren, Islamisering, Links fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

23 reacties op Enschede, wat moeten we er mee. Blijven vechten voor onze rechten!!

 1. Gert Jan Reitsma zegt:

  En dit doet de politie in Nederland, die klaagt dat er voor sommige taken te weinig personeel is. Maar………………hier is wel tijd en manschap genoeg voor. Want Pegida is levensbedreigend en loopt met bomgordels om. HAHAHA, laat me niet lachen.

  Liked by 1 persoon

 2. Beschouwer zegt:

  De machthebbers vliegen op elke nationalistische uiting en pogen nationalistische uitingen zoveel mogelijk kapot te maken of te beperken. De machthebbers streven namelijk naar een soort van ecofascistische klimaatsprookjesdictatuur. En dat met een enorme massa-immigratie,

  Een klimaat dictatuur met een enorme massa-immigratie ……………

  Liked by 1 persoon

 3. Kraftavilqa zegt:

  Het valt onderhand bijna niet meer te begluren hoe repressief het fascistische regime tegen de kritische burger optreedt, zo repressief werden allerlei enge oprecht gewelddadige clubjes, zoals rara,antifa, krakers en actiegekkies van divers pluimage nooit behandeld maar ja die waren in veel gevallen letterlijk de troetelkinderen van links dus mochten ze alles, antiautoritaire opvoeding, weejewel. Maar die verdomde nazis van Pegida en die andere vreselijke extreem-rechtsen die op Wilders stemmen die moeten we hardhandig smoren. Een verkeerd woord op de verkeerde plek en het regent arrestaties, ongefundeerde huiszoekingen en niet te rechtvaardigen veroordelingen door Kangaroo-courts in de beste sovjet-traditie en de gleichgeschaltete media spinnen het wel alsof dankzij de waakzaamheid en ferm ingrijpen door de gestapo-stormtroepers een onnoemlijk onheil is afgewend. Nederland is nogal een eng land geworden wie had relatief kort geleden kunnen vermoeden dat we ons land zouden zien veranderen in een naargeestige fascistoïde dictatuur. waar misdaad loont, staatsterreur aan de orde van de dag is,de enige toegestane mening diegene is die door de linkse meningsterreur-boeren (of moet dat zijn -hoeren?) is opgelegd en U voortdurend wordt voorgehouden hoe slecht U bent; bent U blank, man en heteroseksueel dan bent U automatisch een patriarchale onderdrukkende NAZI, U bent buitengewoon zelfzuchtig indien U niet bereid bent om have en goed, lijf en leden, gezondheid en Uw manier van leven op te geven ten behoeve van het klimaat en de U naar ’t leven staande multiculturele zelfverrijker U bent zeker een RACIST. Zo U rechtser stemt dan de goedgekeurde peda-filialen vvd en cda dan bent U zonder enige twijfel Adolf Hitler zelve. Bent U al wat op jaren, kunt U dan niet ff gauw het fatsoen opbrengen gewoon dood te gaan, EGOÏST. Oudjes zijn lastig en ze kosten teveel, toen mijnher Wilders daar naar vroeg wisten we niet wat immigranten kosten omdat we dat niet wilden weten maar van oudjes weten we tot op de cent nauwkeurig wat ze kosten en we hebben uitgebreide kosten/baten-analyses gemaakt van hoe zo’n allang niet meer productief oudje toch nog iets aan de maatschappij kan bijdragen als we de opbrengsten in de orgaanhandel meerekenen en zorgen dat we de eigendommen van de verscheidene inpikken voordat eventuele erfgenamen er hun hebberige tengels opleggen dan springen we er nog leuk uit mits men netjes uiterlijk op z’n 72e sterft geheel toevallig is dit dezelfde leeftijd als waarop het AOW-recht ingaat. Niet zonder reden is ons beleid er op gericht de burger ’t leven zo zuur te maken dat deze reikhalzend uitkijkt naar de dood. Remember: Soylent – Green is people!

  Liked by 2 people

  • Gert Jan Reitsma zegt:

   Meesterlijk, Kraftavilqa. Goed omschreven. Kopiëren en bij 200 mensen in de buurt effe in de bus doen svp.

   Like

  • BertG. zegt:

   Wat is er mis met een antiautoritaire opvoeding?
   Ik ben blij dat ze mij een beetje wijs gemaakt hebben, en mij geleerd hebben om nooit alles maar klakkeloos aan te nemen omdat iets zich een autoriteit noemt.
   Dat is nou net het probleem met dit schapen volk, zo volgzaam als de pest.
   Dan ben je nog niet direct een antifa deelnemer of sympathisant.

   Like

 4. Joshua zegt:

  De politie van Nederland is de toekomstige stasie.
  Let maar op!

  Liked by 1 persoon

 5. Flo zegt:

  Bestuurlijk Nederland is zo links als de pest,en willen geen kwaad woord horen over de afbraak die plaats vind onder de ogen van de burgers .

