Nederland is moederziel alleen in de EU

Screenshot_208

(Door: Maaike Posthuma)

Het vertrek van de Britten laat Nederland in z’n hemd staan

Nu de Britten uit de Europese Unie stappen, verliest Nederland een belangrijke bondgenoot in het Europees Parlement. Voorheen kon Nederland vaak rekenen op hun steun om Europese regelgeving tegen te houden, die voor ons nadelig zou zijn. Maar vanaf nu zal Nederland het alleen moeten doen.

Het Verenigd Koninkrijk was, met bijna dertien procent van de Europese bevolking, een van de sterkste bondgenoten in de Europese Unie die Nederland kon hebben. Maar de Britten gaan weg. Onze positie in de EU zal enorm verzwakt raken, terwijl die van de Fransen en Duitsers steeds sterker worden. Hoe wapenen we ons tegen deze Europese grootmachten?

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europees Parlement, EUSSR, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Nederland is moederziel alleen in de EU

 1. Claudia M. zegt:

  Q; Hoe wapenen we ons tegen deze Europese grootmachten?

  Ik ben nog steeds voor die Nexit! Ik ben dat geldverslindende, oncontroleerbare en bijzonder ondemocratische gebeuren allang zat!

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Gewoon duidelijk maken wat we willen en niet willen.
  Daarna allerlei “heffingen” voor “Europese grandeur” niet betalen.
  Op het moment dat de EU zelfs processen wil aanspannen de EU definitief verlaten…

  Zo simpel is het…
  Zal onder Rutte ZEKER niet gebeuren.

  Like

 3. Hb.schwarz zegt:

  Ach niet getreurd, dan betalen we wat meer en raken wat meer zeggenschap kwijt.
  Brussel kan toch nooit zo heel erg slecht zijn. ( Joke).
  In mijn optiek hadden we er nooit aan moeten beginnen. En trouwens er is de burgers nooit gevraagd of deze wel akkoord gingen met deze ongevraagde EU ontwikkeling de euro en hun ongekozen leiders. Deze op dictatoriale leest geschoeide EU groepering wil steeds groter en machtiger worden. Een eenheid zal deze lappendeken van landen nooit worden.
  Dit EU instituut zal nooit lang blijven bestaan en zeker de noordelijke staten naar de financiële afgrond leiden!

  Like

 4. Jean zegt:

  Bekijk die foto eens heel aandachtig en kijk eens naar het aantal…..lege stoelen!!!!!
  Toch wordt er elke maand een decadent bedrag gestort op de rekening van die lege stoelen…..
  Opruimen dat stort want dat stort is gevaarlijk voor onze gezondheid en vooral voor onze toekomst.

  Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Gewoon Nexit en dan is dat probleem weer opgelost. We betalen met meeste per inwoner en hebben het minst te zeggen. Hallo….we zijn gekke Henkie toch niet?

  Like

 6. Mary zegt:

  De OPLOSSING: UIT DE EU hoe makkelijk kan het zijn einde overheersing of angst voor regelgeving mogen Frankrijk en Duitsland het fijntjes samen gaan bekostigen, dat willen ze beide natuurlijk niet alleen heel veel geld uit Nederland voor hun Islamisering(Macron is de schulden van Frankrijk al aan het herverdelen) en Merkel wil die geldkar niet alleen trekken, men heeft voor de verkiezingen al aangegeven dat als Wilders zou winnen, dus de Nexit zeker is, Duitsland misschien niet uit de EU moest gaan want dan komt het grotendeels op Duitsland aan. Nee hoor wij gaan er wel UIT!!!!.

  Like

 7. Perfide Albion zegt:

  Mooi! Laat Frankrijk en Duitsland de rest maar verder plunderen. Blijkbaar wil de Nederlandse bevolking het in meerderheid zo hebben. Dat die landverraders er maar flink last van mogen krijgen.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Raar artikel weer van de VVD-bode.
  Nederland is helemaal niet alleen in Brussel. Onze politici zijn er even fout als al die anderen en iedereen werkt er aan het duizendjarig Vierde Rijk. (Enkele uitzonderingen daargelaten)
  En dat Nederlandse belangen nu op de tocht zouden staan is waanzin; Nederland heeft nimmer meer profijt gehad van de EU, dan nadelen. Kosten gaan voor de baat uit, dat weten we, maar in de EU blijft de baat uit.

  Like

 9. 4sjun zegt:

  Vlot uitstappen voordat we ook nog de Europese rekeningen voorheen gestuurd aan de Britten krijgen doorgeschoven. Europa kost teveel en brengt gewone burgers vooral onveiligheid op straat en een forse hap uit het vrij besteedbare inkomen. Het levert niet maar roomt af. We kunnen beter met de Engelsen meegaan, weer zelf de eigen handelsverdragen over de hele wereld afsluiten en de soevereiniteit in eigen land genieten terwijl we afscheid nemen van cumulerende Europese rekeningen.

  Referendum of revolte!

  Like

 10. de EU produceert slechts schade aan natuur en economie middels foute immigratiekeuze

  Like

 11. Marian zegt:

  Dit is nu de beste tijd voor Nederland om eruit te stappen. Laat het zootje maar lekker door de stront zakken.

  Like

 12. Jules Vismale zegt:

  Pasgeleden durfden een stel namaak-onderzoekers van dezelfde EU-klootzakken zelfs nog te beweren dat na de Brexit de Nederlanders en Europeanen opeens veel positiever over de EU waren geworden! Ze interviewden natuurlijk in werkelijkheid een paar duizend (een uiterst geselecteerd groepje) Nederlanders en Europeanen die beslist met een grote som geld waren omgekocht om deze EU-propaganda te bedrijven.
  Als ik alleen bij de reactie van de Telegaaf, RTL-nieuws etc. lees hoe men daar precies over de EU denk dan kom ik tussen de vele honderden of duizenden reacties hooguit maar vier of zes reacties tegen die pro-EU zijn! Denkt de EU nou werkelijk dat de de EU-burgers, zolang ze geen verzet plegen, kunnen blijven uitmelken? Ik hoop dadelijk nog dat bij de G20 in Hamburg eventueel alle EU-leiders, links-extremisten, moslimextremisten, grootkapitalisten en de lijfwacht van president Erdogan daar allemaal met elkaar op de vuist gaan en elkaar om zeep helpen zodat wij voorgoed van hen af komen!
  Al deze partijen zijn de anti-EU-Europeanen vijandig gezind en de EU verliest, godzijdank steeds meer haar grip op Polen, Hongarije, Tsjechië en zelfs Italië en het verbaasd me dan vast niets als daar anti-EU-revoluties uitbreken! En dan maar hopen dat er in de geschiedenis NOOIT meer een zogenaamd verenigd wereldrijk komt daar deze altijd verdoemd zijn ten onder te gaan!
  Ze kunnen een eventueel Nexit of andere Europese uittredingen toch niet constant blijven tegenhouden dus naar de diepste oceaanbodem toe met de EU-elite!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s