Politiek afschuif-systeem met hoge zelfdekkingsgraad

Screenshot_210

De ziekenhuizen lopen vol en suïcidale jongeren krijgen misschien over een jaar al hulp. De verantwoordelijke staatssecretaris Van Rijn reageert zoals u dat van hem gewend bent; ‘met spoed’, maar totaal emotie- en gevoelloos. Een typisch trekje van de gemiddelde hoogopgeleiden, maar met nadruk binnen de autistische Haagse politiek en bij de hoge Asperger gemeenteambtenaren. Het enige waar zij schijnbaar een beetje gevoel bij krijgen, is bij de maandelijkse storting van hun salaris en de luxe die zij zich daarvan kunnen veroorloven. En mogelijk als zij onaneren uiteraard… verder ziet u níets gebeuren als u ze in de ogen kijkt.

Staatsprutser

Staatssecretaris Van Rijn is er hoogst persoonlijk DE oorzaak van dat ouderen steeds langer gedwongen thuis moeten blijven wonen en daar volledig vereenzamen met alle gevaren en risico’s van dien. Niet dat hij het niet wist, want vooraf zijn er door verschillende ècht betrokken partijen genoeg argumenten en feiten op tafel gelegd die de risico’s perfect omschreven hebben en die al voorspelden dat de zorg en de wederopbouw naar een fatsoenlijker en humaner zorgsysteem naderhand véél meer geld zou kosten dan wanneer het toenmalige, gewoon goede systeem, in stand gehouden zou worden. Toch heeft hij alles naast zich neergelegd en is lekker autistisch doorgegaan. De gevolgen waren al snel zichtbaar, maar werden in Den Haag, uiteraard, volkomen genegeerd. Nu worden deze misstanden echter steeds pijnlijker duidelijk. Volle ziekenhuizen dus, doordat ouderen niet meer verantwoord terug kunnen naar huis en er geen andere opvang meer voor hen bestaat, maar ook veel mensen in psychische nood zijn heel (geld)bewust in de steek gelaten. De zeer hoge extra kosten door vaker uitrukken van de politie voor dit soort mensen zijn bekend. Maar dat komt voor rekening van een ander ministerie/potje/budget, dus dan is het goed…

De keerzijde

Kortzichtig als altijd hanteert politiek Den Haag al decennialang het ‘bezuinigingssysteem’. Vanaf het eerste moment dat ik ook maar enigszins politiekbewust werd, kan ik me niet anders herinneren dat er hier enerzijds echt àltijd alleen maar bezuinigd wordt (en dat betekent steevast dat ú minder salaris krijgt en overal méér voor betaalt) en dat zij anderzijds nog altijd onzinnig veel geld over de balk smijten en er zelf nòg meer voor betaald krijgen ook. Maar feitelijk doen zij niets anders dan voor de zoveelste maal achter de uitermate (letterlijk en figuurlijk!) kostbare feiten aanlopen. Een ezel stoot zich slechts één maal… Typerend voor de korte termijn politiek van deze paarden-hoofdstel dragende oogkleppolitici. De oorzaak van welke problematiek dan ook constructief aanpakken, is hen volkomen vreemd. Dat begrijpen ze ook helemaal niet. Nee, als ‘ze’ een probleem hebben (alcohol, tabak of milieu gerelateerd bijvoorbeeld) maken ze het gewoon duurder… Dat is de standaard Haagse oplossing voor ‘problemen’ en ze vinden het zelf helemaal geweldig. Nijpels (nog zo’n proleet) vindt het nog steeds de beste oplossing zei hij onlangs nog. Dropvogel!

Een ondernemer moet bij een bank met een verdomd goed ondernemersplan komen om geld los te krijgen voor zijn onderneming, onderbouwd met argumenten en berekeningen. Een politicus/hoge ambtenaar heeft echter de gave keer op keer zijn/haar zogenaamde berekeningen met miljoenen hoger uit te laten komen dan vooraf was begroot… ik ben er persoonlijk dan ook een groot voorstander van dat er een dergelijk ‘ondernemingsplan’ voor politici en ambtenaren komt die ons geld over de balk deponeren teneinde vast te kunnen houden aan hun, vooraf vaak al niet levensvatbare, ‘kindje’.