  Liked by 1 persoon

 6. Grisjka Nowych zegt:

  quote “bij deze arrestatie met getrokken pistolen, handen hoog en Edwin daarna geboeid afgevoerd”
  MIS!
  Edwin, je weigert je handen omhoog te brengen en je daagt de blauwe cowboy uit: “Schiet maar; waar wacht je op!”
  JUIST!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Sorry, maar dat zal hij op die manier niet snel doen:
   Het ís de enig juiste manier, ontegenzeggelijk, maar het is niet, wat hij beoogt:
   Te weinig dramatisch effect….begrijpt U?

   Like

   • Harry zegt:

    Ziekelijk venijnige reactie , TG !
    En dat alleen omdat je niet meer mocht “speechen” ?
    Gepasseerd door Tatjana ?
    Edwin , de arme man kan geen goed meer doen !
    Maar hij blijft vechten !
    Ik heb nog steeds diep respect voor de man .
    De meesten hadden allang hun pet aan de wilgen gehangen .

    Wat is het verschil nog tussen jou en die smerige burgemeesters met hun rot argumenten en valse streken ?
    Afgunst , wellicht ?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik bedoel daar precies datgene mee, wat ik zeg en geen woord meer of minder.
    En dat jij dat direct weet op te pikken is nogal frappant, moet ik zeggen: Dan erken je klaarblijkelijk, dat er een kern van waarheid in schuilt.
    Mag je wat mij betreft best positief vinden, hoor: Smaken verschillen nu eenmaal.
    Verder ontken ik dat van die afgunst absoluut niet: Dat doe ik namelijk nooit:
    Afgunst ontstaat nu eenmaal niet zonder reden: Bijvoorbeeld als er bij iemand eveneens de wil aanwezig is om op een bepaalde manier te vechten, uit te dragen, en hij daarvoor niet de kans krijgt, omdat anderen die kans voor zichzelf hebben gereserveerd.
    Tja…Ik wóu het er níet uitbraken, maar jij begon er zelf weer over.
    Zo, nu weten we weer precies waar we aan toe zijn en kunnen we het verder laten rusten, wat mij betreft.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Oh, en om verder alle misverstanden te voorkomen:
    Op welke manier je hierop ook nog wenst te reageren, ik zal het niet meer lezen:
    Want ik heb me heilig voorgenomen om hier geen eindeloze discussie meer van te maken, noch jouw grofheden dienaangaande te incasseren. Daarom zal ik naar dit topic niet langer omkijken.
    Dus is elke opmerking die je hier nog over plaatst uitsluitend voor jouw rekening.
    En wéét in ieder geval, dat ik gewoon doorga met te proberen, er op mijn manier nog te komen en dat ik me daarin niet laat tegenhouden door figuren zoals jij, die het “ongepast” schijnen te vinden, dat iemand met een beperking naar buiten wil treden.
    Daar heb ik geen boodschap aan, dus spaar je verder de moeite.
    That’s it.

    Like

 7. Lis zegt:

  Veel dank voor uw verslag. Ik ben verbijsterd over wat er gebeurd is. Hoe is het mogelijk dat twee mensen die niets gedaan hebben, op zo’n extreme wijze gearresteerd worden. Hoe onrechtmatig is dat? Dit is gewoon eng, een politiestaat die de autochtone burgers naar het leven staat.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Oproepen tot geweld is strafbaar. Maar oproepen tot geweld tegen Nederlanders wordt beloond met subsidie. En niet vergeten; vlaggen, strooifolders en vervoer van de WA wordt geregeld door de SP, stiekem en achterbaks.

  Like

 9. Die walgelijke ‘profeet’ en onze gezamelijke drie vijanden; https://plus.google.com/u/0/105792476709984401449/posts/aXeK5qPKaby

  Like

 10. Een moslim zei dat je naar de Hel gaat als je varkensvlees eet; https://plus.google.com/u/0/105792476709984401449/posts/Wndz9rsqybn

  Like

 11. Roeland zegt:

  Nederland is een open inrichting aan het worden. Voor de echte Nederlanders wordt dit land steeds onleefbaarder. Zeker voor hen , die het toch al niet breed hebben.
  Zeer zorgelijk en toch gaat het allemaal maar gewoon door.
  Op de radio straks weer “Tour de France” en op tv schijnt het alsof we in het beste land van de wereld leven.
  De vakantie tijd en het politieke “reces” komen er ook weer aan! De kruik gaat net zo lang te water…

  Like

 12. Stef zegt:

  Ik reis nu ca anderhalve week door het zuiden van duitsland.
  Heb met veel mensen gesproken over onze problemen in nederland.
  De meesten hier denken er ook over als wij.
  En er zijn er die ook durven zeggen . Er moet een soort hitler opstaan anders gaat alles naar de kloten.

  Like

 13. Ik ben ook naar Enschede gegaan maar werd op station Enschede teruggestuurd door de politie omdat ik niet mocht demonstreren. Ik zei dat ik vaderdag van Herman kwam vieren. Maar dat vonden ze een onduidelijk verhaal en toen ben ik maar naar huis gegaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s