Er woedt een juridische jihad in Frankrijk, en ook islamkritiek buiten Frankrijk wordt berecht

Screenshot_3

(Door: Alexander van der Meer)

Of: de Europese gedachtepolitie in Parijs

Fransen waren vroeger gek op duelleren. Je hoefde maar iets te zeggen of iemand sloeg met een handschoen in je gezicht, als uitdaging voor een tweegevecht op leven en dood. Sinds het eind van de negentiende eeuw hoeft dat niet meer, maar kan de Fransman naar een speciale instantie om zijn eer te verdedigen: de 17e kamer van de Parijse rechtbank, voluit la 17e chambre correctionnelle du tribunal de grande instance de Paris. In plaats van die handschoen te gebruiken en je leven te riskeren, kon je voortaan zeggen: ik sleep u voor het 17e.

Oorspronkelijk werd deze kamer in het leven geroepen als ‘Perskamer’, en zo wordt hij soms nog wel genoemd: een rechtbank die de vrijheid van de pers en de vrijheid van meningsuiting moest afbakenen en bewaken. Die moest oordelen waar opinie eindigt en laster begint. Chambre d’opinion wordt ook wel gebruikt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Religie van de vrede", Censuur, cultuurrelativisme, Eurabië, Frankrijk, Islam, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op Er woedt een juridische jihad in Frankrijk, en ook islamkritiek buiten Frankrijk wordt berecht

 1. Sabeltant zegt:

  Het politieke proces tegen Geert Wilders en het stelselmatig dwarszitten van Pegida laat zien dat we hier ook die kant op gaan.
  Ook nu houdt justitie fora in de gaten en zodra gasten over de schreef gaan zullen ze vervolgen.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Een gevaarlijk stel debielen !!

  Like

 3. Steven zegt:

  Moet je die MUTSEN nou zien staan met vlaggetjes….. ‘To insult is NOT freedom’
  Ik zou zeggen, verhuis lekker naar een Arabisch land..dan heb je FREEDOM!!!

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Ik kan die kopvodden niet meer ruiken of zien , laat staan een boerka , waar eventueel een ruige man vol tatoes staat om zich te verbergen voor een bepaalde reden. Heeft God , of wie dat ook moge zijn , de vrouw niet mooi en aantrekkelijk gemaakt in het teken van de voortplanting , de instandhouding van de “soort” Het vrouwtje moet het manneke lokken . Een kopvod en boerka is een onnatuurlijk gegeven , ze bedekt ten dele of helemaal de schoonheid van het vrouwtje en beperkt hun vrijheid Sinds de komst van die Islam is het duidelijk geworden hoeveel achterlijke geestesgestoorde mensen er rondlopen …en we kunnen ze niet helpen als we beschaving voor die troep idioten willen bijbrengen moeten we terug starten bij “AF” en opstarten met de “peutertuin”

  Like

 5. Marian zegt:

  Dit is mij gewoon te gortig.

  Like

 6. Huub zegt:

  Hier een voorbeeld uit 1990.
  http://fsspx.news/en/content/29456

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Zoals onze staatsrechtgeleerde, ex minister justitie en Lid der Raad van State, mr. Piet Hein Donner ooit zei/schreef:
  Democratie en sharia / Het gevaar van de helft plus één

  Het veroorzaakte flink wat ophef: de opmerking die de inmiddels vertrokken minister Piet Hein Donner maakte in het boek ‘Het land van haat en nijd’. Donner zegt in dit boek: „Voor mij staat vast: als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan? Zoiets kun je wettelijk toch niet tegenhouden? Het zou ook een schande zijn om te zeggen: dat mag niet! De meerderheid telt. Dat is de essentie van democratie.’’

  https://www.trouw.nl/home/democratie-en-sharia-het-gevaar-van-de-helft-plus-een~ade526b7/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s