Oostenrijks ministerie van Binnenlandse Zaken: bij vakantie in het thuisland raken “vluchtelingen” de asielstatus kwijt

Screenshot_10

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nu duidelijk gemaakt dat de terugreis van “vluchtelingen” naar hun thuisland een reden zou zijn om hun asielstatus kwijt te raken. Een woordvoerder van het ministerie verklaarde tegenover journalisten: “Nee, dit klopt niet: men kan geen vakantie vieren in een land waarin men naar eigen zeggen politiek vervolgd wordt.” Vooral bij Tsjetsjenen zouden zulke asielvakanties “zeer gebruikelijk” zijn, bevestigde de woordvoerder.

Duits - Zuerst

“Nee, er worden geen uitzonderingen gemaakt: als een zogenaamd politiek vervolgde asielzoeker terugvliegt naar zijn thuisland, is de asielstatus weg”, zei de woordvoerder van het ministerie. Bij de naar Oostenrijk gevluchte Tsjetsjenen zou de asielvakantie heel gebruikelijk zijn, bij Syriërs zou dit zelden het geval zijn. De controles zouden al scherper zijn geworden.

Ook zouden “diverse motiveringen” dat de thuisreis nodig geweest zou zijn om “te kijken of het huis er nog staat” of “de familieleden nog leven” niet meer geaccepteerd worden. Een bij terugkeer betrapte Tsjetsjeen zou dan uitgezet kunnen worden, een Syriër echter op grond van de oorlogssituatie in zijn land niet – die blijft desondanks eerst in Oostenrijk.

Het feit dat “asielzoekers” blijkbaar hun vliegtickets voor de thuisvakantie zelf kunnen betalen, becommentarieert men in het ministerie met de woorden: “Het is inderdaad de vraag hoe men zich dit als iemand die een basisverzorging of een minimumuitkering ontvangt kan veroorloven.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, gezond realisme, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

12 reacties op Oostenrijks ministerie van Binnenlandse Zaken: bij vakantie in het thuisland raken “vluchtelingen” de asielstatus kwijt

 1. Mirjam zegt:

  Dan zouden ze terugreizende asielzoekers toch beter moeten controleren vóórdat ze uitreizen, want het is héél makkelijk naar een acceptabel land te reizen, welk niet je thuisland is, en van daaruit door te reizen naar je oorspronkelijke land. Dus via via. Maar of ze hier in Nederland zo slim zijn om ook daarop te letten, betwijfel ik.

  Like

 2. Marian zegt:

  In Oostenrijk hebben ze het licht gezien. Nu meteen actie gaan ondernemen.

  Like

 3. Jean zegt:

  Gewoon dat volkje “adviseren” op vakantie te gaan naar thuisland en vlak voor opstappen op het vliegtuig ze het papiertje geven “bye bye tot nooit meer”. Joepie, geeft een win-win resultaat: A) veel minder overlast en veel meer veiligheid en B) enorme besparing op geldverkwisting.

  Like

 4. Williaan zegt:

  Grip op de “vluchtelingen” is er nooit geweest, dus die maken er grof misbruik van, dat is de “cultuur” die ze meebrengen. Ze zijn zo opgevoed om te kunnen overleven. Is het Westen zo ongelofelijk stom dat ze dat niet wisten.

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Zal wel niet lang duren voordat de Oostenrijkse regering hiervoor vanuit Brussel en Berlijn op de vingers wordt getikt. ”Gaan jullie in Wenen nu net lastig worden als in Warschau, Praag en Budapest? Blijf van onze troeteltjes af!”

  Like

 6. Allemaal propaganda en praatjes voor de vaak. Er zullen wel weer ergens verkiezingen op de loer liggen. Van de 2.900.000 #dobbervakantiegangers die vorig jaar op hun universiteiten afstudeerden en voor hun sabathical hier naartoe kwamen zijn er 1200 teruggestuurd. Geteld over heel de EU en daar zijn dan 450.000 ambtenaren dag en nacht voor in touw.

  Geliked door 1 persoon

 7. Beschouwer zegt:

  Sja vakantie vieren in het thuisland.. Blijkbaar was het dan daar niet werkelijk gevaarlijk

  Like

 8. Zijlstra zegt:

  Hoe die vluchtelingen aan zoveel geld komen? Net zoals in Nederland bijvoorbeeld met een uitkering zwart werken in de fruitoogst.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Als Gutmensch kan ik het niet eens zijn met die Oostenrijkse minister Iedereen heeft recht op vacantie . Trouwens ze gaan naar hun veilige thuislanden , dus,ze lopen geen gevaar . Na een gevaarlijke bootreis , op het nipperje gered door Frontex , Na lang en vervelend wachten op een uitkering , medische verzorging , gratis dit en dat , hebben ze recht op een beetje ontspanning en hun familie te bezoeken . Uiteraard tonen ze de folders van hun asiel land Wat de voordelen zijn van de migratie Op de omslag staan mooie foto,s van een lachende Merkel , een Rutte , Macron
  met opschrift “Willkommen Fluchtelinge”

  Like

 10. Republikein zegt:

  Het zijn geen vluchtelingen, hoeveel van die berichten zijn er al niet geweest in de media, en het blijft maar doorgaan.
  Niemand er meer in, alleen exit.
  Laat die ene cel overuren maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s