‘Regeren is vooruit zien’ luidt het spreekwoord… maar de generaties politici van de laatste decennia zijn volledig tunnel-blind en zijn niet in staat verder te kijken dan hun arrogante kwasten-neuzen lang zijn. Maar wèl elkaar blijven indekken natuurlijk! Het afschuiven van alle verantwoordelijkheden naar de gemeentes is ook al zo goed gelukt… wel lekker gemakkelijk, dat dan weer wel.

Brengen van onheil met een glimlach

Ernstig nieuws wordt door zowel politici als nieuwslezers tegenwoordig met een geforceerde brede glimlach gebracht. Alsof dat de ernst enigszins zou verlichten? Ik twijfel persoonlijk altijd of ze dit zo aangeleerd krijgen, ze zich geen houding weten te geven, of dat ze u en mij gewoon uitlachen.

Uiteraard gebracht in (modern?) half Nederlands/half Engels alsof ze Sylvana zijn die wereldwijd aandacht vraagt voor haar eeuwige slaven-gezeur. Die kan er in ieder geval nog ernstig bij kijken tussen de gekunstelde glimlachjes door…

Gevaarlijke verengelsing

Dat we met steeds meer Engelstalige terminologieën en de kortzichtige veramerikanisering geterroriseerd worden, vind ik al uiterst dubieus. Het wordt al bijna onmogelijk om nog een normaal Nederlands woord te gebruiken, omdat de andere zijde in het gesprek het normale Nederlands niet eens meer begrijpt . Zelfs de vertaling in het groene boekje verengelst steeds meer. Leve de Nederlandse identiteit en taal.

Het overdreven Engelse taalgebruik in Nederlandse zinnen vind ik al belachelijk, maar dat er (daardoor?) tegenwoordig ook steeds meer mensen, al append, links (dus tegen het verkeer in) gaan fietsen, terwijl er toch echt aan beide zijden van de weg een fietspad is, is een levensgevaarlijke verengelsing. Maar blijkbaar worden deze achterlijke toestanden in het verkeer toegestaan. Sterker nog; onlangs kwam er een jonge moeder, met een kind van een jaar of 3 op een fietsje met zijwieltjes, tegen het verkeer in (geen fietspad) tegemoet fietsen en was zij zeer gepikeerd dat ik stopte en voor haar stil bleef staan. Ik heb haar toen gevraagd of ze haar zoontje alvast het voorbeeld gaf van hoe het moet als hij straks zelf naar school mag fietsen…  het wordt met de dag gekker in dit door autisten en Asperger patiënten bestuurde land. Ik ben dan ook voor een harde Brexit hier in Nederland, zowel qua taal als qua verkeersveiligheid.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Politiek afschuif-systeem met hoge zelfdekkingsgraad

 1. BM Fidel zegt:

  “Een ondernemer moet bij een bank met een verdomd goed ondernemersplan komen…”
  Hetzelfde wat Pim Fortuin zei. Politie, onderwijs en zorg moesten eerst maar eens met uitgewerkte verbeteringsplannen komen voordat er ook maar een cent extra naar toe zou gaan.
  Dus als Klaver voorstelt om 100.000 landverraders uit Azië en Afrika hierheen te halen wil ik een uitgewerkte kosten/baten analyse zien, op korte en lange termijn. Lijkt me alleszins redelijk.

  Like

 2. Aan die ‘veramerikanisering’ erger ik mij ook mateloos. Onlangs nog in gesprek met mijn zus: “…ja maar hij is CEO…”. Ik zeg “CEO”? Mijn zus reageerd of ik dom ben en niet weet wat een CEO is. Ik zeg “je bedoeld dat hij gewoon directeur is”. Nee, hij was CEO, zo heet dat tegenwoordig. Nou bij mij heet dat gewoon nog altijd directeur. Maar goed… dat dus…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s